Eşi VARİKOSEL amelyatı olupta hamile kalan var mı?

belinay82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
605
1
116
Bursa
Arkadaşlar eşim 20 gün önce varikosel ameliyatı oldu. Sperm sayısı ve hareketliliği düşüktü. Eşi varikosel ameliyatı olupta normal yolla hamile kalan var mı aranızda... Lütfen bana yardım edin morale ihtiyacım var...Çok üzgünüm çoook

canım çok geçmiş olsun benim eşimde haziran ayında ameliyat oldu ve dr.u 6 ay sonra hamile kalırsın dedi ve tam altı ay sonra hamile kaldım allahıma şükürler olsun şuan 18 haftalık hamileyim darısı başına canım

Sağol canım ya doktorumuz bizede 1 yıl içerisinde olmazsa direk tüp bebek yaptırın dedi. sizin değerleriniz nasıldı ?
Bizim = 1cc - 27.000.000
Hareketli = % 10
Morfoloji = % 2
Tüp bebek olayından çok korkuyorum inşşallah bu değerlerimiz yükselir... Alllah normal yoldan hamile kalmayı nasip eder inşallah.
Canım bu arada hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah....

Sağol canım ya doktorumuz bizede 1 yıl içerisinde olmazsa direk tüp bebek yaptırın dedi. sizin değerleriniz nasıldı ?
Bizim = 1cc - 27.000.000
Hareketli = % 10
Morfoloji = % 2
Tüp bebek olayından çok korkuyorum inşşallah bu değerlerimiz yükselir... Alllah normal yoldan hamile kalmayı nasip eder inşallah.
Canım bu arada hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah....

amin canım teşekkürler allah sana ve tüm isteyenlere nasip etsin inş.canım şuan işyerimdeyim sonuçlar yanımda yok akşam evde bakıp yazarım sana

canım benimde eşim temmuz 26 da varikosel oldu dr 6 ay bekle olmazsa tekr testlere başlıcaz dedi.ben 5 ay sonra hamiş kaldım.ama tabi bebeğimi düşürdüm.tabi bu eşimden dolayı değil tamamen benim yüzümden.(aklına takılmasın diye söyledim).6 ay daha beklemen gerek canım.

eşim varikosel ameliyatına girdğinde ben 1 aylık hamileydim... doktor hiç olmaz dememişti ama ihtimal düşük demişti. o ihtimal tuttu... dr. yinede yapalım ilerde sorun yaşamayın demişti.... o yüzden içinizi ferah tutun...olmaz diye bir şey yok. svgler...

Sağol bedefcim...Bebeğini kaybetmene çok üzüldüm inşallah kısa zamanda tekrar hamile kalırsın...

Bizim değerlerimiz çok mu düşük acaba doktor bize neden öyle söyledi ( tüp bebek yaptırın diye )... Ameliyattan sonra değerler düzelirmi ?

Sağol bedefcim...Bebeğini kaybetmene çok üzüldüm inşallah kısa zamanda tekrar hamile kalırsın...

Bizim değerlerimiz çok mu düşük acaba doktor bize neden öyle söyledi ( tüp bebek yaptırın diye )... Ameliyattan sonra değerler düzelirmi ?

canım benimki daha farklı bi durumdu yada geç kalınmıştı.
eşimin durumunu kısaca şöyle açıklıyım 27.000 bile değildi 14.10.8.3milyon olarak düştü ensonra zaten 1000 oldu benimkinin sadece sayısı değil kaliteside düşüktü yaniyapısıda bozuktu baş kuyruk gövde bunlar tam değildi kiminin başı kiminin kuyruğu.anladınmı canım hareketsizlik vardı yani bizim durum bayağı vahimdi artık prof a yönlendirdi dr oda bi bakışta anladı zaten hemen ameliyat oldu.5 ay sonrada hamiş kaldım zaten

canım bi açıklama falan yapmadımı drlar bize baya açıklama yaptılar eğer sizin böyle bi durumunuz yoksa daha bile erken hamiş kalabilirsin belki. bende ondan anlamam yani değerlerden...

Biz de iki doktora gittik canım ilk gittiğimiz doktor hemen ameliyat dedi çift taraflı varikosel dedi, renkli doppler falan istemeden ve bize şu kadar para alırım falan dedi güvenemedik ona. Sonra başka bir doktora gittik renkli doplerden baktı ve sadece sol tarafta var ameliyat olmanda fayda var dedi ssk da ameliyat oldu eşim hiç bir para talebinde bulunmadı bu doktorumuz çok memnunuz çok ilgileniyor... Normal yoldan hamile kalma şansınız çok düşük bu değerlerle dedi ameliyattan sonra 1 yıl bekleyeceğiz olmazsa hiç aşılama ile falan uğraşmayın direk tüp bebek yaptırın dedi çok moralimiz bozuldu o yüzden şimdi sanki hiç olmayacakmış gibi endişeleniyorum.
3 sonra spermiogram yaptırıp tekrar kontrole gideceğiz bakalım hayırlısı olur inşallah...

doktor bize ameliyat sonrası herhangi bir ilaç vermedi spermlerle ilgili vermesi gerekiyormuydu acaba sadece bekleyecekmiyiz hiç birşey yapmadan. Ben keçiboynuzu yediriyorum eşime iyi geldiğini söylüyorlar inşallah faydası olur

kızlar benim eşimde varikosel ameliyatı oldu hep ona endekslenmiştik olmuyor diye 31 temmuzda ameliyatı oldu ocak başında spermogram yaptırdık sonuçlar gayet iyiymiş bu sonuçla hamile kalınır dedi dr sen kendine baktır dedi benim drum da bu kadar beklediniz hemen yumurta gelişimine bakalım dedi iğnelerle yumurta tedavisine başladık her ay düzenli hele bu ay 12 tane yumurta oluştu ama sonuç gene hüsran şu an adetliyim rahim filmi çektiricem perşembe günü ondan sonrada aşılamayı deniycez hayırlısı bakalım

canım bizim gittiğimiz ilk dr kadın doğumcuydu benim için gidecektik aslında ben çünkü tedirgin olmuştum acaba bende bişi varmı diye ilk eşim için sperm testi yapıldı.o ilk testte bizede dr direkt tüp bebek yapıcaz dedi benim sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü.dr un karşısında tutamadım kendimi ağladım ve eşimde karşımda duruyordu.eşimin mesleğinden dolayıankarada gata tıp fakültesinde tedavi olabiliyorduk oraya gittik drlr birsürü tahlih yaptılar ilaç verdiler hem tahlil yapılıyodu hemde ilaçlarla duruma bakılıyordu.sperm sayısı dahada düşmeye başlayınca profösöre gönderdiler.o bi bakışta anladı varikosel dedi bizimde sol taraftaydı zaten genelde öyle olurmuş amelyattan sonra 6 ay bekliceksiniz dedi ilaç falan vermediler.dediğim gibi 5 aysonra hamiş kaldım keçi boynuzuda yedirmiştim amelyat olana kadar ama tabi bi faydasını göremedik amelyattan sonrada hiçbirşey kullanmadık.ama 6ıncı ayda tekrar bi test yapacaktık daha vaktimiz olmadı şuan izmitteyiz tayinimiz buraya çıktı burdada pek eşimin imkanı olmuyo.bakalım fırsatını bulunca gideceğiz...

canım bizim gittiğimiz ilk dr kadın doğumcuydu benim için gidecektik aslında ben çünkü tedirgin olmuştum acaba bende bişi varmı diye ilk eşim için sperm testi yapıldı.o ilk testte bizede dr direkt tüp bebek yapıcaz dedi benim sanki başımdan aşağı kaynar sular döküldü.dr un karşısında tutamadım kendimi ağladım ve eşimde karşımda duruyordu.eşimin mesleğinden dolayıankarada gata tıp fakültesinde tedavi olabiliyorduk oraya gittik drlr birsürü tahlih yaptılar ilaç verdiler hem tahlil yapılıyodu hemde ilaçlarla duruma bakılıyordu.sperm sayısı dahada düşmeye başlayınca profösöre gönderdiler.o bi bakışta anladı varikosel dedi bizimde sol taraftaydı zaten genelde öyle olurmuş amelyattan sonra 6 ay bekliceksiniz dedi ilaç falan vermediler.dediğim gibi 5 aysonra hamiş kaldım keçi boynuzuda yedirmiştim amelyat olana kadar ama tabi bi faydasını göremedik amelyattan sonrada hiçbirşey kullanmadık.ama 6ıncı ayda tekrar bi test yapacaktık daha vaktimiz olmadı şuan izmitteyiz tayinimiz buraya çıktı burdada pek eşimin imkanı olmuyo.bakalım fırsatını bulunca gideceğiz...

varikosel çoğunlukla zaten sol tarafta olurmuş bende bir ara keçiboynuzunu kaynatıp suyunu sabah akşam içiriyodum ben 3 senedir uğraşıyorum olmayınca olmuyor işte sırada aşılama ve tüpbebek kaldı ama onların bile bir garantisi yok işte...:a015:

Arkadaşlar eşim 20 gün önce varikosel ameliyatı oldu. Sperm sayısı ve hareketliliği düşüktü. Eşi varikosel ameliyatı olupta normal yolla hamile kalan var mı aranızda... Lütfen bana yardım edin morale ihtiyacım var...Çok üzgünüm çoook

canım benim eşimde varikosel ameliyatı oldu ve ben 2 ay sonra hamile kaldım doktorumuz bu konuda çok tecrübeliydi bize 3 ay süre verdi testleri tekrarlamadan 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim şimdi 2 tane çok şeker çocuğumuz var. inşallah ev kısa zamanda allah sizede nasip eder :1hug:

canım benim eşimde varikosel ameliyatı oldu ve ben 2 ay sonra hamile kaldım doktorumuz bu konuda çok tecrübeliydi bize 3 ay süre verdi testleri tekrarlamadan 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim şimdi 2 tane çok şeker çocuğumuz var. inşallah ev kısa zamanda allah sizede nasip eder :1hug:

sağol canım inşallah bende en kısa zamanda hamile kalırım. Sizin değerleriniz nasıldı ? Keçiboynuzu kullandınız mı ?

canım değerleri hatırlamıyorum uzun zaman oldu oğlum şimdi 8 yaşında ama tahlil sonuçlarını atmadıysam bakıp sana bildiririm .aklımda kalan deyerler baya bi düşüktü ve canlı sperm sayısı çok azdı.3,5 yıl bekledik olmadı sonra sol tarafta varikosel tespit edildi keçi boynozu kullanmadık ama senin kullanman daha iyi olur bence .doktor hiç bir bilgi ve ilaç vermedi 3 ay sonra görüşelim test yapalım dedi ama testlere gerek kalmadı. hamile kalınca aradık acaba erkenmi oldu sorun olurmu diye . olmaz tebrik ederim dedi. inşallah seninde öyle olur canım seni çok iyi anlıyorum allah yardımcın olsun. kafana takma stresten uzak dur senin psikolojik durumunda çok önemli.

Benim eşimde varikosel ameliyatı oldu ve 1 sene sonra hamile kaldım :)
Çok fazla acele etmeyin ve kafanıza takmayın 1 sene içinde hamile kalacaksın merak etme:1hug:

teşekkür ederim kızlar beni rahatlattınız umut ile umutsuzluk arasında gelip gidiyordum.... yazdıklarınız bana umut verdi... allah gönlünüze göre versin isteyen herkeze anne olmayı tattırsın.....

Back
X