Eşim çocuk istiyor

Leylahyt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2022
50
71
3
33
Merhaba arkadaşlar,dert değil tabi ki.
Fikirlerinize ihtiyacım var. Eşim evliliğimizin başından beri bebek istiyordu, Bende evliliğimiz oturunca çocuk sahibi olursak daha iyi şartlarda bakabileceğimizi söyledim. ikna oldu korunmaya devam ettim 4 yıl geçti üzerinden ben çalışmıyorum. Eşimde asgari ücretin 2 katını alıyor.şükür öyle aman aman bir hayatımız yok ama kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz. Eşim tekrar çocuk istediğini söylemeye başladı bende istiyorum ama bir korku var içimde sürekli zihnim ertelemek istiyor. Sizce insan bebek için kendiniz hazır hisseder mi benimle aynı durumu yaşayan oldu mu yapıp da pişman olan

Bence insan asla hazir hissetmez. Biz de 3 bucuk sene korunduk. 30 lu yaslarimdan sonraya virakmak istemedigim ve de o sirada yakin bir arkadasim denemye baslayip 1 sene olmayinca, zaten bir sure olmamasi ihtmali de var, ee gebelik vs derken 30 a varicam, korunmayi birakalim hadi dedik, birsktigimiz hafta hamile kaldim. Cok fena halde şok oldum. Sanki kazara olmus gibi, afalladim. Ana alıştım. Simdi 4 aylik oldu kizim. Cok guzel bir sey gercekten. Evlenir evlenmez cocuk isteyen eşlere ben de aşırı ayar oluyorum, damızlık diye mi aldin beni hayirdir kafasina giriyorum afafsgrh ama 4 sene olmus artık esinizin de istemek hakki ve dusunulebilecek bir sure bence

IMG_20220823_162613.webp

Fikirlerinize ihtiyacım var. Eşim evliliğimizin başından beri bebek istiyordu, Bende evliliğimiz oturunca çocuk sahibi olursak daha iyi şartlarda bakabileceğimizi söyledim. ikna oldu korunmaya devam ettim 4 yıl geçti üzerinden ben çalışmıyorum. Eşimde asgari ücretin 2 katını alıyor.şükür öyle aman aman bir hayatımız yok ama kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz. Eşim tekrar çocuk istediğini söylemeye başladı bende istiyorum ama bir korku var içimde sürekli zihnim ertelemek istiyor. Sizce insan bebek için kendiniz hazır hisseder mi benimle aynı durumu yaşayan oldu mu yapıp da pişman olan
aynı soru benim kafamda da var. Sanırım biz bebeğe hazırlanamıyoruz, bebek bizi kendine hazırlıyor. Şu an için vardığım sonuç bu oldu benim.

4 yıl olmuş bence deneyebilirsiniz korkularınızı anlıyorum ama bebek bu şansıyla gelir her türlü bakarsınız Allah ın izniyle yeter ki sevginizi ilginizi verin

Asla tam olarak hazır olmuyorsun hep Bi acaba oluyor hep Bi tedirginlik yapabilir miyim, yetermiyim, ya herşey zor olursa, ya bakamazsam diye gidiyor bu liste ilk çocukta da böyle 2.de de aynı hisler oluyor dogduktan sonra da devam ediyor iyi Bi annemiyim dogru yetiştiriyormuyum diye gidiyor yani böyle olması da çok dogal sonuçta bir insan dünyaya getirip büyütüyorsun büyük bir sorumluluk

Aynı hislerleyim. Hatta böyle 2 konumda var burada 😂 mutlaka okuyun oradaki fikirler çok iyi geldi bana.
Maddi manevi her şey tamam. Evliliğimiz belli bir yılı aştı. Biz istiyoruz ama içimdeki o hissi atamıyorum. Şuan korunmuyoruz ama sanki hamile kalsam sevinmez üzülürmüşüm gibi bir his. Korkuyorum hayatım değişecek diye acaba erken mi diyorum. Bir taraftan da çocuklu arkadaşlarımı görünce gözlerimi bebekten alamama, rüyalarımda anne olduğumu görme ve atamadığım bir Özlem. Çok garip bir ikilemdeyim. Hayır olsun.

Gebe oldugumu ogrendigimde doktoruma hazır hissetmiyorum, nasil hazir hissedecegim demistim. Kucagina almadan tam anlamiyla hazir hissetmeyeceksin demisti. Dedigi gibi de oldu. Ustelik hem istenmeyen bir bebek degildi hem de tek seferde hamile kaldim, plan yok ugrasma yok tedavi yok, buyuk bir sok yasamistim. Şunu gönül rahatligi ile soyleyebilirim ki bir bebege hakkiyla bakabilirim, uykusuz kalabilirim, kendimden fazlasiyla fedakarlik edebilirim diyorsaniz bebek sahibi olmaya hazırsınızdır bana göre.

Çocuk yapmak için asla kendinizi hazır hissetmezsiniz.6 yıl sonra oldu çocuğumuz ki aşırı istiyordum.Doğunca da dünyalar benim olmadı ama şimdi iyi ki var diyorum❤️

Çocuk isteyip istememekten ziyade ikinci çocuktan sonra ben şunu fark ettim. Anne olmadan önce her insan kesinlikle eğer ki geçmişinde çocukluktan kalma, anne ya da babası ile alakalı herhangi bir travma yaşamışsa bunları çözmeli.

Annemin pek çok davranışını hoş bulmazken anne olduğumda kendimi kontrol altında tutmadığım zamanlar içimden annemin çıktığını fark ediyordum. Bundan aşırı derecede rahatsız olduğum için annem ile ilgili olan ya da babam ile ilgili olan çocukluk travmalarımın etkisinden kurtulmam gerektiğini anladım.

Öncelikle kendinizi tanıyın. Eğer sabırsız bir insansanız ya da kaygılı biriyseniz bunu mutlaka halledin ve yardım alın. Çocuk hiç bilmediğiniz yönlerinizi ortaya çıkaracak. Çocuktan sonra yeni bir siz olacak. Maddi manevi hazırlık bir yana psikolojik olarak hazır olmak çok ama çok önemli.

Psikolojik olarak kendinizi iyi hissediyorsanız çocuk yapın. Bunun çok önemli olduğunu kimse bana söylememişti.

Nasıl hazır hissedersiniz gece saat başı alarm kurun kalkın yataktan 20 dakika bekleyin sonra evi güzelce temizleyin daha sonra yumurta un ne varsa yere boca edin tüm mutfak eşyalarını yere dökün ardından toplayın bunu günde 3-4 kez yapın,arada ağlayan bebek sesi açıp sinirleriniz bozulana kadar dinleyin😅😅 bunlara okeyseniz zaten onun kokusu ve tatlılığı yeterli oluyor hele bide annem deyişi söyle annem kurban olurum ölürüm diye bağıra bağıra seviceksinz işte hem çok zor hem de çok güzel bir mucize☺️

Korkularınız ne üzerine? Doğum mu, bebek bakımı mı, hayatın değişmesi mi, özgürlüğe veda mı, uykusuzluk mu? Ona göre cevap verelim.

Bence hazır olmamak farklı hazır hissetmemek farklı.
Evet çok yeni bi his, anne olmadan annelik ne demek bi bebek sahibi olmak ne demek anlamayabilir bir kadın. Hazır hissetmemek buradan kaynaklanıyor olabilir. Çok da haklıdır ama çözümü yoktur anca içine girince öğrenir anneliğin.

Ama 2 asgari 3 kişiye yetecek mi mesela? Çocuk masrafını ben KK'ye üye olunca öğrendim. Bi yerlerden kısmak gerekecek, bu kısmaya hazır mısınız? Şu ankinden çok farklı olacak çünkü.

Ya da tartışmalarınız vardır, kendi kişisel sıkıntılarınız vardır. Günlük güneşlik bir zamanda çok fark etmezsiniz ama en ufak bi boşlukta bunlar fırlıyorsa anne ya da baba olunca bunlar nolacak, yok olup gitmeyecekler çünkü. Kafanızda bu tür şeyler varsa beklemek bence en doğrusu.

Son düzenleme:
Çocuk isteyip istememekten ziyade ikinci çocuktan sonra ben şunu fark ettim. Anne olmadan önce her insan kesinlikle eğer ki geçmişinde çocukluktan kalma, anne ya da babası ile alakalı herhangi bir travma yaşamışsa bunları çözmeli.

Annemin pek çok davranışını hoş bulmazken anne olduğumda kendimi kontrol altında tutmadığım zamanlar içimden annemin çıktığını fark ediyordum. Bundan aşırı derecede rahatsız olduğum için annem ile ilgili olan ya da babam ile ilgili olan çocukluk travmalarımın etkisinden kurtulmam gerektiğini anladım.

Öncelikle kendinizi tanıyın. Eğer sabırsız bir insansanız ya da kaygılı biriyseniz bunu mutlaka halledin ve yardım alın. Çocuk hiç bilmediğiniz yönlerinizi ortaya çıkaracak. Çocuktan sonra yeni bir siz olacak. Maddi manevi hazırlık bir yana psikolojik olarak hazır olmak çok ama çok önemli.

Psikolojik olarak kendinizi iyi hissediyorsanız çocuk yapın. Bunun çok önemli olduğunu kimse bana söylememişti.
Travmalardan Nasıl kurtuldunuz?

Aynı hislerleyim. Hatta böyle 2 konumda var burada 😂 mutlaka okuyun oradaki fikirler çok iyi geldi bana.
Maddi manevi her şey tamam. Evliliğimiz belli bir yılı aştı. Biz istiyoruz ama içimdeki o hissi atamıyorum. Şuan korunmuyoruz ama sanki hamile kalsam sevinmez üzülürmüşüm gibi bir his. Korkuyorum hayatım değişecek diye acaba erken mi diyorum. Bir taraftan da çocuklu arkadaşlarımı görünce gözlerimi bebekten alamama, rüyalarımda anne olduğumu görme ve atamadığım bir Özlem. Çok garip bir ikilemdeyim. Hayır olsun.
Hatırlıyorum sizin konunuzu bana çok benziyordu hisleriniz 😄 biz de bıraktık korunmayı Allah'a emanet artık 🤣🤭
Ben de bazen olursa çok korkarım nasıl yaparım diye düşünüyorum ama test yapıp negatif görünce ya da regl olunca da üzülüyorum. Yaman bir çelişki hakkımızda hayırlısı olsun 🙏💙😍

Bu hayatta neyi öğrendin dersen çocuk yapacaksan kendine güveneceksin onu öğrendim. Yeri geliyor eşin de babalık izni bitti hadi kaçtım ben deyip gidiyor. Herkes birer birer gidiyor sen kalıyorsun. Hamileyken verilen vaadlere, sen doğur ben bakarımcılara güvenmeyeceksin canım konu sahibi kendine güveniyorsan yapacaksın ben bunu anladım. Ömründen 2-3 sene gidiyor çocuk yapınca ama değer mi diyorsan bence değer.

Kendini çocuğa %100 hazırım diye nitelendiren bir kadının çılgın olduğunu düşünürüm. Mantıklı olan zaten belirli bir seviye de olsa kendini sorgulamak zaten. Hele bulunduğumuz coğrafyada çoğunlukla çocuk ve evle ilgili sorumluluğun yüksek oranda kadında olduğunu düşünürsek. Hazır mıyım, yapabilir miyim diye sormak çok doğal. Ama kendinizi siz daha iyi bilirsiniz. Çocuk istiyor musunuz bunu düşünün önce.

Back
X