Bacim, adamin 1 lirasi yok, dolayisiyla adamdan elde edebilecegin maddi hicbir sey yok, baroya git esimden anlaşmali bosanmak istiyorum, protokol hazirlar misiniz diye rica et, zaten alacak verecek yoksa protokolde matbuu bi sekilde hazir maddeler var, su kadar nafaka su kadar gorus gunu gibi. Karsilikli imza atacaksiniz, hakim karsisinda evet bosanmak istiyorum diye teyit edeceksiniz bitecek gidecek.
Simdi bu adamin duzgun geliri olan memuriyet gibi bir isi olur, aileden kalan mal mulk vardir o zaman cekismeli bosanmak icin saglam bi avukata ihtiyacim var dersin, anlarim ama zaten bu adamdan alabileceğin birsey yok, sen neden kendini sikintiya sokuyorsun?
Cocugumun ozel egitim masraflari var diyorsun, bosansan (calisamadigin icin) hane halki geliriniz zaten dusuk cikar, sosyal yardimi rahatlikla alirsin, ayrica cocugunun engelli maasini da alabilirsin (ram raporu var mi? Heyete girip yuzde 40 uzeri engel raporu cikti mi?)
Annenlede gul gibi gecinip gidersiniz, yasi geldigindede kaynastirma öğrencisi alan bir devlet okulu kresine yazdirirsin, sonrada isine gucune bakarsin.
Ama senin derdin bosanmak degil galiba, ailesi benle ilgilensin, esim kizima babalik yapsin diye adamin soyadindan vazgecmiyorsun, o soyadi su an seni sadece eksiye dusuruyor, ilgilenecek olan adam zaten su kosullarda ilgilenirdi, soyadini korumak istemenin tutar yani yok.
Bosanmis bir anneyim, eski esimin ailesi cocuklari yok sayiyor, beni 1 kez olsun aramadilar vs durumumuz cokta farklı değil yani ancak benim eski esim cidden ilgili bir baba, ozetle ilgilenecek olana evlilik bagi gerekmiyor, baba - cocuk bagi yeterli.