Eşim bana yardım etmiyor

Merhaba 2 aydır evliyiz. İkimiz de çalışıyoruz. Benzer işleri yapıyoruz. Yemekleri ben yapıyorum kuruyorum ama ondan bulaşıkları kaldırmasını makineye dizmesini bekliyorum. Hiçbir şekilde oralı olmuyor. Bugün böyle alışma diyince bulaşıkları mutfağa götürdü o haliyle bıraktı makineye diz sudan geçir yemek artıkları kurur dedim o kadar da yapamam dedi. Çok zoruma gitti. Kendimi 3 çeşit yemek yaptığım için keriz gibi hissettim. Beni asla anlamıyor. Defalarca söyledim. Kendisi bekar evinde de yıllardır tek başına her şeyi yapıyordu. Bana gelince niye böyle oldu anlamadım.
Bulaşıkları nasıl bıraktı ise elleme sende biriksin. Bu erkekler hayat müşterek çalışsın diyorlar ya eşleri için paşa paşa yardım edecekler. 3 çeşit yemek de yapma. Kesinlikle boykot şart.

Burdaki bazı yorumlara şaşırıyorum, ben de ev temizliği konusunda konu açmıştım. Bazı kişiler bana ,sen süpür ne olacak, normal değilsin diyenler vardı. Şimdi sadece yemek mevzusunda bile tepki vermişler. Ben yemeği, bulaşığı vs hallediyordum. Sadece ev temizliğinde yardım istiyordum. Onu da kavga çıkarıyordu. Ama gram değişmiyorlar , net. Umarım çözersiniz.

Merhaba 2 aydır evliyiz. İkimiz de çalışıyoruz. Benzer işleri yapıyoruz. Yemekleri ben yapıyorum kuruyorum ama ondan bulaşıkları kaldırmasını makineye dizmesini bekliyorum. Hiçbir şekilde oralı olmuyor. Bugün böyle alışma diyince bulaşıkları mutfağa götürdü o haliyle bıraktı makineye diz sudan geçir yemek artıkları kurur dedim o kadar da yapamam dedi. Çok zoruma gitti. Kendimi 3 çeşit yemek yaptığım için keriz gibi hissettim. Beni asla anlamıyor. Defalarca söyledim. Kendisi bekar evinde de yıllardır tek başına her şeyi yapıyordu. Bana gelince niye böyle oldu anlamadım.
Niye olacak sizi alistirmaya çalışıyor işte

Eve zerre para katkınız olmasın. Ne kira ne fatura ne alisveris.

Ama böyle kadinlarin maaş kartlari koçlarında oluyor ben ne diyorsam 😒

Çalışırken hayat müşterek kadında aile ekonomisine katkı sağlamalı ,evde iş paylaşımı olunca "o kadarını da yapamam" böyle adamların gece uyurken kafasına tava geçireceksin.Madem öyle kadın kendi yemeğini ütüsünü yapsın kazandığı parayı tamamen kendine saklasın olmaz diye çıldırırlar ama" işte evde ,mutfakta, temizlikte ,yatakta her yerde iyi becerikli olsun" isterler.....

evlenmeden evvel de kimin ne olduğu belli oluyor aslında, evlenince değişir diye düşündüyseniz hata olmuş. İnatlaşıp tavır koymak bu meseleyi çözmediği gibi daha da çıkmaza çirkinleşmeye sokar.
Karşınıza alıp çok yorulduğunuzu, bu işlerle tek başınıza mücadele edemeyeceğinizi evi birlikte kullandığınız için birlikte yaparsanız uygun olacağını itişmeden kavga etmeden anlatın.
yapabileceği şeyleri yavaş yavaş devredin. Kurbağayı suya soğukken koyun ki birilerinden akıl alıp kaçmaya gitmesin.
Evin işini ittirir maaşına çöker istediğim arabayı alır kucağına çocuğu verip keyfime bakarım kafasında biriyse ne olsa işe yaramaz.

Ayrıca 3 çeşit yemek falan da yapmayın en azından yaparken eşin de bir şeyler yapsın. Ufak ufak işe alıştırın.

evlenmeden evvel de kimin ne olduğu belli oluyor aslında, evlenince değişir diye düşündüyseniz hata olmuş. İnatlaşıp tavır koymak bu meseleyi çözmediği gibi daha da çıkmaza çirkinleşmeye sokar.
Karşınıza alıp çok yorulduğunuzu, bu işlerle tek başınıza mücadele edemeyeceğinizi evi birlikte kullandığınız için birlikte yaparsanız uygun olacağını itişmeden kavga etmeden anlatın.
yapabileceği şeyleri yavaş yavaş devredin. Kurbağayı suya soğukken koyun ki birilerinden akıl alıp kaçmaya gitmesin.
Evin işini ittirir maaşına çöker istediğim arabayı alır kucağına çocuğu verip keyfime bakarım kafasında biriyse ne olsa işe yaramaz.

Ayrıca 3 çeşit yemek falan da yapmayın en azından yaparken eşin de bir şeyler yapsın. Ufak ufak işe alıştırın.
Ben de bu duruma katılıyorum, sizin maaşınıza çöküp size her şeyi yaptırma zihniyeti varsa ne yapsanız değişmez

Ona ödet. Ayrıca senden kıymetli mi? annem ev hanımıydı babam haftanın 5 günü takım elbise giyen adamdı annem ben ütüleyemem diyip kuru temizlemeciye ütülettiriyordu , ben cama çıkamam diyip 15 günde bir temizlikçi alıyordu, kolum ağrıyor halı yıkayamam diyordu yıkamaya veriyordu.
ona ödet ne demek yahu? evlilikte? o para eninde sonunda kadından da çıkmış olmuyor mu? evde çocuk olur biri hasta olur, bişey olur işler yetişmez, ya da büyük genel temizlik yapılacaktır, 2 taraf da yardımcı kadın almayı gerek görür, bütçe de vardır, bunlar başka ama şu kadarcık işi yapmıyor beyefendi diye parasını versin demek mi çözüm? kadın o paraya belki başka bişey alacak, adam totosunu kaldırsa...sanki adam yardımcı parası için ek işe filan gidecek.

bir de bu gelen yardımcılar haftada hatta 15te bir gelmiyor mu? 15te gelen cam silebilir, tamam. ama günlük evin işi var onu yapmaya 15te yetmez ki.

15 gün lavaboda tabaklar birikecek mi?
kimse ocağa bir bez vurmayacak kimse eve süpürge tutmayacak mı? eve yardımcı gelene kadar?

bence akıl alır iş değil yani evde bebek yok pet yok, akşama kadar çalışan 2 insan var
yapılacak şey 2 tabak çanak kaldırıp, 2-3 günde bir süpürge tutmak, 3-4 günde 1 çamaşır asıp katlamak. günde 20şer dakikalık işleri var...(ama her gün 2 kişi yaparsan)

ben sabah akşam evde yiyorum, evden çalışıyorum hergün bulaşık makinem bile dolmuyor ki dolduğunda da bi sürü kahve kupası oluyor, kahve de içmesem bu kadar o da dolmayacak...

İşten gelince hızlıca kendinize yeterlik bir şey yapın, karnınızı doyurup köşenize çekilin.
Yemek sorarsa ben tokum dersiniz.
Bana yok mu derse, aaa o kadarı da fazla deyin.
Hatta iş çıkışı birkaç akşam dışarda yeyip eve tok gelin, ne kadar emek verdiğinizi bi fark etsin beyimiz
bekar hayatı yaşamış kişi yemek yapmayı da biliyordur, ne emek olduğunu da biliyordur gayet. zaten amaç o emeği vermeden rahat rahat evlilik sürdürmektir. bence.
kadın dese ki annesi böyle alıştırmış, bilmiyor deriz bence bu pek öyle değil

şu anda olan şey sadece güç gösterisi, otorite kurma savaşı

koca kişisi evinin düzenini baştan böyle alıştırmak istiyor. ya sırtlan karakterli olduğu için ya da paşamız böyle evlillik hayal etmiş. evleniyorsam neden ev işi yapayım ki, evlendim zaten bahşettim, demiş kendi kendince. konu sahibinie de fazla pembiş gelin buldum. hep evde yemek yapan biriyim ama yeni evli genç bir insan olsam 3 çeşit yemek filan yapmam. az bi dururum kocam desin ki "sana şunu pişireyim" "gel bu akşam şu tarifi yapalım " ya da "şu yakında bir yer gördüm oraya gidelim".

neyse benim fikrimce kadın yine yapmasın tabi alıştırmasın da hiçbir işi yapmasın
yapmam da bu işler ortak işimiz desin elbette
ama kadın bile konuyu "yardım etmiyor" diye açmış baksanıza
sanki işler kadının babasının evinden geldi, ona zimmetli, onun asli görevi
beyefendi lütfederse yardım edecek....

bu süreci yaşayan pek çok çift gördük biz burada. çoğunda bu süreç biraz inat, biraz boykot, biraz tatlı dil, biraz pazarlık, biraz çekişme. böyle böyle gidiyor. valla genelde kolay olmuyor.

Burdaki bazı yorumlara şaşırıyorum, ben de ev temizliği konusunda konu açmıştım. Bazı kişiler bana ,sen süpür ne olacak, normal değilsin diyenler vardı. Şimdi sadece yemek mevzusunda bile tepki vermişler. Ben yemeği, bulaşığı vs hallediyordum. Sadece ev temizliğinde yardım istiyordum. Onu da kavga çıkarıyordu. Ama gram değişmiyorlar , net. Umarım çözersiniz.
sizin konunuz neydi bilemiyorum

ama ben hayal edemiyorum 15 günde 1 temizlikçi gelecek
15 gün kimse banyo tuvalet duşakabin/küvet neyse temizlemeyecek mi mesela? ya bilmiyorum 15 gün dokunmasam ne olur banyom...
evde 2 banyo varsa birini kocasına versin oraya girmesin mi? nasıl olacak bunlar bilmiyorum

2 kişi günlük minik minik iş yaparsan çocuksuz evin öyle aman aman işi olmaz zaten, ama evi çığrından çıkarmaman lazım yani..

yok kimse iş yapmasın, temizlikçi yapsın herşeyi denirse de asla 15te temizlikçiyle olmaz bu sefer. benim evim minicik bir 2+1, yurdumdaki ortalama bir "yeni gelin evi" asla değil, ben bile hayal edemiyorum.

hiç bir temizlikçi dağınıklığı toplayıp, mutfağı, banyoyu halledip
evi süpürüp silip koltukları filan çekip itip, balkon yıkayıp
cam kapı dolap stor perde vırt zırt asla yapmaz, mümkün değil bu.
o zaman haftada 2 kere almaları lazım. yemek ütü filan da derseniz ya da yarın çocuk da olsa 3 kere almaları lazım öyleyse...

yani ben hiç temizlikçi de almadım da durum buna çıkıyor.

sizin konunuz neydi bilemiyorum

ama ben hayal edemiyorum 15 günde 1 temizlikçi gelecek
15 gün kimse banyo tuvalet duşakabin/küvet neyse temizlemeyecek mi mesela? ya bilmiyorum 15 gün dokunmasam ne olur banyom...
evde 2 banyo varsa birini kocasına versin oraya girmesin mi? nasıl olacak bunlar bilmiyorum

2 kişi günlük minik minik iş yaparsan çocuksuz evin öyle aman aman işi olmaz zaten, ama evi çığrından çıkarmaman lazım yani..

yok kimse iş yapmasın, temizlikçi yapsın herşeyi denirse de asla 15te temizlikçiyle olmaz bu sefer. benim evim minicik bir 2+1, yurdumdaki ortalama bir "yeni gelin evi" asla değil, ben bile hayal edemiyorum.

hiç bir temizlikçi dağınıklığı toplayıp, mutfağı, banyoyu halledip
evi süpürüp silip koltukları filan çekip itip, balkon yıkayıp
cam kapı dolap stor perde vırt zırt asla yapmaz, mümkün değil bu.
o zaman haftada 2 kere almaları lazım. yemek ütü filan da derseniz ya da yarın çocuk da olsa 3 kere almaları lazım öyleyse...

yani ben hiç temizlikçi de almadım da durum buna çıkıyor.
Vallahi bilmiyorum kavga ya da yapmamakla çözülmüyor. Çünkü aynı evde yaşıyorsunuz, o yapmazsa ben yapmazsam ev çöp olur. Gerçekten evlilik malesef böyle bir şey. Evlenmeden önce aşkım bitanem, evlendikten sonra ise köle modunu açıyorlar. Hem çalışanla evleneyim, hem de ev işi yapsın diyorlar. Benim eski eş hepsini sen yap ne olur, tembelsin diyordu bana . Ben ona feda edecekmişim kendimi bana kendini feda et, ölsen bitsen öyle beni iş yapmaya öyle çağır diyordu. Hepsini kendin yap diyordu. Zaten başka kötü huyları da vardı.

Çalışırken hayat müşterek kadında aile ekonomisine katkı sağlamalı ,evde iş paylaşımı olunca "o kadarını da yapamam" böyle adamların gece uyurken kafasına tava geçireceksin.Madem öyle kadın kendi yemeğini ütüsünü yapsın kazandığı parayı tamamen kendine saklasın olmaz diye çıldırırlar ama" işte evde ,mutfakta, temizlikte ,yatakta her yerde iyi becerikli olsun" isterler.....
Kendilerinin katkıları ne kadına acaba. Sadece kocalık yapmak mı hahaha. Birde şey demişler kadınlar eş aramiyor hayat sponsoru arıyor diyorlar. Bu tipler hiç şaşmıyor. Yardım ederiz diyolar istisnalar hariç yine kadına düşüyor.
Ama bebekle , evle herşeyle kadın ilgilensin bu esnada çalışsın sonra kadın çökünce yine laf yine laf.
Lütfen alıştırmasın kadınlar bu erkekleri, böyle resmen erkeğin tüm sorumlulukları da toplum algısı değiştirilerek kadına yüklendirilmeye çalışılıyor.

Benımkıde yapmıyor ama dört dörtlük yemek beklemez karnımızı doyurcak herhangi bıseyler yaparım yeriz ertesi günde aynını yeriz idare ederiz öyle bende daha yeni evlendim ama sorun yapmıyorum bunları çünkü böyle olacağını biliyordum zaten bile bile aldım. Ama dört dörtlük yemek beklese çeşitler vs ozaman isyan bayragını çekerdim tabi. Ben hep söylüyorum evlilik erkekler için güzel kadının iş yükünü artıran yaşam konforunu azaltan bişey yardım eden erkekler varsa ne mutlu onlara biz o kadar şanslı olamadık. Bosver sesini çıkarma severek yap o ev o yuva senin kendin için yapıyormuşsun gibi düşün şimdiden bunlar batmaya başlamışsa gidişat kötü.

Kendilerinin katkıları ne kadına acaba. Sadece kocalık yapmak mı hahaha. Birde şey demişler kadınlar eş aramiyor hayat sponsoru arıyor diyorlar. Bu tipler hiç şaşmıyor. Yardım ederiz diyolar istisnalar hariç yine kadına düşüyor.
Ama bebekle , evle herşeyle kadın ilgilensin bu esnada çalışsın sonra kadın çökünce yine laf yine laf.
Lütfen alıştırmasın kadınlar bu erkekleri, böyle resmen erkeğin tüm sorumlulukları da toplum algısı değiştirilerek kadına yüklendirilmeye çalışılıyor.
Evlenınce yapmıyorlar ama iş daha da kötüleşiyor, çoğu kadında lanet olsun yapayım diyor. Erkeklerin gerçekten devrim geçirmesi gerekiyor.

Her yerde güçlü kadın safsatası bir bitmedi .....hem evde koca dırdırı hem işte patron baskısı canı çıkana kadar çalışacak eril erik güçlü duracak eve gelecek her işi yapacak dişiliğiyle erkeği mutlu edecek,yetmez anasına danasına saygıda kusur etmeyecek birde çatır çatır çocuk doğurup hem çocuğa bakacak hem evi temizleyecek işe gidecek hemde kocişi başkasına bakmasın diye gönlünü edecek ."Biz güçlü herşeyi yapan kadın olmak istemiyoruz destek olunsun ,anlaşılalım istiyoruz" diye ayaklansak en başta bazı kadınlar kadın dernekleri üstümüze basıp geçer öyle saçma bir similasyonun içindeyiz işte

Back
X