Erkek İnfertilitesi Esi Varikosel ameliyati olanlar bakabilir mi??

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Arkadaşlar eşimde varikosel var ve bu ayın sonunda ameliyat olucak. Sperm 8 milyon ve hareketlilik hic yok. Bu gittiğimiz 2. Doktor izmir de öneriyle iyi bir doktor bulduk. Açık ameliyat yapicak. Mikrocerrahi olmuyor dedi. Bende araştırma yaptım açık ameliyatta varikosel tekrar edebiliyormuş ve mikrocerrahi daha etkiliymiş. Mikrocerrahi videolarına da baktığımda yine açıkta ki gibi keserek damarları dışarı çıkartarak ameliyat yapıyorlar açıkla bi farkı yok gibi. Iyice kafama karıştı. Sizin eşleriniz nasıl oldu ne önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Eklentiler

• IMG-20190330-WA0001.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 415
Benimde esimde varikosel var ameliyat sart degil dedi doktor bekliyoruz ama sonucta olacak biliyorum mikrocerrahide yapıcaz insAllah tekrarlamamasi icin Rabbim yardimciniz olsun.

Benim eşimde mikrocerrahi oldu benim önerim mikro

Benim esimde kapali ameliyat oldu ileri hareketli degeri düşüktü ameliyattan 6 ay sonra yukselmeye basladi. Varikosel genel anlamda tekrarlama ihtimali olan bir durum tıpkı bizlerdeki çikolata kistleri gibi onlarda ameliyat sonrasi tekrarlıyor bence doktorunuza güvenin belki acik ameliyat olmasini gerektiren baska durumlar vardir. Her hasta birbirinden fatklidir. Ameliyatın türüne zaten hastanın durumun gore karar veriliyor. Bu noktada biz hastalar illede acik yada illere kapali diye israr etmelimiyiz bilemiyorum en iyisi doktora güvenmek veya baska doktorlardan da fikir almak ki aklınızda soru isareti varsa ameliyat turu icin bi kac görüş daha alabilirsiniz

Micro cerrahinin daha güvenilir olduğunu söylemişti bize doktorumuz.. Açık ameliyatta hatalar olabiliyormuş. Bence başka bir doktorla daha görüşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…