• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esi gece vardiyesi calisanlar :( ...

Kedicikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
282
-1
96
Slm kizlar,

Evlenecegim ekimde insallah.

Tek kafama takilan buyuk sorun, esimin gece vadiyeleri.

Ben evde tek kalmaktan zaten korkarim, bide tanimadigim bir sehirde yalniz kalicagim. Aileme 3 saatlik mesafedeyim. Hic tanidigim bildigim birisi yok o sehirde.

Nasil yapicagim o gece calistiginda, korkarim ben diyorum anlamiyor.

Siz napiyorsunuz?

gece vardiyası berbat bişi hele bide çalışıyosan valla benim evimde anneme uzak bi ara kayınvaldemde kaldım baktım olmadı boğuldum ya orda kendi annemde uzak gerçi şehir içi ama işime uzaktı aman dedim evimde kalayım seninde yapıcak bişiyin yok kapıcan camını kapını allaha emanet komşulara falanda söleme eşinin vardiyalı çalıştığını ben öle yapıyodum allahtan artık öyle çalışmıyor.

ya ne biliyim bu fikir cok urkutuyor beni, yalniz kalmak istemiyorum... bunun yuzunden evlenesim bile yok..

Kocam yepyeni bir proje ile yıllarca vardiyalı çalıştı, hiç hesapta olmayan bir durumdu.
Yeni evliydik,ailem de kayınvalidem de yakındı herkes çok ısrar etti ama evimden başka bir yerde kalmadım. Kalmam da.
Korkmam ben. Allaha emanetiniz hepimiz. Ayrıca yalnızlığa alışmalıyım derdim hep. Şimdi tek başına bu kadar rahat olmam hep o dönemlerden kalma.

vazgeç sakın evlenme
daha evlenmeden yalnız kalma fedakarlığı yapamayan bayan evlilikte gereken fedakarlıkları yapamaz
hem ne o öyle aileme 3 saat uzakatyız evlendikten sonra eşinin ailesidir senin ailen kendi aileni atamazsın ama bu kadar ön plana koyamazsın

allahın ıznıyle hıcbırsey olmaz cnm bende ılk baslarda korkarım nasıl yaparım dıyordum ama bu eslerımızın elınde olan bırsey degıl onlarad ıstemezler gece uykuusuz kalmayı o yuzden sakın ol korkma kapını pencerenı kapat duanı et allaha emanet zaten kımsenın evındede kalma bu duruma bır ıkı gun zor gecer ama alışırsın

Kapını pencereni sıkı sıkı kapatacaksın sonra Allah'a emanetsin
Korkmana gerek yok , benim etrafımda eşi vardıyalı çalışan bissürü mutlu çift var :)

Son düzenleme:
vazgeç sakın evlenme
daha evlenmeden yalnız kalma fedakarlığı yapamayan bayan evlilikte gereken fedakarlıkları yapamaz
hem ne o öyle aileme 3 saat uzakatyız evlendikten sonra eşinin ailesidir senin ailen kendi aileni atamazsın ama bu kadar ön plana koyamazsın

Ya kusura bakmayın ama ben sizin bayan olduğunuzu düşünmüyorum, bütün yorumlarınız ne kadar fütursuz ve acımasız, siz gerçekmisiniz.

Benim eşimde vardiyalı çalışıyor, evlenmeden önce yalnız yaşayan ben, ne kadar korkmasamda eşim olmadığı zaman huzursuz olurum. bir türlü rahat uyuyamam. gerçi şimdi evimiz 4.kat daha rahatım ama bu yüzden evliliği ertelemeyin zamanla alışırsınız.

benim eşimde vardiyalı çalışıyo bende ilk başlarda korkarım diyodum eşim istersem kayınvalidemlerde kalacağımı söyledi ama ben hiç kalmadım bi şekilde tek kalmaya alışmalıyım dedim.Kapını pencereni kilitle çevrendekilerede söyleme eşinin gece gideceğini zamanla alışırsın canım.

Arkadaşım bir çok kişinin eşi vardiyalı çalışıyor maalesef, bir arkadaşım var 7 yıllık evli ve evlendiğinden beri eşi vardiyalı ve senelerdir eşi yokken yalnız kalıyor hemde ailesi arka sokağında oturduğu halde. Keza benim eşiminde mesai saatleri belirsiz bazen gece yarısı, bazen sabaha karşı geliyor. Nadiren de olsa hiç gelmediği yada şehir dışına çıktığı oluyor. Daha 4 günlük evliyken eşim 2 günlük bir iş için gitti kayınvalidem tek başıma korkacağımı onlarda kalmamı teklif etti, eşimde öyle istiyordu ama ben kabul etmedim ve 5 yıldır da eşim çalışıyor diye gidip kimsede kalmadım. Kilitlerim kapımı bacamı, okurum duamı Allaha emanet kalırım mis gibi evimde. Ailenin evi bile olsa insan kendi evinin düzenini arıyor. Eşimin askerde olduğu dönemde sırf onun hatırı için evimde kalmadım zaman zaman kendi ailmede zaman zaman kayınvalidemler de kaldım ama ömrümden ömür gitti. Çul olsun kendi yatağım olsun bunu bilir bunu söylerim.

vazgeç sakın evlenme

Yok ya ben yanlış okuyorum yada siz ifade etmek istediğinizi yanlış kelimelere döktünüz. Ne demek ya ne münasebet evlendikten sonra ailen artık eşinin ailesidir demek. Kim benim anacığımın yerini alabilir kim doldurur onun tahtını. Kimse ama kimse insanın kendi ailesi gibi olamaz, sorumsuz ebeveynler gibi istisnai durumlar olabiliyor tabi ama dediğim gibi istisna onun dışında söylediğiniz kabul edilemez. Sağolsunlar eşimin ailesi de iyi insanlardır bir kötülüklerini görmedim ama ne olursa olsun hiç bir durum ailemi geri plana attıramaz.

Arkadaşım bir çok kişinin eşi vardiyalı çalışıyor maalesef, bir arkadaşım var 7 yıllık evli ve evlendiğinden beri eşi vardiyalı ve senelerdir eşi yokken yalnız kalıyor hemde ailesi arka sokağında oturduğu halde. Keza benim eşiminde mesai saatleri belirsiz bazen gece yarısı, bazen sabaha karşı geliyor. Nadiren de olsa hiç gelmediği yada şehir dışına çıktığı oluyor. Daha 4 günlük evliyken eşim 2 günlük bir iş için gitti kayınvalidem tek başıma korkacağımı onlarda kalmamı teklif etti, eşimde öyle istiyordu ama ben kabul etmedim ve 5 yıldır da eşim çalışıyor diye gidip kimsede kalmadım. Kilitlerim kapımı bacamı, okurum duamı Allaha emanet kalırım mis gibi evimde. Ailenin evi bile olsa insan kendi evinin düzenini arıyor. Eşimin askerde olduğu dönemde sırf onun hatırı için evimde kalmadım zaman zaman kendi ailmede zaman zaman kayınvalidemler de kaldım ama ömrümden ömür gitti. Çul olsun kendi yatağım olsun bunu bilir bunu söylerim.

Yok ya ben yanlış okuyorum yada siz ifade etmek istediğinizi yanlış kelimelere döktünüz. Ne demek ya ne münasebet evlendikten sonra ailen artık eşinin ailesidir demek. Kim benim anacığımın yerini alabilir kim doldurur onun tahtını. Kimse ama kimse insanın kendi ailesi gibi olamaz, sorumsuz ebeveynler gibi istisnai durumlar olabiliyor tabi ama dediğim gibi istisna onun dışında söylediğiniz kabul edilemez. Sağolsunlar eşimin ailesi de iyi insanlardır bir kötülüklerini görmedim ama ne olursa olsun hiç bir durum ailemi geri plana attıramaz.
size katiliyorum insanin ilk hesabi ailesi ....orada yetisti ilk hesap ana baba ana babaya uf bile demeyin anlaminda ayet varken bu denilen sey cok sacmalik geldi bana...bizi yetistiren onlar benim ailemin yerinide hickimse tutmaz...peygamberimize sav soruyorlaR KIME iyilik ediyim annene 2. kez sorarlar kime iyilik ediyim annene 3. kez soruyorlar yine annene cevabini verir....yani kotuluk yapmani istemedikce anaya babaya ses bile yukseltilmez biz böyle buyuduk...evlenince ailen esinin ailesi sacmaliga bak yaaa sinir oldum yaaa....galiba bunu diyen erkek...bencilce yazilmis bir söz....kaynanasi iyi davranmiyorsa bazan anne demek bile zorken sacmalamayin lutfen....

vazgeç sakın evlenme

bi kızın var mı bilmiyorum ama şayet olur da bi de evlenirse sen kendi kızına evinden çıkarken böyle dersin arkadaşım :34:

benim eşim de bi ara vardiyalı çalışmıştı gerçekten çok zor oluyo. tam bi düzen tutturuyosun hop bi hafta sonra başka düzene geçiyosun. adam uyuyo yazık uyanmasın diye doğru dürüst süpürge falan açamıyosun evde. ama iyi yanı da var ya mesela gündüzleri biraz uyuyup birlikte daha çok vakit geçirebilirsiniz.. ya da hamile olunca doktor kontrollerine birlikte gitme şansınız daha fazla olur.. aklıma gelenler bunlar.
he gece yanlız kalma mevzusuna gelince, etrafta sana arkadaşlık edecek kimse yoksa duruma alışmaya çalışacaksın malesef. hem zamanla çevreye alışırsın, korkuların geçer inş.

bende birbuçuk yıllık evliyim eşim 1 yıldır gece çalışıyor 20:30da çıkıyor 03:00-04:00de bitiyor işi genelde
ama bazen sabaha kadarda sürdüğü oluyor
mesai saatlerii gece 20:30 sabah 08:30
ama inanılmaz mutluyuz daha birkez bile gidip başkasında kalmadım başkasınıda bana arkadaş çağırmadım
eşim bu iş için benim fikrimi aldı önce ben 5-6 ay enfazla çalış dedm para biriktirirz maaşı 3bin tl çok iyi bir şans oldu bizim için
ama 1 yıl oldu ve eşime istediğin kadar çalışabilrsin diyorum hiç sorun olmuyor
o gelene kadar bende uyumuyorum sabahta olsa bekliyorum geliyor birlikte yatıp uyuyoruz
bu kadar basit yani hiçte problem olmuyor

benim esimde he gececi maalesef 3 senelik evliyiz 3 senedir gece calisiyor hep abi ben yatiyorum bekleyemem o kadar vakit sorun olmuyor tabiki ama suan hamile oldugumdan dolayi bana bi korku geldi
tirsiyorum suara:83::83:

Alışıyorsunuz sonunda,eşim gece görevine gittiğnde ilk zamanlar korkuyordum
sonra o göreve gittiğinde kendimle başbaşa kalmak hoşuma gitmeye başladı.:1::1::1:ama en büyük sıkıntı düzensizlik ..bunuda en çok çocuklar büyüyünce anlıyorsun...

kapını pencereni bir güzel kilitle.
duanı et.
karanlıktan korkuyorsan gece lambası al bir tane.
zamanla alışıyorsun zaten.

vazgeç sakın evlenme

Bencede ya sen bayan degilsin gibime geldi vallah mesaji okur okumaz dedim allah allah bir bayan bayana nasil bunu yazabilir her neyse:63:

Back
X