eşim beni ve ailemi çok eleştiriyor küçümsüyor

Duzelmezse evliligine evlilik denmez.o yuzden tepkini koy kolay kolay affetme.ona da ,artik psikologa mi gideceksin,kendi kendine mi duzeleceksin bu hallerin duzelmezse bu evlilik biter de .artik gozu korksun duzeltsin kendini saygili olmak zorunda

Size böyle davranmaya devam ederse artık bu ilişki devam etmemeli. Size psikolojik ve fiziki şiddet uyguluyor. Önce bu fikri siz bir kaniksayin sindirin. Bu tavırla bir insan ile ilişki surdurulmeyecegini görün. Siz bunu anlayıp kabul ettikten sonra zaten esiniz karısının elden gitmekte olduğunu anlayacaktir. Ama yine de anlamama ihtimaline karşı son bir kez konuşun. Yani ona değişimi için fırsat verin. Bu fırsatı kullanırsa ne ala kullanmaz ise kendi bilir diyip yolunuza bakın.

Geçmiş olsun bazen hoşunuza gitmeyen şeyler olduğunda pasif kalmak yerine hemen tepkinizi gösterip bu davranışın önünü kesmek gerekiyor. Siz bunu ilişkinizde yapmamış gibisiniz. Tabi kocanın karakterini bilmiyorum bazı insanlar asla hatasını görmez kabul etmez. Öyle karakterde bir insan ise işiniz zor.

mrb ...üzülme canım erkekler gerçekten odun ...en iyisi bile ..Bizler olaylara daha duygusal ayrıntılı baktığımız icin daha çok yipraniyoruz.yapacağın şey alcaksin karşına diceksinki..seni bir defa uyaricam bir daha uyarmicam..beni iyi dinle..karşında senin kölen yok.benimle konuşurken laflarına dikkat ediceksin.düşünürek konusacaksin.bir daha kötü bir söz ne benim hakkiMDA ne ailem hakkında bir laf etmiceksin.eger edersen bu evde bir dakika durmam..hele hele bir daha bana el kaldirirsan çok pişman ederim seni diyebilirsin..sen bunları soyleyebilirmisin.cesaretli olmazsan bu dünyada güçlü bir kadın olmazsan hep kaybedersin.eşinin gözünde öyle bir güçlü olmalısın ki bir daha cesaret etmemeli.açık konusacam .bende evliliğin başında bunlara benzer şeyler yasamistim.ama hemen anında dur bakalım sen orda demesini bildim..hemde hamileyken..evlendiysek senin kölen olmadık ezdirmem kendimi asla dedim.inan yıllar geçti çekiniyor benle tartışırken yanlış bi kelime söylemekten.sende guclu ol.. bak sonu nereye varırsa varsın ilk öncelikle kendine olan saygını ,kişiliğini düşün..sana saygı duymayana sen niye duyasın ki..hele hele Ailene asla laf soyletme...vede el kaldirmasina sakın..

Zaten kolay kolay affetmeyecegim sabir taşi da belli bir noktadan sonra catlar
Oncelikle ilk adimi kendisi atacak
Ve birdaha hakaret kufur olayinda bu isin kesinlikle biteceğini soyleyecegim
zamanında tam tepki veremediysen şimdi ver canım, hiç bir şey için geç değil, çalışan memur kadınsın, kaç çocuğunuz vardı canım... Onlarada nasıl örnek oluyor bak...
Yani son bir şans versem diyorum 4 yaşında oglum 2 yasinda kizim var.dun biraz anneme ufaktan citlattim kadin direkt aglamaya basladi kardesin hasta zaten senin de basinda deli var keşke bugunleri gorecegime daha cocukken olseymisim dedi ya :(

Size böyle davranmaya devam ederse artık bu ilişki devam etmemeli. Size psikolojik ve fiziki şiddet uyguluyor. Önce bu fikri siz bir kaniksayin sindirin. Bu tavırla bir insan ile ilişki surdurulmeyecegini görün. Siz bunu anlayıp kabul ettikten sonra zaten esiniz karısının elden gitmekte olduğunu anlayacaktir. Ama yine de anlamama ihtimaline karşı son bir kez konuşun. Yani ona değişimi için fırsat verin. Bu fırsatı kullanırsa ne ala kullanmaz ise kendi bilir diyip yolunuza bakın.

Geçmiş olsun bazen hoşunuza gitmeyen şeyler olduğunda pasif kalmak yerine hemen tepkinizi gösterip bu davranışın önünü kesmek gerekiyor. Siz bunu ilişkinizde yapmamış gibisiniz. Tabi kocanın karakterini bilmiyorum bazı insanlar asla hatasını görmez kabul etmez. Öyle karakterde bir insan ise işiniz zor.
Zaten benim genel sikintim o.cok sakin bir insanim bir de kalp kirmamaya cok dikkat ettigim icin uzulen ben oluyorum hep

Bir anda degil zamanla diyeyim yapi olarak cok sakin bir insanim ufak tefek oluyordu umursamiyordum ya da alttan aliyordum zamaninda tam tepki vermedigim icin bu kadar ileri gitti
Birşey ilk defa olduğunda aman huzursuzluk olmasın aman idare edeyim der tepki vermezseniz devamı gelir.Normalleştirirler böyle.Sizde bardağın dolduğunu farkedemezler.Şimdiye kadar yapmadıysanız bile şimdi koyun tavrınızı.Susarak olmaz ama."Bunlar seni benim gözümde haklı hale getirmiyor sadece üzülüyorum,soğuyorum,sabrediyorum" diye başlayın söze.Mesajı aldı aldı.Almadı bi dahaki sefere sizde deliye vurun.

mrb ...üzülme canım erkekler gerçekten odun ...en iyisi bile ..Bizler olaylara daha duygusal ayrıntılı baktığımız icin daha çok yipraniyoruz.yapacağın şey alcaksin karşına diceksinki..seni bir defa uyaricam bir daha uyarmicam..beni iyi dinle..karşında senin kölen yok.benimle konuşurken laflarına dikkat ediceksin.düşünürek konusacaksin.bir daha kötü bir söz ne benim hakkiMDA ne ailem hakkında bir laf etmiceksin.eger edersen bu evde bir dakika durmam..hele hele bir daha bana el kaldirirsan çok pişman ederim seni diyebilirsin..sen bunları soyleyebilirmisin.cesaretli olmazsan bu dünyada güçlü bir kadın olmazsan hep kaybedersin.eşinin gözünde öyle bir güçlü olmalısın ki bir daha cesaret etmemeli.açık konusacam .bende evliliğin başında bunlara benzer şeyler yasamistim.ama hemen anında dur bakalım sen orda demesini bildim..hemde hamileyken..evlendiysek senin kölen olmadık ezdirmem kendimi asla dedim.inan yıllar geçti çekiniyor benle tartışırken yanlış bi kelime söylemekten.sende guclu ol.. bak sonu nereye varırsa varsın ilk öncelikle kendine olan saygını ,kişiliğini düşün..sana saygı duymayana sen niye duyasın ki..hele hele Ailene asla laf soyletme...vede el kaldirmasina sakın..
Yok artik izin vermeyecegim

İnsanlar kendini güçsüz hissettiği zaman karşısındaki kişiyi aşağılama yoluna giriyorlar. Aslında eşinizde olan bu durumu kadınlarda da görüyoruz. Sen şöyleydin ailen böyle falan diye gidiyor. Erkekler de ise iş fiziksel şiddete bile dönüşüyor.
Evliliklerin temel sorunu bu. Eleştirmenin de binbir çesit yolu varken aşağılamayı seçiyoruz. Kalp kırarak üstünlük kurulmaz. Zaten evlilik üstünlük kurma yarışı da değildir. Bu saçmalığı aşamıyoruz bir türlü.
Düzelmeyecek bir şey değil bu. Ama eşinizin istemesi lazım. Ben haklıyım yanlış bir şey yapmıyorum tavrında olursa iş zor.
Tepki göstermeden bu işi çözemezsiniz. Bağırarak değil sakinken kırıldıginızi anlatın. Örnekler göstererek yapın bunu. Öfkeliyken yaptığı hareketleri canlandırın. Senin için ailemiz için sabrettim ama beni çok yaraladın farkında değilsin deyin. Isterseniz internetten psikologları dinleyin. İsterseniz randevu alarak danışın bu konuyu onlara.
İnşallah düzelirsiniz.

Anladığım kadarıyla boşanmayı düşünmüyorsunuz eğer öyle bi şansınız olsa hemen bosanin derdim çünkü maalesef eşinizin size ne sevgisi kalmış ne de saygısı benim esimin ailesi de bana uymayan bi çok tavır sergiliyo bana karşı değil tabi genel olarak ama ben eşime saygimdan dolayı ağzımı acmiyorum o da aileme karşı aynen öyle davranıyor sonuçta biz evliyiz birbirimizi hoş tutmak bizim elimizde tabi birbirimize kızıyoruz bağırıyoruz ama hakaret ve küfür etmiyoruz bence insanı çok yaralayan şeyler bunlar allah kolaylık versin size ama böyle bi adamla ömür geçirmek gerçekten çok zor

Zaten kolay kolay affetmeyecegim sabir taşi da belli bir noktadan sonra catlar
Oncelikle ilk adimi kendisi atacak
Ve birdaha hakaret kufur olayinda bu isin kesinlikle biteceğini soyleyecegim

Yani son bir şans versem diyorum 4 yaşında oglum 2 yasinda kizim var.dun biraz anneme ufaktan citlattim kadin direkt aglamaya basladi kardesin hasta zaten senin de basinda deli var keşke bugunleri gorecegime daha cocukken olseymisim dedi ya :KK43:

inanmıyorum ya çok üzüldüm, bir anne nasıl bunu söyler

yaklaşık 8 yıllık evliyiz.her evlilikte olduğu gibi ilk zamanlar fazla sıkıntımız yoktu.tabi zamanla eşim bana ve aileme karşı çok agresif olmaya başladı.en ufak birşeyde siz böylesiniz zaten.siz olsanız böyle yapardınız gibi küçümseyici ifadelerden sonra artık işin dozunu arttırdı küfür olayına bile girdi :KK43: sıkmamak için yazımı uzun tutmamaya çalışıyorum genel olarak beğenmemezlik hakim.çok afedersniz sığır dombey kafalı gibi irrite edici sözlerin yanısıra artık küfür derken en son araba sürerken yanlışlıkla stop ettirdim oğlum kafasını koltuga carpınca sinirden benim kafama vurdu sen zaten neyi düzgün yaptın ki derken tabi yine düzdü birtakım iğrenç lafları pazartesiden beri konuşmuyorum ne yapabilirim ne yapmalıyım.konuşun diyeceksiniz onu da denedim defalarca ama sürekli olaylara kendi tarafından bakıyor. sürekli kendisi haklı.
Kafadan bu adamla hayat geçmez diyebilirim. Saygı bittiyse evliliğin temeli sarsılmış demektir bir enkazın üzerinde ne kadar sağlıklı bir evliliğiniz olabilir?
Kesinlikle Olamaz.....
O halde bu adamı boşamadan önce onun size yaptıklarını yapın.
Size nasıl davranıyorsa sizde ona öyle davranın. Çok samimiyim bunu mutlaka yapın ya anlar değişir yada ters teper ipler tamamen kopar.
Sonuçta bu adamla şu anki haliyle nasılsa yürümeyecek.Bence riske girip dediğimi yapın.Korkmayın kesinlikle ne kadar güçlü ve kendinizden emin durursanız eşinize daha az koz vermiş olursunuz.
Gerekirse çocuğunuzu alıp çekip gidin ama o adama boyun eğmeyin ASLA :o

yaklaşık 8 yıllık evliyiz.her evlilikte olduğu gibi ilk zamanlar fazla sıkıntımız yoktu.tabi zamanla eşim bana ve aileme karşı çok agresif olmaya başladı.en ufak birşeyde siz böylesiniz zaten.siz olsanız böyle yapardınız gibi küçümseyici ifadelerden sonra artık işin dozunu arttırdı küfür olayına bile girdi :KK43: sıkmamak için yazımı uzun tutmamaya çalışıyorum genel olarak beğenmemezlik hakim.çok afedersniz sığır dombey kafalı gibi irrite edici sözlerin yanısıra artık küfür derken en son araba sürerken yanlışlıkla stop ettirdim oğlum kafasını koltuga carpınca sinirden benim kafama vurdu sen zaten neyi düzgün yaptın ki derken tabi yine düzdü birtakım iğrenç lafları pazartesiden beri konuşmuyorum ne yapabilirim ne yapmalıyım.konuşun diyeceksiniz onu da denedim defalarca ama sürekli olaylara kendi tarafından bakıyor. sürekli kendisi haklı.
Allah yardimcin olsun canim bence empati.kurmak lazim burda yari kk ci kadin kpederden kvaliden nefret ettigini sevmedigini soyler bende dahil:) sevmeyince sevemiyorsunuz iste .. Esinizin de durumu bizim durumumza cok benziyor . esiniz ailenize nasil davranirsa sizde onun ailesine oyle davranin . tabi sinirlenecektir dogal olarak ama vazgecmeyin o kotuledikce sizde aynisini yapin asla ailenizi ezdirmeyin ben yeterince o tavizi verdim.siz vermeyin bari

Eşin seni ve aileni ezerek kendi eksiklerini ailesinin hatasını kapatıyor olabilir.
Senin üzerinden bir ego tatminine girişmiş.
Ne yapacagini bilmiyorum ama seni ve aileni daha fazla hor gormesine izin verme
Umarım düzelir canim benim.

Eşiniz bi psikolaga görünmeli... kusura bakmayın ama size sevgisi ve saygısı kalmamış bence kalan insan böyle yapmaz.. kolay değil belki bekara boşamak kolay gelirmiş ama ben katlanmazdim böyle bi adama. Çocukta varmış sürekli huzursuzluk gerilim anesine annesinin ailesine laf ediliyor sürekli çocuk açısından da iyi değil

Ben böyle durumlarda karşı tarafa saldırarak onun vurduğu yerlerden vuruyorum ve bunu yaşamak istemiyorsan bana bir daha yaşatma diyorum. Baya yıpratıcı kavgalı sinir bozukluğu yüksek bir yöntem ama sonuç veriyor. Hoş bende bu işlerde bir enkazım ama en azından karşınıza geçip de kendisi padişahın sol tarafıymışta siz bir hiçmişsiniz gibi konuşurken süngüsü düşer.

Eşinizin sizi kaybetme korkusu yok belli ki. Ne yapsamda ailesene de kendisine de sövsem nasılsa benimle gibi düşünüyor. Eskiden anlaamzdım ama büyüdükçe anlıyo insan SAYGI SAYGI SAYGI. Ev hanımı mısınız acaba. Bir arkadaşım vardı ev hanımıyken eşinden saygısızlık görüyodu kız çalışmaya başladı adam şimdi kuzuya döndü.
Erkekler gerçekten acaipler. Onsuz da yaşayabileceğinizi, ev işleri dışında bir hayatınız olduğunu, arkadaşlarınızca sevilen sayılan aranan bir isim olduğunuzu anlamasını sağlayın bence. Yüz vermeyin. Karizmatik olun, asla taviz vermeyin bu saatten sonra.

8 yılınızı vermişsiniz, adamın kumaşı belli, değişmeyecek. Kararı kendiniz verin ama bu şekilde hayati zindan etmek bana ters geliyor.

Back
X