Esim cocuk istiyor!!!

Hakilimi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2017
95
109
8
Merhaba arkadaslar deneyimli insanlar. Biz uc yillik evliyiz ve artik esim cocuk istiyor. Yani bi sene icinde artik dusunelim ve olsun istiyor. Baskalarinin bebeklerini severken gozlerinin ici parliyor. Sokakta buldugumuz kedi kopek kus ne olursa severiz. Hatta oturdugumuz yerde sokak kedileri var hergun onlara yemek gotururuz. Uzun yillar bi papaganimiz vardi. Gozu gibi bakardi ona. Oldugunde yikildik resmen. Gecen sene kaybettik. Bunlardan yola cikarak iyi bir baba olabilir mi yorumunu yapabilir miyim bilmiyorum. O kadar deneyimsizim ve fikir sahibi degilim bu konuda. Ben kendimi hic hazir hissetmiyorum. Hazir hissedecegim bir an gelecek mi onu da bilmiyorum. Sorumluluktan korkuyorum. Bi taraftan da esimin bi cocugumuzun olmasini istemesi hosuma gidiyor. Ama kendimi anne olarak dusunemiyorum. Cok korkuyorum ama neyden korktugumu da bilmiyorum. Kafam cok karisik. Sizinle dertlesmek niyetim. Icine atilmadan bu guven gelmez mi acaba. Ya pisman olursam cocuk sahibi olunca. Ya cocuk sahibi olmazsam da o zaman pisman olursam. Kafamda deli sorular. Cocugumuz olursa ailemiz daha mi guclenir yoksa sorunlar mi bas gosterir. O kadar cok soru var ki aklimda.

Üç yıl geçmiş zaten. Evliliğiniz oturmuştur. Tam zamanı bence....

Hem yaş ilerledikçe daha zor oluyor. Hem hamile kalması hem de bakması.
Kendimi hic hazir hossetmiyorum ama bi taraftan da diyorum ki eee cocuga yazik degil mi. O buyudugunde yasli olmak istemiyorum. 28 yasindayim. 30 da olsa dusunsenize cocugum 30 yasindayken ben 60 yasinda olacagim. Bilmiyorum. Ertelemek mi mantikli bi cesaret cocuk yapmak mi. Neyden bu kadar korktugumu da bilmiyorum.

Kendimi hic hazir hossetmiyorum ama bi taraftan da diyorum ki eee cocuga yazik degil mi. O buyudugunde yasli olmak istemiyorum. 28 yasindayim. 30 da olsa dusunsenize cocugum 30 yasindayken ben 60 yasinda olacagim. Bilmiyorum. Ertelemek mi mantikli bi cesaret cocuk yapmak mi. Neyden bu kadar korktugumu da bilmiyorum.
28 de ilk oğlumu 32 de ikinci oğlumu doğurdum. Keşke daha önce evlenip doğursaydım. Bence korkma.

Anne olana kadar zaten kimse hazır olmaz ki. Yaşayarak öğreniyorsun herşeyi.

BiZ 2. Yılımızda çocuk kararı aldık ama Şuan 1. Yılın sonunda almadığımıza pişman olduk.

Çünkü;

1-1. Çocuk isteyince hemen olmayabiliyor. Biz şanslıydık 2. Ayda oldu ama 1-2 yılda zorla olanlar var...

2-2. Çocuğu düşününce yaşlar ilerlediği için 1. Çocukla arasında çok az yaş farkı oluyor.

3-çocuk aileyi birbirine bağlayan bir unsur. Eğer bakacak durumuz varsa neden çocuk olmasın ki?

Eşimle su anda bir tooooon problemlerim var.7 sene oldu evleneli.Ama kızma hiç pişman olmadım.Hatta bu hayatta yaptığım en güzel şey diyebilirim.O bana bi anne desin dünyam yeşilleniveriyor.Evliliğin 3 yıllık bi rsüreçte oturmuştur diye düşünüyorum.Şu an tam zamanı ancak kendini hazır hissetmen lazım.Çünkü o minik yuvaya girince eski düzen diye bişey kalmıyor.Sorumlulukların artıyor birazcıkta özgürlüğün kısıtlanıyor.Bişeyleri artık iki kişilik değil üç kişilik düşünüyosunuz.Ama Allah hakeden herkese tattırsın evlat sevincini

bilmediği şeyden korkar insan.
çocuk istemiyorsan biraz daha bekle.
istiyorum ama korkuyorum diyorsan, korkunu dikkate alma. çocuk dünyanın en güzel varlığı.

BiZ 2. Yılımızda çocuk kararı aldık ama Şuan 1. Yılın sonunda almadığımıza pişman olduk.

Çünkü;

1-1. Çocuk isteyince hemen olmayabiliyor. Biz şanslıydık 2. Ayda oldu ama 1-2 yılda zorla olanlar var...

2-2. Çocuğu düşününce yaşlar ilerlediği için 1. Çocukla arasında çok az yaş farkı oluyor.

3-çocuk aileyi birbirine bağlayan bir unsur. Eğer bakacak durumuz varsa neden çocuk olmasın ki?
Durumumuz iyi cok sukur. Gelecek sikintisi cekmez. Ben karar aldiktan sonra hadi olsun dedikten sonra ya olmazsa diye de korkuyorum. Nasip bu isler farkindayim. O yuzden buyuk konusmak da istemiyorum. Ama cocuguma kendim bakmak istiyorum mesela kv karismasin isime istiyorum. Bana hayatima cok kolay mudahale edebiliyor insanlar. Yumusak yuzlu goruyorlar. Bu ozelligimi asmaliyim once.

Merhaba arkadaslar deneyimli insanlar. Biz uc yillik evliyiz ve artik esim cocuk istiyor. Yani bi sene icinde artik dusunelim ve olsun istiyor. Baskalarinin bebeklerini severken gozlerinin ici parliyor. Sokakta buldugumuz kedi kopek kus ne olursa severiz. Hatta oturdugumuz yerde sokak kedileri var hergun onlara yemek gotururuz. Uzun yillar bi papaganimiz vardi. Gozu gibi bakardi ona. Oldugunde yikildik resmen. Gecen sene kaybettik. Bunlardan yola cikarak iyi bir baba olabilir mi yorumunu yapabilir miyim bilmiyorum. O kadar deneyimsizim ve fikir sahibi degilim bu konuda. Ben kendimi hic hazir hissetmiyorum. Hazir hissedecegim bir an gelecek mi onu da bilmiyorum. Sorumluluktan korkuyorum. Bi taraftan da esimin bi cocugumuzun olmasini istemesi hosuma gidiyor. Ama kendimi anne olarak dusunemiyorum. Cok korkuyorum ama neyden korktugumu da bilmiyorum. Kafam cok karisik. Sizinle dertlesmek niyetim. Icine atilmadan bu guven gelmez mi acaba. Ya pisman olursam cocuk sahibi olunca. Ya cocuk sahibi olmazsam da o zaman pisman olursam. Kafamda deli sorular. Cocugumuz olursa ailemiz daha mi guclenir yoksa sorunlar mi bas gosterir. O kadar cok soru var ki aklimda.
Onun kokusunu aldığında asla pişman olmazsın buna yüzde yüz teminat veririm.. yorulursun hayatından fedakarlık edersin ama asla pişman olmazsın evlat bu cennet kokusu mübarek..
Ama olmadı diye pişman olabilirsin geç oldu diye pişman olabilirsin..
Benim fikrim böyle.. ama çocuk sahibi olacak olan sizsiniz oturup düşünün gerçekten istiyorsanız bu yola girin.. hakkında hayırlısı olsun..

Berdan Mardini; senden bir çocuğum olsun... hani böyle bir şarkı var.. güzel söylüyor... tam size göre... :dondurma:

30 anne olmak için geç bir yaş değil,
bikaç yıl daha erteleyin, çocuksuz hayatın keyfini çıkarın, çünkü çocuğunuz olduktan sonra bidaha asla çocuksuz bir çift olma hissini yaşayamayacaksınız.
hem zamanla netleşir kararınız da.

tam zamanı sanki şuan korunmayı bıraksan çocuk istesen 3 aya filan olsa 9 ayda doğma süreci derken 4 yıllık evli olursunuz ideal bir zaman bana kalırsa benimde planım tam bu yönde 3 yıllık evlilikte hamile kalmak şuan bende istemiyorum kendimi hazır hissetmiyorum bebek bana göre değil şu anlarda:dondurma:

Ben de bakamam diye kokuyordum herkes kendi çocuğun olunca çok ayrı bir duygu oluyor diyordu hamile kaldığımda ben bile kendime şaşırmıştım ama dış gebelik oldu nasip olmadı 2 kere dış gebelik yaşadım.ben çocukları çok sevemem buna rağmen suan bebeğim olsaydı 1 yaşını geçmişti diye düşünerek üzülüyorum . Zaman geçiyor ve gerçekten bence annelik duygusu bambaşka bir şey . Ben olamadım henüz ama kardeşimde gördüm o annelik duygusunu bebeği ağlarken Nasıl çabaladığını gördüm .
Yaş geçerken zorluklar artıyor zaten günümüzde istediği Zaman çocuğu olan çok az kişi var artık . Bence düşünün siz de.
Benim malesef hamile kalmamam lazım artık bu insanı kahrediyor inanın.

Sanki 18 yasindasiniz. Zaten 28 yasindasiniz. Ha 30 ha 28 ne fark ediyor cok merak ettim. Ben 30 yasinda dogurdum 6p yaainda oldugumda ne.olacak cok merak ettim ? Biraz anlatir misiniz ?

Back
X