• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi yada kendisi veteriner olan var mı?Acil yardıma ihtiyacım var.

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
Benim 6 yaşında bir kedim var.Bulunduğum ilde teknik yetersizlikler sonucu halsizlik ve kabızlığına çare bulamadılar.En son perşembe günü 3 saat uzaklıkta veteriner fak. nin hastanesine götürdük.Bütün tahliller,ultrasonmlar yapıldı.Herşey normal.En son idrar tahlili için idrar alırken anal kesesi patladı.Yani o kese tıkanmış ve rahatsızlık veriyormuş.O keseyi boşalttılar.Ve sorunların kaynağı belli oldu.Perşembe günü saat 3 gibi eve geldik kakasını yaptı ama 2 gündür yine tık yok.Anal kese bu kadar çabuk dolmaz sanırım.Kafayı yiycem.Zaten 1 aydır veterinerler çözüm bulamadı.Bir yol gösterecek kişi bulunur mu?

eşime sordum
2 gün içinde tekrardan boşaltım yapmış olması gerekirmiş, hani sorun tekrarlamış olabilir. Birde ne yediriyorsun. Mama ise o mamalarda kabız yapabilir. Bol bol su içirmen gerekiyormuş.
Olmadı tekrardan bi veteriner fk götürün..

Nasıl tekrardan iki gün içinde boşaltım yapılması gerekiyor ki?Bize fakültedeki prof. ayda bir veterinerinize kontrol ettirin keseyi yeter dedi.Sakıncası yoksa bir daha sorabilir misin?Mama ile ilgili değil eminim.Su da içiyor.

Nasıl tekrardan iki gün içinde boşaltım yapılması gerekiyor ki?Bize fakültedeki prof. ayda bir veterinerinize kontrol ettirin keseyi yeter dedi.Sakıncası yoksa bir daha sorabilir misin?Mama ile ilgili değil eminim.Su da içiyor.

siz demişsiniz 2 gün oldu tık yok diye yapması gerekirdi diyor. Hani bu sorunun tekrarladıgı anlamınada gelmezmiş. Ydikleri ile alakalıdır diyor. Siz bol bol su verin. Kese boşaltılmış tıkanıklık açılmış. Vücut kendi düzenine girsin bakalım. Yapmış olması gerekirdi derken telaşlanmayın süreç uzar yine yapamazsa tekrar kontrole götürürsünüz

Tamam.Teşekkür ederim. Son 1 aydır her gün çaresizlikten öldüm.En son fakültede teşhis kondu tam sorunun kaynağını bulduk derken yine bu kadar kısa zamanda tekrarlamış olma ihtimali beni hepten çaresizliğe itti.İnş. yarın tuvaletini yapar.Çok teşekkür ederim.

canım bağırsaklarda sorun var mı? Tahliller ultrasyon temizçıktı demişsin ama gözden kaçan birşey mi var acaba..
sen yinede bir kaç gün bekle durumuna bak yine aynı ikayetler tekrarlayacak gibi olursa bir daha götürürsün

Bağırsaklarda sorun yok.Hatta bundan bir ay önce ilk kabız oldu.Sonra bulunduğum ildeki veteriner lavman yaptı.Birkaç lavmandan sonra yani son 20 gündür kabızlık yoktu.Bizim fakülteye gitme nedenimiz halsizlik ve popusunu özellikle yerden kaldırmak istememesiydi.Anal keseyi sıktıktan sonra kakasını yaptı hemen yine.Ama ondan sonra yapmadı bi daha.

Back
X