• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim abimin nikahına gitmeme izin vermiyor

şu anda şu yorumlara şok oldum..
ne demek el adamı yaaa...
bizlerin eşleri onlar el adamı olacaksa niye evleniyoruz ki biz oturalım anne babalarımızla...
yabancı adamlarla aynı evde yaşayıp da bir aile kurmak da nesi....
az çabayla kurulmuyor bir aile ama görüyorum ki az bir çabayla yıkılıyor...
aynı evde yaşadığın yeri gelip ailenden daha yakın olduğun birisi nasıl el olarak görülüyor hayret yaaa...

konu sahibi arkadaş da ortamını az çok daha iyi bilir...
bence tatlı dille konuşa konuşa eşini ikna edebilir...
gidersin ama düğünün sonuna kadar durmazsın, en azından 1 saatliğine gideyim falan diye...
bence orta yolu bulmaya çalış canım her iki tarafı da kırmadan...
Allah yardımcın olsun zor bir durumdasın...

elffincim,
yazacaklarimin aynisini hayal43 arkadasim yazdigi icin ondan alinti yapiyorum. ayni seyleri yazip kendimi yormayayim dedim hayal43 :3:

Tipik KK yorumu.
Yoruma yorum yapmak,yetmezmiş gibi yorum yapanın ailesine,yaşayışına laf atmak.

Evlilik ve eşlik kopmaz bir bağ değildir.
Eş boşanınca el olur.
Kardeşlik ise kan bağıdır,kopmaz.

Gayet doğal ve bilinen bir gerçek.
Korkunç bir sır ifşa etmişim gibi şoktan şoka girilmesine anlam veremiyorum.
Tepki veren arkadaşlara da boşananlara sormalarını tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
arkadaslar hepinizin yazdığı yorumlar için teşekkür ederim.ama suda var ortada ki ben aılem ıcın kavgayı baslatmıstım zaten sonunda hanı dedım ya kayınvalıde gelının yanına gıtmıs dıye abımın o zaman tel acıpda esıme ılk sorduğu bızım nıye kavga ettığımız deıl nısanlısının evıne nıye gıdıldığı anlıyacağınız aılemı cok sevıyorum ve hep yanlarında oldum esıme gelınce evet onlar ıcın sılebılır ama benım aıleme olan gonul kırgınlıklarım bunlar ne olucak gıdıcem o nıkaha tabı ısten cıkabılıpde 1 saat ıkı saat yada nıka sonrası evlerıne gıdıcem yetısemezsem nıkaha sonucları ne olucak ne olmuyacak bılmıorum ama bırgun herkes anlar belkıde duygularımı

hayatta belli başlı durumlar kişiler vs. vardır.tabi ki eşlerimiz artık bizim ailemizin bir parçası üstelikte yeni kurduğumuz ailemizin parçası.bizler eşlerimiz için çoğu zaman yapmak istemediğimiz şeyleri yapıyoruz,onlar için görmemezlikten gelip idare ediyoruz.kısasa kısas yapma gibi bir durum olamaz.yani eşinizle konuşun işte ben aynı durumda olsaydım ne olurdu,sana gitme diyebilir miydim?gibi...bunun mantıklı hiçbir yanı yok.evet önemli eşim bana beni sevdiği,anlayışlı olduğu sürece.eşin,siz onun ailesinden biriyle tartışmalı olsaydınız ve siz ona gitme deseydiniz ne olurdu öyle değil mi?ama böyle birşey imkansız.bırakın sizin gitmenizi NE OLURSA OLSUN eşinizde sizinle birlikte orada olacak olmalı.aynı durumda siz olsaydınız bu onun içinde geçerliydi o zaman da siz onun yanında olacaktınız.bunlar özel durumlar telafisi olmayan tekrarı olmayan durumlar.aileniz hakkında yorum yapma hakkı bile olamaz sizin de onun ailesi hakkında.tabi ki karı koca olarak konuşursunz,dedikodu yaparsınız bazen tartışırsınız bile ama kesinlikle önemli konularda taviz vermeyinnn.

elffincim,
yazacaklarimin aynisini hayal43 arkadasim yazdigi icin ondan alinti yapiyorum. ayni seyleri yazip kendimi yormayayim dedim hayal43 :3:

arkadaşım sen yorumumu nasıl bir şekilde okudun ve anladın acaba???
1.si o yazıdan alıntı yapmışsın ancak sanırım o yazı bana değildi çünkü ben kimsenin aile yapısına atıfta bulunup laf söylemedim sadece düşüncenin yanlışlığından bahsettim...
yani şimdiden evlenirken boşanmayı mı düşünelim...
peki ne önerirsin aarkadaşım aaaa bu adamdan boşanırsam bana el olur en iyisi ben bu adamı her an görmezden gelip annemlerin sözünden çıkmayım ki onlar benim kanımdan çünkü....
farkında mısın bilmiyorum ama annemiz için de aynı durum söz konusu babalarımız annelerimiz için 7 kat el o zaman....
ancak anne babalarımız azıcık bir sürtüşme yaşadıklarında ne kadar üzülüyoruz değil mi???
peki boşananlara sormamı tavsiye etmişsiniz bende size şu soruyu soruyorum hanımefendi
"Boşanınca sakın evime gelme bu eşikten adımını atamazsın ancak kefenin girer bu eve" diyen ve eve alınmayan kişilerin ailelerine ne denmeli alın size kan can....
bu durumda ya kadın o vahşi kocasının evine geri dönüyor ya da sokaklarda bertaraf bir ömür geçiriyor
şanslı ve okumuş bilgisi olan bir kadınsa yani ailesi zamanında okutup bir meslek sahibi yapmışsa ki bu günümüz şartlarında çoğalmakta eskiye dair bir çoğunluk yok kendine bir hayat anca kurabiliyor... o da şanslı insanlardan oluyor...
peki birşey sormak istiyorum siz eşinize en mahreminizi açarken bunu anne baba ya da kardeşinize yapabiliyor musunuz???
yani el olması ya da kan bağı değil buradaki konu karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın Rabbim...
eğer imtihanımız eşimizdense eşimizden görürüz anne babamızdansa anne babamızdan...
bunu rabbimden başkası bilemez...
el dediğimiz adamlardan bizler kendimize kan doğuruyor ve nesil devam ettiriyoruz farkındaysanız eğer...
Bahsettiğiniz gibi aman eşlerinizi boşverin onlar el düşüncesine girilseydi Rabbim eşlerin BİRBİRLERİNE hürmetlerinden ve saygılı olmaları gerektiklerinden bahsetmezdi değil mi...
bizler hiç evlenmezdik.... daha doğmadan kaderimiz evlenceğimiz kişiye kadar belirlenmezdi değil mi...

kısacası arkadaşım Rabbim insanı hep hayırlı kişilerle karşılaştırsın ben bu şekilde eşleri hakkında kesin hükümlü üstünlük taslamaya çalışan insanlardan pek hoşlanmamışımdır...
ben o kişiyle evlenip de aile kurduysam eğer benim kurduğum bu aile herşeyden daha önemlidir...
ha şimdi anlamayın ki anne babamı arkada mı bırakıyorum
emin olabilirsiniz ki benim aileme sevgim saygım bağlılığım müthiş derecede fazladır....
annem baban kardeşlerim eniştem yengelerim benim için çok çok kıymetlidir ancak şu anda eşim olcak kişi de çok kıymetlidir kıyaslayamıyorum hatta....
Rabbbim kalbimize bolluk vermiş herkesi sığdıralım diye ben sanmıyorum ki eşiyle de güzel geçinen bir insan yarın birgün el olacağını düşünsün...

hatta farkındaysanız konu sahibi arkadaşa da işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun dedim...
aslında bu şekilde cevap vermek bile istemezdim sizin mesajınıza karşı ama direk alıntı yapıp bir de diğer hanımefendinin yorumu üzerinden bir iğneleme çabasına girdiğinizden yazıyorum bu cevabı da...
Allah size hayırlı geçimler sağlasın...

Lütfen ikili tartışmalara girmeyiniz,yorumları kişiselleştirmeyiniz,konu içeriğine uygun ve topiği açan üyenin sorununa yol gösterecek türden yorumlar yazınız.

Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri bende yaşıyorum çözüm bulrsun umarım allah yardımcımız olun

arkadaşım sen yorumumu nasıl bir şekilde okudun ve anladın acaba???
1.si o yazıdan alıntı yapmışsın ancak sanırım o yazı bana değildi çünkü ben kimsenin aile yapısına atıfta bulunup laf söylemedim sadece düşüncenin yanlışlığından bahsettim...
yani şimdiden evlenirken boşanmayı mı düşünelim...
peki ne önerirsin aarkadaşım aaaa bu adamdan boşanırsam bana el olur en iyisi ben bu adamı her an görmezden gelip annemlerin sözünden çıkmayım ki onlar benim kanımdan çünkü....
farkında mısın bilmiyorum ama annemiz için de aynı durum söz konusu babalarımız annelerimiz için 7 kat el o zaman....
ancak anne babalarımız azıcık bir sürtüşme yaşadıklarında ne kadar üzülüyoruz değil mi???
peki boşananlara sormamı tavsiye etmişsiniz bende size şu soruyu soruyorum hanımefendi
"Boşanınca sakın evime gelme bu eşikten adımını atamazsın ancak kefenin girer bu eve" diyen ve eve alınmayan kişilerin ailelerine ne denmeli alın size kan can....
bu durumda ya kadın o vahşi kocasının evine geri dönüyor ya da sokaklarda bertaraf bir ömür geçiriyor
şanslı ve okumuş bilgisi olan bir kadınsa yani ailesi zamanında okutup bir meslek sahibi yapmışsa ki bu günümüz şartlarında çoğalmakta eskiye dair bir çoğunluk yok kendine bir hayat anca kurabiliyor... o da şanslı insanlardan oluyor...
peki birşey sormak istiyorum siz eşinize en mahreminizi açarken bunu anne baba ya da kardeşinize yapabiliyor musunuz???
yani el olması ya da kan bağı değil buradaki konu karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın Rabbim...
eğer imtihanımız eşimizdense eşimizden görürüz anne babamızdansa anne babamızdan...
bunu rabbimden başkası bilemez...
el dediğimiz adamlardan bizler kendimize kan doğuruyor ve nesil devam ettiriyoruz farkındaysanız eğer...
Bahsettiğiniz gibi aman eşlerinizi boşverin onlar el düşüncesine girilseydi Rabbim eşlerin BİRBİRLERİNE hürmetlerinden ve saygılı olmaları gerektiklerinden bahsetmezdi değil mi...
bizler hiç evlenmezdik.... daha doğmadan kaderimiz evlenceğimiz kişiye kadar belirlenmezdi değil mi...

kısacası arkadaşım Rabbim insanı hep hayırlı kişilerle karşılaştırsın ben bu şekilde eşleri hakkında kesin hükümlü üstünlük taslamaya çalışan insanlardan pek hoşlanmamışımdır...
ben o kişiyle evlenip de aile kurduysam eğer benim kurduğum bu aile herşeyden daha önemlidir...
ha şimdi anlamayın ki anne babamı arkada mı bırakıyorum
emin olabilirsiniz ki benim aileme sevgim saygım bağlılığım müthiş derecede fazladır....
annem baban kardeşlerim eniştem yengelerim benim için çok çok kıymetlidir ancak şu anda eşim olcak kişi de çok kıymetlidir kıyaslayamıyorum hatta....
Rabbbim kalbimize bolluk vermiş herkesi sığdıralım diye ben sanmıyorum ki eşiyle de güzel geçinen bir insan yarın birgün el olacağını düşünsün...

hatta farkındaysanız konu sahibi arkadaşa da işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun dedim...
aslında bu şekilde cevap vermek bile istemezdim sizin mesajınıza karşı ama direk alıntı yapıp bir de diğer hanımefendinin yorumu üzerinden bir iğneleme çabasına girdiğinizden yazıyorum bu cevabı da...
Allah size hayırlı geçimler sağlasın...

sinirli elffin,
cevabimi ozelinden okursan sevinirim...

sinirli elffin,
cevabimi ozelinden okursan sevinirim...

okudum:D
kesinlikle sinirlendiğimi de belirttim
sinirlendiğimi nereden çıkardınız acaba???
siz sinirlendiniz mi:1:

bir de ısrarla ben aileme ne kadar bağlı olduğumu ve ailemi arkada bırakmaktan bahsetmediğimi sadece eş için 7 kat el denmesinden dolayı bu cevabı verdim dememe rağmen siz ana hala aile çok önemlidir deyip duruyorsunuz
biliyorum hanımefendi aile önemlidir her zaman bizi koruyup kollayan anne baba da olsak her zaman aciz olduğumuzda koşup kollarına sığınacağımız kimselerdir aile
ben ailemden her zaman razıyım onlar da benden hep her zaman razı olmuşlardır...
ama eşe de 7 kat el gözüyle bakılmaz kiiii
ben sadece buraya takıldım...
size tekrar bir cevap yazmayacağımı belirtmek isterim bu mesajı da sizin yorumunuz üzerine ve bana lakap takmanızdan dolayı yazıyorum iyi akşamlar...

Son düzenleme:
okudum:D
kesinlikle sinirlendiğimi de belirttim
sinirlendiğimi nereden çıkardınız acaba???
siz sinirlendiniz mi:1:

bir de ısrarla ben aileme ne kadar bağlı olduğumu ve ailemi arkada bırakmaktan bahsetmediğimi sadece eş için 7 kat el denmesinden dolayı bu cevabı verdim dememe rağmen siz ana hala aile çok önemlidir deyip duruyorsunuz
biliyorum hanımefendi aile önemlidir her zaman bizi koruyup kollayan anne baba da olsak her zaman aciz olduğumuzda koşup kollarına sığınacağımız kimselerdir aile
ben ailemden her zaman razıyım onlar da benden hep her zaman razı olmuşlardır...
ama eşe de 7 kat el gözüyle bakılmaz kiiii
ben sadece buraya takıldım...
size tekrar bir cevap yazmayacağımı belirtmek isterim bu mesajı da sizin yorumunuz üzerine ve bana lakap takmanızdan dolayı yazıyorum iyi akşamlar...

ikili atrtismalara girmeyin diye uyari geldi hala yaziyorsunuz... :24:
size lakap takmadim, her sozledigimiz sey lakap olamaz herhalde...

Son düzenleme:
sanırım çok geç ama eğer abiniz küfür ettiyse eşinize eşinizin annesi ne yapmış olursa olsun abiniz kusurlu bence namusa gelecek laf demişsiniz çok ağırdır bu arkadaşım üstelik densizliği yapan eşinizin annesiymiş eşiniz de değil

keşke abiniz eşinizi arayıp ufaktan özür dilese de nikahına çağırsaydı eşinizi ama bir yandan da eşinizin de haksız olduğun kendi kusuru için özür dilediğini ama karşı taraftan da özür dilediğini belirtip hem kendi büyüklük etse hem eşinizin büyüklük etmesine vesile olsaydı anne babanız da eşinizi çağırmıştır zaten bunun üzerine eşinizin size böyle bir tepki vereceğini sanmıyorum kendisi gitmese de size karışmaya kalkmazdı o zaman ama bazen orta yolu bulmak zor oluyor

umarım yoluna girmiştir herşey

kızlar kınaya gıttım ama nıkaha gıdemedım ama kırgınlık falanda olmadım cunku hastanelık oldum ve aılemde hastaneye zıyarete geldı cok uzulduler hastalığıma ama nıkahları oldu benım ıcın her karesını kameraya almıslar abım ole ıstemıs kameremandan ve cd de bana ıkısıde el sallayıp gecmıs olsun demısler hatıra olsun dıye boylelıkle ben hastanedeydım ama hersey yolunda gıttığı ıcın cok mutlu oldum kımse kırılmadı Rabbim yardım etti belkide:)))

canım ya cok gecmıs olsun hayırdır neyın var üzüldüm valla hastanelık olacak kadar hastalanmana ama her şerde bıle bı hayır var degılmı hakkında herseyın hayırlısı

Back
X