Eşim ailesine yakın oturmak istiyor

Bu yoruma katılıyorum, Aynı evde asla olmaz, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ama kişisel sınırlara saygılı bir aile ise aynı apartmanda olabilir. Yine de konusahibi eş ailesini tanımıyoruz ama kendi ailesi karşı çıkıyorsa bir bildikleri vardır.
Aynen ben bde tek gelinim ondan sıkmak istemiyolar sanırım. Kv ve kp bana pek iş falan da yaptırmaz zaten gerçi medeni insanlar, sıkıntılı tipler olsa yakın oturmazdım zaten

Merhaba
Ben eşimin ailesine yakin mesafede kirada oturuyorum yakın zamanda kayinpederim yan tarafındaki müstakil binayi satın aldı evleri de eski ara sokaklarda hiç gelişmemiş bir yerde benim evim biraz daha ferah daha iyi bir yerde şimdi de ev sahibi kiraya zam yapmak istiyor eşim de doğal olarak yeni alınan eve taşınmak istiyor benim ailem karşı çıkıyor bende istemiyorum o kadar yakın olmak ama eşimle aramiz bozulsun da istemiyorum sizce ne yapmalıyım eşimle arayı bozmadan ailesinin yanina tasinmalimiyim yoksa tavrımı koruyup ne olacaksa olsun mu demeliyim
Senin ailen karşımı çıkıyor. Pardon ne munasebet derler adama ? Versin baban zamlı kirani ozaman otur evinde. Yada bı zahmet sende çalışta kayinvalidemin evinde oturma kiraya destek ol. Nasıl kafanız var sizin ya. Bide aynı evde değil. Normalde kayınvalidene yakın olma diye daha ılımlı konusurdum ama benim ailem karşı çıkıyor dediğin yerde ben başka düşünürüm. Eşinin yerinde olsam versinler kiramı oturayım burda derdim.

Mesela bazı ailelere de uzakta oturmak yaramıyor. Uzak da olsaydım büyük ihtimalle sürekli gelmek isteyeceklerdi, gelince kalmak isteyeceklerdi. Kalmasalar bile sabahtan gelip akşama kadar oturacaklardı. Bazıları da yakın oturmaua gelemiyor.
Çok doğru. Farklı şehirlerde yaşayıp haftalarca kalanlar oluyor. 2-3 gün bile aynı evde olmak sıkıyor. Aynı ilde olup haftada birkaç saat görüşmek daha iyi

ev kiraları olmuş 14 bin en kötü çürük çarık evler olmuş 12 bin her yerinden rutubet fışkırıyor. Ki zaten yakın oturuyormuşsunuz olan bu zamana kadar olurdu. Bende kayınpederimin bize verdiği evde oturuyorum. Minnet duyuyorum kendisine Allah bin kere razı olsun ondan bizi bu devirde kira derdinden kurtardığı için.. Geldiklerinde kalıyorlar çok memnun oluyorum. Ki sizin kalma gibi bir durumunuz da olmaz.
Biraz geçim meraklısı olmaktan zarar gelmez bence gidin oturun ev sahiplerinin tribini azarını yemektense kayınvalidem gelsin arada naber desin bunu niye böyle yaptın desin razı olurum yani. İnsanların ele el pençe olup aileye gelince havalardan uçmasını anlamıyorum doğru da bulmuyorum. Benim düşüncem.

ev kiraları olmuş 14 bin en kötü çürük çarık evler olmuş 12 bin her yerinden rutubet fışkırıyor. Ki zaten yakın oturuyormuşsunuz olan bu zamana kadar olurdu. Bende kayınpederimin bize verdiği evde oturuyorum. Minnet duyuyorum kendisine Allah bin kere razı olsun ondan bizi bu devirde kira derdinden kurtardığı için.. Geldiklerinde kalıyorlar çok memnun oluyorum. Ki sizin kalma gibi bir durumunuz da olmaz.
Biraz geçim meraklısı olmaktan zarar gelmez bence gidin oturun ev sahiplerinin tribini azarını yemektense kayınvalidem gelsin arada naber desin bunu niye böyle yaptın desin razı olurum yani. İnsanların ele el pençe olup aileye gelince havalardan uçmasını anlamıyorum doğru da bulmuyorum. Benim düşüncem.
Bu konuda okuduğum en mantklı yorum...

e öyle ama geldiğimiz en zor zamanlardayız biraz politik olmak zorundayız.
Kesinlikle... Aynı mantıkla bende ailemin evinde oturuyorum kendi evimin kirasıylada çocuklarmn okul masraflarını karşılıyorum.yakn oturmuyoruz ama alt katımda da otursalarda idare ederdim zira çok ciddi maddi destek...

Kesinlikle... Aynı mantıkla bende ailemin evinde oturuyorum kendi evimin kirasıylada çocuklarmn okul masraflarını karşılıyorum.yakn oturmuyoruz ama alt katımda da otursalarda idare ederdim zira çok ciddi maddi destek...
Benim mesajımı yanlışlıkla mı alıntıladınız 😁

Merhaba
Ben eşimin ailesine yakin mesafede kirada oturuyorum yakın zamanda kayinpederim yan tarafındaki müstakil binayi satın aldı evleri de eski ara sokaklarda hiç gelişmemiş bir yerde benim evim biraz daha ferah daha iyi bir yerde şimdi de ev sahibi kiraya zam yapmak istiyor eşim de doğal olarak yeni alınan eve taşınmak istiyor benim ailem karşı çıkıyor bende istemiyorum o kadar yakın olmak ama eşimle aramiz bozulsun da istemiyorum sizce ne yapmalıyım eşimle arayı bozmadan ailesinin yanina tasinmalimiyim yoksa tavrımı koruyup ne olacaksa olsun mu demeliyim
Yakın olunca da aranın bozulacağına emin olabilirsin. Tecrübe konuşuyor.

En azından şimdi boz da bari, uzak bir yerde otur, kafan rahat olsun.

Çok mantıklı bir yorum. Kötü insanlar olsa zaten uzaktada rahat vermezler. Çok kötü değillerse de şu devirde idare edilebilir bence. Ev sahibiyle, alt üst komşuyla uğraşıp üstüne birde on binden fazla kira verecegime, eşimin ailesini idare edip maddi olarak rahat yaşarım.

İstisnai eş ailesine sahipseniz neden olmasın?
Benim arkadasim kaynana ile ayni apartmanda.
Bayramdan bayrama görüyor.
Gel git vs yok.
Kaynana öyle mesafeli.
Ben şok olmuştum anlatınca.
Benimki olsa anahtarı çektirir zırt birt girer.

Kirada oturmak beni korkutur. Kendim kirada oturmuyorum ama ofisim kira. Tedirginim açıkçası. Kendi evim olsun ne yapayım onlara yakın olsun derdim herhalde. Bu arada ben de 10 Yıldır kv ile aynı sokakta oturuyorum şu an görüşmüyoruz da ben fizanda da oturuyor olsam görüşmezdik yaşanan problemler yakın olma temelli değil.

Back
X