Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

hanım desin bari, feride hanım

adını söylemeye utanması çok garip, ilk defa böyle bişey duyuyorum ben de

Ben bi insana adıyla hitap ederken aşırı çekinirim. Sebebini bilmiyorum utanma mı diyeyim ne diyeyim. O tip bişey olabilir. Sevgilime de sadece sevgi sözcükleri ile sesleniyorum. Dışarıdakilere ise yanlarına gidip birebir konuşuyorum. Seslenme işini ortadan kaldırdım :halay:

Garip.. Üç yıllık sevgili geçmişimiz var dört yıldır da evliyiz hic ismiyle hitap etmemisindir esime, oda bana:) sürekli aşkım kuzum bitanem canisi yavru ceylan.. Kullandığımız hitaplar.. Esime ismiyle seslenmek garip geliyor ya :)

nasıl yanii.. hanım manım da mı demiyor. hani eski kafalıysa öyle der en azından. telepati yontemiyle mı anlasıyorsunuz ya da sinyal mi gönderiyor nasıl oluyor o is cok sacma

Bu zihniyeti ben de anlamıyorum, yahu ismiyle hitap etmesinden başka daha normal bi durum ne olabilir kiii. Ah şu eskiler.
Bigün eşimin ailesindeyiz , içerden eşime x diye seslendim.Amcası yanımdaydı. X mi diyorsun dedi.Ne demeliyim amca x abi desem daha mı iyi dedim :KK53: bozuldu :KK70:
Sen de haklısın dedi..

Ben sizin yerinizde olsam adımı söylemediği sürece söylediğini duymazdan gelirim.
Yok öyle.
Bu durum resmen kadını yok saymaktır bana göre.

Sana seslenince toplum için duymamazlıktan gel . Yalnız kalınca yanına gelir söyler .
O zamanda Sen onların yanında da mı bana dedin hani ismimle hitap etmeyince anlamadım dersin :D
Bundan sonra ki evrede sen bana neden ismimle hitap ediyorsun aşkım balım de olur .
Sonra normale dönersiniz .

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Benim eşimde bana sadece ailesinin yanında adımla seslenir hatta arada onların yanında alışkanlıktan hayatım der hep ve kesin kuralıdır adıyla ona seslenmemden nefret eder asla istemez aşkım bitanem bebeğim hayatım dememi ister hep adımı söyleyince mesafe oluyo gibi der siz biraz daha yakınlık gösterin ona htabınızı değiştirin cezbesici konuşun belki zamanla sizden görerek oda yapar

Yazıldı mı bilmiyorum ama aklıma bi fıkra geldi....
Yaşlı bir çift varmış...dede eşine sürekli aşkım,balım,kelebeğim diye seslenirmiş...bunu duyan genç bi adam "ne güzel,bunca yıldır aşkınız bitmemiş,nineme hep sevgi sözcükleriyle hitap ediyorsunuz" demiş...
Dede cevap vermiş "çaktırma evlat,hatunun adını unuttum "
:D

Olabilir mi ?

Yazıldı mı bilmiyorum ama aklıma bi fıkra geldi....
Yaşlı bir çift varmış...dede eşine sürekli aşkım,balım,kelebeğim diye seslenirmiş...bunu duyan genç bi adam "ne güzel,bunca yıldır aşkınız bitmemiş,nineme hep sevgi sözcükleriyle hitap ediyorsunuz" demiş...
Dede cevap vermiş "çaktırma evlat,hatunun adını unuttum "
:KK70:

Olabilir mi ?
Sorun şu ki adam öyle canım,aşkım felan da demiyor

Back
X