Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Çiftler bosaninca; kadınların hayatı erkeğin ki kadar mutlu olmuyor demişsiniz.

Bence tam tersi kadin daha programlı, evladı yanında, birkaç sene zorluğu var. Cocuğunuz anaokuluna başladığında daha da rahat olacaksınız.

İyi bir ısınız olunca evinizi de ayırırsınız. 1+1 bile yeter size evladinizla. Hayatınızı kurmak isteyeceksiniz. Bu hevesiniz zamanında gelicek. Ama aksam ustuleri 1 saat yuruseniz günde psikolojinize iyi gelecektir( yürürken esinizle kavga edebilir, hayal kurabilirsiniz )

Bir erkek düzen kurmak için bir kadına bagimlidir. O yüzden kısa zamanda özürler dilenir. Bosanmayalim denir.

Gücünüzü farkettiginiz sürece guclusunuzdur.

Allah yardımcın olucaktır arkadasım sen hiç merak etme... bir an once güzel bi meslek bul kendıne ve onunla mesgul ol.. cocuguna kendın bak boyle bı adama mınnet etmeyin.... adam belliki üzülerek söylüorm başkasına asık olmus ! yoksa bi anda kimse kimseden sogumaz ortada bir şey yokken... hele ki karısından ... senin durumunu cok ıyı anlıorm sevıosun boyle bı olaydan sonra daha da bı ozlemın artmstır eşine çnkü aranza mesafeler girdi baska biri girdi ve cevabı net olmayan sorular var kafanda ... ama kendıne yenı bı sayfa ac elbet bu acı da zamanla gecer cok zor ama olumun acısı bıle unutuluo....

Son düzenleme:
Boşanman durumunda ailen sahiplenmeyecek diyede bi korkun var sanırım.
Ailenin sana tavırları neden böyle.
Bir probleminiz mi var anlamadım gitti.
Sitemmi beddua mı çözemedm çünkü.

ne demek ıstıyorsun yanı?Aılem tarafından sımarık buyutuldum ve her istedıgım yapıldı .Senın
yapılmadıysa bılemem ama bıraz sımarık bır yapım var.

gzmeyip çok üzüldüm neler neler yaşamışsın böyle bir adama nasıl katlanmışsın ağlamak geldi içimden((( Allah yardımcın olsun bundan sonra çok mutlu olursun umarım cnm yaa

Teşekkür edeerim Allah hepimize mutluluk huzur versin.Ben atlattım hepsini artık. siyahbeyaz2012 de birgün arkasına bakmayacak bile

ESKİDENPERIYDIM tutarsız yazmıs olabılırım her an babamı sevmem gerekmıyor sadece benı
sımartarak el bebek gul bebek buyuttuklerı ıcın sımarık oldugumu dusunuyorlar ve de sınırlı
bır yapım oldugunu da söyledım zaten! Ama aılem dıger aıleler gıbı degıl,baska ınsanlara hep
bızı kötuler bunları da söyledım.Evet her kız gıbı babacıyım ve masalla buyutuldum bununla
dogurdugum gun soyledıgı arasındakı fark= alkol alınca babamın dengesız tavırlarıdır.Ve en
kızdıgım konu da esımle buraya tasındıgımızdan berı esımı el üstünde tutup ıyıce sımarttılar,
ogulları saydılar.O da benım basıma bındı.Diğer yazdıgım cumlelere de bakın;annemın hamıle
oldugumu söyledıgındekı tepkısı gıbı!

CEDİSH senın tek kalma sansın varmıs ne guzel.Ben bu evde bıle kalıp kalamayacımı bılmıyorum
Nafaka almayacagım demedım bosanmayacagım zorluk cıkartacagım .Herşey onun verdıgı kararla
onun ıstedıgı gıbı olmayacak! Dönmezse dönmesın,ama bosamayacagım.Anlasmayacagım bu
konuda.Cunku mınık bebegımı terk ettı ,gözumde sıfır ve onun yanında olmayacaksa parasını
da ıstemem.Çocugumu göstermeyecegım ona.Mahkemeyı kabul edersem mahkeme cocugu
göstermemı ıster.

SACHES esım bana duzen kurmak ıcın bagımlı bırı hıc olmadı her zaman yardım ederdı,bırcok
ev işinde.O yuzden de bagımlı kalmaz.Ben onu hem dostum,hem sırdasım,hem kocam,hem aılem
olarak gördum o yuzden ben daha zor durumdayım.Aılemden uzaklasmayı dusunmuyorum,
annem bakacakken bakıcıya vermek ıstemıyorum.Dogal olarak baska yere tasınmamın
anlamı yok.

BRİTNEYSPEARS esımın baskasına asık oldugunu dusunmuyorum.Burda hep aynı seyler
yazıyor ama kanıt olmadan böyle bırseye ınanarak yeterınce ustune gıttım .Boş yere.
Herkesın kocası aldattı dıye benımkı de aldattı anlamına gelmez,ama buından sonra herkes
olabılır .O ayrı mesele.

DUMADUMDUM neyi çözemedın?Hayır aılem sadece gerı kafalı bakan ınsanlar.Yanı gecen gun
babam ''artık evlı bır kadın olmadıgın ıcın alt katta oturman hos olmaz,gece burda kalmalısın.
Dul bır kadın oldun,komsular ne der''dedı mesela.Asla benı anlamıyorlar,kusak catısmamız cok
fazla.Kardesım de ''benle kalırmısın''dedıgımde cok sevındı.Cunku bızı ne söylesek anlamıyorlar.

Ben asabı bır yapıya sahıbım ama kocamı görsenız korkardınız o benden cok kat daha asabı !

Bu arada eşim geldi bugun babamla konustu.
Tam tahmın ettıgım gibi beni kötülemeye kalktı (Nasılsa aılem ona ınanacak dıye)
Aılem de saf saf dınledı.Eşimle bır ara tartıstık hatta bana vurdugunu bıle anlattı
ama babam sakın sakın dınledı !(Oysa benım kızıma bırı vurmus olacak ve karsıma
gecıp anlatacak ben ona dunyayı dar ederdım!!!)
Babamların ona zaafını ve onu sevmelerını kullandı resmen!
Aslında aldattıgını falan söylemek ıstedım,sonra tartısmamak ıcın kızımı alıp evıme
gıttım!Onları basbasa bıraktım.
Babam ''bebegınız ıcın bır psıkologa gıdın,kafa dınlemek ıstıyorsan 1-2 ay dınle,
sonra da danısmana gıdın''falan dedı.1-2 ay ..Off çok sacmaydı yanı .Daraldım
cıktım.Zaten eşim de birşey demiyordu .
Kızım da onu tanımadı.Kucagına aldıgında delı gıbı agladı.İçim rahatladı.
En azından unutmaya baslamıs babasını.Hiç heyecanlanmadı,bakıp durdu
saskın saskın.

Son düzenleme:
Artık kımseye tek tek cevap vermemeye karar verdım.Sorulara cevap verıyorum kımse ılgılenmıyor,
herkes o cumlelerden baska sey bulup tekrar soru soruyor.Ben sadece konuyla ılgılı bırsey olursa
oldugu zaman söyleyecegım kafi..

Çünkü kendı derdımle ve ınsanlarla zaten ugrasırken bır de burda garıp yorumlardan etkılenıp
kendımı uzmek ıstemyorum.Yorumlar ıcın herkese cok teşekkurler.Soruları özelden sorarsanız memnun olurum.

Bugun bekar bır arkadasımla görustum ''evlı olan herkesın delı gıbı sorunları var ve bırbırlerını
ıdare edıyorlar''dedi.Gerçekten de evlilik hiç mantık alır birşey değilmiş bunu anladım.Beni
iyi tanıdığı için hatalının eşim oldugunu da çok rahat görebildi.''bu adama sorumluluk agır
gelmıs kuyrugunu kıstırıp kacmayı tercıh etmıs ''dedi.Eşim bır ergen gibi davranıyor ve
hayatında yaşamadıklarını yaşamak için bizi bırakıyor.Ben hatasızım hiç demedım,bütün konuyu
okuyanlar bilir.Objektıf olarak da yazdım.Ama,eşimin 1,5 yıl öncesini bahane ederek
gidiyo olması ve bızı magdur etmesı de onu haksız yapıyor.Yanı bu süre bebege karar
verdıgımız döneme denk gelıyor ve o ozaman kötuyduk dıyerek kendını haklı cıkartmaya
calısıyor.

Pekı,madem hepımız kadınız soruyorum size?
Bebek kararı tek mi verılır?Eşin istemeden bebek sahıbı olabılır mısın?
Ya da evlılık onun dedıgı gıbı kötuyse nasıl bebek yaptık ?
Beni suclayacak konu bulamıyor geçmişi bahane ediyor.
Mahkeme bıle her türlü benı haklı bulacaktır.Çünkü mağdurum
ve kandırıldım.Tek kişilik bir oyun oynadı ve perdeyı kapattı .Çok
garıp.Benden tavsıye ;kımseye sonuna kadar güvenmeyın ve içinizi
açmayın.Denetlemeyı de hiç bırakmayın.Sonra ben gibi şaşıp kalırsınız.(

canım öncelikle üzüldüm minicik bebeğinle yasadıklarınıza..benım annemde ben henüz 1 bucuk yasındayken babamla ayrılmış 21 yasında dul kalmış cok zordu diye anlatır hep ailen bile sana laf söyluyo yeri geliyo der..şimdi annemle cok mutluyuzz arkadas gibiyiz annem hep bna sırdaş oldu dostum oldu..hiçbi zaman keşke sen bari olmasaydın demedi tam tersi baban gibi bi adamdan sen bana hediyesin der iyiki olmussun der :) bebeğine sarıl o sana muhtaç onu kımselere bırakma en üzgün anlarında senin yüzünü güldürecek sana yaşama sevinci verecek tek varlık o

Sadece bu konuya değil, başlıktaki diğer konulara da bakarsak eğer türk aile yapısında belli tipik sorunlar var.

- şımartılmış, ne annesinin kucağından ne de karısının yatağımdan vazgeçmeyen, sorumluluk alamayan kocalar,
- ellerini bileklerine kadar çocuklarının hayatına sokmuş vıcık vıcık karıştıran aileler,
- daha evlilik oturmadan varolan sorunlar görmezden gelinerek dünyaya getirilen çocuklar,
- evin, işin, çocuğun, kendi anne babasının, eşinin ailesinin herkesin ve herşeyin altından kalkaması beklenen kadınlar.

Bu toplum biz kadınlardan kaldıramayacağı kadar fazla şey bekliyor. Konu sahibi arkadaşım, anlattıklarınızdan benim anladığım, eşiniz baba olmayı kaldıramamış. Sorumluluk almak ailesine sahip çıkmak onu korkutmuş ve arkasına bile bakmadan kaçmış. Kendi hatalarını da size yükleyerek kendince kendini aklamış. Hiçbir aklı başında olgun erkek eşini ve bebeğini ona en çok ihtiyaçları olduğu anda terk etmez. Demek ki eşiniz evliliğe ve evlat sahibi olmaya hazır değilmiş. Bunu çocuk sahibi olmadan önce size söylemek yerine, gurur yapmış. Ama aileye gelen bebek belli ki onu çok korkutmuş. Eşinizin sizi başka bir kadın için terkettiğini düşünmüyorum. Bu kadar korkak bir insan hayatında 2. Bir kadını yönetemez. Ailenizin size yakın olması da onun işinî kolaylaştırmış. Sizin yalnız olmadığınızı ailenizin size destek olduğunu bildiği içinde vicdanı rahatsız etmiyor. Çok büyük bir hata yaptığını yakın zamanda anlamazsa herşey için çok geç olacak.

Ben böyle bir durumda kalsaydım, bana ve çocuğumuza sahip çıkamayan adama yol verirdim. Bunca zaman kalbinizi kırmış size saçma sapan sebeplerle sırtını dönmüş bir erkekten ne şimdi ne de sonra hayır gelmez.

En yakınınız en uzağınız olabilir :/

O kadar tatlı ve guzel kı maaşallah bebeğim için herşeyi yaparım.Ben ağlarken beni
güldürebilen tek şey.Zaten yakında daha işveli,cilveli olacak .Çok seveceğim onu.
İkimizin vermesı gereken herşeyi vereceğim onun dostu olacağım cnm senin annen giib..

cnm atlattım dıyorsun ama 19 yıla ragmen aynı pislik adama gerı dönmussun

Sanırım benim anlattıklarımı yanlış anladın.Çünkü benim sorunum 19 yıl öncesiyle değilki 19 yıl önce normal insanlar gibi ayrıldık. kızımızı 12 yıl görememe sebebi elinde olmayan özel sebeplerdi benim asıl anlattıklarım 2.kez evliliğimizde olan şeylerdi.Biz zaten 12 yıl sonra tekrar evlenirken geçmişi tamamen silmiştik ikimizde farklı kişiliklerde insanlar olmuştuk çünkü.Benim anlattıklarım 2 yıl öncesinde yaşadıklarım.

canım benım sen olumsuz yorumlara bakma,gayet acık yureklılıkle herseyı anlattın sen.kendını haklı göstermeye calışmadınki.bazı insanlar anlayamazlar.senın karakterıne yakın olup,hemde aynı şeylerı yasadıgımız ıçın anlıoruz bız senı(bıkaç kişi).çok doğru bişey daha soledın.içinizi herkese açmayın,güvenmeyın diye.denetleyın diye.dediğim gibi cnm,biz her sorunumuzu onlara anlattık,sıkıntılarımızı eşlerımıze anlattık,zır zır ağladık,bağırdık çağırdık,küfrettik,ama deli gibi sevgide gösterdik...bizim hakkımızda herşeyi bildiler,çünkü ağzımızda bakla ıslanmadı her haltımızı anlattık,zamanı geldıgınde suratımıza yapıştırdılar(biz herkes gibi değiliz biz birbirimize farklı aşığız yalanına inandık,derlerya erkek milletine herşey anlatılmaz diye,kulak tıkadık,dik başlıyız ya herşeyimizi paylaşıcaz gizlimiz saklımız olmıcak,çünküüüü biz çok farklıyız dedik,salağızzzzz)onlara çok güvendik asla takip etmedik,şüphelenmedik,oooo ben yaparım eşim yapmaz ben ona çok güveniorum dedik,gördük.

Hala kötu bır kabus gördugumu ve uyanacagımı sanacak kadar ahmak hallerdeyım..

aynısını bende söylemiştim bu sözlerin,rüyamı bu ya,kabusmu,diye birde ona soruyordum,kendı kendıme şarkı söylüordum salaklaşmıştım ....eşimin adı x olsun... x beni sevmıyo x benı sevmıor x benı artık sevmıorrrrrr dıye bagıra bagıra anıra anıra şarkı gibi o sözleri soledım.sonra ona dedımkı rüya dımı bu,sen bana boyle şeyler yapmazsınkı,kıyamazsınkı sen bana,benım bu kadar ağlamama,karnımdakı bebeğini ağlatmaya dayanamazsınkı demiştim.oda offff kendıne gel ya uyucam yeter demişti bana,çok şaşırmıştım.o g..tü oyle bır kalkmıştıki .rüya evet rüya dıye düşünüordum.kendımı cımcıkledım,vurdum,kollarımı sinirden sıktım.değildi ama.psikoloğa gıtcem bebeğim doğmadan,atlattım sanıorum ama bunalıma girmeye başladım,ağlama nöbetleri.mmm.buraya yazdığım içinde rahatlıorum.sana da çok üzülüorum,sankı destekçımsin gıbıde hıssedıorum ama.

Hala kötu bır kabus gördugumu ve uyanacagımı sanacak kadar ahmak hallerdeyım..

Bu ahmaklık değil benzer şeyler yaşayanlar hep aynı hissediyor. Benim de inanasım gelmiyor umut dünyası son ana kadar umudunu yitiremiyor insan. Hatta boşansak bile acaba pişman olup döner mi diye de düşünüyor insan. Yanı yalnız değilsin. Zaten hemen süper hissedemeyiz ama arkadaşım daha yara çok yeni kanamaya devam ediyor. Hep aynı şeyleri söylüyorum ama ZAMAN tanı sen de kendine. Ertesi gün kalkıp "evet çok mutluyum o adamı sildim herşey çok güzel" demeyi beklememeliyiz. Bu gelgitler bir süre daha devam edecek ama her acı bitiyor. Zamanı geldiğinde ben de sen de bir sabah uyanıp "ne kadar huzurluyum, onsuz da hayat güzel" diyeceğiz. Olacak bunlar. Hatta o zaman diyeceksin ki "kötü bir kabustu yaşadıklarım ve uyandım".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…