• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana haksızlıkmı yapıyor?

Bir erkegin su hayatta yapabilecegi en buyuk hata borç ile evlenmek.
Bin ayri kredi, evlilik masraflari, ailelerin piremsesleri evleniyor diye herseyin en pahalisini istemesi, oysaki amac yuva kurmak ise bir nikah ve orta halli bir ev kurmak yeter, sonrasinda gecim derdi, iste kimbilir nasil patronlar nasil musteriler ile muhatap oluyor, bunlarin hepsi bozuk psikoliji demektir. arti evde ilgi bekleyen gezmek isteyen bir es. Zor, borc ile yasayan insan hicbirseyden keyif almaz, helede eside ona kinlenmeye hazir ise.
Arti piremseslerimizin bu hemen kinlenme soguma potansiyellerinede ayrica hayret ediyorum, esin ya o senin nasil kinleniyosun soguyosun hemen...
Elbette bu yorum psikolojik duruma gore yazilmistir. Eger koca kisisi esine gezmek senin neyine baba evindedemi geziyordun tarzi bir odunluk icersinde ise isler degisir.
Ama maddi durum yok ise adam hakli.
.
Ekleme; iki ayda bir farkli sehirmi? Bende belki haftasonu el ele sahilde vs yurumek arada sinema vs sanmistimda belki haklisiniz demistim. Yok ablacim sen haksizsin, hic bosuna zorlama. Sehir disi iki gun kaca patlar senin haberin yok tabi belli. Esin cok hakli.

Son düzenleme:
Nasıl başlarsa öyle gider mantığı işte alışmasın derdir
Yalnız şehir dışı tatili şuan aşabilir sizi
Bence haftada bir dışarda yemekle başlayın
Hem madem parasından haberin yok
Sende çalışmaya başlayınca para hesabı verme
Benim çalışmam çok zor malesef iş yok 2 yıldır bakıyorum. Umudum kalmadı.

Çok kötü niyetli gördüm eşinizi. Maaşınızı varsa yetiyorsa niye gezmeyesiniz? İlla önceki hayatınızda traveller mı olmanız gerekiyor şimdi gezmek istemeniz için. Hayatın tadına varamayacaksanız niye ortak bir hayat kurdunuz ki?

Merhaba arkadaşlar hemen gireyim konuya. Eşimle bir sorunumuzu yazayım kim haklı siz söyleyin. Her bayan gibi ben de gezmeyi seviyorum ve esimi sıkıştırıyorum. Borçlarımız var yeni evliyiz ya borçları bahane ediyor ki buna eyvallah. Yada söylediği şu, sen önceden gezmiyodun ki gezsen benden de istemekte haklısın. Yani senin hakkın yok mu demek istiyo anlamıyorum? Evlilik öncesi evet gezmiyodum ailemin durumu pek iyi değildi bende okuyodum meslek yok bişey yok neyle nereye gideyim? Bu konuya çok düşüp eşime kinlenmek istemiyorum ama sizce haksızlık mı yapıyo bana? Aksine eşim gitsin görsün diye çabalaması gerekmez mi? Bu arada her şeyi imkanlarımız dahilinde istiyorum tutup tek maaşla ev geçindiren insana yurtdışına götür beni demiyorum ki zaten iş arıyorum.

Bide ödediği krediler var ama ben bilmiyorum neyi ödediğini neye harcadıgını. Beni karıştırmıyo sorunca cevap vermiyo.
ailenden görmemişsin ama aileden zengin gibi davranıyorsun
tek maasla evi gecındıren ve kredi borcları olan adamın halinden anlamalısınız
eşin cevabını iyi vermiş

yurtdısı ıstemıyorum demişsin ama yurt içinde de gezmek artık çşok ucuz birsey değil
gezmekten kastın ne nerelere gitmek istıyorsun mesela

parası olmayan adamla çıkıp sahilde dolasıp bir kahve içmek mi?
yoksa haftasonları farklı şehirlere gidip yeni yerler görmek mi

Gezmeyi çok severim eşim de sever bizim için gezmek illa para harcamak değildir.
Bu devirde kimin borcu yok yada kim kredi ödemiyor ki?
İllaki para harcadığımız gezmelerde var dışarıda yemek kahvaltı sinema gibi.
Ama hiç masrafsız gezmelerimizde çoktur eşimde çocuklarımda bundan çok keyif alır tabi ben de
Dışarıda eşimle yürüyüşe çıkarız.
Bisikletlerimiz var 4-5 kilometre bu şekilde gezeriz.
Kordonda çay içeriz olmadı mı
evde termosa çay yaparım yada sıcak su kahve alırız sırt çantamıza deniz kenarında içeriz.
Ormanda yürüyüş yaparız.
Evde sandviç yaparım meyve hazırlarım denize gideriz.
Bunların hiç biride masraflı olmaz bir çok örneğim var sizde şimdilik bunun gibi şeyler yapabilirsiniz.
konu sahibi 2 ayda bir şehir dışı seyehat istiyormuş

ailenden görmemişsin ama aileden zengin gibi davranıyorsun
tek maasla evi gecındıren ve kredi borcları olan adamın halinden anlamalısınız
eşin cevabını iyi vermiş

yurtdısı ıstemıyorum demişsin ama yurt içinde de gezmek artık çşok ucuz birsey değil
gezmekten kastın ne nerelere gitmek istıyorsun mesela

parası olmayan adamla çıkıp sahilde dolasıp bir kahve içmek mi?
yoksa haftasonları farklı şehirlere gidip yeni yerler görmek mi
Bende sanmistimki cikip bir yuruyelim olmadi bur sinema yada oturur bir kahve iceriz biryerle falan istiyor... Ama piremsesimiz sehir disi tatiller pesindeymis, haberi yok tabi en ucuza gitsen 1500 den asagi patlamaz, kredi borcu olana hic bu soylenirmi, vicdansizlik.
Hemende kinlenir sogurlar. Ya insan esim dedigi kisiye bu yuzden kinlenirmi? Ne aci bir dusunce bu...

Bende sanmistimki cikip bir yuruyelim olmadi bur sinema yada oturur bir kahve iceriz biryerle falan istiyor... Ama piremsesimiz sehir disi tatiller pesindeymis, haberi yok tabi en ucuza gitsen 1500 den asagi patlamaz, kredi borcu olana hic bu soylenirmi, vicdansizlik.
Hemende kinlenir sogurlar. Ya insan esim dedigi kisiye bu yuzden kinlenirmi? Ne aci bir dusunce bu...
malesef öyle
halden anlamak gerekir

Bence haksızsın.Sosyal medyada çok takiliyorsun sanırım.
Gezmekten kastının gidip sahilde bir çay içelim olmadığını da tahmin edebiliyorum.
Bu devirde adım başı para,evden çıkmak en kotu ihtimalle 100 tl.
Tek maaş + borç ,çalışıp eşine destek olman gerekirken gezme diye tutturman bence çok çocukça.

Bekarken babana kiyamamissin,ama şimdi eşine kiyiyorsun.

O borçlar da muhtemelen evlenirken lüzumlu olmayan bir dünya şeyin istenmesi sonucu oluşmuştur.Yazik adama.

Evlenirken babam aman borç yapmayın borçsuz evlenin.
Evde almayın alın arabanızı gezin demişti iyi ki de öyle yapmışız.
Şuan Allah'a şükür herşeyimiz oldu hem de en iyi şekilde.
Evlenirken her şeyin en iyisi olsun diye borca girip birbirinizi yemeyin diyen babamdan Allah razı olsun.

Evlenmeden önce neden gezmediğinizi söyleyene kadar haklıydınız.

Ailenizin imkanı yoktu, çalışmıyordunuz. Gezemediniz. Eşinizin imkanı yok, çalışmıyorsunuz. Gezemiyorsun. Bi fark yok. Ailenize kinlenmediyseniz eşinize de kinlenmeyin. Çalışın, birlikte gezin.

Canım esin sana şunu demek istemiş; ben senin hayat standardini düşürmüyorum, daha önce neyi gordun de şehir şehir gezmeyi çok seviyorum diyorsun demiş.Tek harcama kaleminiz gezmek olsa neyse....cikin yürüyüşe ,al eline termosu ser yere ortunu,hazirladigin sandevici açık havada yiyin...böylede güzel inan.Bence seveceksin

Kafa yapısına bak
Ben eskiden yemekte yapmiyordum o zaman de ve yapma görsün gününü

Çalışmak isteyene herzaman iş var,ha o ücreti begenmezsin ayrı konu....komsum üniversite mezunu ,esinin düzgün bir isi var.Bir ogretmen arkadasin dunya tatlısı kızına bakıyor.Sadece çocukla ilgileniyor ve 800/900 civarı bir para alıyor.Alninin teri.İster gezer ister kendine harcama yapar

E iyide siz calismiyorsunuz, tum maddi yük esinizde. 2 ayda bir farkli sehrin maliyeti cok yuksek.

Kusura bakmayin ama insanlar hayatta birseyi elde etmek istiyorsa fedakarlik yapmak zorunda. Gezmek istiyorsaniz, egitiminize uygun olmada bile bir ise girip, para kazanmalisiniz. Tum yuk erkekteyse gezmeyerek fedakarlık edeceksiniz

ailede görürsün alışırsın raaht yaşamaya sonra gezme tozma sosyal etkinlik ihtiyacın karşılanmaz anlarım snei ama sen ailenden de görmemişin ki birşey.
sosyallik seninde hakkın buna lafım yok ama borç harç varken üstüne çalışıp para kazanmıyorken eşinden bunu istemedne lükse ve düşüncesizliğe kaçıyor.
çalışmak istiyorum ama iş yok dersen isteyene iş çok azına çoğuna bakmazsan bulursun uygun bir iş...
ve sadece bir yemeğe bile gitseniz en az 50 tl yolu vs ile birlikte yani gezmek istiyorsan önce borçlarınızdan kurtulun ve sende bir işe gir..
heleki şehir dışı dediğin bir günlüğüne bile gitsen yol+yemek+çevre gezileri en az 200-250 tl eder.

Eşinizin konuşma tarzı hoş değil.
Sizide borçlar konusunda bilgilendirip"bak canım bunları ödüyoruz,şu tarihte bitecek,bu süre içerisinde ekstra harcama yapamayız"demek var. Birde babanın evinde de gezmiyordun demek var.

Canım esin sana şunu demek istemiş; ben senin hayat standardini düşürmüyorum, daha önce neyi gordun de şehir şehir gezmeyi çok seviyorum diyorsun demiş.Tek harcama kaleminiz gezmek olsa neyse....cikin yürüyüşe ,al eline termosu ser yere ortunu,hazirladigin sandevici açık havada yiyin...böylede güzel inan.Bence seveceksin

Biz de evliliğimizin ilk yılında bol bol yürüyüş yaptık, piknik yaptık.Ama o günler bambaşkaydi.Borc ödüyorduk evde misir patlatıp bol film izledik.Tavsiye ederim.Düze çıkınca gezersiniz.

Haklisiniz tabiki. Ama isterseniz sizde çalışın hem katkiniz olur hem gönlünüz kalmaz. Borc odemek zor allah kolaylik versin

Back
X