• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM, BEN VE KAYBOLAN DENGE...

x kromozomu

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
6
Merhaba Hanımlar,
Çok uzatmadan anlatacağım. Eşimle 10 yıllık evliliğimiz var. Eşim duygusal bir erkek. Beni en çok zorlayan, küsmesi. Pasif agresif bir yapısı var. İletişime kapalıdır. Bu ailede ben erilim o ise dişil ve bu, giderek dozunu daha da arttıran bir yere doğru gidiyor. Dengenin bozulduğunu düşünüyorum. Değişime kendimden başlamak istedim ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. En fazla bi tane topuklu ayakkabı alabildim kendime 😅 düşünün işte o kadar vahimim. 36 yaşından sonra sizce değişebilir miyim?

Kendin değişirsen, eşin bir nebze değişir.
Önce onu değiştirmeyle zaman kaybetme sakın.
Küstüğünde, triplendiğinde nasıl tepki veriyorsunuz?
İlk adımı hep kim atıyor?
Açıkçası ben sürekli küsen birini bir süre sonra görmezden gelirim yokmuş gibi davranır onu delirtirim.
Kendi kendine küssün dursun

Topuklu ayakkabı giymek seni mutlu edecekse oradan başla ama bence daha temelde değismen lazım
Eşinsizde mutlu olabilmeyi önce kendine öğretmen lazım
Kendin bunu farkedince zaten eşin de farkedecek.. sonra bak bizim hatunda bir haller var bu beni takmıyor bir çeki düzen vereyim moduna girer :)

Merhaba Hanımlar,
Çok uzatmadan anlatacağım. Eşimle 10 yıllık evliliğimiz var. Eşim duygusal bir erkek. Beni en çok zorlayan, küsmesi. Pasif agresif bir yapısı var. İletişime kapalıdır. Bu ailede ben erilim o ise dişil ve bu, giderek dozunu daha da arttıran bir yere doğru gidiyor. Dengenin bozulduğunu düşünüyorum. Değişime kendimden başlamak istedim ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. En fazla bi tane topuklu ayakkabı alabildim kendime 😅 düşünün işte o kadar vahimim. 36 yaşından sonra sizce değişebilir miyim?

siz hepmi böyleydiniz yoksa kocanızın bu yapısından dolayımı ilişki böyle evrildi

Merhaba Hanımlar,
10 sene buna katlanıp sonra değiştirmek çok mümkün görünmüyor sanki.

İlk bilemedin ikinci küsmede koyacaktınız kapının önüne. Ya sonsuza dek orada kalacaktı ya bir daha küsmeyi aklının ucundan geçiremeyecekti. Şu saatten sonra kayda değer bir değişim yaşanır mı bilemedim.

Ben 2,5 senelik evliyim eşimin böyle küsme huyları var ya da çabuk kırılır çabuk sinirlenir alınır bir şey derken düşünmen gerekir. Ben çözümü görmezden gelerek buldum açıkça da söylüyorum bu durumlardan sıkılıyorum açık iletişim kullan diye ciddi ciddi anlatıyorum her seferinde umursayıp seninle uzun uzun konuşamam diyorum. Gelişme var bozulunca mesela noldu yine küstün mü sen bilirsin diyorum yoo deyip normal devam etmeye başladık artık. Çok çok daha iyi noktadayız ben eşimin bu davranışını ailede görünmez olmasına duygusal zekası eksik ailesine veriyorum. Çocukluğunda dinleyen ciddiye alan olmamış çok alıngan bu sebeple. Topuklu ayakkabıyla falan olacak iş değil karşınıza alın düzgünce konuşun hala devam ediyorsa kendi bilir sürekli özür dilemeyeceğim özrün içini boşaltmaya gerek yok falan diye konuşma yapın.

Merhaba Hanımlar,
Bunun topuklu ayakkabıyla onla bunla alakası yok sorun eşinizde o biraz eril davranırsa siz zaten kadın gibi hissedersiniz

Eşinizin küsmesi topuklu ayakkabi giymenizle bitecek mi? 🙄 Hic sanmiyorum.
Gidip gönlünü almayin küserse, seven bir insanlar günlerce konuşmadan duramaz aksini de kimse iddia etmesin. Haftalarda günlerce küsen insanlar pekte sevmiyordur partnerini, sevmeyene de her yerinizden dişillik aksa faydasi ne bilmem

Merhaba Hanımlar,

Siz evde baskın, kaba bir karakterseniz işiniz biraz zor.

Önce, değişime kendinizden başlayın. Giyim dışında haliniz, tavrınız, tepkileriniz önemli.

Onu değiştirmeye zorlamadan kendinizi değiştirirseniz o mecburen değişir ancak öyle kıyafet, ayakkabı ile değil, içten gelen gerçek bir dönüşümle olur.

Onu değiştirmeye zorlamadan kendinizi değiştirirseniz o mecburen değişir ancak öyle kıyafet, ayakkabı ile değil, içten gelen gerçek bir dönüşümle olur.
Peki, bunu nasıl yapabilirim? Ben elimde olmadan bu mizaca bürünmüşüm. İçimdeki kadını nasıl bulacağımı bilmiyorum.

Peki, bunu nasıl yapabilirim? Ben elimde olmadan bu mizaca bürünmüşüm. İçimdeki kadını nasıl bulacağımı bilmiyorum.

Yani değişim için önce kendini tanıman ve kabul etmen gerekiyor. Küçük adımlarla içsel olarak kendini geliştirmeye başlayın düşüncelerini, duygularını fark et, kendi değerlerini belirle ve onlarla uyumlu yaşamaya çalışmalısınız. Özetle bilgi, farkındalık, bakış açınız değişince bunlar davranışlarınıza yansır. Tabi bunlar oldutan sonra eşinizi sevmeye devam eder misiniz onu bilemem.

Yani değişim için önce kendini tanıman ve kabul etmen gerekiyor. Küçük adımlarla içsel olarak kendini geliştirmeye başlayın düşüncelerini, duygularını fark et, kendi değerlerini belirle ve onlarla uyumlu yaşamaya çalışmalısınız. Özetle bilgi, farkındalık, bakış açınız değişince bunlar davranışlarınıza yansır. Tabi bunlar oldutan sonra eşinizi sevmeye devam eder misiniz onu bilemem.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Sürekli küsen erkek de hiç çekilmez..Evet kendinizde bir değişim yapmalısınız, aile mahkemesinin yolunu tutarak..

Aranızın iyi olduğu bir anda bu hissettiklerinizi eşinizle konuşsanız? Erkekler karşı taraftan bu şekilde algılanmak istemezler. Belki bu şekilde kafasına dank eder de kendine çeki düzen verir. Olmazsa da o ne kadar “dişil” davranırsa davransın siz “eril” karşılığı vermeyin.

Aranızın iyi olduğu bir anda bu hissettiklerinizi eşinizle konuşsanız? Erkekler karşı taraftan bu şekilde algılanmak istemezler. Belki bu şekilde kafasına dank eder de kendine çeki düzen verir. Olmazsa da o ne kadar “dişil” davranırsa davransın siz “eril” karşılığı vermeyin.
Dişil tepki nasıl oluyor peki. Mesela ağlamalı mıyım, nazlanmalı mıyım. Ciddi sormuyorum bunu. Ben hep dik başlı, asi oldum. İşve bilmem, fazla gururluyum ilişkide vs vs...

Merhaba Hanımlar,
Küstüğünde verdiğiniz tepkileri azaltın. Tam tersini deneyin. Konuşmak için çabalıyorsanız zaten adamın iletişim çabası yok sizde konuşmayın. Kendinize özen gösterip, daha çok oyalanın. Küstü mü? Kendi bilir deyip daha çok neşeli bir ruh hali yaratın. Sizin değiştiğinizi, artık iletişimsizliğin bir işe yaramadığını farkedecek emin olun. Daha sonra kendi gelir zaten senin derdin ne diye.

Aman yıllar sonra topuklu giyip ayagınızı agrıtacagınıza koyun kapının önüne ya değişir ya gider

Eril ve dişil enerjiyi çok iyi anlamalısınız öncelikle. Topuklukla, nazlanmayla vs dişil olunmuyor. Dişil mesela anı yaşayabilir, eril daha gelecek odaklı koruma kollama içgüdüsüne sahiptir vs vs ama çok derin bir konu bu. Fakat mantığınız doğru sizin dişil enerjiniz yükseldikçe o eril olması gerektiğini anlayabilir ve ya anlamayamaz sizde gerekeni yaparsınız.

Back
X