Eşim çalışmıyor

Evet bende aynısını dusunuyorum..aslında cabası olsaydı ben onu anlayısla karsılardım..en kotusu bu cabayı gorememek..ben gıdeyım konfeksıyon koselerınde calısayım..o o taraflı olmasın..şimdi tek sorum kızlar bunun ıcın pek cvp yazılmamıs

sizce kayınvalıdeme anlatmalımıyım bu olayı...

Canım kayınvalideni biz bilmiyoruz,tanımıyoruz,anlatınca çözüm üretebilir mi bilemeyiz.

30 yaşına gelmiş bir koca kazığın annesine şikayet yoluyla çalışmaya başlamasının hiçbir kıymeti yok bana göre..

Allah gecinden versin büyükleri kaybedince sudan çıkmış balığa döner böylesi..

bence eşine psikolojik baskı uygula.çalışma..

Faturalar ödenmesin,eğer gelmesi gerekiyorsa haciz de gelsin..

Ahh canım aslında çok iyi biliyorum böyle tipleri tembel adama hiçbir çözüm yok bu hayatta..

Tembel adamların ciğerinin ta dibini bilirim bir tanesiyle 25 senem geçti..

yani kızlar anlayacağınız saçlarım beyazladı çocuğumuz 2.5 yaşında ve eşimle artık bu konuları hiç birşekilde konuşmuyoruz çünkü o iş bakıyorum diyor yani biliyorum bakıyor ama öyle canhıraş iş aramıyor hiç bir işide ilerde lazım olur diye araştırmıyor fizibilite çıkarmıyor düşünmekten bunaldım ailesine muhtaç olmak beni çok derinden üzüyor çünkü ailesiyle çok fazla su yüzüne çıkmayan içsel çatışmalarımız var ama yinede ALLAH razı olsun veriyorlar eşimin akrabaları ve bir kaç tanıdık iş ayarlıyacaz diyor çoğu fos çıktı ama uğraştılar sağolsunlar eşim onlar kadar uğraşmadı şimdi bir kişi var ona içten güveniyorum eşime iş bulabilecek önemli şahıslar tanıyan bir tanıdğımız bakalım ALLAH izin ederse tek umudum inşallah olur ama olmazsa ne olucak inanın hiç bilmiyorum belirsizlik çok kötü eşim gibi oğlak burcu sabırlı çalışkan biri nasıl olduda bu hale geldi ben dahil hiç kimse inanmak istemiyor.. ve inanırmısınız sabah akşam hep spor izliyor sporun her türlüsünü yorumları tekrarları.. delirmemek elde değil.. yani herşeyden önemliymiş gibi önem vermesi beni mahvediyor..

yani kızlar anlayacağınız saçlarım beyazladı çocuğumuz 2.5 yaşında ve eşimle artık bu konuları hiç birşekilde konuşmuyoruz çünkü o iş bakıyorum diyor yani biliyorum bakıyor ama öyle canhıraş iş aramıyor hiç bir işide ilerde lazım olur diye araştırmıyor fizibilite çıkarmıyor düşünmekten bunaldım ailesine muhtaç olmak beni çok derinden üzüyor çünkü ailesiyle çok fazla su yüzüne çıkmayan içsel çatışmalarımız var ama yinede ALLAH razı olsun veriyorlar eşimin akrabaları ve bir kaç tanıdık iş ayarlıyacaz diyor çoğu fos çıktı ama uğraştılar sağolsunlar eşim onlar kadar uğraşmadı şimdi bir kişi var ona içten güveniyorum eşime iş bulabilecek önemli şahıslar tanıyan bir tanıdğımız bakalım ALLAH izin ederse tek umudum inşallah olur ama olmazsa ne olucak inanın hiç bilmiyorum belirsizlik çok kötü eşim gibi oğlak burcu sabırlı çalışkan biri nasıl olduda bu hale geldi ben dahil hiç kimse inanmak istemiyor.. ve inanırmısınız sabah akşam hep spor izliyor sporun her türlüsünü yorumları tekrarları.. delirmemek elde değil.. yani herşeyden önemliymiş gibi önem vermesi beni mahvediyor..

Sen kaynanalarla aynı evdemı yasıyorsun ..

ayrı yasıyorsanız..eşinle aynı evde anlasabılıryormusun...

çoıcugunuz varmı ?

sevgili desteksizcim arkadaşım bence git konuş güzel yaşadıklarının hiç birini gizlemeden anlat anlat ki bilsinler belki onlar kulağını çekerler konuşurlar inşallah işe yarar benim kayınvaldem kayınbabam sadece destek oldular ne zaman paraya ihtiyacınız varsa çekinmeden söyleyin dediler ama eşimle öylesi bir konuşma yapmadılar keşke yapsalar ama yapmıyorlar çünkü onlarda eşimin bu durmuna inanamıyorlar ama kayınvaldem arada derede soruyor işte iş bakıyormusun aman oğlum falan filan bizimki bakıyorum anne diyor ama yoookkk bende konuştum önceleri dedim anne inanın sizin benim uğraştığımız gibi bakmıyor aramıyor dedim kadının kalbine inecekti zaten erkek kardeşini ve babası gibi bildiği amcasını kaybetti 40 gün arayla artık onlarada bişey diyemiyorum ama sen sen ol ailesine anlat öyle bir anlatki içlerine işlesin ve eşinle de sakın ki öyle merhametli ve çok anlayışlı konuşmasınlar sonra böyle evde oturup dururlar biryerlerden geliyor diye...

canım kayınvaldemlerle ayrı yaşıyoruz onlar ankarada biz izmirdeyiz diğer evimiz satılana kadar 16 ay izmirde diğer evde kaldılar sonra biz evimize taşınınca onlarda gitti evet 2.5 yaşında oğlum var..çocuğum küçük kendi ailem uzakta yani hani anne sen bakta ben işe gireyim diyemiyorum:((

canım kayınvaldemlerle ayrı yaşıyoruz onlar ankarada biz izmirdeyiz diğer evimiz satılana kadar 16 ay izmirde diğer evde kaldılar sonra biz evimize taşınınca onlarda gitti evet 2.5 yaşında oğlum var..çocuğum küçük kendi ailem uzakta yani hani anne sen bakta ben işe gireyim diyemiyorum:((

allahyardımcın olsun..senı tanımıyorum..ama senın içinde dua edecegim..

allahyardımcın olsun..senı tanımıyorum..ama senın içinde dua edecegim..

canım arkadaşım çok sağol allah razı olsun bende sana ve benim gibi durumda olan arkadaşlarımıza herkese dua ediyorum eşimle aynı evde bazen ben hiçbirşey yokmuş gibi yaşamaya alıştım artık çünkü konuşmak tepki vermek bir işe yaramıyor ayrıca dediğim gibi şuan oturduğumuz evin satılıp borç ödensin kalanla bişeyler yaparım diye düşünüyor ama bilemiyorum ben şahsen bilmeden başını sonunu görmeden bir işe yatırım yapmasını hiç istemiyorum iş bulup çalışsın istiyorum çünkü bu kalan bizim son paramız olucak dediğim gibi küçük bir ev alıp mortgage ile kalan taksitleri ödemek daha mantıklı geliyor bana kira ödemektense..

canım arkadaşım anladığım kadarıyla senin çocuğun yok aman ha aman arkadaşım ne yap et kendini iyi koru çocuk filan yapma çünkü çocuk olunca ayrılmak daha zor oluyor her açıdan öyle helede sen çalış ben çalışmak için kıçımı bile kaldırmıyorum tavrı gösteren birine çocuk yapılmaz olan sana ve o çocuğa olur bakalım biraz daha zaman ver konuş ailesiyle konuş sabırla bir süre daha bekle ama baktın adamda tık yok o zaman sende yolunu adam gibi ayırırsın yani bu şekilde konuşmak bana bile ağır geliyor ama hayat böyle sen kendin için adaleti sağlamalısın o böyle düşünmüyorsa.. kendine yeni bir iş zamanı geldiğindede yeni bir eş bulursun çalışkan kendini sorumluluklarını iyi bilen hayatın süzgecinden geçmiş bir insanla yuva kurar çocuk yaparsın anneliğide tadarsın..

akıll verin kızlar ..durum zaten ortada ne yapabılırım..benım yerımde olsaydınız ne yapardınız...

Canım ben olsaydım kaynanama değil direkt olarak babama söylerdim.

Babam daa bi güzel kulagından çekip onu yola getirmesini beklerdim.Ben kesinlikle kendi aileme söylerdim.

Sen bizim kızımızı aldın onun parasıyla 1 yıl geçindin sen nasıl çalışmazsın demelerini beklerdim.

Eşiniz çok rahat sanırım kimsedende çekinmiyor gibi ama gözünü korkutun 30 yaşında ve evli bir insan çalışmıyorsa ondan bi hayır gelmez.

Yan gel yat işleri uzarda gider...

Bence kayınvalidenize söyleyin.Çünkü bir ay iki ay değil bir sene olmuş.Belki aranızda biraz sorun olur ama iş bulup çalışır ailesi duyarsa.Gittikçe tembelleşmiş.Siz iyiki bırakmışsınız işi.Allah yardım etsin...

askerlik yapmamış adamla evlendiğine göre ailesi desdek olmalı ve ailesi durumu bilmeli.Bu senin tek başına çözebileceğin bir sorun değil hadi senin işin iyi olup askerlik yapana kadar iadere etseniz neyse oda olmamış.

ben olsam isten cikmazdim
madem calismiyor bende katlanamiyorum buna
ozaman ayrilmayi tercih ederdim
tembel adam cekilmez

e bu adam evli birde üstüne 30 yaşında öğrenci :44: ne iş yani ??
sen çalışıp kocanı mı okutacaksın ??
anlamadım ki velisi mi oluyorsun bu durumda ??
:44:

e bu adam evli birde üstüne 30 yaşında öğrenci :44: ne iş yani ??
sen çalışıp kocanı mı okutacaksın ??
anlamadım ki velisi mi oluyorsun bu durumda ??
:44:

Haklısın velisi oluyorlar. Çevremde çok gördüm benzer durumları. Kadın öğretmen, ilaç mümessili. Stajyer bir dr. la evli. Mezuniyete kadar bakıyor, okutuyor. İhtisas sonrası beyler yeni denizlere yelken açıyor.. Fedakarlık eden de ettiği ile kalıyor..

Tamam kadın çalışsın kazansın, kendi ayakları üzerinde dursun. Ama evi geçindirmek erkeğin görevi. Yapamıyorsa evlenmesin kardeşim. Aralarında sorun çıkacak diye endişelenen arkadaşlar var. Daha ne çıkacak? Borç var, ev geçinecek. Paşamız yatacak, karısı çalışacak, temizlik yapacak, yemek hazır olacak. Üstüne üstlük en gelinin en ufak hatası olsa yedi mahalleye duyuracak olan kaynanadan saklayacak. Kan kusacak kızılcık şerbeti içtim diyecek... Yok öyle yağma. Analar kızlarını el oğluna hizmetçi olsun diye mi doğuruyorlar..

Sinir oldum resmen.

Haklısın velisi oluyorlar. Çevremde çok gördüm benzer durumları. Kadın öğretmen, ilaç mümessili. Stajyer bir dr. la evli. Mezuniyete kadar bakıyor, okutuyor. İhtisas sonrası beyler yeni denizlere yelken açıyor.. Fedakarlık eden de ettiği ile kalıyor..

Tamam kadın çalışsın kazansın, kendi ayakları üzerinde dursun. Ama evi geçindirmek erkeğin görevi. Yapamıyorsa evlenmesin kardeşim. Aralarında sorun çıkacak diye endişelenen arkadaşlar var. Daha ne çıkacak? Borç var, ev geçinecek. Paşamız yatacak, karısı çalışacak, temizlik yapacak, yemek hazır olacak. Üstüne üstlük en gelinin en ufak hatası olsa yedi mahalleye duyuracak olan kaynanadan saklayacak. Kan kusacak kızılcık şerbeti içtim diyecek... Yok öyle yağma. Analar kızlarını el oğluna hizmetçi olsun diye mi doğuruyorlar..

Sinir oldum resmen.

katılıyorum hem canım kocası bu çocuğu mu ki karşılık beklemeden bakacak yedirecek içirecek :) bayramda geliyo bayramlık felanda alır artık...
birde adam 30 yaşında kocaman adam yahu.. cahil desek değil annecim.. gerçi akıl yaşta değil derlerde neysee..
bn erkek olsam utanırdım yahuuu..
bir bayram babamın işleri kötüydü kurban kesemedik diye kapıdan dışarı çıkamamıştı babam..
bırak kadını çalıştırmayı yani...

canım madem eşinin bahanesi askerlik o zaman sen ve kayınvaliden onu askere gitmesi için konuşun zorlayın baskı yapın yapın ki bahanesi kalmasın artı askere gidince inşallah sorumluluklarını daha iyi bilir aklı başına gelir yani ve sana karşı vurdumduymaz tutumlarıda değişir inşallah canım herşeyiniz yoluna girerde birbirinize karşı saygınız sevginizi yitirmeden yuvanız kurtulur ama bu onun kararlılığına ve tutumlarına bağlı.. ayrıca buradan okuyan bekar bayan arkadaşlarımada seslenmek istiyorumlütfen askerliğini yapmadan erkek arkadaşınızla nişanlınızla evlenmeyin!!! çünkü desteksiz arkadaşımın dediği gibi işten çıkarılma ve iş bulamama bahaneleri bu olabiliyor ayrıca askerdeyken sizin kıymetinizi daha iyi anlar ve bilir ben bir arkadaşımda yaşamıştım bu durumu.. nişanlıydılar ayrıldılar sonra çocuk ani bir kararla uzaktan akrabası olan bir kızla nişanlandı ben konuştum sen bu kadar çabuk nasıl unuttun felan sen eski nişanlını halen seviyorsun hatta ona inat olsun diye böyle yanlış bir karar aldın dedim baya bir konuştum yani neredeyse 5 senelik bir birliktelik nasıl bir anda biterde başka biriyle hemen evlilik kararı alınır ki?? askere gidecekti neyse ben dedimki askerdeyken şuan ki nişanlını değil esas sevdiğin kızı eski nişanlını sevgilini düşüneceksin onun hatıralarıyla yaşıyorsun halen dedim bana yanlış düşündüğümü söyledi ama ne olduuu askere gitti askerdeyken şimdiki nişanlısından ayrıldı ve döndüğünde eski sevgilisine nişanlısına geri döndü nişan tazelediler şimdi evlilerve bir kızları var..

Sinir oldum resmen.

bu yazdıklarınız çok doğru kalıcı olan erkeğin kadına para harcaması emek vermesi tersi durum olduğu vakit erkeğin kadını terk etmesi çok çabuk gerçekleşiyor ben erkeğe çok para döken kadınlarıda anlamıyorum bu erkek gözümde değeri ve kıymeti olmazdı anası babası varken kadında sanıyor ki bu adam beni asla terk etmez kişilikli olsa zaten kadına para harcatmaz ama gönümüz kızları anlamak zor bence erkeklerin ahlaki değerleri çok bozuldu

normalde cok ıyı bır ınsan severek evlendık..askerlık problem degıl..nasıl olsa 5 ay yapacak dedık..ama evdekı hesap carsıya uymadı..ne iş var nede derslerde ılerleme..hala 2 sınıfta.derslerıde vermemıs zatı..aman ne bıleyım bıktım usandım artık..ibret olsun halım.tüm sevenlere..iyi bir işi olmadan kimse evlenmesin ben yandım siz yanmayın...

Back
X