- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba herkese
Esim bugun tatil icin otel bulmus bana gosterdi burasi nasil haftaya gidelim diye
Bende beni biliyosun ben tesetturumden taviz vermiycem gideceksek tesetr otllrn gidelim dedim
Yok efendim ben orda. Rahat edemem o zman gitmeyelim falan filan
Bende oradarahat etmiyorum dedim senin istedigin gibi biri olmaktan yoruldum yeter beni boyle kabul ediyosan edersin yoksa bosanalim dedim
Herseyi goze aldim artik blof yapmadigimi anladi
O zman tatile yanliz gidersin dedi
Ama sen gidemezsin dedim artik cekecek ne gucum ne sabrim kaldi dedim
Protokol hazirlayalim bin besyz nafaka arti arabanin yarisi bosanalim dedim
Bayramdan sonra kendine kalacak biyer ayarla dedim
Hic isine gelmedi sacmaladi panik oldu yok kizimiz varmis. Ben kendimi dusunuyomusum
Kizim olmasa bu kadar laftan sonra yuzume bile bakmazmis. Son durum budur
Hayirlisi artik
Herkese merhaba
Esimle 7 yil flort ederek evlendik 3 yasinda bir kizim var
Tanistigimizdan beri kapaliyim ama esim suan beni bu sekilde begenmedigini
Bazi ortamlarda benim olamayacami soyluyor
Kendime guvenen biriyim kapalida herseyi yapabiliyorum hayatimda bir engel taskil etmiyor
Esim o kadar baski yapti ki artik bazi ortamlarda basimi actim
Ogretmenim ,esimde bunu kullaniyor zaten okulda aciyosun diye
Son tartismamizda tatile gideceksek hasemayla gelme ben oyle birisini yanimda istemiyorum daha cok dikkat cekiyor dedi
Kabullenemiyorum ama cok eziyo beni sabrim kalmadi
Yazdigim konunun havasina biraz aykiri olacak ama, umarim blof yapiyorsunuzdur. Esinizle ilgili baska sorunlariniz da varsa o baska ama sirf basortusu icin esinizden bosanacaksaniz bir daha dusunun derim, KK'nin gazina gelip sonradan pisman olacaginiz islere kalkismayin.
Sırf Başörtüsü yüzünden eşinden ayrılmasın evet başörtüsü nedir ki altı üstü bir kumaş parçası ..
nekadar sığsınız konuyu ele alış biçiminize hayran oldum .
Mesele bir insanın kendi inandığı biçimde hayatını sürdürememesi bu herhangi birşey olabilirdi
mini etek giymeme karışıyorda diyebilirdi , ailemle görüşmeme müsade etmiyorda diyebilirdi
o zamanda aynı şekilde küçümseyecek miydiniz ? Aman canııım sırf ailenle görüşme diyor diye boşanacaksan bir daha düşün derim dermiydiniz ?
tekrar ediyorum bu başka birşeyde olabilirdi birilerinin değer verdiği kavramlar sizin için değersiz olsa dahi meseleye bu şekilde bakmamalısınız ..
Basortusunun kumas parcasi oldugunu ben demedim, siz dediniz. Demek ki size boyle diyenler olmus. Hanimefendi yuzde 90 in tesettursuz yasadigi ancak yuzde 95 in de MUSLUMAN oldugu bir ulkede yasiyorsunuz. Laflariniza dikkat edin. Siz bana "sigsiziniz" derken bu yuzde 90 a de sig dediginizi unutmayin. Hakaret etmeye gerek yok. Herkes fikrini soylemis, ben de soyledim. Konu sahibi siz degilsiniz, bana bu sekilde cevap verme hakkiniz yok, saygili olun..
amacım polemik yaratmak değil, ben de sizin ilk yazdığınızdan başörtüsüyü küçümsediğiniz sonucuna varmadım sadece bunun başörtülü bir kadın için ne anlama geldiğini anlayamamış olabilirsiniz bu gayet normal. yalnız ben bir şeyi söylemek istiyorum çünkü burada yanlış bildiğiniz bir konu var, türkiye'deki kadınların %60-65 'i başörtülüdür, bu bir bilimsel çalışmanın sonucunda ulaşılmış dilimdir.
Ben tesetturlu dedim, basortulu demedim, ikisinin arasinda fark var. Soyle ki, basortulu biri toplum icinde rahatca basortusunu indirip silkeledikten sonra tekrar basina baglamakta hic bir sakinca gormez, sizin yuzde 65 in icinde cogunlugu da bu kadinlar olusturuyor. Tesetturlu bir bunu asla yapamaz. Analarimiz, ninelerimizin taktigi basortusu ile buradaki bahsedilen basortusu ayni degil malesef..
Ben tesetturlu dedim, basortulu demedim, ikisinin arasinda fark var. Soyle ki, basortulu biri toplum icinde rahatca basortusunu indirip silkeledikten sonra tekrar basina baglamakta hic bir sakinca gormez, sizin yuzde 65 in icinde cogunlugu da bu kadinlar olusturuyor. Tesetturlu bir bunu asla yapamaz. Analarimiz, ninelerimizin taktigi basortusu ile buradaki bahsedilen basortusu ayni degil malesef..
analarımızın ve ninelerimizin nüfusa oranı düşünüldüğünde de %5lik bir tahmin çok az kalıyor tesettürlü olanlar için bunu belirteyim. türkiye'nin genç nüfusu düşünüldüğünde bu yüzde 65'in en az yüzde 80'i sizin tanımlamanızla tesettürlüdür, bu da yüz de 50 civarı bir dilime tekabül eder kadınlar arasında. ayrıca tesettürlü kadınlar toplum içerisinde başlarını açmazlar çünkü bunun doğru olmadığını düşünürler, siz de başınızın açık olmasının doğru olduğunu düşünüyorsunuz, birisi çıkıp sizin başınızın açık olduğunu ima ederek "maalesef" derse -herkese açık bir platformda- acaba ne düşünürdünüz ve nasıl hissederdiniz? bu yüzden sizi, alıntıladığım mesajınızın sonunda yazdığınız kelimeyi tekrar düşünmeye ve insanların doğruları üzerinden onları yargılamamaya davet ediyorum.
Kimin başörtüsünü nasıl bağlayacağını, neleri sakınca göreceğini yada ne zaman çıkarıp takacağını sizin karar vermeniz gerektiğini kim söyledi? Şuan kimse 100 yıl önceki gibi giyinmiyor. Eminim siz de dışarı çıkarken tayyör - şapka ikilisini kullanmıyorsunuz. Kim nasıl, ne şekilde giyiniyorsa giyinsin size ne yahu?
Bu arada siz başörtüsüne türban dediniz diye türban olmuyor. İnsanlar ne örttüğünü çok iyi biliyor. Kimsenin yerine karar veremezsiniz. Yok öyle bir dünya...
Yazdigimdan anladiginiz bu mu? Yazik..
Yazık dediğinize göre siz de benim yazdıklarımdan bir şey anlamamışsınız, yazık... İnsanlar kendini istedikleri gibi niteleyebilirler, türban, başörtüsü, yazma, vs. her neyse... Değil başörtüsü, başına bandana bağlamak istiyorsa ve bu onun için önemli bir olguysa yine kimse karışamaz. Burada değişen kişi konu sahibi değil eşi. onun oluruna gitmesi lazım konu sahibinin değil. Tesettürlü olmayan birini zorla tesettüre sokmak da aynı durumdur. Buradaki konu inanç değil, tesettürün ne şekilde olduğu değil, eşlerin birbirine saygı duymasıdır.
Hanfendi, sizi yadirgamis olan insanlara olan ofkenizi benden cikartmayin rica ederim. Ben burada ne turban kelimesi kullanmisim, ne de birine su-bu sekilde giyin diye akil vermisim. Onceki mesajinizda beni bunlarla sucluyorsunuz, bu yuzden de "yazik" dedim. Ben sadece konu sahibine fikrimi soyledim. Fikrimi begenmeyip uzerime saldiran sizsiniz. Esinin saygisizlik yaptigi hakkindaki dusuncenizi bana degil, konu sahibine belirtin lutfen.
Analarimiz ninelerimizin basortusu tesettur degil, o yuzden de onlar %5 e girmiyorlar hanimefendi, benim kastettigim de bu. Tesettur bir yasam tarzidir. Basortusunden ibaret de degildir ninelerimizinki gibi. Yanisira pardesu vardir, kiminde ayrica bone vardir vesaire. sokaga cikin, bakin. Yuzdelere bile gerek yok. Siz Turkiye'de nufusun yuzde 80'inin tesetturlu oldugunu nasil cikarttiniz? Yazlik kiyafetlerle dolasanlarin orani yuzde 20lerde de ben mi uzayda yasiyorum?
Burada konu sahibi de tesetturden bahsediyor. Onun basortusunu cikartmasi ayni zamanda pardesusunu de cikartmasi anlamina geliyor. Halbuki sizin dahil ettiginiz %65 in hepsinde yasam tarzi bu degil, o yuzden de onlari bu guruba dahil edemezsiniz, Turk halkinin %80i tesetturlu diyemezsiniz, yanlis olur, goz var nizam var.
Tam tersine cogunlugun basi acik oldugu icin kimse bana "maalesef basin acik" filan demiyor, demez de, ilk defa sizden duyuyorum. Dese bile bunda alinacak birsey yok. Ben de zaten kimseye basini ac demedim, bana ne. Ancak bunun icin evlilik gibi kutsal bir muessese de yikilmaz dedim. Hala da ayni fikirdeyim. Ayni fikirde degilseniz siz de konu sahibine bosanmasi gerektigini salik verirsiniz olur biter. Ben de sizin gibi dusunmek ve sizin inandiginiza inanmak zorunda degilim. Muslumanlikta basortusunun sadece bir inanc simgesi olduguna inaniyorum, ayni erkekte sakalin, cubbenin, sarigin bir inanc simgesi olduguna inandigim gibi. Ortulmesi gereken, hatta bahsi gecen "topuklarini yere vurmasinlar, ziynetleri sallanip belli olmasin" ayetinin de gogusleri kastettigine inaniyorum. Bu da benim inancim. Kendi inancim dogrultusunda da nacizane fikrim budur. Begenmeyen almasin, umurumda da degil.