Esim baba olmaktan korkuyo.

Vallahi ben de böyle bir dünyaya bebek getirmekten korkmuyor değilim. Haklı yani adamcağız..

Bence boyle bir konuya hazir olmak cok zor zaten. Boyle bir dunyaya cocuk getirmeye hazir olmak icin yurek yemis olmak lazim. Ama insan konusa konusa, düşüne düşüne istiyor sadece. Isteyince de hazir olma işi cok onemli olmuyor.
Eşinizin iyi bir baba olacagindan eminseniz, onu da sıkmadan küçük küçük motive edin bence. Atiyorum guzel bir sey yaptığında, düşünceli davrandiginda sen cok iyi bir baba olacaksin cocuklarimiz cok sansli olacak diyin. Ya da yeri geldiğinde şöyle ortada dolanan bir bebegimiz olsa fena mi gibisinden kendini baba olarak düşüneceği pozitif seyler düşündürtun.

Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.
2 bucuk senelik evliyiz
Sorunlarimiz oldu, aştik çok sükür hepsini

3sene icinde 4 cenazemiz oldu...herseyi aştık üstesinden geldik...toparlandik.
Sorunlarimiz ailelerle ilgiliydi onlarida aştık.

Cocuk konusa gelince esim bu dönemlerde iken cocuk konusunu hep erteliyordu söz konusu bile degildi
1 seneye yakin hersey cok güzel..huzurlu mutluyuz...
Ama esim hala cocuk konusunu erteliyor. Ertelemekle kalmiyor Kafasinda sorun üretip sorun varmis gibi davranip bu yüzden cocuk isini erteliyor.
İcimde kipirti yok dedi bugün.
Bu konunun üstüne gittim
..ve sonuc aslinda sorunumuz yok cocuk düsünmemek icin sebep yok .
Tek sebep korkusu oldugunu söyledi

Esim baba olmaktan korkuyor
Kötü baba olmaktan korkuyor
Konustuk her konuyu beraber aştık konuştuk bunuda aşabilecegimizi anlattim
Sadece korkunu saklamak icin sorun uydurma dedim

Ne yapmalıyız kizlar?

Not: esimde bende aşırı huzursuz ailelerde büyüdük

Aile danışmanına gitmek çözüm olabilir, yoksa eşiniz kendine kendine aşabilicek gibi durmuyor.

Bence boyle bir konuya hazir olmak cok zor zaten. Boyle bir dunyaya cocuk getirmeye hazir olmak icin yurek yemis olmak lazim. Ama insan konusa konusa, düşüne düşüne istiyor sadece. Isteyince de hazir olma işi cok onemli olmuyor.
Eşinizin iyi bir baba olacagindan eminseniz, onu da sıkmadan küçük küçük motive edin bence. Atiyorum guzel bir sey yaptığında, düşünceli davrandiginda sen cok iyi bir baba olacaksin cocuklarimiz cok sansli olacak diyin. Ya da yeri geldiğinde şöyle ortada dolanan bir bebegimiz olsa fena mi gibisinden kendini baba olarak düşüneceği pozitif seyler düşündürtun.
İyi kötü günler yaşıyoruz hakikten dünyaya bir çocuk getirip onu acımasız insanların arasına atma fikri çok can yakıcı :) üzüldüğüm ağladığım dönemleri benim kanımdan canımdan biri yaşasın istemem ama hayat bu işte özetle napalım.

İyi kötü günler yaşıyoruz hakikten dünyaya bir çocuk getirip onu acımasız insanların arasına atma fikri çok can yakıcı :) üzüldüğüm ağladığım dönemleri benim kanımdan canımdan biri yaşasın istemem ama hayat bu işte özetle napalım.

evet öyle. Üreme içgüdümüze de engel olamıyoruz :110: Dediğim gibi hazır olmak değil de istemek daha önemli. Çünkü hazır olmak çok zor zaten.

Hazır olmadan kalkışmayın böyle bir işe tabi ki. Ama pazar günü hamile olduğumu öğrendim. Ağrım vardı eşim umursamadı bile ki çocuğumuz olmuyordu inanmadı resmen. Ama salı günü ultrason da minicik kalbini görünce ve o gün ağrım şiddetli olunca. Hiç yapmadığı yapmam dediği şeyleri bile yapıyor. İlk önce hazır olsun ondan sonra gelir her şey.

Bizde 5 yıldır evliyiz.
HAzır olamadık ikimizde bir türlü .
Birde fena rahata alıştık bakalım hakkımızda hayırlısı.

Eşin istemıyorsa kesınlıkle yapma.

siz hazırmısınız?
bence eşinizin hazır olmaması demek sizinde hazır olmadıgınızı gösterir...

bende anne olmaktan cok korkuyorum. kazara olur diye aklım cıkıyo mesela...
benim önce kendimin büyümesi lazım ki çocuguma bişi katabilirim.

siz hazırmısınız?
bence eşinizin hazır olmaması demek sizinde hazır olmadıgınızı gösterir...
güzel bakis acisi... tesekkür ederim.
ben hazirim..elbette korkuyorum iyi anne olabilirim insallah diyorum her zaman....bendeki sanirim normal endise..her cocuk sahibi olmak isteyen ve olgun olan insan endiselenir bence ilk cocukta.
ben esime ve iliskimize evliligimize güveniyorum.o yüzden hazir hissediyorum.
zorlamadim hic zorlamiyorumda.ben daha cok sorun yaratmasina takildim inanin..
kendisinede dedim korkuyorum demek baska sorun yaratip cocuk istemiyorum baska biseydir bence.

Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.
2 bucuk senelik evliyiz
Sorunlarimiz oldu, aştik çok sükür hepsini

3sene icinde 4 cenazemiz oldu...herseyi aştık üstesinden geldik...toparlandik.
Sorunlarimiz ailelerle ilgiliydi onlarida aştık.

Cocuk konusa gelince esim bu dönemlerde iken cocuk konusunu hep erteliyordu söz konusu bile degildi
1 seneye yakin hersey cok güzel..huzurlu mutluyuz...
Ama esim hala cocuk konusunu erteliyor. Ertelemekle kalmiyor Kafasinda sorun üretip sorun varmis gibi davranip bu yüzden cocuk isini erteliyor.
İcimde kipirti yok dedi bugün.
Bu konunun üstüne gittim
..ve sonuc aslinda sorunumuz yok cocuk düsünmemek icin sebep yok .
Tek sebep korkusu oldugunu söyledi

Esim baba olmaktan korkuyor
Kötü baba olmaktan korkuyor
Konustuk her konuyu beraber aştık konuştuk bunuda aşabilecegimizi anlattim
Sadece korkunu saklamak icin sorun uydurma dedim

Ne yapmalıyız kizlar?

Not: esimde bende aşırı huzursuz ailelerde büyüdük
eşin istemiyorsa çocukla ilgili hiç bir sorumluluğu almayacak ve ben sana söylemiştim diyecek. çocuğunu kendi başına büyüteceksin. eğer sen illa çocuğum olsun bu konu benim için çok önemli diyorsan evliliğini bitirmek durumundasın. çünkü yaşın geçtiğinde bir ömür boyu eşini suçlayacağından eminim

Başta benim eşim de istemiyordu hep seneye diye erteledi. Ben de bir gün yaptım oldu diye bir şey yok belki zaman alacak belki 2-3 yıl uğraşıcaz denemelere başlayalım en azından dedim. Kafasına yattı. Veee yaptık oldu :) ilk denemede hamile kaldım. Şimdi kızımız 1 yaşında ve eşim kızımıza aşık ;) keşke daha önce yapsaydık iyiki seni dinlemişim diyor.
Her ilgili ebeveynin endişeleri oluyor illaki. Nasıl bir ailede yetişirseniz yetişin çocuğuma bakabilecek miyim iyi bir insan olarak büyütebilecek miyim kaygıları çok çok normal. Siz en azından tecrübeleriniz sayesinde nelerin yapılmaması gerektiğini biliyorsunuz;)

Back
X