ben de senin yorumlarını beğeniyorum canım, ama sen bazı şeyleri aştığın için, birazcık daha katı bakabiliyorsun bazen..
eğer htczhr şiddeti aşabildiyse, demek ki kendini de hatalı gördüğü noktalar var.. yoksa eşinden tiksinirdi.
htczhr'nın aslında tek istediği yuvasında mutlu olmak.. yani hayattan ciddi ve büyük beklentileri yok. eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat istiyor.
bu noktaya kadar bir sıkıntı var mı? yok..
sıkıntı nerede başlıyor?
htczhr nın çözüm yolunda..
mesela adama direk şehir değiştirelim gibi radikal bir kararla gideceğine, farklı şeyler söyleseydi empatik cümleler kursaydı, herşey şu an bambaşka olurdu..
Banu'yu tanıyorsun benden belki daha iyi.. sırf aşkı ve durusu hatrına, kendisini 7 ay eski sevgilisiyle aldatan adama gönlünü açtı şartlar şurtlar ileri sürmeden.. sizce daha mı hafifti banunun yaşadıkları?
ki şimdi de çok mutlu, Allah nazarlardan korusun..
yani sevgi emek işi.. kadınlık başka birşey.. naiflik gerektirir..
htczhr'ye saygı duymasam, bu başlığa bir cümle dahi yazmam.. yazıyorsam, kalbini kırmak, yıkıcı eleştiri yapmak için değil.. yaptığım eleştirilerin olumsuz ama yapıcı olduğunu düşünüyorum.. rahatsız oluyorsa da bir daha yazmam olur biter..
Kesinlikle haklısın yazdıklarında ,evet yuvayı kurtarmak biraz da biz bayanların elinde ama eşide kestirip atmış biraz olayı , onun yerine oda daha empatik olabilirdi diye düşünüyorum.
zannetme ben eski eşimle yaşadıklarımdan sonra hep karşısında katı durdum , dik durdum ,tiksindim .Çok umut ettim , allaha çok dua ettim düzelsin diye evladım babasız büyümesin diye ,Ümitlendim , pişman oldum , acaba hata bendemi ailmedemi diye çok düşündüm dayak yememin bir sebebi var diye kendime bahaneler buldum .....ama sonunda kafama dank eden bir şeyler oldu ( , bu gün gelip gene pişmanım dese gene aklım karışabilir , çünki beni hep evladımla vuruyor ama gözlerinde ve sözlerinde o pişmalığı göremediğim için tabiri caizse kuyruğu dik tutuyorum :)
Htczhr 'nin eşinde ,kendini haklı gören yaklaşımı bencilliği beni rahatsız eden ve bu durumda htczhr'nin çok verici ve fedakar olmasını doğru bulmuyorum, çünki en ufak problemde tekrar siddet uygulayabilir dye inan endişe ediyorum , şiddet uygulayan insan karşısındakini ezer , güvenini kırar , kendisinden şüphe ettirir.Bu başka bir şey inan, sen bu gün eşin ile tartışırken suratında bir anda beklemediğin bir tokat patlatsa, kolundan tutup nasıl sıkmak ise morartsa ne yaparsın ?bütün suçun medenice tartışmaya çalışmak ...
Banunun konusu ile bu biraz farklı aslında ama kadınsal tarafından bakarsak Banuda bazı şartlar sundu ve eşi kabul etti ,burda banunun konusunu özel sebebinden dolayı detaylandırmayacağım ama onunda şartları oldu , ayrıca eşi pişmandı!!!! ve elini taşın altına koymak için çabalıyordur .Sen Htc zhr'nin eşinde pişmanlık gördünmü sözlerinde vs evet erkekler odun olabilir ama bazen adamda olabiliyorlar .
Tekrar haklısın kadın dediğin naiftir o sebeble erkeği , kocası ona göre yaklaşmalıdır .Yaşanan ufak bir tartışma sonucu yatağa küs girmek ve veya kapris yapmak değilki .. boşanma ....tabikide kolay olmayacak .
hayır tabiki yorum yap dedim ya ben yorumlarını çok beyeniyorum farklı bakış açılarıda lazım , en azından htczhr 2belki burda kalarakta eşine bir şans vermesi konuusnda yüreklendirdiğini düşünüyorm, ama eşide biraz çaba göstersin bir yıldır ayrı yaşadığı eşini geri istiyorsa biraz çaba ve ikna kabiliyetini kullansın .
Düşündünmü ?
peki! deyip kestirip atmasın karşısında çok kırık bir kalp var değilmi ?