• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim çok fazla ayrım yapıyor

sadecemutsuz

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
50
1
286
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Sizinle dertleşmek istedim. Yanlış mı düşünüyorum tam olarak karar veremedim çünkü. Eşim bana bir telefon aldı kaynım telefonu görünce beğendi ve eşim sana da alayım bir tane dedi. Alsın bende memnun oldum sonuçta kardeşi alacak tabii ki durumu el verdiğince. Fakat ayrım yapıyor benim yeğenim var geçen sene çocuklara bisiklet aldığımızda eniştem bana da alacak bisiklet dedi çocuk işte içinden geçirdiğini söyledi sanırım. Eşimse annemin yanında ben öyle bir şey demedim alamam param yok dedi. Babam vefat etti mevlüt okutulurken tatlı almaya gitti tulumba tatlısı almış iki kilo, kendi dedesi vefat ettiğinde ise yine tatlı almaya gitti ve iki tepsi baklava ile geri geldi. Bunlar hatırladıklarım. Ayrım yapıyor ama yaptığını da asla kabul etmiyor az önce tartıştık telefonda ben işine gelince paran var gelmeyince yok öyle mi dedim o onun kardeşiymiş ne demek istiyormuşum o senin ailende ben taşkavuğundan mı çıktım dedim suratına kapattım telefonu. Kızlar sizce ben mi yanlış düşünüyorum.

madem rahatsızsınız siz de ona bırakmayın tercihleri.napması gerektiğini siz söyleyin.
canım baklava al de baklava alınmasını istiyorsan.
neden sürekli onun bu dengeyi kurmasını bekliyosun ki, ne istediğini bilemeyebilir.

ayrıca bunu kafaya takıp buraya dert olarak yazıyorsanız bence bayağı iyi bir evliliğiniz var maşallah.

Yanlış düşünmüyorsuunuz.
Eşiniz gerçekten de adil değil.
Ama ne yazık ki bunun farkında da değil.
Sanırım ne kadar anlatırsanız anlatın, örneklendirin anlamayacak.
Belki de işine gelmiyor.
Zor bir durum ama üzmeyin kendinizi..
Gün olur devran döner.

madem rahatsızsınız siz de ona bırakmayın tercihleri.napması gerektiğini siz söyleyin.
canım baklava al de baklava alınmasını istiyorsan.
neden sürekli onun bu dengeyi kurmasını bekliyosun ki, ne istediğini bilemeyebilir.

ayrıca bunu kafaya takıp buraya dert olarak yazıyorsanız bence bayağı iyi bir evliliğiniz var maşallah.

Tatlıyı ben hallederim diyen bir insana şunu al demek saçma değil mi? Ayrıca 40 yaşına gelmiş bir adamın belli konularda denge kurmasını bilmesi gerekir diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar,

sizinle dertleşmek istedim. Yanlış mı düşünüyorum tam olarak karar veremedim çünkü. Eşim bana bir telefon aldı kaynım telefonu görünce beğendi ve eşim sana da alayım bir tane dedi. Alsın bende memnun oldum sonuçta kardeşi alacak tabii ki durumu el verdiğince. Fakat ayrım yapıyor benim yeğenim var geçen sene çocuklara bisiklet aldığımızda eniştem bana da alacak bisiklet dedi çocuk işte içinden geçirdiğini söyledi sanırım. Eşimse annemin yanında ben öyle bir şey demedim alamam param yok dedi. Babam vefat etti mevlüt okutulurken tatlı almaya gitti tulumba tatlısı almış iki kilo, kendi dedesi vefat ettiğinde ise yine tatlı almaya gitti ve iki tepsi baklava ile geri geldi. Bunlar hatırladıklarım. Ayrım yapıyor ama yaptığını da asla kabul etmiyor az önce tartıştık telefonda ben işine gelince paran var gelmeyince yok öyle mi dedim o onun kardeşiymiş ne demek istiyormuşum o senin ailende ben taşkavuğundan mı çıktım dedim suratına kapattım telefonu. Kızlar sizce ben mi yanlış düşünüyorum.

siz çalışmıyormusunuz acaba o onun kardeşi alır bişey demeye hakkınız yok ama sizin yeğeninize almak zorunda değil sizde çalışıyorsanız kendi yeğeninize alınız bi zahmet

size karşı adil olmasaydı tamam ama kardeşiyle sizin yeğeninizi de aynı kefeye koymasını beklemeyin:ssz:

siz çalışmıyormusunuz acaba o onun kardeşi alır bişey demeye hakkınız yok ama sizin yeğeninize almak zorunda değil sizde çalışıyorsanız kendi yeğeninize alınız bi zahmet

Ben çalışıyorum evet ama borç ödüyoruz. Ayrıca evde hesaplarımız bir ayrı gayrı yok bu da onun işine geliyor borç ödüyoruz para kalmadı diyor ve alamıyorum.

bir evde kasa ortaksa ( ki bana göre ortak olmalı) sen çalışıyorsun sen de yeğenine al olmamalı..

eşiniz bariz ayrım yapıyor evet ama düşünemiyordur.. kendi kardeşi kendi kanı daha ağır basıyordur..:ssz:

telefonda az para değildir.. bence konuşun.

bir evde kasa ortaksa ( ki bana göre ortak olmalı) sen çalışıyorsun sen de yeğenine al olmamalı..

eşiniz bariz ayrım yapıyor evet ama düşünemiyordur.. kendi kardeşi kendi kanı daha ağır basıyordur..:ssz:

telefonda az para değildir.. bence konuşun.

Konuştum ama anlamıyor kardeşiymiş alırmış ben karışamazmışım aslında söyleyecek sözüm var ama dediğim gibi çok fazla ipleri koparmakta istemiyorum yoksa madem öyle kendi paranla al demesini de biliyor insan ama dediğim gibi her seferinde yutkunuyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Sizinle dertleşmek istedim. Yanlış mı düşünüyorum tam olarak karar veremedim çünkü. Eşim bana bir telefon aldı kaynım telefonu görünce beğendi ve eşim sana da alayım bir tane dedi. Alsın bende memnun oldum sonuçta kardeşi alacak tabii ki durumu el verdiğince. Fakat ayrım yapıyor benim yeğenim var geçen sene çocuklara bisiklet aldığımızda eniştem bana da alacak bisiklet dedi çocuk işte içinden geçirdiğini söyledi sanırım. Eşimse annemin yanında ben öyle bir şey demedim alamam param yok dedi. Babam vefat etti mevlüt okutulurken tatlı almaya gitti tulumba tatlısı almış iki kilo, kendi dedesi vefat ettiğinde ise yine tatlı almaya gitti ve iki tepsi baklava ile geri geldi. Bunlar hatırladıklarım. Ayrım yapıyor ama yaptığını da asla kabul etmiyor az önce tartıştık telefonda ben işine gelince paran var gelmeyince yok öyle mi dedim o onun kardeşiymiş ne demek istiyormuşum o senin ailende ben taşkavuğundan mı çıktım dedim suratına kapattım telefonu. Kızlar sizce ben mi yanlış düşünüyorum.

canım bizimde buna benze durumlarımız oldu eşim memlekete giderken babasına ceviz ezmesi alır anneme lokum alırdı bigün senin gibi bende kızdım neden ayrım yapıyosun ben bişey alırsam renklerini bile aynı alıyorumki ayırdığımı düşünmesin die onada bunu söledim oda bana babasının neyi sevdiğini bildiğinden babasına onu aldığını annemin sevmeyebileceğini düşünerek ona lokum aldığını söledi bu bir örnekti ama erkekler biz kadar ayrı düşünmüyo eşin aileni önemseme ayrım değil hiç bişi yapmaz yeğenine bişey almasını falan ayrıca neden bekliyosunki

Bence herkes genel olarak öyle,yani ona kardesi daha yakin size yigeniniz...bencede o almiyorsa siz alin yigeninize,bide guzelce uyarin cocugun kalbininkirdin neden öyle sert söyledin diye...genelde hep en yakinimizi daha cok düsünmezmiyiz...evet ayrimcilik yapiyor,hosta degil ama siz bile kardesinize aldiginizin aynisini onun kardesine o ictenlikle almazsiniz buna eminim...yani illaki bi arg niyet görmüyorum ben...tabiiki bunu dile getirin konusun ama böyle suclayarak kavgayla sonuclanmasin,düsüncenizi aktarin ama sizde samimi olun...bi düsünün...vallah bende kardesine bisey almasin demem,sevinirimde,yardimcida olurum seciminde ama kendim tarafi bi oldumu daha bi özen gösteririm...nebileyim yani...

Neden beklemeyeyim sonuçta o kardeşi diyeceksiniz ki bunu bende çok iyi biliyorum ama eğer alınan şey sadece onun parasıyla değil de ikimizin ortak parasıyla alınıyorsa?

o zaman eşinize söyleyeceksiniz. harcamalarınız ortak olabilir ama birbirinizin rızasını almadan ne o sizin paranızla kardeşine hediye alabilir, ne de siz yeğeninize alınmasını isteyebilirsiniz. hediye işlerini ikiniz de kendi paranızla halletmelisiniz.

canım bizimde buna benze durumlarımız oldu eşim memlekete giderken babasına ceviz ezmesi alır anneme lokum alırdı bigün senin gibi bende kızdım neden ayrım yapıyosun ben bişey alırsam renklerini bile aynı alıyorumki ayırdığımı düşünmesin die onada bunu söledim oda bana babasının neyi sevdiğini bildiğinden babasına onu aldığını annemin sevmeyebileceğini düşünerek ona lokum aldığını söledi bu bir örnekti ama erkekler biz kadar ayrı düşünmüyo eşin aileni önemseme ayrım değil hiç bişi yapmaz yeğenine bişey almasını falan ayrıca neden bekliyosunki

Canım ben yeğenime bir şey almasını tabii ki beklemiyorum fakat benim almamı da istemiyor evde tantana çıkıyor ama söz konusu kendi ailesi oldu mu hiçbir sorun yok hatta bana sormak zorunda bile değil. Bu da benim zoruma gidiyor.

Konuştum ama anlamıyor kardeşiymiş alırmış ben karışamazmışım aslında söyleyecek sözüm var ama dediğim gibi çok fazla ipleri koparmakta istemiyorum yoksa madem öyle kendi paranla al demesini de biliyor insan ama dediğim gibi her seferinde yutkunuyorum.

böyle birşey sakın demeyin.tamam onun da sen karışamazsn demeye hakkı yok niye ılımlı olmaya çalışmıyosnz biraz bnmde yğineme şunu alalım gelecek ay demek mesela ki diyorsunuzdur da sanırım.bence çok da büyütülecek bir sorun değil.bozmayın böyle şeyler için mutluluğnuzu.birdahaki sefere siz yönlendrn eşinizi olsn bitsn

Bence herkes genel olarak öyle,yani ona kardesi daha yakin size yigeniniz...bencede o almiyorsa siz alin yigeninize,bide guzelce uyarin cocugun kalbininkirdin neden öyle sert söyledin diye...genelde hep en yakinimizi daha cok düsünmezmiyiz...evet ayrimcilik yapiyor,hosta degil ama siz bile kardesinize aldiginizin aynisini onun kardesine o ictenlikle almazsiniz buna eminim...yani illaki bi arg niyet görmüyorum ben...tabiiki bunu dile getirin konusun ama böyle suclayarak kavgayla sonuclanmasin,düsüncenizi aktarin ama sizde samimi olun...bi düsünün...vallah bende kardesine bisey almasin demem,sevinirimde,yardimcida olurum seciminde ama kendim tarafi bi oldumu daha bi özen gösteririm...nebileyim yani...

Yorumun için teşekkür ederim. Ben zaten alma demedim kesinlikle tabii ki alsın kardeşi sonuçta ki bana telefon aldığı gün kardeşine beğendiysen al kullan senin olsun biz bir tane daha alırız dedim eşimin yanında. Benim nasıl davrandığımı onunsa nasıl davrandığını göstermem gerekiyordu bir şekilde iyilikle söyledim ama anlamıyor.

Canım ben yeğenime bir şey almasını tabii ki beklemiyorum fakat benim almamı da istemiyor evde tantana çıkıyor ama söz konusu kendi ailesi oldu mu hiçbir sorun yok hatta bana sormak zorunda bile değil. Bu da benim zoruma gidiyor.

bence sen kızgınlığından şimdi böyle düşünüyosun tulumba tatlısı aldı die kızmışsın arkadaşlardan biri demiş ne almasını istiyosan açık söyle erkekler böyle benim kocamda çok düşünceli değildir hasta ziyaretine bile bıraksan eli boşboş gider o derece hiç bişi öğrenmemiş bekarken bu erkek analarına çok kızıorum bu konularda biraz eğitin dimi ya

Merhaba arkadaşlar,

haklısınız ama sonuçta kendi ailesine daha candan yapmak istemesi normal.. ama sonuçta sizi de mutlu etmek için sevdiklerinize değer verdiğini göstermeli..yapmasını istediğiniz şeyleri tatlı dille söyleseniz belki zamanla dengeyi bilir ve öyle gider..

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar ne istiyorsanız söyleyin ona göre alsın demiş bunu akıl edemediğini düşünmüyorum açıkçası akıl edemese kendi dedesinde de akıl edemezdi değil mi? Artık bunu kasıtlı yaptığını düpedüz ayrımcılığını aleni bir şekilde gösterdiğini düşünüyorum.

ben çalışıyorum evet ama borç ödüyoruz. Ayrıca evde hesaplarımız bir ayrı gayrı yok bu da onun işine geliyor borç ödüyoruz para kalmadı diyor ve alamıyorum.

o zaman sende bunu ben yeğenime alıyorum de ve al borç ödemek farklı bizdede kasa bütçe birdir bu gayet doğal kardeşime istediğimi alırım bunada karışmaz eşim hatta bana o der anneme (benim annemden bahsediyor) baldızıma al bişi diye o erkek kardeşine daha fazla düşkündür alıyordur gözüne batmıyordur o halde sende hatırlat

Back
X