esim ateist oldugunu soyluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer gerçekten ateist ise bu dini nikahın düşme durumu oluyor sanırım onu iyi bir araştırın. Çünkü inanmayan insanın dini nikahı da olmaz diye biliyorum. Ama durumu sırf özentilik falan da olabilir.

Evet. Ogretmenm. Benm maasim bizi ayakta tutmaya calisti. Tabi birde batirdigimiz bir is yeri oldu. Orayida yine benm cektigim krediyle acmistik
Askere gitsin madem bir an önce neden daha fazla erteliyor ki? Gelince de iş bulsun.

Az once yine tartistik bu konu yuzunden. Cocugumuzu yalanlarlami buyuteceksin dedi. O zaman cocugumuz olmamali dedi:'(
Owww tehlikeli sularda yüzüyor Eşiniz. Ya etrafa kulaklarinizi tikayip ayrilacaksiniz,ya da boyle devam edecek sizi de dinden imandan edecek. Onunuzde iki yol var. Hz Allah irade-i cüziye vermis insana. Tercih hakki tamamen sizde...

Eğer gerçekten ateist ise bu dini nikahın düşme durumu oluyor sanırım onu iyi bir araştırın. Çünkü inanmayan insanın dini nikahı da olmaz Ama durumu sırf özentilik falan da olabilir.
Yo ozenti degil malesef keske oyle olsa:((
Dinin bilimin dusmani oldugunu , dine inanlarinda uyusturucu almis gibi gercegi goremediklerini soyluyor. Ben koyu bir musluman degilim. Tabi ailem cevrem mutehasip. Bende dinimi kendime gore yorumlayarak yasarim. Ama bu durum aramizda bir catismaya donustu. Ben ona, sana karismiyorum sende bana karisma desemde dinlemiyor. Sen benm icin degerlisn bu yalanla yasamani iatemiyorum diyor

Yo ozenti degil malesef keske oyle olsa:KK43:(
Dinin bilimin dusmani oldugunu , dine inanlarinda uyusturucu almis gibi gercegi goremediklerini soyluyor. Ben koyu bir musluman degilim. Tabi ailem cevrem mutehasip. Bende dinimi kendime gore yorumlayarak yasarim. Ama bu durum aramizda bir catismaya donustu. Ben ona, sana karismiyorum sende bana karisma desemde dinlemiyor. Sen benm icin degerlisn bu yalanla yasamani iatemiyorum diyor
Ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu arada ben yine dayanamayıp yorum yaptım ama sitede dini konu açılması yasak muhtemelen adminler kapatır konunuzu:KK66:

Ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu arada ben yine dayanamayıp yorum yaptım ama sitede dini konu açılması yasak muhtemelen adminler kapatır konunuzu:KK66:
Ben bu siteyi yillardir takip etmisimdir. Yorumlari okuyarak kendime dersler cikartmisimdr bazende gulup eglenmisimdir:)
Ama bu konuyu nerde nasil paylasacagimi bilmiyorm. Aileme soylesemmi soylemesemmi ne yapsam bilemiyorum. Bu konunun yasak oldugunu bilmiyordum. Ama sizlerle buradan yazismak icimdeki paylasmak bile, kalbimdeki yuku biraz olsun azaltti. Hepinize tsk ederm

Ben bu siteyi yillardir takip etmisimdir. Yorumlari okuyarak kendime dersler cikartmisimdr bazende gulup eglenmisimdir:)
Ama bu konuyu nerde nasil paylasacagimi bilmiyorm. Aileme soylesemmi soylemesemmi ne yapsam bilemiyorum. Bu konunun yasak oldugunu bilmiyordum. Ama sizlerle buradan yazismak icimdeki paylasmak bile, kalbimdeki yuku biraz olsun azaltti. Hepinize tsk ederm
Maalesef dini konular tartışmaya polemiğe çok açık konular olduğu için yasak. Yoksa elbette herkes istediği konuyu açar ama işte durum bu:KK66:
Sizi anlıyorum ben, Allah yardımcınız olsun. Konunuz kapanmadan size yardımcı olacak fikirler gelse iyi olur tabi.

Adam evlendiginizden beri calismiyor, 30 yaşına gelmiş daha askere bile gitmemiş, belli ki evlat olsa sevilecek bir tip değil. Bunca yıl dini imanı var en azından diye mi dayaniyordunuz?

Canim durumunu oyle iyi anliyorumki.bizde hemen hemen ayni sebepten ayrildik.benim esimde bastan boyle skntilar yoktu ama sonradan bir cemaate girdi ve herseyi abartip asiri yasamaya basladi.benimde iman etmeme gibi bi durumum yok cok sukur ama bana cok cok fazla geldi.birbirinize saygi duymalisiniz ama saygida duysaniz devam etmez evliliginiz.cok sknti yasarsiniz.bak ben ayrildim ama bebegim oldugu icin sorun yasamaya devam edicem.okulu namazi kurani muzik dinlemesi herseyin hesabini vericem.cok cok iyi dusun cok iyi dusun

Adam evlendiginizden beri calismiyor, 30 yaşına gelmiş daha askere bile gitmemiş, belli ki evlat olsa sevilecek bir tip değil. Bunca yıl dini imanı var en azından diye mi dayaniyordunuz?
Cok sevdim. Oda beni. Ustelik cok ta iyi bir insandir. Saygili yardim sever merhametli guvenilecek bir insan. Sorunlarimiz kisiligiyle alakali degil. Dusunceleriyle alakali:(

Bizim 10 yil suren bir birlikteligimiz var ve bu ateist olma durumu son 4 aydir var. Yani biz evlenirken zaten musluman bir erkekti.

bazı arkadaşların da dediği gibi nikah düşme gibi bir durum olabilir. önem veriyorsanız bu konuda bir bilene danışın derim.

bunun dışında doğru düzgün işi olmayan askere gitmemiş birinden çocuk yapmak mantıklı değil bence.

insanlar değişebilir demek ki o da inancını değişik bir yönde yaşamak istiyor oturup ben senin inancına saygı duyuyorum sen de benimkine duy sorun yaşamayalım diyeceksin öyle karalar bağlayacak bir durum değil ateist insanlar zeki olurlar eşinin kültürel yönden gelişmesi seni mutlu etmezmi?

okulu bitirememiş sevdiği kızın ailesi istememiş evlenmiş ama iş bulamamış askere daha gitmemiş.. acaba bi mutsuzluk bir boşluk mu yaşıyor.. ateist olması açısından demiyorum sürekli bu konuyu araştırıp seni de bu konu da baskı altına almasından diyorum.. hani insanlar birşeyi kafaya fazla takarlar ya bazı boşluk dönemlerinde, akıl karışıklığında..

eşim de ben de ateist idik.. asla değişmez dediğim bir durumdu.. şimdi 31 yaşındayız ve eşim 2 yıldır dininin gereklerini yerine getiren biri oldu.. hani sen ateisttin demedim hiç.. yorum yapmadım.. hiç konuşmadık bile.. bir gün "artık namaz kılacağım" dedi.. "peki" dedim.. hepsi bu.. hiç etkilenmedi evliliğimiz.. herkes dini ile başbaşadır.. eşine zaman tanı.. hayatını yoluna soktukça dini olsun ya da ateist olsun farketmez sana olan tavırları düzelecektir.. umarım..

ateist olmak kolay bir şey değildir arkadaşlar yani duygusal tepkilerle olacak şey değil bizde hep duygusal tepkilerle ateist oldum sanıyor insanlar yoksa gerçek bir ateist asla geri dönmez. iyice araştırmak iyice incelemek gerekir oturduğu yerden ben ateistim diyen zaten anlık tepki vermiş olur.

herkesin inancı kendine beni ilgilendirmez. yalnız meraktan soruyorum. inançlıyım demişsiniz ondan dolayı soruyorum.

Müslüman kadının ateistle hatta diğer dinlerden biriyle evlenmesinin haram olduğunu ve hatta kafir olacağını bilmiyor musunuz? din alimi değilim ama bildiğim kadarıyla böyle.

arkadaş olarak bir insanın düşüncesine saygı duymak başka evlilik başka.

yine de herkesin kendi görüşü tabi. ben konu sahibi Müslüman diye bu yorumu yapıyorum. yoksa beni bağlamaz.

inançlıyım dedim dini inancımı belirtmedim. inançlı olmak sadece müslüman olmak anlamına gelmiyor.

ateist olmak kolay bir şey değildir arkadaşlar yani duygusal tepkilerle olacak şey değil bizde hep duygusal tepkilerle ateist oldum sanıyor insanlar yoksa gerçek bir ateist asla geri dönmez. iyice araştırmak iyice incelemek gerekir oturduğu yerden ben ateistim diyen zaten anlık tepki vermiş olur.
Esim oldum olasi kitap okuyan arastiran belgeseller konferanslar izleyen biriydi. Bu durumuda anlik bi sey degil malesef. Aylardir bu dusuncede. Belki daha uzun suredir bunun muhakemesini yapiyordu bilemiyorum. Ama su an kendinden ve dusuncelerinden o kadar eminki, benm dusuncemin yanlis oldugunu dusuyor bunu bana anlatmaya calisiyor. Fakat ben buna hazir degilim. Yani ben buyuk konusmayayim ama ateist olamam. Ne kadar dinimin tutarsizligini gostersede benm dusuncem inancim degismeyecek. Bu catismada evliligimize zarar veriyor

Esim oldum olasi kitap okuyan arastiran belgeseller konferanslar izleyen biriydi. Bu durumuda anlik bi sey degil malesef. Aylardir bu dusuncede. Belki daha uzun suredir bunun muhakemesini yapiyordu bilemiyorum. Ama su an kendinden ve dusuncelerinden o kadar eminki, benm dusuncemin yanlis oldugunu dusuyor bunu bana anlatmaya calisiyor. Fakat ben buna hazir degilim. Yani ben buyuk konusmayayim ama ateist olamam. Ne kadar dinimin tutarsizligini gostersede benm dusuncem inancim degismeyecek. Bu catismada evliligimize zarar veriyor

ilk mesajımda dediğim gibi birbirinizi böyle kabul edeceksiniz bildiğim böyle çiftler var ve çok da mutlular. siz de başarabilirsiniz bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X