Eşim çok mu bencil acaba?

Valla kafayı yemeye az kaldı, güya mübarek gün bayram ama çoğu evlilik için kabus başladı bayramın gelmesiyle.

Sizin aileniz gurbette olsa ,eşinizin ailesiyle aynı şehirde olsanız ve eşiniz kendi ailesiyle bayramı geçirmek isteyip sizi bayramda memleketinize yollamasa burda herkes eşinize kızardı. Burda da haksız olan anneniz, eşinizin ailesini görmesi için bir fırsat bayram tatili. Tabiki gitmeniz lazım, ilk gün annenizi görüp yola çıkın. Hatta arefe gününden bile gidebilirsiniz. Anne seni her gün görüyoruz ama ailesini sadece bayramda görüyor biraz anlayışlı ol demelisiniz. Bayram geldi dert geldi valla.

bir de soruyor musun kim haklı diye? düşün bakalım sen eşinin memleketinde yaşasan kaynanan seni annene göndermeyi asla istemese göndermese hala sorar mısın kim haklı diye.annen bencil sen de anaokul çocuğu gibisin.

Bunu ciddi ciddi soruyor musunuz?

Eşiniz ağaç kavunğundan çıkmadıysa illaki bayramlarda ailesinin yanına gidecek. Yıl 365 gün zaten annenizlesiniz bırakın adamcagız bi ailesini görsün. Kusura bakmayın ben eşinizi değilde sizi ve annenizi garip buldum. Şaka gibisiniz.

Görüş almak için konu açılır da bunun gibi cevabı açık bir konuda akıl yürütememek nedir yahu?
[/annemle
Bunu ciddi ciddi soruyor musunuz?

Eşiniz ağaç kavunğundan çıkmadıysa illaki bayramlarda ailesinin yanına gidecek. Yıl 365 gün zaten annenizlesiniz bırakın adamcagız bi ailesini görsün. Kusura bakmayın ben eşinizi değilde sizi ve annenizi garip buldum. Şaka gibisiniz.
Bu sözleri annem duymalı başlıyor sizi büyüttüm tek başıma diye. Bi de kız kardeşim var o da anneme veriyor gazı gitmesin Dursun diye

İyi akşamlar kendi memleketimde yaşıyorum ben eşim başka şehirli. Bayramlarda tatil olunca ailesinin yanına girmek istiyor. Benim de burda bi tek annem var burda o da hiç gitmeyelim kayınvalidelere istiyor. Sizce kim haklı
Eşinizi bencillikle suçlamanız bayramda ailesini görmek istemesinden ötürü mü? Eğer öyleyse hem siz hem de anneniz korkunç bencilsiniz demektir! Zaten tüm bir yıl annenizle birliktesiniz, bayramda da olmayıverin yanında. Eşiniz de bir anne evladı... Acaba kv ile aynı şehirde oturup da bayramda annenize gitmenize eşiniz sıkıntı çıkarsaydı ne tepki verirdiniz????

Bu sözleri annem duymalı başlıyor sizi büyüttüm tek başıma diye. Bi de kız kardeşim var o da anneme veriyor gazı gitmesin Dursun diye
[/QUOTE
Sizi tek başına büyütmüş saygı duyarım lakin eşinizi de bir anne büyüttü lütfen bunu idrak ettirin. Gidipte aylarca durmuyorsunuzdur 1 2 gün bilemedin 1 hafta zaten tatil ne kadar ki...

Ayıp yahu. Hele kız kardeşinizde tuz biber olmuş bu garip düşünceye.

İyi akşamlar kendi memleketimde yaşıyorum ben eşim başka şehirli. Bayramlarda tatil olunca ailesinin yanına girmek istiyor. Benim de burda bi tek annem var burda o da hiç gitmeyelim kayınvalidelere istiyor. Sizce kim haklı
Bence kesinlikle eşin haklı. Anneni her zaman görebilirsin ama eşin ailesini hergün göremiyor

Cevapların hemen hemen tamamını haklı bulmakla birlikte biraz şaşırdım. Az önce okuduğum başka bir konuda ailesi ile aynı şehirde yaşamasına rağmen bayramın üç gününü kendi ailesiyle geçirmek isteyen ve karısının şehir dışındaki ailesini bayram sonrası ziyaret etmeyi teklif eden kocayı haklı bulan bayağı kişi olmuştu. Bu konuda konu sahibini haklı bulan yok. Ya diğer konuya o tarz yorum yapanlar farklı kişiler, ya da kadınlar bile kadına karşı ayrımcılık yapılmasını normalleştirmiş.

Son düzenleme:
Cevapların hemen hemen tamamını haklı bulmakla birlikte biraz şaşırdım. Az önce okuduğum başka bir konuda ailesi ile aynı şehirde yaşamasına rağmen bayramın üç gününü kendi ailesiyle geçirmek isteyen ve karısının şehir dışındaki ailesini bayram sonrası ziyaret etmeyi teklif eden kocayı haklı bulan bayağı kişi olmuştu. Bu konuda konu sahibini haklı bulan yok. Ya her iki konuya yorum yapanlar farklı kişiler, ya da kadınlar bile kadına karşı ayrımcılık yapılmasını normalleştirmiş.
Ben o konuya da yorum yaptım ve kocasının büyük saçmaladığını söyledim.cunku ordada zaten hergün eşinin ailesi ile aynı şeyiyseler ne gerek var bayramı onların yanında geçirmeye.kimin ailesi ile aynı şehirde yaşanıyorsa onun ailesinin ilk gün bayramı kutlanır ve diğer es ailesinin yanina gidilir bence mantıklı olan da bu zaten.

Yani yılın 365 günü siz ailenizin yanındayken hepi topu 7 gün olan bayramlarda eşiniz ailesini görmesin mi? Vallahi o durumda olsam eşimden önce ben teklif ederdim ailene gidelim diye. Eşinşzeen ziyade anneniz çok bencil.

Şaka gibi başlık.
Eşiniz mi bencil anneniz mi?
Siz sahiden bunu göremiyor musunuz?
Eşiniz erkek evlat diye ailesi ile görüşmeye hakkı yok mu, özleyemez, en azından bayramda birlikte olmak isteyemez mi?

Benim annem bana kayınvalideme gidemeyeceğimi söylese inadımdan giderdim.
Ne münasebet karışacak?
Biraz savunsanıza kocanızı.
İlle bayramı bölecekseniz birinci gün akşam gidin kayın aileye.

Konu başlığı annem mi çok bencil acaba ? Olmalıydı. Ağaç kovuğundan mı çıkmış eşiniz.

Bencil olan anneniz. Eşiniz haklı. Biz de sizin gibiyiz ailemin yanında hiç ramazan bayramı geçirmedim bunca yıldır. Sadece bunda esim tek gidecek. O da çocuktan dolayı yoksa yine de gider yalnız yollamazdım eşimi.

Kız anneleri önceden kayınvalidene saygısızlık etme kızım, git gel halini hatrını sor, bi işi varsa hallediver, iş yapmakla insan erimez v.s. Derlerdi. Erkek anneleri de, eşinin ailesini sev say, bize gösterdiğin hürmeti göster, bi ihtiyaçları varsa görüver karın sana daha çok bağlanır derdi.

Şimdi... Bencillik diz boyu. Zaten annenizin olduğu yerde yaşıyorsunuz, bayramını kutlayıp eş ailesine geçersiniz. Tam tersini sizin yaşadığınızı düşünün. Olacak iş mi? 2 oğlum var benim, ilerde gelinler de böyle dese gelini bırak anasına sen gel yavrum derim.

İlerde siz de kayınvalide olcaksınız. Aynı şeyi size de yapsınlar istiyorsanız aynen devam edin. İnsan şu bencilliğinin farkına nasıl varmaz ya? Empati yapmak bu kadar mı zor?

Back
X