Eşi nöbet tutan anneler bisey danışman lazım.

Muevete

Baloğlum...
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
3.955
7.113
358
Merhabalar,
Eşim toplum sağlığı merkezinde doktor, benimde 10 aylik bir bebeğim var. Daha evvel doğuda bir hastanede görev yapıyordu doğumum o döneme denk geldi.
O dönem lohusa depresyonuna girdim eşimin nöbetleri bebeğimin huzursuzlugu yüzünden. Sırf bu yüzden tayin istedik toplum sağlığına mesai usulü çalışsın diye. Bugun aradilar ve entegre hastane açılacağını ve doktor olmadığı icin esimi görevlendireceklerini söylediler... yani işin özü nöbetten kaçtik ve yine nöbete tutulduk.
Şimdi sorum şu benim burada ailem yada eşimin ailesi yada yardim alabilecegimiz kimse yok. Benim durumumda olup eşiniz nobetteyken bebeginizle nasil vakit geçiriyorsunuz? Benim bebegim inanilmaz hareketli yürümüyor ama biseylere tutunup ayaga kalkıyor ben olmadan ne gece ne gündüz asla uyumuyor. Başından ayrıldığım an bağıra bağıra ağlıyor. Bu sekilde 24 saat ne yapacağım bilmiyorum belki de cok abartiyorum. Lohusa depresyonuna girdiğim günler aklima geliyor kahroluyorum.
Dipnot: Tahminen 5 ay kadar sürecek bu durum. Benim ailem gelemez abimin düğünü var. Eşimin ailesi de gelemez bi kardesi 8 aylik hamile eli kulağinda, diger kardesinin de lys sınavi var.
Hepinize simdiden teşekkür ederim.

Bence yanınıza kimsenin gelmesine gerek yok bebeğinizle oturup oynayın elinden tutup evde gezdirin alıp parka gidin onunla eğlenmeyi öğrenin zorla bakiyo mus gibi bi havanız var benim eşim nöbet tutmuyor ama vardiyalı çalıştığı için zorluğu biliyorum bence depresyondan cikamadiysanizda destek alın

Zorla bakmiyorum elbette kim cocuguna mecburi bakiyorki? O dönemi cok kötü gecirdik tekrar başa sarmaktan korkuyorum. Psikolojik destek aldim ancak atlatamamis olabilirim. Cocugum pusette duran bir çocuk degil asla durmuyor cok denedim sürekli kucağımda ve birazda toplu bir cocuk haliyle yoruluyorum. Esim geldiğinde 1 saatlik bir dinlenme alanim oluyordu. Bilemiyorum cok abartiyorda olabilirim. Ama inanin aşırı yoruluyorum gündüz toplamda bir buçuk saat uyuyor gece deseniz koynumda uyutuyorum sirf guvenli baglanma problemi olmasin diye. Asla yük değil asla.

Yani bilmem anne değilim ama 10 aylık bebek için saydıklarınız çok normal geldi bana.Zaten önümüz yaz alın dışarı çıkın mesela parka gidin yorulur zaten.Gelince de duş yaptırsınız rahat rahat uyur.

Gözünüzde büyütmeyin şimdiden.Temizlik yemek isleri icin yardımcı alın gerekirse.

Yapmayın yahu eşiniz de doktor ne güvenli bağlanması.10 aylık çocuk anneyle koyun koyuna uyumamalı elbette.O meşhur uzmandan başka uzmanların görüşlerine de bi göz atın

Gün icinde mutlaka parka gidin.sizin cocuktan birazcik büyük yada yasit cocugu olanlarla görüşün.sabır

Sanirim geçirdiğim kötü günler derin iz yaratmış bende. Haklısınız yaz da geliyor inşallah o gunleri yasamam.

Yapmayın yahu eşiniz de doktor ne güvenli bağlanması.10 aylık çocuk anneyle koyun koyuna uyumamalı elbette.O meşhur uzmandan başka uzmanların görüşlerine de bi göz atın
Baktim bi cok pedagokun kitabini okudum ancak bi cok gorus bu sekilde olmasi daha mantikli geldi bana. Hem zaten baska turlu uyumuyor da.

Ay bende artık doğursam da etrafında dönsem şimdi eşim nöbetteyken uyuyamıyorum sabaha kadar bende evde nöbet tutuyorum hatta nöbet saatlerine kadar uyuyor ben arayıp uyandırıyorum keşke oğlum doğsa da ona sarılıp uyusam geceleri gündüzleri de etrafında dönsem

Gün icinde mutlaka parka gidin.sizin cocuktan birazcik büyük yada yasit cocugu olanlarla görüşün.sabır
Tesekkur ederim gun içerisinde parka götürüyorum genelde bizimkinden biraz daha büyük çocuklar var onlar hareketli bizimki yuruyemedigi icin sinirleniyor. Benim biraz da korkum gece yani basina allah korusun bisey gelirse burada naapabilirim yada ne bileyin kafamda bissuru şey var sanirim fazla pimpiriklendim

Baktim bi cok pedagokun kitabini okudum ancak bi cok gorus bu sekilde olmasi daha mantikli geldi bana. Hem zaten baska turlu uyumuyor da.
Adem güneş miydi bunu diyen.Benden ondan başka bunu savunan görmedim açıkçası.

6 aydan sonra ayrı oda derler genelde.Bu bana da çok erken geliyor ama artık en azından ayrı yatakta yatıyor olmalıydı.Ki yaşı da gelmiş ayrı odaya bile gecirebilirisniz yavaş yavaş.

Size de yazık çocuğa da esinize de.Güvenli bağlansın derken anne bağımlısı oluyor çocuklar keza olmuş sizinki de.

benim eşim polis neredeyse evde hiiiiç yok (gerçi babamda yoktu askerdi alışkanlık mı bilemem)ben de çalışan bir kadınım 16 aylık ta Allah bağışlasın bir oğlum var akşam eve gelince mamasını (şu an yemek) veririm altını değiştiririm biraz egücük gugucuk oynatırım az kucağıma alıp evde koşarım (spor oluyor :) )tv yi açarım azıcık çizgi filmi sonra hooop belgesel ..araba süreriz beraber şimdi bisiklet aldım oturtuyorum içine evde sürüyorum sende al bebek arabasını sür evin içinde şıklat parmaklarını göbek at sana bakıp gülsün sonra emzir mamasını yedir yemek yedir neyse salla uyut nasıl uyutuyorsan bak keyfine

bu arada araba kullanmayı öğren ve kapının önünde bir külüstürün olsun ben öyle yaptım.

Canim insallah saglicakla alirsin kucagina yavrunu. Ben de oyle diyordum. Ama iste tek başına sorumluluk agir geldi cunku yasadim yeni dogdugu zamanlar esim nobetteyken her gece basimiza bi aksilik gelirdi hastaneye gidecek hale gelirdik.rabbim kimseye yasatmasin zor zamanlardi insallah sizin ki kolay gecer.

Çok zor tabiki çocuk büyütmek kolay değil sanırım yalnız olmakta yıpratmiş sizi eğer imkanıniz varsa siz gidin annenize veya esinizin ailesinin yanına belki bebekle onlar ilgilenir biraz siz tek başınıza dışarı çıkıp değişik yerler gorurseniz iyi gelebilir

Benim kuzumun 2 besigi 1 yatagi var 5 ay boyunca uyku namına hic bisey görmedik inanirmisiniz 18 saat uyumadigi gün oldu en son Adem günesin kitabiyla karsilastim yine burda önerilmisti okudum ve dedigini yaptim o gunden sonra hic degilse gece uykusuni oturtabildim. Cevremde de elestiren cok kisi oldu ama artik uyuyor en azindan diyorum. Sizin evladiniz var mi bilmiyorum ama rabbim hayirlisiyla bir evlat nasip etsin inanin her yolu deniyor insan bizde bu sekilde care bulduk. Ama yatagi ayiracagiz ama sanirim 1 ayi daha var.

Vallahi canım benim hamileliğim başından itibaren çok zor geçiyor doğurdum doğurcam yine yalnızım kimse gelmeye zahmet etmiyor herkesin kendine göre bahaneleri var halimi görsen acırsın şimdi de ben kimseyi istemiyorum. gerçek Anneliği yaşıyoruz,karnım burnumda evi kırkladım eşte çok önemli bir faktör benim eşim hayatta çocuğa bakmaz adım gibi eminim bi iki sever al der geri verir :) yine de böyle olmak hareket edememek çok zor doğsun kanguru aldım koyarım ona her işimizi yaparız beraber :) Rabbim yardımcımız olsun

Ne guz
Ne guzel tavsiyeler bunlar bu sekilde yapacağım cok ama cok tesekkur ederim...

Gözünde büyütme 2 çocukla arasında 22 ay var ailelerden uzakta ve eşim evlendiğimden beri nöbete gider çok zor değil yemek iş güç park derken zaman geçiyor

Bir plan yapin hergün onu uygulayin. Sabah kalkinca kahvaltisindan sonra onunla birlikte oturup oynuyacaginiz oyunlar bulun el becerileriyle ilgili mesela. 10 aylik bir bebegin yanliz kaldim sanip aglamasi cok normal, ona oyun oynamayi siz ögreteceksiniz. Bir kac kez beraber yaptiktan sonra kendi basinada ugrasmaya calisacaktir. Ev islerinizi uyudugu vakitlere erteleyin. Aksi halde kendinizi bunaltmaktan baska hic bi ise yaramaz yük gibi gelir size. Öglen uykusuna yatmiyosa yarim saatte olsa hava aldirin öyle yatirmayi deneyin temiz havanin etkisine güzel uyur. Öglen uykusundan uyaninca tekrar yemek vakti oluyo saten eglenerek ögreterek yedirin. Yemek saati bile oyun olarak gecerse bebekte bunalmaz sizde. Öyle 5 dakkada yesin bitirsin zaten olmaz. Resimli kitaplar alin renkler dikkatini cekcegi icin bayagi oyalanir. Kendi kendine hareket etmesinede engel olmayin cocukla cocuk olun sizde hem koruma amacli hemde birlikte oynuyomuscasina takip edin etrafinda durun. Yorulsun enerjisini atsin mutlaka aksama dogru tekrar dolastirmaya cikarin parklara götürün oynayan cocuklari izlesin. Birde bol bol cocuk sarkisi söyleyin:) Benim oglum cok seviyodu ayri odalarda olsak bile onun sevdigi sarkilari söyleyince susup dinlerdi. O uyanikken yemek falan yapicaksam mama sandalyesine oturtup sarkilarini söyler arada göz temasi kurardim hosuna gider oturdugu yerde tepinirdi.
Sizin cektiklerinizin cogunu bende cektim yasina kadar sirt üstü yatmayi bilmeyen bi cocuktu.
Birde sanirim eslerimizden yardim beklentimiz oldugu icin sanki onlar varken isimiz kolaylascak gibi düsünüp onlara güveniyoruz arada tek basina cocuk yetistiren annelerin yerine koymamiz gerekiyor kendimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…