Eşim boşanmak istiyor....

Merhaba arkadaşlar nerden başlasam bilmiyorum önceki konulardan bilen varsa bilir eşimin alkol zaafı var geçen pazar akşamı gene fazla kaçırdı boşanmak istiyorum sevmiyorum artık seni dedi iki dk geçti aslında seni çok seviyorum boşansam pişman olurum ama böyle de yapamıyorum ev kira faturalar ay sonu hesabı düşünmek istemiyorum diyo arkadaşlar eşim evliliğe alışamadı alışamıyot alışmak için çabalamıyor ev ve ben yük geliyoruz ona özgürlüğüne pranga oluyoruz ben ona dedim 30 yaşındaydın evlendik ben 24 yaşımdaydım brn 24 yaşımda bilincindeydim sorumluluk olduğunun sen değil miydin diye senlik hiç bir sorun yok diyo hatta çok iyi bi eşsin diyor böyle boşanma sebebi olur mu? Bu kafadan çılar mı bilmem ama ben öğrenmek istiyorum haklarım neler tazminat alabilir miyim alkol problemi olan bi adam neler alabilirim bilgisi olan var mı arkadaşlar. Ailemin yanına döneöem çünkü şu an çalışmadığım için de dımdızlak ortada kalırım.
Sorumluluk zor gelmiş eşine. Aslında 30 yaşındaki bir erkeğin böyle davranması garip yani. Ne istediğini bilecek yaşta

Çocuk yok bence gururlu olun ne tazminati

Aynen öylee çok doğru tespit yapmışsınız bana ayaj bağı o içince sokaklardan topluyorum çünkü

Arkadaşım bu nedenle boşandı. Ona 50 kere dedim evlenme bununla diye evlendi. Sonuç boşandı kısa sürede. Ve adam 36 yaşındaydı. Ayrıca 2.evliligiydi. ilk evliliğini gençken yapmış ve yine alkolden boşanmış. Ikinciyide 36 da yaptı yine aynı nedenden boşandı. Yanı asla değişmiyorlar. Sen şanslısın ki çocuk yok. Bence hic ama hiç çekme. Yarın bir gün daha beter olacak. Yeri gelecek altına yapacak sarhoşken hastayken onu temizliceksin. Ve bir erkek için asla değmez.
Bence ne olursa olsun bir an önce ailenin evine git o adamla daha fazla kalma derim. Çünkü bunlar alkolü seciyor eşlerini ve çocuklarını değil. Yanı eninde sonunda bitecek bir olay içindesiniz. Onun sevgi sozcuklerine de inanma. Seven adam alkolü değil eşini seçer.

Arkadaşım bu nedenle boşandı. Ona 50 kere dedim evlenme bununla diye evlendi. Sonuç boşandı kısa sürede. Ve adam 36 yaşındaydı. Ayrıca 2.evliligiydi. ilk evliliğini gençken yapmış ve yine alkolden boşanmış. Ikinciyide 36 da yaptı yine aynı nedenden boşandı. Yanı asla değişmiyorlar. Sen şanslısın ki çocuk yok. Bence hic ama hiç çekme. Yarın bir gün daha beter olacak. Yeri gelecek altına yapacak sarhoşken hastayken onu temizliceksin. Ve bir erkek için asla değmez.
Bence ne olursa olsun bir an önce ailenin evine git o adamla daha fazla kalma derim. Çünkü bunlar alkolü seciyor eşlerini ve çocuklarını değil. Yanı eninde sonunda bitecek bir olay içindesiniz. Onun sevgi sozcuklerine de inanma. Seven adam alkolü değil eşini seçer.
Evet çok haklısınız olaylar büyüdü ailesi girdi işin içine. Eşimin hiçbir suçu günahı yok onunla zorum yok kendimle zorum var dedi tedavi olucak olmazsa boşanıcam annesi de diyo çekme kızım bunu diyo. Bunu ben 30 sene çektim anasıyım gene çekicem sen zorunda değilsin diyo gencecijsin diyo. Tedaviyi kabul etti benim ailemin geliceğini öğrendi dün gelmesinler seni çok seviyorum üzülüyorum dayanamıyorum böylemgörmeye kimseyi haklı çıkarmıcam seni de bırakmıcam dedi

Evet çok haklısınız olaylar büyüdü ailesi girdi işin içine. Eşimin hiçbir suçu günahı yok onunla zorum yok kendimle zorum var dedi tedavi olucak olmazsa boşanıcam annesi de diyo çekme kızım bunu diyo. Bunu ben 30 sene çektim anasıyım gene çekicem sen zorunda değilsin diyo gencecijsin diyo. Tedaviyi kabul etti benim ailemin geliceğini öğrendi dün gelmesinler seni çok seviyorum üzülüyorum dayanamıyorum böylemgörmeye kimseyi haklı çıkarmıcam seni de bırakmıcam dedi

Inşallah düzelir herseu iyi olur. Ama ben inanmıyorum belki 3 5 ay bırakır ya da az içer yine aynı tas aynı hamam davam eder gibime geliyor. Çünkü o arkadaşım da nisanliyken tedaviye falan götürdü uğraştı sanki biraz düzelir gibi oldu sonra yine eski alkolik günlerine döndü adam. Ama umarım Ben yanılırım. Umarım eviliginiz olumlu yonde gider 🙏

İnşallah çocul yoktur. Tek diyebileceğim bu. Çünkü bu adam sorumsuzzzz.. Ve ne yapsanız değişmez.
Tez vakitte kendi ayaklarınız üstünde durup sepet havası çalmanız gerek. Lütfen kendinize bu hayatı uygun görmeyin.

Siz neden zor geldiği için çalışmayı bıraktıysanız ona da zor gelmiş olabilir mi tek başına ev geçindirmek?
Keşke evlenince kendisinin, çocuğun, bütün ailenin sorumluluğunu sadece adama yıkmaya çalışmasa artık kadınlarımız... Çalışıp bütün yükü sırtlanmak zorunda değildiniz ama maaşınızdan elbette kendinize ayırarak eve de katkı sağlayabilirdiniz pek ala.
Ama artık iş işten geçmiş, adam sevmiyor, çabalamıyor, istemiyor. Yoksa alkol zaaflı diye tabir ettiğiniz alkolik kocanızın sarhoşken aklına boşanmak geliyorsa, sizi sevseydi aksine ilanı aşk etmek de gelebilirdi, şarkılar şiirler de dizebilirdi alkol kafasıyla. Ama o boşanmaktan bahsetmeyi tercih etmiş ki ayıkken de söylediklerini tasdik etmiş. Kısacası sizinle yaşamaya evli kalmaya devam etmek istemiyor. Ne diyebilirsiniz? Nolur boşanmayalım diyemeceğinize göre boşanın gerçekten.
Yalnız adam maddiyattan bu denli yakınırken size verecek tazminat ve nafaka parası bulabilir mi onu biz değil siz daha iyi bilirsiniz.
Çalışan kadın profili eğer evliyse şöyledir Türkiye’de.
kadın tüm ev işlerini yapar
Çocuğa büyük oranda o bakar
Çalıştığı parayı kocanın eline verir.
zaten biyolojik sebeplerden ötürü çocuk doğurur emzirir . Vücudu hormonları mahvolur. Geceleri uyuyamaz. Uzun yıllar etkisi sürer. Tam kariyer yiyen bir durumdur. o zaten tam bir patoloji. Erkek yüklenmez o durumu.
Hayat paradan oluşmuyor. Kadınların yaptığı bitmek tükenmek bilmeyen ve geleceği olmayan ( kariyer hayallerini, her türlü gelecek güvencesini çöpe atarak ) yaptığı işleri küçümsemeyin.
tabiki ortak olunsun ama erkekte diğer işlere ortak olsun. Böyle erkeklerin sayısı ne kadar az biliyormusunuz. %50 iş bölümü yapanların.

Sizin eşiniz değişmez bence. Olan size olur, daha çok yıpranırsınız. Biraz zaman geçsin başlar yine aynı lakırdılara. En fazla bir şans daha verdim yine de olmadı dersiniz,üzgünüm.

Back
X