• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim benle soğuk davranıyor

Tramoula

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Merhabalar,

10 yılı aşkın süredir evliyim. Çalışıyorum, bir çocuğumuz var ve şu anda ikinci bebeğimize hamileyim. İlk doğumumdan sonra doğum ve ücretsiz izinlerim bitince tekrar işe döndüm. Eşimle bu süreçte bir karar almıştık. Kendisi işinden çok memnun değildi, çocuğumuza bakacak başka kimsemiz de olmadığı için bir süre evde kalıp çocuğumuzla ilgilenmesini kararlaştırdık. Bu süreçte evin tüm maddi yükünü ben üstlendim.
Şimdi ikinci bebeğimiz geliyor ve şartlar değişti. Artık bir işe başlaması gerektiğini konuştuk, o da bunu kabul etti.Evde olduğu dönemde akşamları arkadaşlarıyla çay-kahve içmeye çıkardı. Buna hiçbir zaman "hayır" demedim. Ancak yaz aylarında neredeyse her hafta sonu arkadaşlarıyla günübirlik denize veya başka etkinliklere gitmeye başladı. Bunun biraz abartıldığını düşündüğüm için bu gezmeleri biraz azaltmasını istedim. Hamileliğin hormonlarının da etkisiyle sanırım kendimi kontrol edemedim, çok sinirlendim ve tartıştık. Daha sonra barıştık ama o günden beri yaklaşık 10 gündür bana karşı çok soğuk davranıyor. Yanıma gelmiyor, bana sarılmıyor, öpmüyor. Sanki ben varmışım yokmuşum fark etmiyor. Bu tavrı beni çok üzdüğü için tekrar konuşmak istedim. "Bir derdin varsa söyle, birlikte çözelim" dedim. Bana ise "Sen bana erkek gibi davranıyorsun, canım sıkılıyor, bana güvenmiyorsun sürekli telefonumu kurcalıyorsun ." gibi net olmayan şeyler söylüyor ama asıl sorunun ne olduğunu açıkça ifade etmiyor.
Hamileyken böyle bir tavırla karşılaşmak beni gerçekten çok yıpratıyor. Tartışma yaşamış olabiliriz ama günlerce bu kadar mesafeli davranmasını anlayamıyorum. Ben mi fazla tepki verdim, yoksa bu davranışı sizce normal mi? Özellikle hamilelik döneminde insan eşinden biraz daha fazla ilgi ve destek bekliyor. Bu durum beni gerçekten çok kırıyor.

Kaç sene işsiz kaldı

Adamın telefonunu kurcaladıysanız, arkadaşlarıyla nefes almasına engel olduysanız, bir de üstüne kavga çıkarıp hırçınlaştıysanız, dalga geçer gibi “bir sorunun varsa söyle” mi diyorsunuz

Siz de arkadaşlarınızla zaman geçirin. Siz hayatsızsanız adam ne yapsın
Sizinle evli diye sürekli dibinizde olmak zorunda değil

Cinsel hayatınız da biter, muhabbetiniz de biter sizde bu kafa oldukça

Onun "özgürlüğünü" kısıtlayınca canı sıkılmış, aklınca size tavır yapıyor. Evli adamın her hafta sonu arkadaşlarıyla ne işi var? Bekar mı zannediyor kendisini hayırdır? Siz yapsanız aynısını çocuğu ona bırakıp tavrı ne olur sizce?
Kendisine erkek gibi davranılmasını istemiyorsa kendisi evli, çocuklu, sorumluluk sahibi bir erkek gibi davransın bir zahmet. Size yüklenmesin. Manipüle etmeye çalışıyor sizi, kanmayın buna.
Kaç senedir çalışmıyor bu adam ayrıca? Hala evde değil dimi? Lütfen olmasın çünkü olmamalı. Erkek adam çalışmalı!

Ben de artık pişman oldum. Keşke ben işten ayrılsaydım da o çalışsaydı. Aslında bu kararı, benim maaşım daha yüksek olduğu ve iki maaştan tek maaşa düşeceğimiz için birlikte almıştık. O dönemde bize en mantıklı seçenek bu gibi görünmüştü. Ama şu an yaşadıklarımızdan sonra keşke farklı bir karar verseymişiz diye düşünüyorum.

Ben de artık pişman oldum. Keşke ben işten ayrılsaydım da o çalışsaydı. Aslında bu kararı, benim maaşım daha yüksek olduğu ve iki maaştan tek maaşa düşeceğimiz için birlikte almıştık. O dönemde bize en mantıklı seçenek bu gibi görünmüştü. Ama şu an yaşadıklarımızdan sonra keşke farklı bir karar verseymişiz diye düşünüyorum.
Çalışıyor mu şu an?

Her hafta sonu ne işi var arkadaşta deniz de ,çok vakti varsa sizle çocukla geçirsin ne kaçıyor evden her fırsatta.

Söyleyin kendisi bir iş bulsun hemen, evde oturmasın daha fazla. Söyleyin siz de, ücretsiz izinden sonra 2 yaşına kadar ben bakarım çocuklara sonra kreşe veririz ben de çalışmaya başlarım diye. Ayrıca tek maaşla 2 çocuk zaten bakılması çok zor. Maddi olarak da yetemeyeceksiniz. Biraz maddi kaygıları o yaşasın, düşünsün sizin yerinize. Fazla rahat, fazla keyfi yerinde beyefendinin. Siz yeter deyince keyfi bozulmuş, ondan bu tavrı.
Evde durunca sıkılıp arkadaşlarıyla takılıyor belli ki siz evde olduğunuz zamanlar. Ama olmaz öyle. Ev hanımı kadınlar hafta içi akşamlar ve her hafta sonu arkadaşlarıyla takılmıyor sonuçta, onun farkı ne? Gitsin çalışsın. Uyarım, benim ücretsiz iznim bitince evde ben ilgileneceğim ona göre elini çabuk tut, bir iş bul diyin.

Davranışı da normal falan değil, aklınca mesafeli davranarak sizi cezalandıracak ki bir daha hesap soramayın uyanığa bak sen.

Götün az da evde dursun dediniz diye canı sıkılıyormuş oldu.

Çalışıyor mu şu an?

Her hafta sonu ne işi var arkadaşta deniz de ,çok vakti varsa sizle çocukla geçirsin ne kaçıyor evden her fırsatta.
Zaten bu konuyu yeni konuştuk ve artık bir iş bulması gerektiğini söyledim. Aslında tüm bu sorunlar ben hamile kaldıktan sonra başladı. Hamileliğim riskli olduğu için eskisi gibi dışarı çıkıp gezemiyorum, uzun süre yürüyemiyorum. Hayatım şu an sadece işe gidip eve dönmekten ibaret. O ise sanki her fırsatta evden çıkacak bir bahane buluyor.

Zaten bu konuyu yeni konuştuk ve artık bir iş bulması gerektiğini söyledim. Aslında tüm bu sorunlar ben hamile kaldıktan sonra başladı. Hamileliğim riskli olduğu için eskisi gibi dışarı çıkıp gezemiyorum, uzun süre yürüyemiyorum. Hayatım şu an sadece işe gidip eve dönmekten ibaret. O ise sanki her fırsatta evden çıkacak bir bahane buluyor.
Çocuğunuz kaç yaşında?

Evde çocuğa baktığı zaman tüm ev işi yemek yapıyor mu, ben gezmesin demiyorum ama her hafta sonu arkadaşlarla plan fazla şu dönem için, riskli hamileliğiniz var evde çocuk var siz bunalmışsınız, arkadaş kaçmıyor ki bir yere yani size destek olmak varken.

Ay mağarana geri dön diyebilirsiniz ama birinin para kazanıp birinin çocuğa bakması gerekiyorsa anne çocuğuna bakar. Eğer eşiniz bir hastalık, engel durumu yaşadıysa ancak kadının çalışıp erkeğin çocuğa baktığı bu dengeyi onaylarım. Her ilişkinin dinamiği farklıdır ama bu da normal gelmiyor bana işinden memnun değilse 1 yıldır evdeymiş kendine uygun bir iş bulabilirdi

Merhabalar,

10 yılı aşkın süredir evliyim. Çalışıyorum, bir çocuğumuz var ve şu anda ikinci bebeğimize hamileyim. İlk doğumumdan sonra doğum ve ücretsiz izinlerim bitince tekrar işe döndüm. Eşimle bu süreçte bir karar almıştık. Kendisi işinden çok memnun değildi, çocuğumuza bakacak başka kimsemiz de olmadığı için bir süre evde kalıp çocuğumuzla ilgilenmesini kararlaştırdık. Bu süreçte evin tüm maddi yükünü ben üstlendim.
Şimdi ikinci bebeğimiz geliyor ve şartlar değişti. Artık bir işe başlaması gerektiğini konuştuk, o da bunu kabul etti.Evde olduğu dönemde akşamları arkadaşlarıyla çay-kahve içmeye çıkardı. Buna hiçbir zaman "hayır" demedim. Ancak yaz aylarında neredeyse her hafta sonu arkadaşlarıyla günübirlik denize veya başka etkinliklere gitmeye başladı. Bunun biraz abartıldığını düşündüğüm için bu gezmeleri biraz azaltmasını istedim. Hamileliğin hormonlarının da etkisiyle sanırım kendimi kontrol edemedim, çok sinirlendim ve tartıştık. Daha sonra barıştık ama o günden beri yaklaşık 10 gündür bana karşı çok soğuk davranıyor. Yanıma gelmiyor, bana sarılmıyor, öpmüyor. Sanki ben varmışım yokmuşum fark etmiyor. Bu tavrı beni çok üzdüğü için tekrar konuşmak istedim. "Bir derdin varsa söyle, birlikte çözelim" dedim. Bana ise "Sen bana erkek gibi davranıyorsun, canım sıkılıyor, bana güvenmiyorsun sürekli telefonumu kurcalıyorsun ." gibi net olmayan şeyler söylüyor ama asıl sorunun ne olduğunu açıkça ifade etmiyor.
Hamileyken böyle bir tavırla karşılaşmak beni gerçekten çok yıpratıyor. Tartışma yaşamış olabiliriz ama günlerce bu kadar mesafeli davranmasını anlayamıyorum. Ben mi fazla tepki verdim, yoksa bu davranışı sizce normal mi? Özellikle hamilelik döneminde insan eşinden biraz daha fazla ilgi ve destek bekliyor. Bu durum beni gerçekten çok kırıyor.

Ben olaya biraz farklı bakıyorum. Eşiniz o süreçte çocuğunuza bakarken bir sorun yoktu da şimdi mi oldu? Bu düzen sonuçta ikinizin ortak kararıymış. Eğer zamanla bu durum onu rahatsız etmeye başladıysa bunu günlerce küserek değil, açık açık konuşarak dile getirmeliydi.

Kendinizi bir de onun yerine değil, onu sizin yerinize koyarak düşünün. Siz tek başınıza çalışıp evin bütün maddi yükünü üstleniyorsunuz. Eşiniz de neredeyse her akşam ya da her hafta sonu arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor. Böyle bir durumda “Biraz daha dengeli olalım.” demeniz gayet anlaşılır.

Bence asıl sorun varsa bunu konuşmaması. Eğer evde kalmaktan veya çalışmamaktan rahatsız olduysa bunu açıkça söyleyip iş arayabilirdi. Günlerce küsüp mesafe koymak yerine derdini dile getirip çözüm üretmesi çok daha doğru olurdu.

Eşin kadın olmuş. Sen erkek. Çok hatalısın. İnanılmaz hatalısın. İşsiz adamdan niye iki çocuk yaparsınız bilmem. Rahatlık size batıyor mu?

Adamın telefonunu kurcaladıysanız, arkadaşlarıyla nefes almasına engel olduysanız, bir de üstüne kavga çıkarıp hırçınlaştıysanız, dalga geçer gibi “bir sorunun varsa söyle” mi diyorsunuz

Siz de arkadaşlarınızla zaman geçirin. Siz hayatsızsanız adam ne yapsın
Sizinle evli diye sürekli dibinizde olmak zorunda değil

Cinsel hayatınız da biter, muhabbetiniz de biter sizde bu kafa oldukça
Bir erkeğe sadece evde oturarak ömrü boyunca çocuk bakma fikri de pek sağlıklı değil bir erkek olarak durup düşünmeli bu ikinci çocukla oluyor benim eşim tek başına çalışıyor bu çocuğa kim bakacak diye bunu düşünebilir eşine güvenerekten mi ikinci çocuk planlanıyor benim eşim çalışır çünkü ben iş beğenmiyorum evde otururum bu mu yani bence düşünce tarzınız hiç hoş değil

Ve bunun tam tersi bir kadın daha eğer eşinin gücü veya durumu yoksa ya ben çalışmıyorum eşim çalışıyor tek ben evde oturuyorum bu çocuk yapılmalı mı bence bunu durup düşünmeli

Bir de dini açıdan baktığımızda, ailenin geçimini sağlama sorumluluğu erkeğe verilmiştir. Kadın çalışıp ailesine destek olabilir ama bu onun dinen zorunlu görevi değildir; bunu yapıyorsa fedakârlık yapıyordur. Bu yüzden yıllarca bütün maddi yükü eşine bırakıp, sonrasında da kırgınlığı eşine yöneltmek bana doğru gelmiyor.

Back
X