Esim benden izinsiz bileziklerimi bozdurup ev almaya kalkmis

evlilikte kararlar ortak alınır, alınmalı...siz aynı şekilde ondan habersiz onaylamayacağı bir iş yapsanız tepkisi ne olurdu?? ev almış olması yaptığı şeyi hafifletmez, siz altınlarınızı ona emanet etmişsiniz...ben hoş karşılayıp, "aman canım ne güzel işte ev almış" diyemezdim...

Ben esimi evlendikten sonra tanidim. Ilk cocugum Allah'a sukur saglikli. Onu cok seviyor, hep soruyor telefonda falan. Ama kizim dogusten rahatsiz. Dogumdan sonra farkettik. Esim ona karsi bir soguk, pek sormaz. Ben bunu cok yadirgiyorum. O bebegin ne sucu varki? Hem ben ilk yil cok zor durumlar gecirdim. Bunalima girdim cocuguma cok uzuldugum icin. Haftalarca kendime gelemedim. Bebegimle pek ilgilenmedim. Yanimda kimse yoktu. Nerdeyse her an agliyodum. O aralar bana hic destek olmadi. Ya beni bi doktora gotur hastayim coook uzgunum depresyondayim galiba diyodum.bebek emziriyodum birde. Hastaysan git ananin yanina ben doktora falan goturmem derdi hep. Birde uzulup durma boyle uzulup duracaksan ben senle yapamam falan demeye basladi. Ben o yil neye ugradigimi sasirdim. Ben depresyondaydim, benden hic bir sey yokmus gibi hayatimiza devam edelim derdi... ornegin cinsel hayat......bir gun bana senden kadin olmaz yaa dedi.. o an anladim ya ben bu adamin yaninda dura dura iyice hasta olacam artik o zaman karar verdim ailemin yanina gidecem bir sureligine.. bilmiyorum ben mi abartiyorum, duygularimdan emin olamiyorum..

Valla geçinmekten daha büyük bir sıkıntınız varki, oda eşinizin ortak paranızı çalması. Millet yada siz nasıl algılıyorsunuz bilmiyorum ama eşininiz resmen hırsızlık yapmış. Parayı eve yatırması onu aklamaz.

ne denir ki bu duruma? gelecek ne gösterir, nasıl bir yol çizersiniz bilmem ama mutlu olmak istiyorsanız eşinizden beklentilerinizi minimumda tutun ve çocuklarınızın ve kendinizin rızkını yedirmeyin derim.

NOT : Eşinizin tapuyu kimin üstüne yaptığını mutlaka takip edin. anasının babasının vs üzerine yaptırırsa o evden 1 seramik bile alamazsınız. Çocuklarınız için dikkatli olun lütfen....Bunlar çok şüphe uyandırıcı davranışlar...

benim tepkim çok büyük olurdu.ev almış die kendimi avutamazdım. ev alınacaksa beraber karar verilir birlikte beğenilir.herkesin gönül rızası olur.ama eşinizin yaptığı resmen hırsızlık.sanki kendini garantiye almaya çalışmış.size altın bile bırakmamış.bence dikkatli olun.

sizin ilişkiniz bana göre pek normal gelmedi,yani eşinizin apar topar altınları bozdurup sizden habersiz eve girmesi,sizin uzun süredir ailenizin yanında kalması ilginç gercekten

Altınları sizden habersiz alması kötü, güzel bir davranış değil ama yatırım amaçlı hemde ev için almış olması çok güzel bir davranış. Daha önce ev muhabbeti olmuş fakat siz kooperatiften ev istemediğiniz için sizden habersiz yapma gereği duymuş ne yazıkki.. Kiraya verirsiniz yada satarsınız, çocuklarınız kullanır ama kullanılır yinede. Dert etmeyin. Allah yardım eder. Hayırlısı olsun. Eşinizi üzmeyin, ne insanlar var altınlarınızla neler yapabilcek.....

Bende boyle ikileme giriyorum. Bazen diyorum cok kotu benden izinsiz almis beraber karar vermeliydik. Ama sonra da diyorum sonucta ev almis. Kotu bir sey yapmamis.

sizin ilişkiniz bana göre pek normal gelmedi,yani eşinizin apar topar altınları bozdurup sizden habersiz eve girmesi,sizin uzun süredir ailenizin yanında kalması ilginç gercekten

Maalesef oyle oldu. Apar topar girmesi beni dusundurdu. yani kooperatif mi yok, ev mi yok ararsin bir gunde bile yuzlerce bulursun. Benim olmadigim bir anda herseyi halletmesi hem beni hem de ailemi uzdu. Cunku yillardir da babamin evinde kirasiz oturuyoruz. Altinlarin buyuk bir bolumu bizim taraftan idi. Ve birikmis paranin bir bolumu de benimde. Ben de yillardir calismistim. Ayrica gelecekte de calisacagim, cunku bir meslegim var. Ayrica insan once iliskimizi bir duzeltelim ev her zaman alinir demez mi?

Esimle havaalaninda ayrilirken kotu ayrilmadik. Bu hastane randevulari, diger cocugun bakimi gecen yil bizi ozellikle beni cok yipratti. Olursa bir sureligine deneyeyim dedim, yani ayri kalmayi ve tedavisini burada devam ettirmeyi..Avrupada yasayanlar bilir Tr de doktor kotrolleri, iyi doktorlara muayene olmak gercekten cok guzeldir ve cok imkan vardir. Ama bir hastalandi mi insan, iste o zaman (birde maddi durumu super degilse) vay haline. Hastanelerde cok rezillik cektim gecen yil esimde isini bahane ederek nerdeyse hic yanima gelmedi hep izin alamiyorum dedi ve psikolojik olarak cok yanlizdim.Ama burada hersey daha duzenli, ilgi farkli, bakim rehabilitasyon farkli..Baktim ki burda daha rahatim ben burada devam edecem dedim o da tamam dedi. Is bulursam seni de buraya alirim dedim. Ama cocuklarimin ihtiyaclarindan dolayi is aramaya firsatim bile olmadi. Diger konularda yazmistim ailemde cok ilgili bir aile degil, hep yanlizim yani.. Esimde bir kac ay sonra bakariz dedi..Bir cok kisi bunu anlamiyor ama boyle oldu, buyuk bir sorun yok ortada..

Aynen oyle arkadasim ben bu tapu konusuna ozellikle bu yuzden taktim. Bizim yakin bir akrabamiz 8 yil once ayrildilar aniden. Ev kadinin ustundeydi cunku saniurim epey bir bolumun altinlarla odemislerdi digerini calisarak taksit taksit odediler. Ayrilmadan tapuyu baskasinin uzerine yapmis o kadin. Ayrilirken ev cok sorun oldu. Dava acilmasi gerekiyordu, avukat cok uzun surer demis taniklar lazim, satiliga cikacak falan filan karsi tarafta karsi dava acabilirmis falan filan...Ve bunlar teyze cocuklariydi. Ve o adamin evlenmeden once aldigi bir ev vardi. Adam bakti aileler cok yipraniyor o evi gozden cikardi ve ayrilmayi kabul etti. Evde sadece kadina kaldi. Ben bunlari da gecmiste yasadigim icin, ve evliligimizde dort dortluk olmadigi icin bu konudan cok etkilendim.

çocuklarınızın rızkı sözkonusu. lütfen boşanmayı düşünmeseniz de en azından tapu meselesi için bir avukatla görüşün şimdiden. bu arada eşiniz oldu diyelim bir boşanma davası açtı , siz evi terk ettiğiniz için suçlu kabul edilirsiniz kanunlara göre. ama avukat değilim işte, bunlar benim tecrübelerim. lütfen bir avukat ile en kısa sürede konuşun.

Bu konu yanlis anlasildi aslinda. Ben evimi terk etmedim, kizimin tedavisi icin, esimin rizasiyla, eilemde kabul ettigi ve teklif ettigi icin, gecici olarak kendi ailemin yaninda kaliyorum. Ama evet bu tapu meselesini yinede arastirmak gerekiyor.

benım annemınde evlendıgınde 17 bılezıgı varmış.sonra hepsı tekerrrr tekerrrr gıtmıs babam sayesınde:) zaten hangı evlılıkte o altınlar kadının keyfı ıhtıyacına yar oldu kı. erkek tarafı takıo bılezıgı düğünde sonra vay efendım su borcumuz var bu borcumuz var.her neolursa olsun kadının rızası alınmalıdır ozellıkle altın konusunda.cunku o kadının bedelıdır.ama bunu cogu es düşünmez.ev alsa dahı soracak bayana. rıza almak onemlıdır.buda o estekı kısılıge bağlıdır efendım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…