Esim benden az calisiyor ve az kazaniyor

Haftada 4 saat iste geri kalan uyumadigim tüm zamanlarda da evde çalışıyorum.. çok yoruluyorum.. ev hanimiyim evet ama yoruluyorum.. Eşim işten geldiğinde mutlaka yardım ediyor.. onun gibi bir saat öğle yemeği aram yok benim.. arkadaslarimla çay kahve içip rahatlamiyorum 5 10 dk da olsa.. yani herkesin ev hanımı da olsa daha az da çalışsa sorumlulugu bizim evde aynı.. Çünkü ikimiz de yoruluyoruz çocuk ikimizin çamaşır da daginiklik da ev de ikimizin.. biri o gün daha perişan ise diğeri yuklenir işleri.. yap demem yapar yapmazsa hatirlatirim o da bana.. konuşup anlasilmayacak bi durum olmaz ama tabi hersey 2 kişi aynı kafada mi ona bakıyor.. hayata aynı pencereden bakmak.. yoksa sadece gergin bi surtusme olur..

ısyerım eve 20dk mesafede esımınde 10dk cogu zaman gelır gelmez yemege gırısırım esımde salata vs yapılması lazımsa yapar yada cocugumuzla ılgılı yapılması gereken bısı olursa yardım eder belkı yol cok uzun olmamasından mutevellıt eve gelınce fazla yorulmus olmuyorum,Şimdi onunde ıkı secenek var bunlardan bıtanesı esınede gereken sorumlulugu vermelısın her konuda sana yardım etmelı yada ısıne yakın bır yerde ev tutmalısın en olmadı esının okulunu bıtırmesı konusunda baskı yapıp okul bıtıncede onun daha fazla calısmaya yonlendırmelısın .

ben çözümsüz bir dert göremedim aslında.
eşine günlük görevler ver. bugün şu evlere bakıcaksın gibi. bi ev bulun senin işine yakın yere taşının.
çocuğun çoğu işiyle o meşgul olsun.
evde daha çok duruyorsa ev işinin çoğu onun üstünde olsun

benim durumum da böyle gibiydi.
mesela düne kadar eşimin üstüne 1 tane bile fatura yoktu.
kiradan eşimin telefon hattına kadar hepsi benim sorumluluğumda.
adam maaşını aldığı gibi parayı bana eft yapar ben 1 günü borçları organize etmekle geçiririm :KK43:

ama şimdi naptım, ev arattım buldurdum tutturdum :KK70: kontratı onun üstüne. gitti elektriği suyu da üstüne aldı, daha da neler yapıcam ona, yetti be adamın otobüs biletini, sınava giriş kartını bile ben ayarlıyorum. bütün işlerini takip ediyorum, fenalık geldi sorumluluklarımı yavaş yavaş devrediyorum.
başak burcumusun

Bundan bir 5 sene once bunun muhabbeti olsa, olurmu hic sorun degil hayat musterek derdim. Ama hayir musterek falan degil erkegin daha cok calisip, tasin suyunu cikaracak cinsten olmasini savunuyorum artik.
Ikimizde ogrenciydik, benimki bitti onunki bitemedi, bitirmek icin ustun bir caba sarfettiginide dusunemiyorum. Daha iyi bir is bulmaya calistigini da goremiyorum. Ay okulda cok basarili ama desem oda yok. Bu arada bu bahsettigim okul doneminde benim bir de cocuk dogurdugumu arti olarak ekleyelim.
Isimi cok seviyorum ama artik cok yiprandim. Eve cok uzak, hegun 2.5 saatim yolda geciyor. Kizim hergun krese gidiyor. Eskiden iki yada uc gun gidiyodu, yazmalarimi o uyurken yapiyodum. Bir sekilde idare ediyordum ama simdi hergun kreste. Her aksam trafikten yorgun dusmus ve cogu zmn sinirli geliyorum eve. Bir gun iyiyse birgun kotuyum. Yakin biryerlerde ev bakiyorum, ama sadece ben bakiyorum, tembel kocam ev bakmaya da tasinmayada useniyor gibi.
Artik buralardan cekip gitmek istiyorum.
Sizler yogun calisan kadinlar nasil idare ediyorsunuz? Nasil saglikli kalip cocuklarinizla ilgilenebiliyorsunuz?

Tek basina olmaz ki o isler, illaki kocanizinda cabalamasi lazim

daha az yorulacağınız bir işe geçemezmisiniz? illa orası mı olmak zorunda?

işin kötüsü kontrolun bende olmasından aslında hoşlanıyorum ama yoruldum şu sıralar üstümde çok sorumluluk var... :KK43:
bende senın gibiyim,bekarım,benımde hoşuma giderdi,lakın kımseye güvenmediğim için,kendı işini kendın yapcan savurnurum,ama çok yoruldum,keşke benım hayatını kolaylaştırdığım ınsanlar bırazda benım hayatımı kolaylaştırsa,ama çok değişitm,ama kendı sorumluluğumu çocuk yaştan beri taşıdığım için bazen bunalıyorum,ama sen ben gibi tipler,yıne guvenmez,yada dönup dolaşıp yıne kabak başına patladığı için kendı işini kendı yapar, :)

Bundan bir 5 sene once bunun muhabbeti olsa, olurmu hic sorun degil hayat musterek derdim. Ama hayir musterek falan degil erkegin daha cok calisip, tasin suyunu cikaracak cinsten olmasini savunuyorum artik.
Ikimizde ogrenciydik, benimki bitti onunki bitemedi, bitirmek icin ustun bir caba sarfettiginide dusunemiyorum. Daha iyi bir is bulmaya calistigini da goremiyorum. Ay okulda cok basarili ama desem oda yok. Bu arada bu bahsettigim okul doneminde benim bir de cocuk dogurdugumu arti olarak ekleyelim.
Isimi cok seviyorum ama artik cok yiprandim. Eve cok uzak, hegun 2.5 saatim yolda geciyor. Kizim hergun krese gidiyor. Eskiden iki yada uc gun gidiyodu, yazmalarimi o uyurken yapiyodum. Bir sekilde idare ediyordum ama simdi hergun kreste. Her aksam trafikten yorgun dusmus ve cogu zmn sinirli geliyorum eve. Bir gun iyiyse birgun kotuyum. Yakin biryerlerde ev bakiyorum, ama sadece ben bakiyorum, tembel kocam ev bakmaya da tasinmayada useniyor gibi.
Artik buralardan cekip gitmek istiyorum.
Sizler yogun calisan kadinlar nasil idare ediyorsunuz? Nasil saglikli kalip cocuklarinizla ilgilenebiliyorsunuz?

Çocuğum yok ama bu aralar içimde bir tükenmişlik var, zaman zaman oluyor bu
İşim çok yoğun
Eşim mesai dönemleri haricinde sakin bir işe sahip
Akşam gel yemek, alış-veriş, koşturma vs... bazen çok zor geliyor
Şu an benim işimin en yoğun mevsimi, her şey tam olsun diye uğraşmıyorum, eşimde pek öyle detaycı biri değil, yemek yoksa can sağlığı der geçer, iki yumurta yer.
Bazen evi çok özlüyorum; bu aralar hafta sonu yapmam gereken işleri bırakıp kışlık hazırlıklarla mutfakta oyalanıyorum hafta sonları, bu bana çok iyi geliyor, deşarj oluyorum mutfakta. Böyle küçük mutluluklar üretmeye çalışıyorum kendime.
Kazanç olarak ben ondan fazla kazanıyorum, bununla ilgili pek düşünmüyorum, eşim ilk eşine ve çocuklarına nafaka ödüyor ve ilaveten eski evinin tüm masraflarına koşuyor zaten bana ayıracak çok bütçesi yok, sıkmıyorum onu o da sağolsun suistimale gitmiyor, bir düzene soktuk işte gitmeye çalışıyoruz. Biraz yaşım ilerlediğinden sanırım gücüm tükeniyor bazen işte o zamanlarda işlerin ucunu bırakıyorum mesela bu hafta temizlik yapmadım, dün akşam yemek yapmadım eşimle dolapta kalan yemekleri bitirdik, çok sevdiğim bir filmi birlikte izledik, biraz şamata yaptık. Beni yoran şeylerden yine eşime ve evime sığınıyorum yani. Yapı olarak maddi şeylerin üzerinde çok düşünen biri değilim, belki bu yüzden huzurluyum, kimin daha çok çalıştığı, kazandığı pek umurumda olmuyor ama hayatım hep böyleydi benim 16 yaşımdan beri çalışıyorum, sanırım sorumluluğa çok alıştım, yaşayıp gidiyoruz işte

bende senın gibiyim,bekarım,benımde hoşuma giderdi,lakın kımseye güvenmediğim için,kendı işini kendın yapcan savurnurum,ama çok yoruldum,keşke benım hayatını kolaylaştırdığım ınsanlar bırazda benım hayatımı kolaylaştırsa,ama çok değişitm,ama kendı sorumluluğumu çocuk yaştan beri taşıdığım için bazen bunalıyorum,ama sen ben gibi tipler,yıne guvenmez,yada dönup dolaşıp yıne kabak başına patladığı için kendı işini kendı yapar, :)

evet eşime bi iş yaptırıp gene arkasından kontrol ederim ben ya :D
napalım biz de böyleyiz.

Eşiniz rahata alışmış gibi görünüyor.Ona zaman tanıyın bir süre ve kararlı olun okulunu bitirsin.Siz gelene kadar ev işlerini yapsın, laf ederse bütün yükün omuzlarınızda oldugunu söyleyin.Kimse için fedakarlık yapmaya degmez, hayat kısa....

toplu sekilde cvp vericem kizlar bu seferik.
yorumlar icin tesekkur ederim, evt esimin daha fazla sorumluluk almasi lazim belki biraz itelemek lazim.
ama su an cok daha kotu bir duruma geldik, dun icimde ne varsa saydim doktum.
yine taa en baslara donup isitip isitip kendinin ailesinin ozellikle annesinin yaptiklarini yuzune vurdum.
hepsinden sonra birde udtune bu yukler katlanamayacak kivama geldi hersey.
calismak cok kazanmak falan degil tahammulum kalmamis benim bu adama.
inanin suan basimi alip gidesim var.
sabahtan beride laf sokarak yazisiyoruz, saydi doktu oda, bissuru laf soyledi.
bilmiyorum artik ne yapilir bunca seyden sonra.

Siz eşinizi kıskanıyorsunuz o rahat bir şekilde evde çalışırken ben neden yollarda sürünüyorum üstüne diğer işleri yapıyorum diye kızıyorsunuz.Çok bunalmışsınız özelliklede yol çok bunaltmış .Acilen evinizi işe yakın yere taşıyın.

Benimde önceki işyerlerim evime uzaktı birisi günde 3 saat sürüyordu sonraki 1 saat zaten eve gelince hemen pert oluyordum.Evi değiştirme şansım olmadığından en son evime 10 dakika uzaklıkta olan işyerine tayin istedim rahatladım.O yolda boşa geçen zamanları evde değerlendirmek inanılmaz iyi geldi bana.

Ya da imkanınız varsa bir süre izin alın evde dinlenin.Yaşadığınız süreç sizi ve evliğinizi yıpratmış.Kızım dil öğrenecek diye orada kalınıyorsa evliliğim yıkılıcaksa birşeylerin değişme zamanı gelmiştir.

toplu sekilde cvp vericem kizlar bu seferik.
yorumlar icin tesekkur ederim, evt esimin daha fazla sorumluluk almasi lazim belki biraz itelemek lazim.
ama su an cok daha kotu bir duruma geldik, dun icimde ne varsa saydim doktum.
yine taa en baslara donup isitip isitip kendinin ailesinin ozellikle annesinin yaptiklarini yuzune vurdum.
hepsinden sonra birde udtune bu yukler katlanamayacak kivama geldi hersey.
calismak cok kazanmak falan degil tahammulum kalmamis benim bu adama.
inanin suan basimi alip gidesim var.
sabahtan beride laf sokarak yazisiyoruz, saydi doktu oda, bissuru laf soyledi.
bilmiyorum artik ne yapilir bunca seyden sonra.

Sorun geçmişi unutamamanız bu olanlarla annesinin ne alakası var buna bir şekilde çözüm bulunması lazım. Evlilik terapistine gitseniz

Back
X