Eşim beni terketmek istemiş

Gerçekten hiç söylemeseymiş daha iyiymiş. Bende kırılırdım çok net.
Pişman mı olmuş bu düşüncesinden dolayı ? o yüzden mi söyleme gereği duydu acaba.
Anlıktı diyor ama arkadaşlarıyla bile konuşmuş bunu.

İşin içine ailevi deneyimlerim de girdiği için biraz kişisel bir yorum olabilir
Eşim benim isteğimle olsun olmasın kardeşime kefil olsa ve borçlar bize kalsa herhalde yine en çok ben mahçup olurdum
Kendimi bu işten ayrı göremezdim

Eşinize gelince de söylemesi hiç de şart olmayan bir itiraf da bulunmuş
Ama şu açıdan düşünün ki eşinizin kötü gün dostu olmadığını öğrenmiş oldunuz
Hayal kırıklığı veya öfke hissediyor olmanız çok normal
Sanırım kırgınlığım benim de kolay kolay geçmezdi
Ama ayrılma planım yoksa uzun vadede kendimi mutlaka garantiye alırdım ben de
Dünyanın binbir türlü hali varmış belli ki
Kefil olmasında benim katkım olsa kesinlikle çok mahcup olurdum. Kardeşimi kardeşi gibi çok sevdiğini söyleyip kefil olan kendisi. Eğer kardeşim batmayıp işini devam ettirseydi, belki de ortak olacak ve kararı için mutlu olacaktı. Şimdi ablasının kocası iflas etti, pandemi yüzünden. Ablasına, eniştesine çok üzülüyor. İnşallah ablan da enişteni terketmez diye laf soktum, duramadım.

O halde began'cım sen de bunu onun yüzüne söyle.
Susma derim.
Susma ki salak olmadıgını anlasın.
Onun ailesi yüzünden de yasşadıgın maddi sıkıntılarında onu terketmediysen kendi kardeşin yüzünden olanında hiç terketmezdim deyin.
Terkedecek olsam ailenin yaşattıkları yüzünden çoktan gitmiştim de.
Bu durumda artık atacagın adımlarda önceligin sen ve evlatların olsun.
Söyledim hepsini. Abin hala bize olan borçlarını ödemiyor diyorum. Parası yokmuş. Bundan bana ne değil mi?
Abisi çalışıyor, evi, arabası var ama parası yokmuş. Ben bunu söyleyince sinirleniyor.

O da sana ailesinin yarattıgı maddi zorluklar sebebiyle mahcup degilse hiç gurur meselesi bile etme bu durumu.
Sana bunu öne sürerse eger de ki kardeşim kesintileri sana ödüyor.
Senin ailen bir şey ödedi mi de.
Yoo ödemediler, niyetleri de yok. Eşim istemedi bile.

Söyledim hepsini. Abin hala bize olan borçlarını ödemiyor diyorum. Parası yokmuş. Bundan bana ne değil mi?
Abisi çalışıyor, evi, arabası var ama parası yokmuş. Ben bunu söyleyince sinirleniyor.
O halde hiç esirgeme lafını.
Aşırı densizlik çünkü dediği.
Şimdiye kadar terketmedim seni ama bu saatten sonra etmeyecegimin bir garantisi yok deyin, gözünüzü açtıgı için de teşekkür edin ona bence.

Densizlikten fazlası da işte zaman geçmiş.
Ne düşüneceğim bilmiyorum.
Şunu diyebilirsin.
Bundan sonra bence seni terkedebileceğim konusunda arkadaşının ''Began öyle şey yapmaz'' lafına güvenme artık.
Her an senin ya da ailenin sebeb olacağı bir olumsuzlukta terkedebilirim de o anlar.

Anlıktı diyor ama arkadaşlarıyla bile konuşmuş bunu.
Şu erkeklerin arkadaş muhabbetleri ne illet ya, ne kadar konuşulmayacak şey varsa onu konuşuyorlar.
Zor bir durum kendi rızasıyla dahil olduğu bir durumda kötü sonuçlar alınca bu şekilde düşünmesi.
Yani boşanır mıydım bilmiyorum sonuçta uzun zaman geçmiş, ama bir daha güvenmeyeceğim kesindi.

Psikolejisi bozulmuştu o an borçlar hacizler gelicek diye. normalde dusunmeyecegi şeyler düşünebilir insan köşeye sıkışınca .sonuçta sadece düşünmüş hala yanınızda şuan, gülerek hatırladı ve size anlattı anı olarak belkide. bozmayın boşuna morelinizi.

Bana bir başka sorunu varmış gibi geldi..Bir arkadasi tarafindan bu bilgiyle ilgili tehdit aliyor olabilir mi? Normal degil birden bunu anlatması.Bir kadın arkadaş?
Sanmıyorum.

Şimdi şöyle ki isterse babam olsun eşim birine kefil oluyorsa fikrimi almak zorunda. Ki ben boyle biseye asla eşimi kefil etmezdim. Benim fikrimi almadan kefil olsa ve 10 senelik borc cikartsa cidden boşarim adami. Allahhh korusun😑😑😑

Sizin fikrinizi almadan kefil olup borç kaldigi için boşama ihtimalinizi dusunmus olabilir yani.

Psikolejisi bozulmuştu o an borçlar hacizler gelicek diye. normalde dusunmeyecegi şeyler düşünebilir insan köşeye sıkışınca .sonuçta sadece düşünmüş hala yanınızda şuan, gülerek hatırladı ve size anlattı anı olarak belkide. bozmayın boşuna morelinizi.
Gerçekten bu kadar basit mi? arkadaşlara kadar söylenmiş terk edeceğim diye. Kendi ailesi borç yıkarken Began hiç de kocanı bırakayım diye konuşmuyor ama. aradan yıllar da geçse de " ay ne kadar komik dimi borçlar yüzüznden seni terk edecektim" diye kolay kolay kimse gülemez

O sıkıntıları beraber yaşadık. O sıkıntıda aklına ilk gelen terketmekse o kadar masum göremiyorum.

Şunu diyebilirsin.
Bundan sonra bence seni terkedebileceğim konusunda arkadaşının ''Began öyle şey yapmaz'' lafına güvenme artık.
Her an senin ya da ailenin sebeb olacağı bir olumsuzlukta terkedebilirim de o anlar.
Öyle söylemem, kendime yakıştıramam. Ama geleceğimi garantiye alsam iyi olur.

Şimdi şöyle ki isterse babam olsun eşim birine kefil oluyorsa fikrimi almak zorunda. Ki ben boyle biseye asla eşimi kefil etmezdim. Benim fikrimi almadan kefil olsa ve 10 senelik borc cikartsa cidden boşarim adami. Allahhh korusun😑😑😑

Sizin fikrinizi almadan kefil olup borç kaldigi için boşama ihtimalinizi dusunmus olabilir yani.
Yo hep beraber konuşuldu bu konu ama ben teklif etmedim. Çünkü akraba ile ye iç, ortak olma demişler. Eşim yatırım olarak gördüğü için kefil oldu. Eğer kardeşim işi yürütseydi eşime ek gelir olacaktı.

Şu erkeklerin arkadaş muhabbetleri ne illet ya, ne kadar konuşulmayacak şey varsa onu konuşuyorlar.
Zor bir durum kendi rızasıyla dahil olduğu bir durumda kötü sonuçlar alınca bu şekilde düşünmesi.
Yani boşanır mıydım bilmiyorum sonuçta uzun zaman geçmiş, ama bir daha güvenmeyeceğim kesindi.
Ne gerek var? 10 sene içinde tutmuşsun, tutmaya devam et, niye söylüyorsun?
Bir de falanca seni tuttu diye anlatıyor hala.

Back
X