• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim babama gitmeme karışıyor

Babamlarin asla bir beklentileri yok. Hatta yemek yapmak için gelmeyin diyorlar. Temizligi babam yapar zaten yillardir. Evet babam çalışıyor kardeşim de öğrenci. Bize haftada birgün gelirler fazla gelmezler ki. Ona da çekiniyor babam.

bence gitmelisin...tamam arada gidemeğin zamanlar olabilir ozamanda yemeğe gelmesi için ikna edin...adamcağız zaten sorumluluklarının farkında..

İsteseler yapabilirler diyorsun pazar alışverişi bile yapmadıkları olduğuna göre onlar senin kadar dert etmiyorlar yemek işini. Aradada sen çağar onlar gelsinler. İki vesait elinde yemeklerle gitmek kolay değil. Maddi durumları nasıl. Haftada bir iki kadın gelse onlarda rahat eder sende
Maddi durumlari iyi ama babam asla kadın gelmesini istemez. Temizligi eskiden de bize yaptirmazdi kendisi yapar. Tanımadığı birisi gelsin yemek yapsin da istemez. Teklif edemem yani.

Ben de o kadar üzüldüm ki. Hatta yüzüne soyleyemesem de arkasindan insallah senin de bakanın olmaz dedim. O kadar sinirlerim bozuldu ki. Hergün ona yemek yapıyorum ama birgün yapma gerek yok demiyor.
Napicaksn ki canim ne diyceksn erkek olark uste ckmaya calisick keske baban yakinda otursa ben byle seylere gelemiorm bak annem yk diosn RABBIM mekanini cennt eylesn hayat ck kisa yarin kime ne olck belli degil tatli dille konus vicdanim rahat degil de huzursuzm de belki de anlar seni

Ablam yapmış var buzlukta biraz ama onları da çıkartıp pişirmek gerekiyor. Henüz yediklerini gormedim yani hiç eksilmemis.

:) ne yiyorlar peki..sürekli hazır mı yiyorlar...
nasıl bir yol izlemeli bilemedim..
bir tarafta eş diğer tarafta baba..
en iyisi eşinizi ikna edip arada gidip yemek yapmaya devam etmek galiba..

bence gitmelisin...tamam arada gidemeğin zamanlar olabilir ozamanda yemeğe gelmesi için ikna edin...adamcağız zaten sorumluluklarının farkında..
Fazlasiyla farkinda. Hiçbir talebi yok. Allah onu basimizdan eksik etmesin. Her isimize kosturur. Eşimin tavrı çok üzdü beni. Evden cikmadan önce ben senin için söylüyorum diye gönlümü almaya çalıştı ama düşüncesi çok acımasız geldi bana.

Napicaksn ki canim ne diyceksn erkek olark uste ckmaya calisick keske baban yakinda otursa ben byle seylere gelemiorm bak annem yk diosn RABBIM mekanini cennt eylesn hayat ck kisa yarin kime ne olck belli degil tatli dille konus vicdanim rahat degil de huzursuzm de belki de anlar seni
Aksama yaptigi hatanin farkina varmış olarak gelmesini diliyorum. Evet zor ama böyle de Vicdanım rahat degil.

Anne-baba-kardeş candır can... Onlar bize bakıyorlar, en zor günlerde yanımızda oluyorlar, emek veriyorlar. Tabi ki gidip yemekte yapmalısınız, temizlikte. Benimde annem yeni ameliyat oldu üstelik evde kız kardeşim var ama içim rahat etmiyor. Her akşam iş çıkışı uğruyorum, hafta sonu sabahtan kendi evimi temizliyorum,öğleden sonra gidip annemin evini temizliyorum.Üstelik 1 yaşında da kızım var.Yoruluyor muyum, evet ama değer annem için. Hafta sonu gittiğim zaman bir de 2-3 çeşit yemek yapıyorum buzluğa falan atıyorum, hafta içi babam masayı kurup ısıtıyorlar yiyorlar. Eşimin laf söylemeye hakkı bile yok bu konu da, yoruluyorsam ben yoruluyorum, zamanında benim için yorulan anneme-babama yapmıycam da kime yapıcam. Yorulmanı istemiyorum lafı bana biraz bahane gibi geldi kusura bakmayın.

:) ne yiyorlar peki..sürekli hazır mı yiyorlar...
nasıl bir yol izlemeli bilemedim..
bir tarafta eş diğer tarafta baba..
en iyisi eşinizi ikna edip arada gidip yemek yapmaya devam etmek galiba..
Ben de baska bir çözüm bulamadım bundan baska. Ne yediklerini gerçekten bilmiyorum. Yani cogu zaman yani haftaici kardeşim disarda yiyor. Babam bana geliyor ablama halama gidiyor. Ama diger günler ne yapıyor bilmiyorum. Soramiyorum. Ablamla ben gittimizde yapıyoruz ama ne kadar yetiyor onu da bilmiyorum.

Aksama yaptigi hatanin farkina varmış olarak gelmesini diliyorum. Evet zor ama böyle de Vicdanım rahat degil.
InsALLAH canim insALLAH bsy vesile olurda anlar kardesn ck kucuk mu surekli ara en azindn tembihle ocagi acik brakmasnlr islak yerlere basmasn kayip duserlr bak kenan isik bi dustu hala uyanmasini bekliolr

Fazlasiyla farkinda. Hiçbir talebi yok. Allah onu basimizdan eksik etmesin. Her isimize kosturur. Eşimin tavrı çok üzdü beni. Evden cikmadan önce ben senin için söylüyorum diye gönlümü almaya çalıştı ama düşüncesi çok acımasız geldi bana.

ben gidicem de eşine konuyu kapat...

Anne-baba-kardeş candır can... Onlar bize bakıyorlar, en zor günlerde yanımızda oluyorlar, emek veriyorlar. Tabi ki gidip yemekte yapmalısınız, temizlikte. Benimde annem yeni ameliyat oldu üstelik evde kız kardeşim var ama içim rahat etmiyor. Her akşam iş çıkışı uğruyorum, hafta sonu sabahtan kendi evimi temizliyorum,öğleden sonra gidip annemin evini temizliyorum.Üstelik 1 yaşında da kızım var.Yoruluyor muyum, evet ama değer annem için. Hafta sonu gittiğim zaman bir de 2-3 çeşit yemek yapıyorum buzluğa falan atıyorum, hafta içi babam masayı kurup ısıtıyorlar yiyorlar. Eşimin laf söylemeye hakkı bile yok bu konu da, yoruluyorsam ben yoruluyorum, zamanında benim için yorulan anneme-babama yapmıycam da kime yapıcam. Yorulmanı istemiyorum lafı bana biraz bahane gibi geldi kusura bakmayın.
Bana da kiskaniyor gibi geldi. Kiskanip gitmemi istemediği için bahane olarak bunu sundu. Aynen öyle yoruluyorsam ben yoruluyorum. Madem o kadar düşünüyorsa bu aksama yemek yapıp yorulma desin birgün.

Aynı durum kp ve kaynınız olsa
Maddi durumları var kadın tutmuyorlar
Buzluktaki yemeği çıkarıp yemiyorlar
Pazar alışverişi bile yapmıyorlar
Kendileri yemek yapabilir ama yapmıyorlar
Eşim her hafta iki vesaitlik yolu git alışveriş yap yemek yap diyor dermisiniz
Sizede zor gelmedi mi
Hastalık olur hergün gidin. Hatırlarını sormaya her hafta gidin ama siz bu yemek olayını iş edinmişsiniz kendinize. Kardeşinizde evlat o ne düşünüyor çıkıp dışarda yerken

eşiniz babanıza gitmenize karışmamış bence..yani art niyetli görmedim ben..hani artık bir düzenleri olsun babanların da sen hep böyle gidip gelemezsin d,ye düşünmüş olabilir.
ki böyleyse haklı bana göre de..yani şöyle mesela eve kadın istememesi biraz bencillik gibi geliyor bana..size zorluk çünkü kadın gelmemesi .evet sevmeyebilir ama haftada 2 yarım gün gelse kaıdn abbanız işteyken yemek yapıp ortalığı toparlayıp gider.aksi halde kar var kış var,hastalığı var,siz gidemediğinizde hem onlara zor olacak hem de siz üzüleceksiniz..
bence bu şekilde konuşun,herkes birazcık fedakarlık yapmak durumunda..
arkadaşımın annesi yakın zamanda vefat etti,baba ve kardeşi var evde..babası da aynen eve kadın sokmam dedi.onlar yakın oturuyorlar.arkadaşım kendi evine alıyor kadın yemek yapılıyor,babasına da ordan gidiyor yemekler.

Biz de telefonda görüşürüz sürekli. Haftada bir kez bize gelir otururuz. Baslarda çok sık gidiyorduk ama artık eşim uzak yorgunum gibi sebeplerle nerdeyse hiç gitmiyor. Ne yapabilirim bilmiyorum.

Biz de geçen perşembe' den beri gidemedik. Dün akşam gidecektik, olmadı. Bu akşam gideceğim. Ben çok özlüyorum ya, hem babamı hem kardeşlerimi. Babam bana çok düşkün, çünkü annem vefat ettikten sonra yanında hep ben vardım, her yere beraber gittik, 2 sene beraber çalıştık, hep yanyanaydık anlayacağınız. Kendimden çok babama üzülüyorum, o yalnız çünkü, eşi yok diye kendini bir yere de sığdıramıyor. Ki benim babam çok konuşkandır, muhabbet etmeyi çok sever. Bir de üzerine iflas etti, yalnız bırakmak istemiyorum. Eşim laf etse ne yaparım bilmiyorum ama ederse çok üzülür, arada kalırım.
Ben zaten annem olmadığı için sık gidiyorum, annem olsa 3 gün geçmesi belki de vicdanen rahatsız etmezdi.

Hani bazı kadınlar diyorlar ya gelinlere ;kızı da çocuğu o baksın diye.Tamam kızıda baksın da kocası kabul ediyor mu.Eşinizin kendi annesi olmasaydı da kpnin evine gitseydin bu kadar katı olmazdı,her gün gitmene ses çıkarmazdı hatta beraber oturmayı teklif ederdi.Evlatsın sonuçta zoruna gidiyor.Nereye kadar sen gidebilirsin.Babanın hiç evlenme gibi bir talebi oldu mu?

Aynı durum kp ve kaynınız olsa
Maddi durumları var kadın tutmuyorlar
Buzluktaki yemeği çıkarıp yemiyorlar
Pazar alışverişi bile yapmıyorlar
Kendileri yemek yapabilir ama yapmıyorlar
Eşim her hafta iki vesaitlik yolu git alışveriş yap yemek yap diyor dermisiniz
Sizede zor gelmedi mi
Hastalık olur hergün gidin. Hatırlarını sormaya her hafta gidin ama siz bu yemek olayını iş edinmişsiniz kendinize. Kardeşinizde evlat o ne düşünüyor çıkıp dışarda yerken
Bir dönem eşimin babası burda yanlız yaşadı kv şehir disindaydi. Iki üç çeşit yemek kek börek yapıp götürdüm her hafta. Ustelikte o zaman çok yoğun bir tempoda çalışıyordum. Aksam esim dortte beste evde olurken ben sekizde geliyordum eve. O zaman benim yoruldugumu düşünen kim vardı. Evet her türlü ikisi de zor geliyor ama insanlar hep bencil olmuşlar arkadaşım. Eşim o zaman da dusunseydi beni de babasina yemek yapmami istemeseydi keşke. O adamdan nefret ettiğim halde hizmetine kosturdum bir de. Tek laf etmedim.

Hani bazı kadınlar diyorlar ya gelinlere ;kızı da çocuğu o baksın diye.Tamam kızıda baksın da kocası kabul ediyor mu.Eşinizin kendi annesi olmasaydı da kpnin evine gitseydin bu kadar katı olmazdı,her gün gitmene ses çıkarmazdı hatta beraber oturmayı teklif ederdi.Evlatsın sonuçta zoruna gidiyor.Nereye kadar sen gidebilirsin.Babanın hiç evlenme gibi bir talebi oldu mu?
Hayır.

Back
X