eşim ailem sıkıntılarım

benim düğün hevesim hiç olmamıştır,ben nikah istemiştim akşamda bir otelin havuz başında yemek eğlence olsun demiştim aileler olmaz öyle şey deyip kestirip atmışlardı ve ailelerimiz 2 yerdede 2 düğün ve dünya masraf yaptılar.oysa benim düğünümden 1 ay sonra çok yakın arkadaşımın nikahı olmuştu ailemle oraya gittik.mis gibi nikah salonunda nikahlarını yaptılar,benim dediğim otelin havuz başındda akşam eğlence düzenlediler,yemek dahi yoktu aparatifler ve içecekler vardı...sonrada basıp gittiler venedik e balayına ...annemde ay biz boşuna masraf yapmışız keşke seni dinleseydik dedi...yani canım düğün başka insanları memnun etmekten başka bişey değil bence...gelinl,k giymeke hayalin giyersin yine eş dosttta gelir akşam bi eğlence oldu bitti...önceliklerini değerlendir derim..ailenlede herşey zamanla dahada iyi olur..bebek için sakın acele etme...daha yeni evlisin...

arkadaşlar aslında mesele düğün de değil. zaten ben İzmirliyim. Her ne kadar eşimi çok sevsem de Vanın düğünlerini pek sevmedim.sırf eşimin çevresi, benim okuldaki öğretmen arkadaşlarım bana sen ne zaman düğün yapacaksın diye sorup duruyorlar diye düğün yapacaz dedim. Benim hayalimdeki düğün bu değildi ki. Ben normal şartlarda evlensem acele etmezdim. Hem eşimin atanmasını beklerdim hem de iki düğün yapar izmirde ailemin olduğu ve bizim adetlerimize göre bir düğün yapardım. Ama bu kadar sonra yapacağım bir salon düğünü ve ben eminim ne kadar benim istediğim gibi olması için uğraşsalar da ben zevk almayacam. ailemin de asla hoşuna gitmeyecek düğüne gelseler de. benim içimde kalacak olan sanırım gelinlik. ama gelinliği sadece fotograf çektirecek kadar giymek az geliyor gözüme. en güzeli 50-100 kişi arkadaşlar aile arası kendi gönlüme ve müzik zevkime göre bir iki saatlik bir eğlence . tabi bu fikirşimdi sizin yazdıklarınızı okurken geldi aklıma.

Bir de kızlar ilginç olan ben bekarken hep arkadaşlarıma düğüne ne gerek var deyip dururdum. şimdi düğün derdine kendim düştüm

geleceklerini sanmıyorum. olumlu hiç gelişme yok. üstelik annem uçaktan korkuyor. otobüsle de asla gitmez. gelse de tek babam gelir ama o da inattır gelmem dedi bir kere

geleceklerini sanmıyorum. olumlu hiç gelişme yok. üstelik annem uçaktan korkuyor. otobüsle de asla gitmez. gelse de tek babam gelir ama o da inattır gelmem dedi bir kere

ben düğün , gelinlki vs bu gibi şeylerin hayallerini kurmayan biriydim. ama sonradan gördüm ki önemliymiş. her kadın bunu önemsiyor bence. ilerde içinde kalır. eşimin maddi durumu ii değil diye bende herşeyin ucuzuna kaçtım. sonradn pişman oldum. böle şeyler bi kere oluyr ve önemli

birde şu vr. düğün tamam masraflı ama takılar onu karşılıyor. özellikle doğu yöresinde çok takı takılır. bence van da onların adetlerine göre düğün yap. birde izmir de kendi ailenin yanında salon düğünü olmasa bile nikah yap. nikahın varmış ama gene de yapabilirsin bence.

sırf eşimin çevresi, benim okuldaki öğretmen arkadaşlarım bana sen ne zaman düğün yapacaksın diye sorup duruyorlar diye düğün yapacaz dedim

çok saçma
kime ne yahu?
insanların lafı bitmez
düğün yaparsınız niye anan gelmedi o gelmedi bu gelmedi derler
o biter hani nerde çocuk derler...

elalem diyor diye düğün masraf mı yapılır? ailenizin gelmek istemeyecek olması, gelseler sorun çıkaracak olmaları ayrı dert.

resmen arızanın üstüne üstüne gidiyorsunuz şu anda.

benim tavsiyem, bu bile gereksiz ama, bir gelinlik kiralayın veya ödünç alın birinden, 1 saat gidin çektirin fotoğraflarınızı.

bırakın düğünü falan evinizin ihtiyacını tamamlayın, hem eşinizin kadro durumu bir açıklansın, onu bekleyin hiç olmazsa.

benim hatam başlangıçta insanlara ben şu tarihte evlendim. düğün yapmayacam dememek oldu. Eşimin ailesi dahil herkes bu sene düğün yapacaz diye düşünüyor.eşimin annesi sen düğün yapıp gelinlik giymezsen seni bıruak benim içimde kalacak diyor. ben onları anlıyorum hatta onların bu desteği hoşuma bile gidiyor

Ama az önce facebooktan okuldoran bir arkadaş ile mesajlaşıyorduk kızın bana sonra ilk sorduğu düğün yaptın mı oldu. düğün tarihini soruyor herkes. vanda insanların gözünde düğün yapmak sanki evlenmenin şartı.Dini nikah olsun düğün yap yeter. resmi nikahı bazı insanlar takmıyor. Biz eşimle evlendikten sonra resmi dini nikahı kıydıktan sonra sırf düğün yapalım olmayınca biz de düğün hevesi kalmadı. şu anda her manada evli gibiyiz. düğün bformalite o anlamda.

ama benim bazı öğretmen olmuş arkadaşlarım deprem olmasa bizim aynı evde kalmamızı çok yadırgadılar. depremde evim hasar görüp mecburiyetten eşimin yanına taşınınca sıkıntı seslerini kestiler.okulumdan bir müdür yardımcısı ve hatta bazı hocalar bana düğünü ısrarla soruyor düğünü. hatta bayanlardan biri yanına çekip bizim birşeyler yaileişayıp yaşamadığımızı bile sordu. kayınvalidem bile beni hala düğünü bekliyo sanıyodu ben dedim ona bir buçuk yıl oldu yani insaf diye :) yani anlayacağınız ya düğün yapacam ya da okuldakilere yazın düğün yaptım evlendim diyecem :)

arkadaşlar mauseda sorun var. bazı kelimelerin silinmiş yazarken. bazı harfler de başka cümlelerin arasında kalmış. görüntü kirliliği olmuş kusura bakmayın

içimden ağlamak geliyor. O kadar bunaldım ki.

Size buraya kadar yazdığım sıkıntılar içimde hissettiklerimin dörtte biri ancak.

ailemin buraya gelişince eşimi kabul etmemesi bir çok konuda dönüm noktası oldu.

Özellikle de artık eşim ne ailemle barışmak ne de annemlerin evine gelmek istiyor. gerçi ailemin de çok da umrunda ya.Bu arada Eşimin kpsssi kötü geldi. Atanması için bölümünden iyi bir alım lazım. Bölümü fen bilgisi. Bu dört artı dört muhabbetine bir 5000 civarı alım olursa ancak o zaman girer. bu konuda hem stres yaşamak hem de aileme ve ama her şeyden önce eşime belli etmemek zor.sağlık olsun seneye çalışır iyi bir yere atanırsın demek gülücükler dağıtıp zaten moralman çökmüş olan eşime destek olmaya çalışmak benim için çok zor. maddi olarak çok sıkıntı yaşamıyorum yanlış anlaşılmasın benim maaşım eşimin ücretliden aldığı maaş biraz da birikmiş bizi idare ediyor ama bunun stresi beni çok yıprattı. evde kpss hazırlık odası var. üstelik ben eşyalarımın da çoğunu almadım. öğrenci evi gibi bir yerde yaşıyorum.

bütün bu sıkıntıların yanında ben şu anda ailemin yanında tatildeyim.Burada her fırsatta ailem beni sorguluyor.neden şunu yaptın.... neden bizim onayımızı almadan evlendin.... hiç mi için sızlamadı mı.... şimdi eşin iş bulamazsa ne o olacak..... daha buraya yazamayacağım neler neler.ve inanın ben mutsuz olup boşansam mutlu olacaklar. şu anda mutlular. hem damatları eve gelmedi hem kızları yanında. ben de kocamı istemiyorsunuz ben de gelemem diyemedim. vicdanım elvermedi. ama burada da devamlı eşime eleştiri yapılıyor.ve bunaldım.

Esas başlığı açmama neden düğündü. Düğün yapamıyorum. Çünkü eşim istemiyor.evet eşim istemiyor. hem sınavdan dolayı moralmen çökmüş hem de ailemin gelmeyecek olmasından dolayı bu düğünü eşim istemiyor. onun mutsuz olacağı ve ailemin de olmayacağı bir düğün hem de nikahtan bir buçuk yıl sonra sizce de anlamsız değilmi. vana dönünce bir gelin arabası kiralayacam. bir de gelinlik. gelin başı yaptıracam.oradan da fotografçıya.bunaldım artık düğün konusundan

bencede sadece gelinlik giy ve bi fotgraf yeterli ne olacak masraf yapıp sıkıntıya gireceksin ve gene sen sıkısacaksın...ailen istemesin cocuk olunca kabullenirler merak etme

bilmiyorum bakalım. çocuk olunca ne değişecek mi ama ben anne olmak istiyorum. 1 buçuk yaşında yiğenim var.onu gördükçe onun annesine bağlılığını dokunmasını gördükçe içim gidiyor. her şey düzelse de çocuk düşünsem artık yaaa:(

Back
X