Eşi Diyabet 1 rahatsızlığı olan bayanlar var mı yaşadığınız sorunlar nelerdir :(

Smile286

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2016
128
83
48
32
Arkadaşlar eşi diyabet 1 olan bayanlar var mı yaşadığı sorunlar olumlu olumsuz var mı? Ailem diyabet 1 olduğu için erkek arkadaşimi istemiyor sizce haklılar mı o kadar arada kaldım ki Burda o kadar çok konu açtım ki artık ne yapacağım konusunda çıkmazlara giriyorum babam çok ağır konuşuyor

Bugün hepimiz bir engelli adayıyız farkında mısınız? Diyabet 1 bu olasılığın yanında çok ufak kalıyor bence. Erkek arkadaşınız düzenli olarak insülin enjeksiyonunu kullanacak, sağlıklı beslenecek ve hayatına devam edecek, bu kadar yani. Aileniz neden bu kadar sorun etti bilemiyorum ancak başka bir problem yoksa bu biraz acımasızca geliyor bana.

babam ilerlemiş tip 2 diyabet hastası (20 yıldır insülin kullanıyor)
ömür boyu yiyip içmesine dikkat etmek zorunda, iç organları düzenli kontrl ediliyor, böbrek yetmezliği riski var.
diyabet gözüne vurdu, bir gözü görmüyor,
ayaklarında yaralar oluştu, çoook dikkat ediliyor, yaralar iyileşmiyor, ilerlerse ayaklarının kesilmesi riski var (bknz. diyabetik ayak)
cinsel yaşam yok
aniden parlayıp aniden sakinleşiyor
aniden uyuyakalabiliyor
annem onu bırakıp hiçbir yere gidemiyor çünkü aniden şekeri düşüp yığılabiliyor
daha liste uzar gider...

Demekki babanız beslenmesine ve insülinlerine dikkat etmiyor . Beslenmesine ve insülinlerine dikkat edip de bu bahsettiğiniz sorunları yaşayan tek bir tane diyabet hastası bulamazsınız .. Net .

Demekki babanız beslenmesine ve insülinlerine dikkat etmiyor . Beslenmesine ve insülinlerine dikkat edip de bu bahsettiğiniz sorunları yaşayan tek bir tane diyabet hastası bulamazsınız .. Net .

Aksine insulinlerini ve doktor kontrollerini asla aksatmaz, cok dikkat eder kendine, 62 yasinda hala sporunu ihmal etmez, her sabah yuruyus yapar, butun yaz her gun mutlaka yuzer, diyetine uymadığı zamanlar oluyor ama, o da ayda yilda bir. Ailemde diyabet hastalığı genetik ve hemen hepsi belli bir yastan sonra goz ve bobrek sorunlari yasiyorlar.

Ben evlendikten bir yıl sonra bende şeker çıktı aylarca ilaç kullandım yemedim içmedim spor yaptım çok şükür şuan çok iyiyi. Eşimden Allah bin kez razı olsun bu süreçte yanımdaydı biran tereddüt etmedi. İyi ki sizin gibi düşünen biriyle evlenmemişim çünkü eşimin desteği olmasa o psikoloji ile hayatta düzelemezdim beelki insüline başlardım

İnsan seviyorsa ve sevildigine güveniyorsa geri kalan hersey anlamsiz bence herseyin bir oluru olur. Hiç birimizin 1 dk sonrasının garantisi yok o yüzden sevdiğin elini bırakma.

Hastalık olması ayrılmanın bahanesi olamaz kesinlike.. İlerde hangimizin ne olacağı belli mi? Kesinlikle değil.. Bu arada arkadaşlar bilgisizliğme verin sadece merak ettiğim için soruyorum bir arkadaşım 8 yıllık evli ve bebekleri olmuyor.. Nedenini sormuştum eşim şeker hastası olduğu için demişti.. Ama çok seviyorlar birbirlerini Allah ayırmasın.. Böyle bir şey var mı? Yani şeker hastası olana erkeklerin bebeği olmayabilir mi? Belki ailesi ondan dolayı karşı çıkıyordur diye sormak istedim..

Tip 1 Dm insulin kullanmak zorunda ömür boyu.Şeker çıkabilir düşebilir dikkat etmesi gerek sürekli komaya bile girebilir yoğun bakımlık derecesine gelen var dikkat etmezse.Her ne kadar dikkat etse de ilerde göz,böbrek ve kalp etkileniyor aşırı dikkat etmesi şeker seviyesini belli düzeyde tutması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…