• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim başimi acmami istiyor...

Herkese merhaba
Esimle 7 yil flort ederek evlendik 3 yasinda bir kizim var
Tanistigimizdan beri kapaliyim ama esim suan beni bu sekilde begenmedigini
Bazi ortamlarda benim olamayacami soyluyor
Kendime guvenen biriyim kapalida herseyi yapabiliyorum hayatimda bir engel taskil etmiyor
Esim o kadar baski yapti ki artik bazi ortamlarda basimi actim
Ogretmenim ,esimde bunu kullaniyor zaten okulda aciyosun diye
Son tartismamizda tatile gideceksek hasemayla gelme ben oyle birisini yanimda istemiyorum daha cok dikkat cekiyor dedi
Kabullenemiyorum ama cok eziyo beni sabrim kalmadi

7 yıllık bir beraberlık ve istenilmeyecek istekler eşinin ne istedigi değil senın ne düşündügün önemli kendi ortamlarında istediğin gibi olmanı istiyorsa o ortamlara gitma kendi ayaklarında duran birisin her isteğe boyun eyme madem seni böyle kabul etmiş şimdi onu değiştiren şeyler ciddi olarak ne onu düşün arkadaş ortami olduğunu düşünmüyorum şahsen bir eş eşini değişmesini istiyorsa gerek giyim gerekse görüntü olsun özendiği şahislar vardır onlar gibi olmanı istiyordur şahsen ben olsam böyle bır konuşma veya teklifin bahsının bile açılmasına izin vermem

sunuda yazmadan edemiycem
ben bir yil oncesine kadar acik bir bayandim
dekoltede giyerdim bikinide giyerdim suslu kokos gezerdim
esimde bu durumdan gayet memnundu
bir yildir bende okuduklarimdan etkilenerek tesetture girdim
oldukcada modern ve sk giyinmeye ozen gosteriyorum
ama esimin hic hosuna gitmedi rahatsiz oldu
ona kac kez konustum bu Allah in emri diye ikna etmeye calistim ama yok
ne geregi var yanliz sanami gunah herkes acik geziyor deyip durdu
benden uzaklasti
beraber cikmak zorunda kalsak rahatsiz oldugunu hissediyordum
zaten simdide kendine bir sevgili bulmus
sonuc ayriliyoruz
tek sebeb tesettur degil belki ama tuzu biberi oldu
senin esimde benim esim gibi dusunuyor bunlari ikna etmek cok zor

İstemediginiz hiçbirşeyi yapmayın.

Başı açık bir insana kapan denmesinden başı kapalı bir insanada açıl denmesini hiç doğru bulmuyorum.

Erkeklerin bu tavrından nefret ediyorum.
Açık olana kapan, kapalıya aç demelerinden de.

Daha önce de yazmıştım yine yazacağım.
Oyun hamuru değiliz biz.
Bir dünya görüşümüz, yaşam tarzımız, kişiliğimiz var.

İstediklere şekle sokmalarına izin vermeyin

eşinizin sizi dini bağlamda günaha sokacak bir davranışı sizden talebi halinde yerine getirmeme hakkınız dinen mevcut..

bu talep dinen caiz değil, hukuken hak değil, etik olarak da şahsınıza saygısızlık babında etik dışı..

ben olsam asla ve asla böyle bir yaptırımı kabul etmezdim..

sunuda yazmadan edemiycem
ben bir yil oncesine kadar acik bir bayandim
dekoltede giyerdim bikinide giyerdim suslu kokos gezerdim
esimde bu durumdan gayet memnundu
bir yildir bende okuduklarimdan etkilenerek tesetture girdim
oldukcada modern ve sk giyinmeye ozen gosteriyorum
ama esimin hic hosuna gitmedi rahatsiz oldu
ona kac kez konustum bu Allah in emri diye ikna etmeye calistim ama yok
ne geregi var yanliz sanami gunah herkes acik geziyor deyip durdu
benden uzaklasti
beraber cikmak zorunda kalsak rahatsiz oldugunu hissediyordum
zaten simdide kendine bir sevgili bulmus
sonuc ayriliyoruz
tek sebeb tesettur degil belki ama tuzu biberi oldu
senin esimde benim esim gibi dusunuyor bunlari ikna etmek cok zor

bazı erkekleri anlamak gerçektende çok zor.halbuki sevinmesi lazimdi dini emirlerizi yerine getirdiğiniz için.

sen içinden geleni yap doğru bildiğin yolda ilerle allah hakkında hayırlısı neyse onu versin sana eşim açılmıyor diye de tartışıp gidecek insandan da zaten hayır gelmez insanın önce allaha ve allahın emrettiklerine inanıp yapması gerek

bu konuda asla taviz verme canım bana nasıl eşim kapan diyebilme hakkına sahip değilse sanada açıl deme hakkına sahip değil.. gidip kafasına görüşlerine uygun birini bulsaymış. Allah Allah ya gıcık oluyorum böyle tiplere...

Hayır madem kapalı birini yanına yakıştıramıyor o zaman niye kaç yıl flört ediyor böyle bir insanla evleniyor. Nasıl ki açık olduğunu bile bile o insanla evlenip sonra illa kapanacaksın diye baskı yapan erkek samimiyetsiz geliyorsa bu şekilde evlenip de eşinin başını açmasını isteyen erkek de samimiyetsiz geliyor bana.

Bu erkekler kapalı kadını açmaya, açık kadını kapatmaya ne merklıymış arkadaş! Senin yaşam tarzın inancın neyse ona göre eş seç, bu saatten sonra ne alaka yani... Eşiniz dünyaya fazla kaptırmış kendini, kapanma amacınızı unutmuş.

Benim eşimin 7 sülalesinde başörtülü 1 kimse yoktur. Benle evlendiğinde herkes ufak çaplı bir şok yaşadı (başörtülüyüm). Bir gün annesi aslında o kadar kapalı olmanın bi gereği olmadığını, hatta dinde böyle birşey olmadığını söyledi. Eşim annesini set bir şekilde uyardı, "anne kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasın! Ne o seni, ne sen onu..." En doğrusu da bu bence. Eşim illa açılmamı istese boşanmaya kadar gider, gözüm karadır kimse kusura bakmasın.

Canım bu senin imtihanın , bence açmamalısin basını , taviz tavizi getirir yarın öbür gün bikini mı giy diyecek, hasemali istemiyorum ne demek
Allah görüyor imanını mı sececeksin eşinin yanlış düşüncesini mi
Uzaktan konuşmak kolay ama sonra çok mutsuz olacaksın acarsan, bol bol dua et , Allah eşinin kalbini yumuşatsın insallah

Bende unv icin acmıştım , İnan kac Sene zorluklar yakamı bırakmadı , belki de Allah'ın gücüne gitti de verdi bana o sıkıntıları

Allah yardımcın olsun , ama bence açma derim

Esim tatil planlari yapiyor. Bodruma gitcekmisz ama kapali olmazmis. Eger ben musbet otellere gidelim desem ne oyle haremlik selamlik diyo. Esinle ayri ayri duruyomussun sanki birlikte olunca cok bisey yapiyoz diyecem
Herkes acik olsam daha az bakarmis orda cok dikkat cekiyomisum
Birde hersene tatile mutlaka gider 2 sene once yine boyle bi tartismamiz oldu arkadaslariyla tatile gitti
Gece hayati alkol ne ararsan
Face de olmadik iletiler paylasmis
Yine boyle olur diye korkuyorum ben bu sekilde gitmiyecem diycrm oda ben bu sekilde hosuma gitmiyo diyecek
O zaman bize ayriliktan baska bisey dusmuyo :(( ama kizim babasindan ayrilsa yataklara duser :((

Esim tatil planlari yapiyor. Bodruma gitcekmisz ama kapali olmazmis. Eger ben musbet otellere gidelim desem ne oyle haremlik selamlik diyo. Esinle ayri ayri duruyomussun sanki birlikte olunca cok bisey yapiyoz diyecem
Herkes acik olsam daha az bakarmis orda cok dikkat cekiyomisum
Birde hersene tatile mutlaka gider 2 sene once yine boyle bi tartismamiz oldu arkadaslariyla tatile gitti
Gece hayati alkol ne ararsan
Face de olmadik iletiler paylasmis
Yine boyle olur diye korkuyorum ben bu sekilde gitmiyecem diycrm oda ben bu sekilde hosuma gitmiyo diyecek
O zaman bize ayriliktan baska bisey dusmuyo :(( ama kizim babasindan ayrilsa yataklara duser :((

canım evlendiğinizde de kapalı değil miydin... Neden böyle bir tepki veriyor ki çok saçma ne yani kapalı bir insan tatile gidemez mi kapalı insanın dikkat çektiğini söylemesi hepsinden saçma bence tabiki..

Eğer kocanın baskısıyla açarsan, günahını sana değil kocana..şeklinde biliyorum (yanlış biliyor olabilirim)..

Bu da bir seçenek..
Yani yuvanın yıkılmaması için açabilirsin..Tabii sana kalmış..

Ne olursa olsun açmam diyorsan da açma tabii..

Ama bu şekilde de zor gider evlilik..
Bu sebepten tatile arkadaşlarıyla gidecekse kabul edilir birşey değil..

Ama başını aç, yanımda haşemolu istemiyorum diyen erkek zaten sana mayo bikini giy..demek istiyor kısaca..Yapabilecek misin?

tamam seni başta nasıl beğenmişse öyle almış evlenmişsiniz şimdi açıl demesi onun sorunu ama birde şöyle bir şey var sonuçta eşin açık olmanı istiyor yani eşin seni öyle istiyor pekala deyip bari sadece tatilde gönlünü yapabilirsin hem günahıda ona zorluyo sonuçta

(Hâlıka isyan olan işte, mahluka itaat olmaz.) [Hakim]

Yani Allah'a karşı gelinen, günah olan bir işte, mahluka yani insanların sözüne uyulmaz. Yaptırılan iş, Allah'ın rızasına uygun değilse, ana baba da, koca da söylese önemi yok, kalbi kırılmış olmaz. Bedduaları da geçerli olmaz. Ana babanın ve kocanın hatırı için günah işlenmez. Onlara ana hakkını, baba hakkını, koca hakkını veren de Allahü teâlâdır. Seni de onlara emanet etmiştir. Senin hakkın ne oluyor? Senin hakkını niye hiç gündeme getirmiyorlar? Hepimiz en önce Allahü teâlânın hakkına yani dinimizin emir ve yasaklarına riayet etmeliyiz​

umarım uzlaşırsınız

Arkadaşım daha önceki konunda sorunlarınızı bunlar olarak yazmışsınız.

''Esimle ilgili problemlerimizi eski konularimda yazmistim
Ama ozetlemem gerekirse

Ayni goruste degiliz din konusunda
Alkol
Gece hayati
Birlikte gecirilen vakit yok
Sevgi yok
Ask yok
Kurt lehine dusunur
İsle ilgili bisey soylemez
Zora gelmez
Disari cikip gezmeZ
Ailemi aramaz
Akrabalarima gitmez
Kimse gelmez(ortak arkadas )
Beni begenmez
Cocuk istemez
Cok alis veris yapiyo
Gun boyu aramaz
En onemlisi ise beni degistirmeye calisiyo.olmayincada soguyo
Saydiginiz seylerin hepsinden korkuyorum :((
Esimden vazgecme asamasina gelmedim ama ertelenmis bi bosanma olarak goruyorum evliligimi
Gorus ayriliklarimiz cok fazla
Evet ailemin herseyden haberi var .kararima saygi duyuyolar ama bastan beri bu evliligi onaylamamislardi
Ama bosaninca 2. Defa hata yapmama yanliz yasamama gezmeme tozmama karisacaklarindan adim gibi eminim ''

Ben başınızı açtırmak istemesinden çok,
daha önemli sorunlarınız olduğunu düşündüm.
Bu sadece yukarıda saydıkların gibi bir tanesi.
Genel olarak düşünüldüğünde zaten ortada olmayan bir evlilik var.
Neden öğretmen bir kadın olarak kendine eziyet ediyorsun?
Ayrıca eşin hiç güven vermiyor.
Bence sen o seni terketmeden, bir an önce telefonunu,
facesini falan bir karıştır da en azından sizi terkedecek olursa elinde delil olur.
Çünkü böyle adamlar evde karısını aşağılar , beğenmez, aldatır,
ama iş boşanmaya gelince karısının karşısına çıkıp da ben seni aldattım diyemez.

Son düzenleme:
bence bu soruyu buraya değil diyanet işlerine sormalısınız , çünkü mesela sadice tatilde aç günahı kocana öyle biliyorum diyor bazı arkadaşlar bende tam tersi olarak biliyorum herkesin günahı kendine , kocam zorladı.. e ALLAH EMRETTİ! o zaman kocan emirden daha mı üstün? diye ahirette sorulabilir . yani hepimizin farklı farklı düşüncesi var bu aklını karıştırır en iyisi ilim sahibine sormak ;)

Back
X