Esim beni dovuyor

bahtsizbedevi06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
2
0
1
Universitemin bir kismini Amerika`da okudum. O arada harcligimi kazanmak icin calisirken simdiki esimle tanistim. Esim Amerikali. 1 yildir evliyiz. Benim vatandaslik islemlerim icin ilk basvurdugumuz avukat normal fiyatin 4 katini soyleyerek bizi kandirdi. Cok guvence verdigi icin baska bir avukatla gorusme ihtiyaci duymadik. Avukatin hicbir basvuru yapmadigini sadece bizden para aldigini ogrendik. Avukatimi degistirdim ama hala odemem gereken yuklu bir miktar var. Yani vizemi alamadim bu yuzden calisamiyorum. Ama Amerika`da iyi bir konumda olan bir sirkette staj yapiyorum. Fakat para almiyorum. Ve vizemi aldiktan sonra orada calismaya baslayacagim. Esim universite mezunu degil. Normal islerde calisiyor ve cok fazla para kazanmiyor. Ilk tanidigimda o kadar iyi o kadar nazik ve dusunceliydiki simdi taniyamiyorum. Ilk evlendigimiz gunden bu yana beni dovuyor. Ailem Turkiyede. Burada gidecek hickimsem yok. Esimin annesine sigindigimda buna benim neden oldugumu soyledi. O uyurken temizlik yaptigim gibi sacma bahanelerde bulundu. Amerikada kadin siginma evleri gercekten kalinabilecek sartlarda degil. Amerikayi cok seviyorum burada yasamak istiyorum ve gercekten iyi bir maasim olacak. Ama esimden oturu isten sonra eve gelmek abile istemiyorum. Vucudumda surekli morluklar var. Surekli hakarete ugruyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum.

10 yıl Amerika'da yaşamış biri olarak söyledikleriniz çok mantıklı gelmedi.
1. çalışma izniniz olmadan staj zaten yapamazsınız, herşey sigorta kartı altında yapılır.
Çalışma izniniz olmadan da bu karta sahip olamazsınız (eğer kanunlarda bir değişim olmadı ise)

Kanunların sertliğinden dolayı erkek bir defa karısına vurmaya korkar.
Diyelim ki adam çok cesaretli, sizi dövüyor sövüyor her yerinizi morartıyor.
Siz niye polise gitmiyorsunuz? Oradaki insani şartlar ve kanunlar Türkiye'den çok daha iyi.
Hani bilmesem, diyeceğim ki polisten de korkuyor...
Ha ama kaçak bir durum söz konusu ise, tabii ki polise gitmeniz çok mantıklı olmaz, aynı zamanda sınırdışı edilirsiniz.

Niye bu şartlar altında hala "Amerika" diye tutturdunuz onu anlamadım?
Eğitim düzeyiniz fena değil sonuçta, bence mantıksız davranıyorsunuz.
hayatınızı bir daha gözden geçirin derim...

kimimin az ya da kimin çok iyi davranıldığını hakediyor diye yorum yapmıyacağım.yanlış anlaşılmasın.insan olarak bu tavır hakedilmez.yalnız sizin normalde de pek maddi durumunuz amerikada okumaya yetmediği halde okuyabildiniz anladığım.yoksa neden başınızı alıp gitmeyesiniz.böylesine donanımlı bir bayan birde dedim.sığınma evine gitmeseniz bile boşanın.bilmiyorum selin özkök karacehennemi çok severim.o terapiyle bu sorunların çözülebileceğini söylüyor.genede bilemiyorum.en azından kendini korumaya çalış.bir süreliğine ülkeye dön.birkaç aylığına.böyle staj yaptığın yerde de verimli olamazsın.Allah korusun darbe aldığında başına falan zarar gelmeyeceğini nereden bilyorsun.böyle bir durumda hayatın tehlikede.o kadarını yapamaz belki ama.dayak yerken dengeni kaybettin pat kafanı çarptın.ne olacak.iş yerindekiler sana yardımcı olamaz mı.

aynen yani..başka yapılacak bir şey var mı?

1.si: Hayir sadece calisirken pay-check ile maas odedikleri icin social security number gerekmekte. BEN UCRET ALMIYORUM!
2.si siz ne kadar acimasiz bir insansiniz. Ne kadar kibirli ne kadar ukala ne kadar bilmissiniz. Hemcinslerimden tiksindirdiniz beni yaziklar olsun

Pay-check almasanız dahi, sigorta kartınıza ihtiyaç vardır diye düşünüyordum ama öyle değilmiş demekki.
Fakat demekki benim orada bulunduğum zaman ile şimdiki arasında birşeyler değişmiş.

Ben size terbiyesizce veya aşağılayıcı bir cümle kullanmadım.
Hayatınızı gözden geçirin bütün bunlara değer mi dedim?
Ama sizin anladığınız buysa, benim diyecek birşeyim yok, ayrıca kibirli de değilim ukala da...

Siz yorum almak istemiyorsanız, konu açmayın!

Yıl olmuş 2016.
Dünyanın en medeni ve insan haklarına sahip bir ülkesindesiniz.
Ve eğitimli bir insansınız.
Elin Amerikalı adamından bir güzel sopa yemek sizin hoşunuza gidiyorsa, benim sarf ettiğim kelimeler sizi incitmesin.
Kusura bakmayın.

Hayatınızda başarılar!

aynı zamanda eşinizden de boşanmak istemiyorsunuz galiba.en azından sonrasından korkuyorsunuz anladığım kadarıyla.yalnız yapmayın.bu hayat böyle gitmez.annesine sığınıyorsunuz.iyide.o da nasıl sığınmaysa...bu seferde sözel olarak dayak yiyorsunuz.

Bu ne terbiyesizliktir!!!!
İnsanlar yol gösteriyor,teşekkür etmek yerine verip veriştirmişsiniz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…