Eşim ailesine çok düşkün

JtothaLO

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
61
34
288
35
merhabalar. Ben 5 yıllık evliyim. Bir buçuk yaşında bir bebeğimiz var. Eşimle normal zamanlarda iyiyiz ama ailesine aşırı düşkün. Her gün mutlaka konuşurlar telefonda (ayrı şehirlerdeyiz ama sinir oluyorum her gün her gün). Bir araya geldiler mi de eşimi ailesi el üstünde tutar. Mesela dün, eşim kanepede uzanıyodu ben de yanına oturmak istedim. Kayınpederim kalktı, gel buraya otur falan dedi tüm aile yer değişti sırf eşim uzansın diye. Ben niye falan deyince kayınpederim, “sen çocuğunu sevmiyosun heralde, o da benim çocuğum” diyo. Sanki onun oğlu bebek. Eşimi inanılmaz el üstünde tutuyolar. Biz yurt dışına yerleşmeyi planlıyoruz, eşimin kardeşi ve eşi hemen plan yapmışlar yazın gelmek için. Daha biz bi gidelim de. İşte şu kadar para tutuyo dediler, eşim de ben sponsor olurum dedi. Ben de ona yalnızken çok kızdım, bana 100 dolara laf edersin kardeşine 2000 dolarlık bilet mi alcan dedim. İyi bir insan ol diyo. Ben mi çok üstüne gidiyorum yoksa haklı mıyım? Of canım çok sıkkın ya.

Haksız değilsin ama üzerine düşersen iyice oğluş moduna girer senin da ailesini kıskandığını düşünür. koz verme cool ol. ben olsam sinirlenmek yerine antipatik bir tavır sergilemeden dalga geçerdim. ya da mesela kibarca çok değişik bir ailesiniz sana pek yetişkin muamelesi göstermemişler hepsi bundan derdim gülerek.
Evlenmeden ben de aileme çocuksu bir tavırla bagliydim. Kendimi küçük çocuk gibi sevdirirdim. Eşim de aynen yukarıdaki gibi bir gün ilginç bir ilişkiniz var sanki yaşından küçük gibisin diyince söylediklerini hiç kötü niyetli algılamadım ve biraz daha olgunlastim. Önemli olan kendini kötü göstermeden görüşünü kibarca belirtmek. bu tavır daha çok tesir bırakıyor.
O ailesi ile bir plan yapıyosa siz bin plan yapın bence. iyi insan olmanın limitlerini siz zorlayın frene o abanacaktir:)

Haksızsın. Net.
Ailesiyle telefonda konuşmasına sinir olman aşırı abes bi defa. Ki buna hiç hakkında yok.
Kardeşi için yapacağı maddi yardımda onu ilgilendirir.
Normalde iyiyiz diyorsun, demekki seni ailesine ezdirmiyor, yada ailesinin evinize büyük bir müdahalesi olmuyor. Ee sorun ne o zaman?
En basiti empati yap, sizinde çocuğunuz var. Gelininiz/damadınız böyle düşünse, çocuğunuzun sizinle konuşmasına sinir olsa, kardeşine yapacağı para yardımına engel olsa sen nasıl hissederdin?

Hanımefendi kardeşi için yapacağı maddi yardım nasıl sadece onu ilgilendirir? Eğer o yardımı eşinin çoluğunun çocuğunun rızkından keserek yapacaksa bilhassa eşini ilgilendirir.Bu yardım keyfi bir yardım üstelik.Tatil için kardeşe para göndermek?2000 dolar???

Normalde iyiyiz demiş. Demekki bu adam çoluk çocuğunun rızkını sağa sola peşkeş çekmiyor. Hatta eşi çocukları için çok bağlı olduğu ailesini burada bırakıp yurtdışına yerleşmeye çalışıyor. Şimdi bu adam için çoluk çocuğunun rızkını kesiyor demek çok acımasızca olmuyor mu?

vallahi ne kardesi ne yardimiymis. cok.seviyolarsa oglunu evlendirmiceklerdi. kayinpederin davranisi da cok yanlis. sen isi bilmiosun herhalde bende yeni ogrendim. biraz polyanaci olman gerek. sinirlenmeden alttan sinsi sinsi ilerleyeceksn

Aynısı bende de var evin tek çocuğu gittiğimde sanki ilk defa goruyorlarmis gibi oglum oglumm fiye uzun uzun sarılıyor kayınpederim.
Küçük çocuk gibi pis pişmiyorlar valla zor sabrediyorum bisey dememek icin

Konunun benzerını basks bır uye acmısmıydı dıye dusundum bıran

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…