esim ateist oldugunu soyluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
boşan kurtul bence , bir tanıdıgım da da tam tersi dine kendini adamış biri ile evliydi adam cemaattendi zaten işi gücü ibadet etmekmiş adamın karısını da zorluyormuş odaya giriyorlarmış uzun süre çıkmıyorlarmış zikir çekiyorlarmış namaz üstüne namaz üstüne üstlük adam ögretmen bütün maaşınıda cemaate veriyormuş karısının parasını yiyormuş , sonuda kadın dayanamadı ayrıldılar kadın rahatladı , sizin kocanızda aklınca size kendi bildiği dogruları dikte etmeye çalışıyor, hadi ordan deyip resti çekmek çok mu zor , kapıyı gösterin defolup gitsin...

ateist biriyle nasıl dini nikah olabilir? biraz da bunu sorgulayın. siz benim okumadığımı nereden biliyorsunuz? sizinle tartışmıcam ne yazarsanız yazın. siz de insanlara böyle önyargılarla yaklaşmaya devam edin. sizin gibi düşünmüyor diye cahil diyin okumuyor diyin. evet bu sorgulayıcı bir yaklaşım di mi?. daha da yazmıcam.

memnun olurum :KK14:

Cok sevdim. Oda beni. Ustelik cok ta iyi bir insandir. Saygili yardim sever merhametli guvenilecek bir insan. Sorunlarimiz kisiligiyle alakali degil. Dusunceleriyle alakali:KK43:
Allaha inancı olmayan bir insanın saygısı sevgisinde hayır yoktur.
Ayrılmanız hayrınıza bir müslüman inancımızda diğer dinlerden birini sevse dinden çıkar ki bu ateist.
Saygı duymak bile olamaz buna saygı duymak kabullenmek ama yapmamaktır.

ateistler zeki mi oluyormuş? herkesin inancı kendine. yargılamam da kınamam da. ama inanmayan insanlar neden zeki oluyor anlayamadım. bir de kültürel yönden gelişmesi demişsiniz.

benim bildiğim kültür sinemadır, tiyatrodur, müziktir, tarihtir vb. ateistlikte ne alakası var çözemedim.
Zeki olsalar inanırlardı bence zeki olamamaktan ileri geliyordur bu seçimi.
Ateistler çok cahiller

dikkat ettim de ateistlere çemkirmeyen herkese "herkesin inancı kendine ama..." diye başlayan mesajlarla muhalefet olmuşsunuz. tüm dinleri bilecek kadar araştıran insan gerçekten kültürlüdür, bilgilidir. çünkü o insan yeniliklere açıktır, farklı görüşlere açıktır, kendi inancı dışındaki inançların varlığını kabul etmiş ve acaba etrafımdaki insanların inancını da öğreneyim diye didinir. bu kişi müslüman da olabilir hristiyan da olabilir ateist de fark etmez. ama farklı inançları gözleri yumup herkes benim inandığıma inansın diye düşünen bencil,bağnaz,dar görüşlü insanlar bunlardan çok uzaktır.
ateistim demekle ateist olunmaz elbette. ama gidip gerçek bir ateiste sorarsanız size birçok bilimsel açıklama yapabilir öyle ki size izlemeniz için okumanız için bir çok kitap önerebilir, onunki özentilik değil gerçektir.
Ateistim demekle dinden çıkılır ve ateistlik yoluna adım atmış olunur.

Bütün yorumları okumadim ama bende yorumunu yapmak istedim. Elhamdülillah Müslümanım. Ama diğer görüşlere de saygiliyim. Bence sorgulamak zekilikten kaynaklanır yani ateistler zeki değildir diye bi durum söz konusu değil bence. Biz önümüze sunulana koru körüne inanıp sorgulamadan doğru inaniyrm kesin oyledir dersek nerde kaldı bizim aklımız niye kullanmiyoruz sorgusuz sualsiz kabul ediyoruz? Bu felsefe hocalari neden ateist? Ariyolar bulamiyolar cunku. Esiniz de o sureci yenememis bence. Hala allahın varlığına dair kanıtlar ariyo. Simdi bu soylediklerimi yargılayacaksinis belki ama, insan doğası gereği biseylere inanmak tapmak ister, bu yüzden arayışlara girmiştir. Bu güne kadar insanların ulaşmaya çalıştığı o kadar çok tanrı var ki. Korkularini sevinçlerini bi varlığa bağlamışlar. Biz o donemde yasamadik ne malum bu konuları birinin uydurup yaymadığı? Gördük mu dokunduk mu doğruluğuna nasıl emin olabiliyoruz? İste sorgu bu noktada basliyo ve Eşiniz hala orda. Baskı kurması yanlış tabi ama en azindan onu bi dinleyin. Sonuçta evlisiniz paylasimlariniz olmalı. Dinleyin birbirinizi bu konuda birbirinize baskı kurmadan. Bence bu yüzden de bosanilmaz siz herşeye rağmen herşeyi göze alarak bi yola cikmissiniz. Eskiden resmi nikah yok kadın hakları korunmuyo diye dini nikah varmış ve önemli olan etrafa duyurmak. Resmi nikah var daha ne ona ek olarak kültürümüzden kaldığı için dini nikah yapiliyo. Sırf bunun için bosanilmaz birbirinize destek olun. Bence allahi bulmasına yardim edin..

Zeki olsalar inanırlardı bence zeki olamamaktan ileri geliyordur bu seçimi.
Ateistler çok cahiller

müslümanlar çok zeki ve bilgili olduğu için ülke olarak bu kadar gerideyiz değilmi?
allah size akıl fikir versin.

allah sasirtmasin.
Allah korkusu olmayandan korkacaksin arkadasim.

hapishaneler ateistlere doluda bizimmi haberimiz yok?
karısını öldürenler dövenler ateistlermi?
ortadoğuda canlı canlı kafa kesenler başka dinden mi?

müslümanlar çok zeki ve bilgili olduğu için ülke olarak bu kadar gerideyiz değilmi?
allah size akıl fikir versin.

hapishaneler ateistlere doluda bizimmi haberimiz yok?
karısını öldürenler dövenler ateistlermi?
ortadoğuda canlı canlı kafa kesenler başka dinden mi?

Herkesi nasıl sunı kefeye koyarsınız aklım almıyor. Kendi kızına yıllarca tecavüz edenden tut canice hislerle cinayet işleyen insanlar her dinde vardır. Kimse burda kafa kesenleri savunmuyor. Onlar din adı altında başka amaç güden insanlardır bunu sizde pekala biliyorsunuz. Yasak olduğunu biliyorum sma yorum yspmaktan kendimi alamadım. Başka bir konuda türban propagandası yapılıyor şikayeyçiyim yazmıştınız o zaman müslüman biri olarak dinimi sürekli küçümseyip,barbarlık ve cahillik dini gibi gösterdiğiniz için bende sizden şikayetçiyim

Herkesi nasıl sunı kefeye koyarsınız aklım almıyor. Kendi kızına yıllarca tecavüz edenden tut canice hislerle cinayet işleyen insanlar her dinde vardır. Kimse burda kafa kesenleri savunmuyor. Onlar din adı altında başka amaç güden insanlardır bunu sizde pekala biliyorsunuz. Yasak olduğunu biliyorum sma yorum yspmaktan kendimi alamadım. Başka bir konuda türban propagandası yapılıyor şikayeyçiyim yazmıştınız o zaman müslüman biri olarak dinimi sürekli küçümseyip,barbarlık ve cahillik dini gibi gösterdiğiniz için bende sizden şikayetçiyim

hanımefendi istediğiniz kadar şikayetçi olun ama bu dinden çıkıyor barbarlar caniler hristyanlardanmı çıkıyor?

hanımefendi istediğiniz kadar şikayetçi olun ama bu dinden çıkıyor barbarlar caniler hristyanlardanmı çıkıyor?

Farkındaysanız din belirtmedim ben. Canilik piskopatlık insanın kişiliğinde ve ruhundadır. Yaptıkları günahları dinle kamufle etmeye çalışanlarda bence Allah katında en büyük günahkardır. Sanmayın ki ben türbanlı çarşaflı falanım. Sadece ayrım yapmanız beni itti. Dini ne olursa olsun önce insan olsun. Saygı göstersin, kötülük yapmasın. Ama siz müslümanları böyle fişleyerek tartışmanın fitilini ateşliyorsunuz her seferinde.

Lutfen konu din kavgasina donmesin bayanlar rica ediyorum. Benm burda paylastim sey bambaska. Konuyu yanlis yerlere cekmeyelim. Ben ne yapabilirm onu danisiyorum sizlere:eek:

Farkındaysanız din belirtmedim ben. Canilik piskopatlık insanın kişiliğinde ve ruhundadır. Yaptıkları günahları dinle kamufle etmeye çalışanlarda bence Allah katında en büyük günahkardır. Sanmayın ki ben türbanlı çarşaflı falanım. Sadece ayrım yapmanız beni itti. Dini ne olursa olsun önce insan olsun. Saygı göstersin, kötülük yapmasın. Ama siz müslümanları böyle fişleyerek tartışmanın fitilini ateşliyorsunuz her seferinde.

müslümanlar için konuşuluyor ki bende müslümanım ama dinimi böyle barbarca gösterenlere de her zaman karı çıkarım.

Dua edin, Allah kalbini döndürsün :KK43:
herkesin inancı kendine beni ilgilendirmez. yalnız meraktan soruyorum. inançlıyım demişsiniz ondan dolayı soruyorum.

Müslüman kadının ateistle hatta diğer dinlerden biriyle evlenmesinin haram olduğunu ve hatta kafir olacağını bilmiyor musunuz? din alimi değilim ama bildiğim kadarıyla böyle.

arkadaş olarak bir insanın düşüncesine saygı duymak başka evlilik başka.

yine de herkesin kendi görüşü tabi. ben konu sahibi Müslüman diye bu yorumu yapıyorum. yoksa beni bağlamaz.

Yanlış biliyorsunuz müslüman olmayan biriyle evlenen kadın dinden çıkmaz. Bizim dinimizde afaroz yoktur ve iman ve teslimiyet esaslıdır. Aksine, müslüman bir erkek başka dine mensup bir kadınla evlendiğinde çekincesi olmalı çünkü çocuğu yetiştiren annedir ve yahudilerde bu böyledir. Allah'a iman etmeyen biriyle evlenmekle ilgili ayet var ama dinden çıkmak yok lütfen kimseyi yargılamayın. Yargılamayın ki merhamet bulasınız.

müslümanlar için konuşuluyor ki bende müslümanım ama dinimi böyle barbarca gösterenlere de her zaman karı çıkarım.

Boşuna yasaklamıyorlar din konularını. Bakın biz müslümanlar bile kendi aramızda anlaşamıyoruz. Artık yorum yapmayalım nasıl olsa konu kapanacak. İyi geceler

Özür dilerim kendi adıma. Konu o kadar hassas ki ister istemez kayıyor. Yapabileceğiniz tek şey eşinizle konuşmak. Nasıl ki hayatın her alanında birbirimize saygı gösteriyoruz bunda da göstermeliyiz diyin ve ne olursa olsun bu sorunları çözmeden çocuk yapmayın.

Bu konu çok ciddi, eğer sizin dini inancınız varsa ve bu inanç doğrultusunda bu dünyada neden var olduğunuzu biliyorsanız, vicdanınız size ayrıl diyorsa, ayrılın eşinizden. Onun sizin üzerinizde bir zanna dayalı iddiasını dayatmak gibi bir niyetinin olması kabul edilemez. Ben bir erkek için imanımı hiçe sayamam mesela herkesin önceliği farklı ben kendi bakış açımı yazmak zorundayım. Ha sizi kabul eder, benim eşim inançlı bir insan derse ve saygı gösterirse o zaman bu evliliği iki medeni insan gibi yürütebilirsiniz.

şunu anlamıyorum sabah akşam dayak yiyen hor görülen aldatılan kadına bile e ama çocuk var yuva kolay kurulmuyor diyenler kocam ateist diyene hemen ayrıl diyebiliyor bu ne saçma şeydir adamın kadına bir zararı yok iyi de bir koca ama yeterli gelmiyor demek ki, dövsün sövsün ama müslümansa aman bozma yuvanı.. hak ediyor bazı kadınlar hak ediyor.

Benimde eşim son 6 aydır dindarlaştı.Bende bu halimizden hiç mi hiç memnun değilim. O günah,bu günah,herşeyimize karışır oldu. Bende bu durumu aileme anlatamıyorum.Ta baştan demişlerdi bu insanla yapamazsın. Bende inançlıyım ama fazlasını kaldıramıyorum.Hele çocuklarımızı yetiştirirken sürekli çatışma halindeyiz...Ateist insanlar hep hümanist olurlar. Bunuda unutmayın...

Dua edin, Allah kalbini döndürsün :KK43:

Yanlış biliyorsunuz müslüman olmayan biriyle evlenen kadın dinden çıkmaz. Bizim dinimizde afaroz yoktur ve iman ve teslimiyet esaslıdır. Aksine, müslüman bir erkek başka dine mensup bir kadınla evlendiğinde çekincesi olmalı çünkü çocuğu yetiştiren annedir ve yahudilerde bu böyledir. Allah'a iman etmeyen biriyle evlenmekle ilgili ayet var ama dinden çıkmak yok lütfen kimseyi yargılamayın. Yargılamayın ki merhamet bulasınız.

ben böyle araştırdım böyle okudum. eğer din adamları ilahiyatçılar falan yanlış yorumladılarsa bu vebal onlarındır. benim değil. kafamdan uydurmadım.

ayrıca konu sapıcak ama size Hz.Muhammed (sav) ile şeytanın konuşmasını okumanızı tavsiye ederim. orada şeytanın şerrinden Allah a sığınmayan bir erkekle kadının birlikteliğinin sonucu yazıyor. gerçi bazıları bu tarz şeylere de inanmıyor. o hadis yalan bu hikaye yalan. o yorum yalan.

ama şunu da düşünün ya doğruysa.

hadi diyelim bunlar yalan. şeytanın varlığına inanıyor musunuz bilemiyorum. şeytan insana zaten sürekli vesvese verirken onu yolundan çevirmeye çalışırken bir ateistle dinin tehlikeye gireceğini farkedemiyor musunuz?

ister yazılanlara bakıp yanlış diyelim ister aklımızla olaya bakalım. ben kendi bildiğimi yazıyorum ve bildiğim kadarıyla diye ekliyorum. yargılamayı nereden çıkarıyorsunuz?

dinimizde hoşgörü elbette var. ama Allah a inanmayanları destekleyin diye bir şey yok.

Allah kimseyi şaşırtmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X