Eşim, ailesi ve ben...

yasminapdr

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
72
0
16
Bilecik
Arkadaşlar merhaba.şu an tek ilgilenmek zorunda olduğum konunun içinden çıkamadığım için sizlerden fikir almak istiyorum..ben 6 aylık evliyim. eşimle çok sıkıntılı bir süreçten sonra evlendik. evlendikten sonra eşim ailesi ne derse onu yapmaya başladı. ben bi konu hakkında fikrimi belirtiyodum, aynı fikri annesi dedikten sonra yaptı. başlarda çok takıyodum bu durumu. çok defa tartıştık. bazen saygıyı kaybettik. tartıştığımızda arayıp annesini tek tek anlatıyodu e doğal olarak ben sinir küpü oluyodum.çünkü bambaşka bi insan oluverdi.. şimdi artık çok şükür ki bunları aştık. ama şimdide ailesi yüzünden beni çok kırıyo. benim onlarla çok samimi olmamı istiyo. zaten samimiyim. yaptıkça daha fazlasını istiyo. ben çalışan biriyim. yoğun çalışıyorum bi yerde benimde gücüm bitiyo. her boş anımızda annesinin evine gidiyoruz. annesinin tavırlarını henüz çözmüş değilim. ama güvenmiyorum. eşim abisiyle ablasıyla annesiyle içli dışlı olmamı istiyo. e bende kötü davranmıyorumki canım.karşıma aldım konuştum dinlemedi, hep yanlış anladı beni. alttan alarak anlattım derdimi bak ben zaten elimden geleni yapıyorum onlar için beni kırma diye.yine dinlemedi. bağırdım çağırdım evde küs oturduk. vallahi çıkamadım işin içinden. sizlerin tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini bekliyorum.. eşimi çok seviyorum böyle yaptıkça öyle üzülüyorum ki

benim nişanlım da öyle
her zaman ailesine karşı daha fazla daha fazlasını yapmamı istiyor
mesela annesini gün aşırı aramamı istiyor, ablasını, yengesini...hepsini
ben de aldım karşıma ben istemiyorum bu samimiyeti eğer onlar istiyorsa beni arasınlar neden hep benden bekliyorsun dedim
ama değişti mi? hayırrr
ama ben kararlıyım kendi istemediğim bir şeyi sırf nişanlım istiyor diye yapmıyorum yapmamda

Son düzenleme:
nişanlıyım ama sürekli bu tarz şeyler duydukça ve kendimde ufak tefek sorunlar yaşadıkça korkar oldum evlilikler. tek çocuğum ailemle mutluyum suyu mu çıktı diyorum bazen kendi kendime

kv ye ne kadar uzaksın o kadar kafan rahat aslında

vallahi öyle ama işte şartlar bazen taa diplerine kadar getirebiliyor. evlendiğimde baya bi uzaktık ama yaklaşık 1 aydır aramızdaki mesafe 15 dk. ve geldiğimizden beri huzurumuz yok Allahım huzurlu yuva nasip etsin herkese..

abartmış eşiniz cidden. zaten bi saygısızlığınız, tartışmanız yok aksine hep iyi anlaşmışsınız.. nasıl daha da içli dışlı olabilirsin ki hadi olsanda karşılıklı olur bunlar..

Yeni evli olduğunuz için üzernizde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar bence.. Baştan ipleri eline vermişsiniz ama doyumsuzluk had safada.. Yapmayın, kendinize bunu yapmayın, ben yaptım siz yapmayın.. Tavrınız net olsun, mantığımızla aldığımız kararları duygusallığımızla yerle bir ediyoruz.. Hata bizde, net olun lütfen...

yalnız değilsin arkadaşım benim eşimde böyleydi(eski eşim) ,mesela kayınvalidemler kalmaya gelirlerdi yok neymiş uyumadan önce öpecekmişim kayınvalidemi sabah kalkınca çocuk gibi eşimin gönlü olsun diye 1-2 kez yaptım en fazla ama ne oldu??sonuç olarak hep daha fazlasını istedi hep daha fazlası yetişemeidm bi süre sonra en sonunda sen benim ailemi sevmiyorsun diye bol bol tartışıyorduk şimdide boşanıyoruz, taviz tavizi doğurur, eğer nişanlının her istediğini yaparsan sonu gelmeyecek emin ol

insanlara içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın, neticede bir saygısızlık yapmazsınız eşinize de benim kişiliğim böyle zorla yakın davranamıyorum dersiniz öyle ya da böyle anlayış gösterecektir. her şey karşılıklı siz nasıl onun isteklerine anlayışlıysanız onun da size karşı anlayışlı olması gerekir bence

Güzel arkadaşım bendede aynı dertler var sayılır ama düzelmiyor ne zaman düzelir diye bekliyorum ama olmuyor eşlerimizin aileleri iyi melek,bizler ise eşlerimizin gözünde biz kötüyüz eşlerimize göre onlar bişey yapmıyorki bizler büyütüyoruz oluyor bi konu yazdım buraya ama onda bile ben yanlış algılıyorum oluyorum ne acı bişey anlaşılmamak

Eşin kendisi ve ailesi mutlu olsun diye senin onlarla samimi olmanı istiyor....
Ama insan asla ileri derecede sevemiyor kayınvalidesini ve görümcesini....
Doğanın kanunu bu....Ne kadar istesen de çok çok sevemezsin eşinin ailesini

Çok muhabbet tez ayrılık getirir..
Seviye lazım azıcık ipin ucu kaçtım mı daha tutamıyorsun..
Aradaki o seviye,mesafeyi ayarlamak lazım..
Eşin istediği kadar diretsin izin verme derim

evet haklısınız hepinizde arkadaşlar.benim zaten saygısızlık yaptığım yok ki yapmamda zaten kim olursa olsun. annesi bana defalarca bağırdı çağırdı hep eşimle mutluluğum bozulmasın diye güzelce anlattım derdimi. kadın uydurdu kafasında bişeyle eşime beni şikayet etti defalarca.allaha çok şükür o konu bitti artık ama ne yeni evlendiğimden bişey anladım ne huzurluyum.bakalım idare edicem gidebildiği yere kadar.Allah benim eşime akıl fikir versin.

benim kaynanamda sürekli oğluna ağlayıp sızlayıp duruyordu bu kız yanımıza gelmiyor,bizi sevmiyor istemiyor diye, ben çalışan bi bayanım ve onlar çalıştığım yere 4 saat uzaklıkta ve eşim de yanımda yok doğuda sürekli gitmemi istediler yetemedim bi türlü onlara şimdi bayramı bile ayrı geçirdik,şimdi seviniyorlar oğlumuzu ondan kurtardık diye halbuki kendi oğullarının yuvası yıkıldı başkasının değil

bu kv-gelin ilişkisi karsılıklı..şu şekilde,kv iyi davranırsa gelinde ona gercekten samimi oluyo.yani o sana kızım,canım vs hitap ederse seninde içinden anne yerine annecim demek geliyo..bendede aynı dert vardı dipdibe beraber oturduğum için.o zaman hep ismimle hitap eden insanlar şimdi kızım diyolar...benim eşimde anlamıyo bu saygı-sevgi-ilgi işinin karşılıklı olduğunu.yeri geldikçe tartışırız bıktım walla.gitmedin yapmadın etmedin şöyleydi böyleydi bitmez sıkıntısı....benimde bi oğlum var inşallah kötü kaynana olmam :))) çok konuşuyorum ilerde kaynanama benzersem şaşırmam

aynı şey bende de var ben geliyorum gidiyorum bi sorun çıkarmıyorum ama yine de olmuyor kızlar olmuyo olmuyo
eşim ben bişey diyorum ya kabul etmiyo aynısını 5 dk sonra annesi desin kabul ediyo
ben anlamıyorum eşim mi ben ne dersem reddediyor ya da annesi ne derse kabul ediyor
bunu kendisine somut örneklerle de izah etsem yine anlamıyor yine anlamıyor
1,5 senedir evliyiz 5 aylık oğlum var 8 seneden sonra evlendik
bunu kendime yeni itiraf ettim ama çok mutsuzum ve keşke evlenmeseydim diyorum .. acı ama böyle hissediyorum ne olacak bilmiyorum...

en basit bunları da geç kayınvalidemi felanda taktığım yok en basit örnek ;
çocuk geçenlerde hasta olmuştu doktora götürelim çocuk çekmesin ilaç yazsın doktor dedim kendisi aynen 'doktor ne yapıcak ki geçer kendiliğinden ' dedi ben de laf anlatamayacağımı bildiğim için sustum 3 gün sonra çocuğu doktora götürelim dedi ... ben deyince olmuyo kendi deyince oluyo ne yapıcam ben bu adama bilmiyorum arkadaşlar ...

bi de ben üniv mezunu özel bir bankada çalışan bir bayanım bana sanki cahil bir kadınmışım gbi davranıyo .. ne yapacamı bilmiyorum ....??????????????

sadece zaman lazım size karakterini isteyip istemediğin şeyleri empoze etmeye calış eşine .. ne kadar zıtlaşsada benimsecek hareketlerini ..... suan evlilği mükemmel giden bir dediğini iki etmeyen kocaları olan ilk beş yılımı hatırlMAK istemiyorum diyen o kadar çok kadın tanıyorum ki......

Son düzenleme:
Farklı karakterler bir araya geliyor. Dolayısıyla bir sürü çatışma çıkıyor. Ben erkeklerin evlendikten sonra değiştiklerine inanıyorum. Benim eşim evlenmeden önce annesinin kız çocuğu gibiymiş evde o derece yardımcıymış. Evlendiğimizden beri her işi ben yapıyorum. Kılını kıpırdatmıyor. Bu da artık sinirimi bozmaya başladı. Evin hiç bir ihtiyacını düşünmüyor. Ama annesinin dediği şeyler aklında. Dolayısıyla ailesinden eşin büyük bir kazık yemedikçe böyle çekeceksin. Eğer tavrını alırsan da bol tartışmalı günler seni bekleyecek eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…