• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim birisiyle hakli ya da haksiz hicbir tartismamda yanimda olmuyor aslinda erkekler ile bile zaman zaman tartissam mekani resmen terkediyor

Var mi benim gibi kocasının korkak tavırlarından yanında durmamasindan rahatsız olan. İnsan böyle durumlarda kocasını yanında görmek istiyor gerekirse kendisi kocasına engel olmak istiyor benim için tartışmaya girdi yapmasın diye ben çekineyim istiyorum ama nafile benimki direk yanımdan uzaklaşıyor bunu ona söyleyince de her konuda olduğu gibi beni suçluyor. Ama ben güçlü ve cesur erkek seviyorum bu kavgacı anlamında değil ama erkeğinin yanında güvende hisseden dogru yanlış her durumda yanında gören biri olmak istiyorum o sessiz uysal bu durum artık aramızı bozuyor bilmiyorum napicam hep hayat voyu asla arkamda olmayacağını bildiğim biriyle mi devam edicem
Yani bana medeni ve doğru gelen kavgadan uzak durmak, tüm meseleleri anlayış ve sakinlik içinde çözmektir. Ben bu erkek tipini güçlü be cesur buluyorum, çünkü herkes öfkesine yenik düşer, dayılanabilir ama herkes öfkesiyle başa çıkamaz. Yani eşinizin değişmesi gerekmiyor kısaca, kendisi normal bir insan. Benim gibi toplumun bazı insanlarının da onayladığı biri. Sadece size uymuyor, sizin için değişmesi hoş olmaz bence nasıl siz onun için kavgadan kaçınan biri olmaya çalışmıyorsanız…

16 senedir eşimin nerdeyse kimseyle kavga etmediğini görmedim desem. Ama ben hemen sinirlenen birisiyimdir genede esimin yanında sakin olurum çünkü eminimki benim için kavgaya karışır i yüzden kavga veya tartişmaya girmem onun yanında demek istediğini ben anladım ;)

Eşiniz olgun bir insanmış ama şu attığınız başlığa istinaden sizin için aynısını diyemeyeceğim.

ben sizi çok iyi anladım. maalesf bende öyle hissediyorum. eşim her anlamda mükemmel bi insan olmasına rağmen aman tatsızlık çıkmasın boşver büyütme insanıdır. kendi öz kardeşi ve 4harfli yılan karısı yüzünden çıkan sözlü tartışmada beni yeterince savunmadı. bu beni senelerdir üzüyor. defalarca dile getirmeme rağmen biliyorum ki gerçekten bir olay çıksa eşim arkamda durmak yerine olay büyümesin diye uğraşır. bana göre dışarıdayken kim olursa olsun insan eşini savunmalı haksızda olsa ezdirmemeli haksız oldugu konuyu evde başbaşa konusmalı. aksi halde insanlar kocası bile yanında değil diyerek her ortamda ezmeye çalışır. ama işte bazı erkeklerin huyu değil. ağır kanlı olanlar genelde o ortamlarda bulunmak istemedigi için hemen üstünü kapatmaya çalişiyo. ben daha öncesinde uyarmama ragmen annene dahil güvenme ömür boyu ben olcam yanında dememe rağmen çokta takmadı ve sonunda annesininde bi hareketini görmesine rağmen yinede gözünü açamadım. aile içinde böyle davranıyorsa tanımadıgı dış ortamda kendimi tek basıma hissedecegimi düşünüyorum. bunu istemek kavgacı insan yapmaz bizi. insan yanındakine güvenmek düşünmeden ardını yaslamak istiyo. öyle olmayıncada neden diye düşünmeye başlıyoz
Aslında o kadar anlatmak istediğimi anlatmışsınız ki kavgacı olmak değil olay yanında görememek ve sürekli kavga eden tartışan biri değilim ama insan eş dost yani bu eş ile değil sırf ben çok sevdiğim birinin olaydaki yerine bakmam direk yanında olurum ama toparlayıcı ama kavga ederek gerekirse

Var mi benim gibi kocasının korkak tavırlarından yanında durmamasindan rahatsız olan. İnsan böyle durumlarda kocasını yanında görmek istiyor gerekirse kendisi kocasına engel olmak istiyor benim için tartışmaya girdi yapmasın diye ben çekineyim istiyorum ama nafile benimki direk yanımdan uzaklaşıyor bunu ona söyleyince de her konuda olduğu gibi beni suçluyor. Ama ben güçlü ve cesur erkek seviyorum bu kavgacı anlamında değil ama erkeğinin yanında güvende hisseden dogru yanlış her durumda yanında gören biri olmak istiyorum o sessiz uysal bu durum artık aramızı bozuyor bilmiyorum napicam hep hayat voyu asla arkamda olmayacağını bildiğim biriyle mi devam edicem
E tartışmaya girse siz çekecekmişsiniz zaten sorun ne bu çeşit dağ ayılarından cidden hoşlanan var mı ya ayrıca siz niye sürekli olay çıkarıyorsunuz konuşarak anlaşamıyor musunuz

Haksızsanız , haksızken sizi bir başka insanın savunmasını beklemeniz çok garip.

Hatalı olan kim olursa olsun, haklı kimse hakkı ona teslim edilmeli ; doğrusu bu zaten.
Beklenen şey aslında savunma değil yanında görmek illaki kavga ederek değil ama yapıcı ama yıkıcı ama yanında görmek. Mesela sen tartışırsin diyelim haksızsın neyse ya uzatmaya gerek yok sen yanlış anladın, kardeşim sende bak işine gibi haksizsam da destek olucu tavır kastettigim

Benim eşimde kavga etmez. Ben ona göre daha fevriydim. Trafikte filan çok kavga ettim. Onun bir arkadaşını hastanelik edene kadar dövmüşler. Onun için tanımadığımız insanlarla kavga etmekten kaçınır. “Ekmek ve namus olmadıkça kavga etmem” diyor.
Onlar da haklı bu bakımdan bakınca belki bizler daha fevriyiz ufak tefek şeyleri büyütmek konusunda bunu kabul edebilirim

Sürekli kavga mı ediyorsunuz?
Evet sabah öğlen akşam mutlaka hatta gece yarısı falan da kalkıp mutlaka kavga yaşam biçimim. Sorduğum sorudan cikarttiginiz sonuç bu mu sürekli kavga edem biri mi olmalıyım 20 senelik evliyim 3 ayda üç kere kavga etmiş degilim

Beklenen şey aslında savunma değil yanında görmek illaki kavga ederek değil ama yapıcı ama yıkıcı ama yanında görmek. Mesela sen tartışırsin diyelim haksızsın neyse ya uzatmaya gerek yok sen yanlış anladın, kardeşim sende bak işine gibi haksizsam da destek olucu tavır kastettigim
sende bak işine!
bu bile kavgayı yükseltme lafıdır
erkek kavgası maalesef buralarda ve dünyanın bir çok yerinde tehlikeli boyutlara gelebileceği için dikkat ederim ben
benim eşim de maalesef pasif ve kavga sevmez.. o üzülmesin gerilmesin diye özellikle yanımdaysa dikkat ederim.

siz buna dikkat etmiyor musunuz?

Her gün haberlerde ne cinayet haberleri izliyoruz okuyoruz. Ufak bir ne baktın kavgasından 2 ailenin ocağına ateş düşüyor. Bir kavganın boyutunun sonunda bir cenaze bir hapishane hiç uzak değil. İnsanımız gergin kavga boyutu çok rahat başka boyutlara çıkabiliyor. Eşinizin kesinlikle size destek olması gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda hak veriyorum ancak dışardaki insanlarında barbarlığı ve gaddarlığını düşününce sizinde biraz daha sakin olmanızı öneriyorum

Back
X