• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Bunları kafana takma, çocuğun canı sağ olsun da iki isimli olsun. İki isim de çok güzel olabiliyor. Mesela ben de çok sevdiğim birinin adını koyacağım çocuğuma. İki dünya bir araya gelse beni bundan kimse vazgeçiremez. Eşiniz de benim gibiyse onu ikna etmeniz imkansız.

Bu durum canımı ziyadesiyle çok sıktığı için konuma bile uğramıyorum :-( ben ki taaaa evlenmeden önce eşime ben anne babs ismi koymak istemiyorum demiş birisiyim o da biz ne istersek o olur demiş birisi. Buna rağmen öyle bişy konuşöadığımızı inkar ediyo :-( hakkımı helal etmem dedim ama buna rağmen inatçı bi insan ben onunla ters konuştğmda o da benle ters konuşur ve buna rağmen hakkımı helal etmememe rağmen vazgeçmedi bu isteğinden. Beni lohusa lohusa üzmesinlerde sütüm gelmez sonra.. uyarıcam :-( bilmiuorum bazende abartıyomuyum acaba diyede düşünütorum. Koysam ismini 2.ismiyle seslensem nolur diyırum ama ben öğretmenm ve 2isimli çok öğrencim var bana itici ve yorucu geliyo 2ismi söylemek akılda tutmak.. eşim tamm senin koydğn 2.isimle seslencez dese bu kadar üzülmem. İlla seslenrken 2ismiyle seslenecekmş ki her defasında beni üzecek anlamına geliyo. Yani işin içinden çıkamıyorum :-(

Bu durum canımı ziyadesiyle çok sıktığı için konuma bile uğramıyorum :-( ben ki taaaa evlenmeden önce eşime ben anne babs ismi koymak istemiyorum demiş birisiyim o da biz ne istersek o olur demiş birisi. Buna rağmen öyle bişy konuşöadığımızı inkar ediyo :-( hakkımı helal etmem dedim ama buna rağmen inatçı bi insan ben onunla ters konuştğmda o da benle ters konuşur ve buna rağmen hakkımı helal etmememe rağmen vazgeçmedi bu isteğinden. Beni lohusa lohusa üzmesinlerde sütüm gelmez sonra.. uyarıcam :-( bilmiuorum bazende abartıyomuyum acaba diyede düşünütorum. Koysam ismini 2.ismiyle seslensem nolur diyırum ama ben öğretmenm ve 2isimli çok öğrencim var bana itici ve yorucu geliyo 2ismi söylemek akılda tutmak.. eşim tamm senin koydğn 2.isimle seslencez dese bu kadar üzülmem. İlla seslenrken 2ismiyle seslenecekmş ki her defasında beni üzecek anlamına geliyo. Yani işin içinden çıkamıyorum :-(

Eşiniz iki ismiyle seslensin, siz kendi seçtiğiniz isimle seslenin. "Kişilik bozukluğu" falan yaşamaz merak etmeyin. Zaten babası iki ismiyle de seslense kendi kullandığı, tercih ettiği bir isim olacak. Mesela ben iki isimliyim, iki ismim de modern denebilir yani öyle eskide kalmış isimler değiller. Babam birini koymuş, annem birini, iki isimli olmuşum. Kimi insan ilk ismimle, kimisi ikincisiyle sesleniyor, ama kendimi tanıtırken sevdiğim, benimsediğim ismimi kullanıyorum. Bence iki isim koyabilirsiniz.

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(

babamın ismi güzel ama oğluma babamın ismiyle nasıl seslenirim oğluma kızarken sanki babama kızıyomuş gibi hissederim deseniz işe yarar mı

Doğum sonrası sezeryanda olsan bırak bebekleri evde. Nüfusa kocanla beraber git. Orda kavga çıkar. Ayıl bayıl. Kendi istediğini koydur. Senin koca bundan anlar.

:) kişilik bozukluğu dediğimiz şey çok daha ağır bir kavram, farklı adlarla seslendiniz diye çocukta kişilik bozukluğu oluşmaz. Öyle bir şey olsaydı aynı sınıfta aynı isimli çocukların hepsi birbiriyle karıştırıldığından o çocukların hepsinde kişilik bozukluğu oluşurdu. Bunun hiçbir bilimsel dayanağı yok. Kişilik bozukluğu öyle bir şey değildir, Facebook'ta her gördüğümüz videoya doğrudur diyerek inanmayalım. Malum daha yeni nurtopu gibi bir sahte psikolog olayımız da mevcut. İsmini hatırlasaydınız kim olduğuna, hangi bilimsel verilere dayanarak bunu söylediğine bakacaktım. Sevgiler :)
http://m.milliyet.com.tr/pembenar/b...ogru-degil--pembenar-yazardetay-aile-1816026/

Bunu buldum mesela kolaylikla. Bir sürü veri var daha aratirsaniz. Ben kişilik bozukluğu diyerek yanlis teleffuz etmis olabilirim. Bu konuda uzman değilim ama acip bakmak zor olmasa gerek.

:) kişilik bozukluğu dediğimiz şey çok daha ağır bir kavram, farklı adlarla seslendiniz diye çocukta kişilik bozukluğu oluşmaz. Öyle bir şey olsaydı aynı sınıfta aynı isimli çocukların hepsi birbiriyle karıştırıldığından o çocukların hepsinde kişilik bozukluğu oluşurdu. Bunun hiçbir bilimsel dayanağı yok. Kişilik bozukluğu öyle bir şey değildir, Facebook'ta her gördüğümüz videoya doğrudur diyerek inanmayalım. Malum daha yeni nurtopu gibi bir sahte psikolog olayımız da mevcut. İsmini hatırlasaydınız kim olduğuna, hangi bilimsel verilere dayanarak bunu söylediğine bakacaktım. Sevgiler :)
Ve ayni siniftaki ayni isimli çocuklar tamamen farkli olayi hic anlamadiginuz verdiginiz örnekten belli oluyor. Neyse.

Yapmayın yahu. Cidden sağlamlığına emin olmadığınız şeyleri yazmayın.
Benim oğlum 20 yaşında 2 isimli. Okulda ikinci ismi çok olduğundan hep birinci ismiyle seslendi arkadaşları ve öğretmenleri, ailede ise hep ikinci ismiyle seslenildi. öyle bozukluk mozukluk da yok. Kusura bakmayın da hiç bir psikolog böyle bir yorum yapmaz yada ben yapacağını sanmıyorum.
Hanimefendi zaten istisnasiz her çocuk öyle olur diye dinledim demedim farkindaysaniz. Ayrintilari gözden kaçırıyorsunuz. Ben duyduğum bi bilgiyi paylastim.
Alin burda uzman bir pedagogda yazmis yani okuyun http://m.milliyet.com.tr/pembenar/b...ogru-degil--pembenar-yazardetay-aile-1816026/

kızlar lütfen bana da bi fikir verin :( ilk oğlumun ismini ben düşündüm eşim de olur dedi koyduk ben koymuş oldum sonuçta. 2. çocuğumuz erkek olursa eşim bu sefer ben koyacağım diyor haklı da ama babasının ismini koymak istiyor ben ilk zamanlar istemedim şimdi tmm ama yanına bi isim daha koyalım dedim olmaz sadece tek isim olacak diyor. güya ilk çocuğum doğduktan sonra annesi babası ablası üzülmüş niye babanın ismini koymadın diye herkes üstüne gelmiş. sadece babasının ismi olacakmış 2. isim de olmayacakmış ama ben çocuğuma öyle seslenmek istemiyorum kafayı yiycem çözüm bulamadım. hayırlı sağlıklı olsun inşallah ama bu durum üzüyor beni..

Back
X