Eşim çok değişti

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
378
430
18
35
Arkadaşlar ben dört yıllık evliyim bir çocuğum var. Eşimle dönüşümlü olarak çocuğa bakıyoruz ikimiz de memuruz. Aşırı yorucu bir hayatımız var tempolu. Ben ev almak için ücretsiz izne ayrılmadım. Eşim de sağ olsun evde her şeye yardım ederdi birkaç defa eve temizlikçi tutalım dediğimde gerek yok falan dedi. Ama son zamanlarda ev işi yapmıyor. Evi çok dağıtıyor. Ben de kendisine zaten çok yoruldugumu üstüne ev işi yaptığımı söylüyorum. En azından dağıtmamasını rica ediyorum. Ama o yerlere yemek döküyor her yeri dağıtıyor kirletiyor klasik erkek. Hiç dikkat etmiyor. O kadar çok yoruluyorum ki ayaklarım şişiyor eşime çok yoruldugumu soyledigim zaman ne olacak çoğu kişi böyle ben de yoruluyorum gibi cevaplar alıyorum. Mesela bugün kaş almak için kuaföre gittim bir aydır sadece bugün müsait oldum. Kendisinin de yarım saatlik işi varmış. Ben kuaför sırası beklerken meğer bir düğün için hazırlık varmış bayağı bir 1 saatten fazla bekledim. Eşim sürekli mesaj attı ve çabuk çıkmam gerektiğini yetişmem gerektiğini söyledi. Ben de çocuğu aldım oraya götürdüm dedim ki hem yapayım hem kucağımda kalsın. ondan sonra çocuk oradaki seslerden rahatsız oldu ve çok ağladı ben de gelip alması gerektiğini söyledim. Sonra tekrar mesaj attı çabuk ol yetişmem lazım gitmem lazım ben bana sıra gelince ben de kadını çabuk ol olduğu kadar dedim gerçekten yarıda bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra çıktım eşim 10 dakika sonra geldi ben işimi çocukla hallettim dedi. Ben orada o kadar strese girmiştim ki ağladım artık. Kızlar gerçekten çok yıpranıyor ve gerekli desteği görmüyorum. Eşim daha önceden çok yardım ediyordu ama artık çok rahatladı. Hem temizlikçi gereksiz buluyor hem evi aşırı derecede dağıtıyor ve kirletiyor yani ben hiç durmasam bile işler yetişmiyor. Lütfen bana bir akıl verin bu işin içinden nasıl çıkacağım.

temizlikçiyi gerekli görüyorsanız kendiniz alın
bir de gerçekten kaş aldırmak için pazar günü çok kötü bir fikir, kızmayın ama tam düğün sezonu, bugün her yerde düğün vardır normaldir.

"eşim değişti" dediğiniz için "yerlere yemek döküyor her yeri dağıtıyor kirletiyor klasik erkek" lafınız çok tuhafıma gitti
yani bu adam önceden evde dikkatli davranıyordu dağıtmıyordu vs. aa ne olduysa (kafasını bir yere mi vurdu?) birden döküp saçmaya mı başladı?

yani bence bu adam hep böyleydi de sizin enerjiniz, sabrınız yetmiyor artık muhtemelen

Yani bilmiyorum bir ev almak için bu kadar stres yapmaya değermi ? Çok zorlanıyorsanız eve birini alın herşeyi bu kadar koştur koştur yapmaya gerek yok yani. Çoğu erkek temizlik ev düzeni konusuna bizim kadar takılmıyor bizim gördüğümüz detayları göremiyor maalesef. Dinlenmek için hiç bir zaman diliminiz olmadığı için daha çok hırçınlaşıp kavga edersiniz.

İş yapmıyorsa temizlikçi de çağır bakıcı da tut. Sen hem çalış çocuğunu kendini feda et hem de böyle davransın.

Boşver. Çalışıyorsun 2 haftada bir sormadan al. Birşey derse pardon aynı şartlara sahibiz ve yoruluyorum de. Hatta bakayım olmazsa her hafta çağıracam mecbur de. Hemen kaldırır kolları sende 2. 3 haftada 1 al gene.

Ücretsiz izin alarak ,bırak karşılasın giderleri.Yetmezse iki iş yapsın.

Ya anlamıyorum ben çalışmıyorum iki haftada bir temizlikçi alıyorum.etrafımda çalışan çoğu arkadaşım eşim şuna izin vermiyor,bunu yaptırmıyor diyor maddi yani siz de çalışıyorsunuz aylık para ayırmıyor musunuz kendiniz için kullanmak adına? Bazen eşimle aramızda konu geçiyor resti çekiyorum evin içi evle ilgili hiçbir şey seni ilgilendirmez sen kendi işine bak diyorum asla laf ettirmem ihtiyacım varsa da karşılamak zorunda bitti. Ya biraz deli olun resti çekin ya

Çalışan kadınları kocaları kumanda ediyor ya deli oluyorum. Evlenince size pasiflik skili mi yükleniyor?

Benim maaşım olacak ama sırf imza attık diye elin herifi parama hükmedecej he? Deli mi öptü beni? Ben neden "kendi" param için başkasından izin istiyorum.

Çalışan benim yorulan benim ama adam üç kuruş için hizmetçi tutmayıp beni perişan edecek.

Kuzum sizin hayatınızın hiç mi kıymeti yok? Bu ne saçma hayatlar ya. Erkek ağzına bakan kadınları anlamıyorum. Benim paramla hizmetçi tutturmayacak herifi çöp poşeti gibi sokağa sallarım defolsun gitsin. Erkekmiş. Şunlarla evlenip hayatınızı mapusa çevirmeyin ya.

Klasik erkekler yere yemek döküp üstünden atlayıp o sırada her yeri her yere katıp sonra da yayılıp yatmıyor .O dediğiniz özel bir tür herhalde.Adamı Aklaya aklaya bir hal olmuşsunuz ama eskiden de farklı olduğunun düşünmüyorum,en fazla pislikleri halının altına süpürüp,içtiği su bardağını pis şekilde geri yerine koymuştur.Çalıştığım paramla arada bir temizlikçi bile tutamıyorsam,işte evde hep ben koşturacaksam , birde üstüne koca tribi çekeceksem niye çalışıyorum,niye bu adamla evliyim diye kendimi sorgularım...

Öncelikle kendimi parçalamam ücretsiz izme çıkar çocuğuma misler gibi bakarım ha yapmıyor muyum o zaman temizliğe yardımcı almak için kocama sormam kazandığım parayla bunu hallederim. Bu kadar ezilmenin sebebi tam olarak ne mesela

Her normal erkek yere yemek dokmuyor nasil normallestirebiliyorsunuz anlamiyorum
Ayrica kuafore randevusuz mu gittiniz dugun olsa bile kas alan kisi farkli oluyor
Hadi gittiniz diyelim esinizden gelen mesajlari acip bakmayin telefona bakmayin kisacasi
Paraniz da var temizlikci neden tutmuyorsunuz kendinizi harap ediyorsunuz

Buyuk olasilikla eskiden evin daginikligi ya da yerlerin pisligi bu kadar batmiyordu. Cocuk olunca biraz daha goze batar hale geliyor bu durumlar. Bir de erkeklerde azicik is yapinca sanki cok sey basarmis gibi hemen yorulup oturmak isteme gibi bir durum var.
Ben de cocuklar olduktan sonra baktim evin isine yetemiyorum, esim de cok salmaya basladi, hemen eve yardimci buldum, her hafta geliyor kadin. Ilk baslarda her hafta gelmesin 2 haftada bir gelsin, ben yaparim temizligi dedi. Ben direkt ben senin keyfinin gelmesini bekleyemem. Senin aksattigin isin icin de sinirlerimi bozamam bu kadin her hafta gelecek bu da benim akil sagligimin bedeli dedim konuyu kapattim.
Hatta bir ara gelen kadin tatile gitti 3 hafta gelmedi, evde perisan olduk ne yapacagimizi sasirdik dort gozle bekledik ablanin yolunu. o saatten sonra da sesini cikarmiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…