Eşim bebek için hiç heyecanlı değil:((

acay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
139
3
68
Van
32+3 haftalık hamileyim.eşim bebeğe karşı heyecan hissetmiyor.bu benim hevesimi de bitiriyor.onunla konuşmuyor.sadece çok kısa süreli dokunuşlar yapıyor.onu oğlum diye sevmiyor.bebekle ilgili şeyler onu heyecanlandırmıyor.beşiğini bile internetten tek başıma seçip spariş ettim.sadece bir baktı tamam bunu isteyelim dedi o da ben çok ilgisizsin dediğim için.bebek doğduktan sonra da böyle ilgisiz olursa bunalıma girerim:((

evet galiba öyle oluyormuş.ama daha öncesinde heyecanlanan erkekler de vardır.inşallah doğduktan sonra da böyle hevessiz olmaz:(

Canım benim eşimde seninkinin biraz ilgilisi.Karnımı hiç okşamaz,konuşmaz(ona saçma gelir)sadece arada vur oğlum anneye falan der:)bebek mobilyasını annemlerle gittim aldım,gelmedi bile.Bebeğimize bir tane çöp bile almadı.Ama bana sürekli yavaş hareket et,soluna yat,bebeği sıkıştırıyorsun düzgün otur falan der.Hiç bir zaman bebeğimizi istemiyor diye düşünmedim.Ben eşimi tanıyorum bu bebeği ne kadar istediğini biliyorum.Yapısı böyle.Asla duygularını belli edemez.Öyle sevgi alaka gösteremez.Birde sürekli sorarım ben ne hissediyorsun çok az kaldı falan diye; kucağıma almadan birşey diyemem der sürekli.Yani çoğu erkek baba olduğunu ancak bebeğiyle temas edince anlıyor.Senin eşin nasıl biri normalde?Heyecanını duygularını belli eder mi?Buradan yola çıkarak bir sonuca varabilirsin.

Son düzenleme:
Canım benim eşimde seninkinin biraz ilgilisi.Karnımı hiç okşamaz,konuşmaz(ona saçma gelir)sadece arada vur oğlum anneye falan der:)bebek mobilyasını annemlerle gittim aldım,gelmedi bile.Bebeğimize bir tane çöp bile almadı.Ama bana sürekli yavaş hareket et,soluna yat,bebeği sıkıştırıyorsun düzgün otur falan der.Hiç bir zaman bebeğimizi istemiyor diye düşünmedim.Ben eşimi tanıyorum bu bebeği ne kadar istediğini biliyorum.Yapısı böyle.Asla duygularını belli edemez.Öyle sevgi alaka gösteremez.Birde sürekli sorarım ben ne hissediyorsun çok az kaldı falan diye; kucağıma almadan birşey diyemem der sürekli.Yani çoğu erkek baba olduğunu ancak bebeğiyle temas edince anlıyor.Senin eşin nasıl biri normalde?Heyecanını duygularını belli eder mi?Buradan yola çıkarak bir sonuca varabilirsin.

benim eşim de aslında kolay kolay belli etmez duygularını.bana olan sevgisinibeni öperek bana sarılarak belli eder.sözcüklerden daha çok dokunmayı tercih ediyor.belki bebeğimizi de göremediği için böyle davranıyordur.ama bebeğimizi istediğini biliyorum.bebeğimiz vurduğunda seninkinin tam tersine anneye vurulmaz akıllı ol deyip bebişi tehdit ediyor:))dün bebek için almamız gerekenler var dedim.''ne alacağız ki artık''dedi.üzüldüğümü görünce gönlümü almak için neye ihtiyacımız var ne alalımdiye ısrar etti.ben de kızdığım için hiçbir şeye edim.canım senin eşin gibi o da sarılınca falan bebişi ezmeyelim,dikkat et iş yapma,kendini yorma,canın ne istiyor falan diyor çok şükür.annelik içgüdüseldir ama babalık sanırım sonradan kazanılıyor.

canım bebeğiniz doğduğunda eşinin değişeceğine eminim. hamileyken eşler çoğu şeyin farkında olamıyorlar. sonuçta o kıpırtıları en iyi biz hissediyoruz, onu biz taşıyoruz. ama ilerde herşey değişecek. benim bi kızım var, hamileliğimde eşimde öyle çoook ilgili değildi. yani bişey yapılacaksa beraber yapardık, alışverişe beraber çıkardık ama karnımı ben söylemeden sevsin okşasın filan çok azdı. şuan kızım 2 yaşında ve babamız kızımıza resmen AŞIK. akşam işten gelince kapıda kızımı görmezse suratı asılır hemen sorar nerde diye.. hiiiç kafana takma bunları.. az bi zamanın kalmış zaten. Allah hayırlı sağlıklı bi şekilde evladını kucağına almayı nasip etsin

hee bu arada şuan yine hamileyim ve bu kez babamız daha bi ilgili onuda belirteyim. MAşallah:nazar:

Son düzenleme:
benim eşim de aslında kolay kolay belli etmez duygularını.bana olan sevgisinibeni öperek bana sarılarak belli eder.sözcüklerden daha çok dokunmayı tercih ediyor.belki bebeğimizi de göremediği için böyle davranıyordur.ama bebeğimizi istediğini biliyorum.bebeğimiz vurduğunda seninkinin tam tersine anneye vurulmaz akıllı ol deyip bebişi tehdit ediyor:))dün bebek için almamız gerekenler var dedim.''ne alacağız ki artık''dedi.üzüldüğümü görünce gönlümü almak için neye ihtiyacımız var ne alalımdiye ısrar etti.ben de kızdığım için hiçbir şeye edim.canım senin eşin gibi o da sarılınca falan bebişi ezmeyelim,dikkat et iş yapma,kendini yorma,canın ne istiyor falan diyor çok şükür.annelik içgüdüseldir ama babalık sanırım sonradan kazanılıyor.
E ne güzel işte:))Biz biraz daha ilgi bekliyoruz hormonlarda tavan yapınca tabi:49:Doğumdan sonra herşeyin değişeceğine inanıyorum ben.Bütün ilgi bebeklerimizde olacak.

erkekler bu konuda odun canim..onlar yavas adapte oluyorllar herseye..malesef kadinlar gibi degillr..o yuzden bekleme bisey..en basta bende üzülüyordum ama artik üzülmüyorum zaten yavas yavas bazi seyler yapmaya basladi..onlarda hersey gec oturuyor..bi dogsun bakalom..merak ediyorum nasil olacak..

benim esimde aynen öyle,karnimda oynadigini falan gösteriyorum bakamiyo,oglumdada aynisiydi,ama oglum dogunca bambaska oldu,cocuklari cok sever ,senin esinde su an daha baba olmaya adapte edemedi demek kendini,herkes bir olmuyo malesef,ama dogunca tam bir baba olucak bak görürsün,bebegine odaklan,bunlari kafana takma,güzel günler sizi bekliyo insallah:34:

İşte ben de tam olarak bunun başıma gelmesinden korkuyorum :(( Anne olmayı çok istiyorum, ama eşim hiç hevesli değil. Hatta öyle ki "Hiç olmasa da olur, ben hiç istemem" bile diyebiliyor, yani bana şimdi hazır değilim şu kadar zaman sonra olsun dese anlıycam ama hiç olmasa da olur diyor. Ben de artık eşime göre değil kendi planlamama göre hareket etmeye karar verdim, erkeklerin çocuğu kucağına almadan "baba olma" durumunu idrak edemedikleri fikrine tamamen katılıyorum. Keşke onlar da başından itibaren bizim heyecanımızı paylaşabilseydi...

İşte ben de tam olarak bunun başıma gelmesinden korkuyorum :(( Anne olmayı çok istiyorum, ama eşim hiç hevesli değil. Hatta öyle ki "Hiç olmasa da olur, ben hiç istemem" bile diyebiliyor, yani bana şimdi hazır değilim şu kadar zaman sonra olsun dese anlıycam ama hiç olmasa da olur diyor. Ben de artık eşime göre değil kendi planlamama göre hareket etmeye karar verdim, erkeklerin çocuğu kucağına almadan "baba olma" durumunu idrak edemedikleri fikrine tamamen katılıyorum. Keşke onlar da başından itibaren bizim heyecanımızı paylaşabilseydi...
Aman erkekler için çocuk ucu belli olmayan bir yol gibi. Benden sana tavsiye onun aklına uyma. Kafasına kakmadan çok dile düşürmeden yapmalı.Benim ki de ilk başta öyle diyordu. Hatta etraftakiler eşim için çocuğu sadece tabakta sever derlerdi. Evlenmeyi düşünecek kadar sevdiğim ama çocukta istediğim için ağladığım zamanları bilirim.sevmek bir yana nefret ederdi. Sonra yavaş yavaş 30. kadar hazır hissetmiyorum kendimi demeye başladı. Sonrada bir gün eve geldi ve bana bebek yapalım artık dedi. Yeni doğan yiğeniyle iki aşık gibiler.
Ama bu tür şeylere aldanmamak lazım hele çiçek ve hayvan seven bir erkeğin bir çocuğu istemeyeceğine inanamıyorum. Önce böyle diyorlar, bedavadan baba oluyorlar, sonra alemin en iyisi babası kesiliyorlar:) Zinhar olmaz demediği sürece denemek lazım. Bir de tanıdık olmak şartıyla bebek ortamına sokulmalı. İçlerindeki cevher o zaman ortaya çıkıyor.

canım doğuştan anaç yapımız var bizim.. ve zamanı gelipte, bir canı içimizde kıpırtılarıyla hissettiğimizde annelik duygularımız hat safhaya çıkıyor..
ama bir erkek ,bebek doğduğunda (hatta daha daha sonrasında)hissedebiliyor babalık duygusunu.. bebek ilk doğduğunda bile garipseyip afallayabiliyorlar bazıları.. bebek doğduktan sonra, bebek ve baba arasında köprü olmak gerekiyor.. bu görevde sana düşüyor:34:

Benim eşim ilk bebeğimizde heyecanlanmıştı hamileliğimin ilk haftalarında günde 2-3 kez arardı nasılsın diye ama ikincide aynı heyecanı hissetmedi. Karnıma dokunmaya hep korkardı zaten, bebeğin çok fazla hareket etmesini de istemez içerde birşeylere zarar verir belki sessiz sessiz yatsın der :) Doğunca nasıl davranacak merak ediyorum.

benim eşim de başlarda ilgisizdi. yani benimle ilgileniyodu ama bebekle ilgili pek bi şey yapmıyodu. ama ne zaman bizim ufaklığın hareketleri iyice belli olmaya başladı ozaman ilgilenmeye sevmeye başladı. şimdi geceleri bi uyanıyorum eli karnımda konuşuyo falan. napıyosun diince de oğlumla oynuyorum diyo :))
erkeklerde gç oturuyo bazı şeyler. doğduktan sonra düzelir seninki de görünce aşık olur bebişinize.

Back
X