eşim çok konuşuyor insanları sıktığını düşünüyorum

deniz3519

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
251
37
34
eşim hem çok konuşuyor hem de sürekli ben diye konuşuyor.herşeyi biliyor edasında.toplum içinde insanların sıkıldığını hissedebiliyorum.ona bunu nasıl söylemeliiyim kırmadan çok konuşuyorsun desem kırılacak yanlış anlıcak.

Sohbet anında neden hep kendini anlattığını sorabilirsiniz. Kibar bi dille insanların bakışlarından bu durumdan hoşlanmadığını hissettiğinizi söyleyebilirsiniz. Ya da hiç söylemeyin sıkılan kendi söylesin, kırmayın başkaları için eşinizi boşverin konuşsun, seviyor demkki..

eşim hem çok konuşuyor hem de sürekli ben diye konuşuyor.herşeyi biliyor edasında.toplum içinde insanların sıkıldığını hissedebiliyorum.ona bunu nasıl söylemeliiyim kırmadan çok konuşuyorsun desem kırılacak yanlış anlıcak.
Sosyal medyada herbokolog diye bir deyim türedi son zamanlarda eşiniz de onlardan biri sanırım. Benim de çevremde böyle insanlar var ama malesef söylenmiyor böyle şeyler. Söyleseniz de size hak vermeyecektir zaten. Sadece tartışma sebebi olur.

Benim eşimde zorlamasan,laf atmazsan hiç konuşacağı yok...sakin bir adamdir,bazen daralsamda ,memnunum bu halinden...Hiç tahammülüm yok çok konuşan ve cimri erkege..iyi sabretmissiniz ben olsam çoktan söylerdim az konuş diye...

Benim eşim de tam tersi pek konuşkan değil ben de onu açmaya çalışıyorum.
Bir ortama girince soru sorulmazsa pek konuşmaz herkes onun sert ve soğuk biri olduğunu düşünür halbuki pampık gibi adam :KK36:
Bunu bence ona çok yumuşak bir üslupla kırmadan anlatmaya çalışın bazı insanlar heyecanlı oluyor akıllarına gelen her şeyi söyleme ihtiyacı duyuyorlar öyle biri olabilir....

Allah sabır versin gerçekten sıkılıyor insan bazen ama yapacak bisey yok mizacı böyle demekki uyar kırmadan cok bi değişiklik olacağını sanmıyorum ama denemekte fayda var

Benimde eski erkek arkadaşım böyleydi hatta kimle tanıştırdıysam ilk izlenim olarak çok ukala her şeyi bildiğini sanan bir tip olarak düşünürlerdi. Ne yalan söyleyeyim bende ilk tanıştığımda bu huyundan dolayı ısınamamıştım hiç. Ama tanıyınca öyle ukala falan olmadığını anladı herkes benden çok sevmeye başladılar :) Ama dediğin gibi bir ortama girince insanlardaki o bakışları bende hissediyordum ama bir şey söyleyemedim kendini değiştiremezdi benim lafımla. Eşinizinde değişeceğini düşünmüyorum belki 3 5 gün dikkat eder sonra yine eski haline döner, boşuna kavga edip yanlış anlaşıldığınızla kalırsınız bence.

Çünkü benim ailem ve çevremin etrafında yaşıyoruz.eşimin tanıdığı kimse yok bulunduğumuz ortamda şimdi desem ki çok konuşuyorsun herkes tuhaf bakıyor.bu sefer kendi kendime çevremdekileri hedef aldırcam desemde kendi yanlışı olduğunu anlayamıcak belkide.belki başka ortamda olsak rahat söyleyebilirdim diye düşünüyorum.

Neden çekİniyorsun eşinden rahatlıkla söyleyebilirsin..

Çünkü benim ailem ve çevremin etrafında yaşıyoruz.eşimin tanıdığı kimse yok bulunduğumuz ortamda şimdi desem ki çok konuşuyorsun herkes tuhaf bakıyor.bu sefer kendi kendime çevremdekileri hedef aldırcam desemde kendi yanlışı olduğunu anlayamıcak belkide.belki başka ortamda olsak rahat söyleyebilirdim diye düşünüyorum.

sohbet ederken bende beyenmedigin bi özelligim varmı diy ekonuyu açabilirsiniz. sonra sende benm beyenmedigim bi özellik çok konuşman dersin. belki farkında degildir. ben ben dediginin. bu tip insanlarada ayrıca sinir olurum. karımda sunu yapmıs ama ben demiştim. ben demesem yapmazdı gibi :)

cok kotu oluyor evet bizim sinifta var bir arap kizi allahim onun kadar geveze varmi yeryuzunde ne konusuyor ne konusuyor migrenim tuttu onun konusmasindan gecen eve zor attim kendimi 1 gun gelmedi ogretmen geveze yok bugun ohhhh rahatiz dedi herkes bi ohhhhh dedi ertesi gun full cene yapti sabah 8 den 4 de kadar kesintisiz hic frenlemeden:KK12:bence konus esinle herkes rahatsiz oluyor cok konusan insanlardan

Mantıklı konuşuyorsa gene iyi mantıklı konusmazsa bide örnekler: sakla samani tencere dibin kara yada damlaya damlaya oysun gozunu gibi esim degil ama yakin cevremde 3 kişi kendini anlatan yada anlattigini sanan en yakinin bile olsa cekilmiyo sadece dinliyoruz yorum yapamiyoruz engelleyemiyorsun üzülür diye maalesef :KK43::KK43::KK45:

benim müdürüm aynı eşin gibi
Allah sabır versin.
Ben dayanamıyorum.
Ne zaman boş dersim olsa adam öğretmenler odasına geliyor. Kitap okuyorum eğiyorum kafamı. Yine de vazgeçmiyor konuşmaktan.
her öğretmene aynısını yapıyor.
Eşine bir yolunu bulup anlat. Yada bi tanıdık vardı çok ve boş konuşuyordu herkesi bezdirdi diye örnekler ver. Belki üzerine alınır.

Ben boyle konulari acmak icin basbasa biseyler ictigigmz zamanlari secerm ona benzer bi konuyla girip sozu ona getirmelisin sakince soyledgnde anlayisla karsilayip dikkat edecektir

X