Eṣim çok müsrif...

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Merhaba hanimlar.

Ben yeni evliyim (4 ay olucak)
Hemen gireyim konuya.
Eṣim çok iyi maaṣ alıyor (TR de yaṣamıyoruz). Mâlum yeni düğünümüz oldu, ev düzdük. Ama düğün masrafları 50-50 idi. Ev düzmesi de aynı.
Eṣim 32 yaṣında bu arada. Bankasında 1 euro bile yok o kadar maaṣ almasına rağmen. Aṣırı savurgan. Amazon'dan her hafta koli geliyor, bir iṣe yaramayan ṣeyler. Mağzaya gittiğimizde aldığı yiyeceklerin fiyatına bile bakmıyor, bir sürü iṣe yaramayan üyelikleri var...
Neyse benden para istedi, ocak'ta durumumuz sözde daha iyi olucakmıṣ çünkü tüm vergileri ödemiṣ olucakmıṣ. Bende verdim. Bu arada iṣten yeni çıktım gelirim yok. Ama bir kaç ay sonra yeni iṣe baṣliyacağım.
konuyu 3 kez açtım. Her seferinde ocak ayında daha iyi olucağız diyor söz veriyor.
Ama bu savurganlığı beni sinir ediyor. Babasına'da bu yok halimizle para yollamıṣ. Herkes bana zengin muamelesi yapıyor (eṣimin mesleği sayesinde).. Bir bilseler.

Konuya açıklık getireyim : kira + elektrik o'na gerisi bana ait.

Ne yapmam gerek?
Eṣim baṣka konular'da çok iyi merhametli, değer veren birisi.

Burda cok sevdigim bi soz ogrendim, "erkegin iki kasigi varsa birini kiracaksin", yani mal mulk edinmek icin borca sokacaksin ki ivir zivira para harcamasin.

Bu arada supheci bir anne notu: aylik alisverislerinizi hesapla gizli gizli, bakalim maasinin yetmeme sebebi sacma alisverislerimiymis.

Burda cok sevdigim bi soz ogrendim, "erkegin iki kasigi varsa birini kiracaksin", yani mal mulk edinmek icin borca sokacaksin ki ivir zivira para harcamasin.

Bu arada supheci bir anne notu: aylik alisverislerinizi hesapla gizli gizli, bakalim maasinin yetmeme sebebi sacma alisverislerimiymis.
Benimde aklıma ilk sadece saçma sapan alışverişler gelmedi nedense!

Biraz takip gerektiren bir koca var bu konuda.

Merhaba hanimlar.

Hemen gireyim konuya.
Eṣim çok iyi maaṣ alıyor (TR de yaṣamıyoruz). Mâlum yeni düğünümüz oldu, ev düzdük. Ama düğün masrafları 50-50 idi. Ev düzmesi de aynı.
Eṣim 32 yaṣında bu arada. Bankasında 1 euro bile yok o kadar maaṣ almasına rağmen. Aṣırı savurgan. Amazon'dan her hafta koli geliyor, bir iṣe yaramayan ṣeyler. Mağzaya gittiğimizde aldığı yiyeceklerin fiyatına bile bakmıyor, bir sürü iṣe yaramayan üyelikleri var...
Neyse benden para istedi, ocak'ta durumumuz sözde daha iyi olucakmıṣ çünkü tüm vergileri ödemiṣ olucakmıṣ. Bende verdim. Bu arada iṣten yeni çıktım gelirim yok. Ama bir kaç ay sonra yeni iṣe baṣliyacağım.
konuyu 3 kez açtım. Her seferinde ocak ayında daha iyi olucağız diyor söz veriyor.
Ama bu savurganlığı beni sinir ediyor. Babasına'da bu yok halimizle para yollamıṣ. Herkes bana zengin muamelesi yapıyor (eṣimin mesleği sayesinde).. Bir bilseler.

Ne yapmam gerek?
yardım almalı kendini iyi hissetmek için alıyor anlık serotonin salgılıyor ama bu bir rahatsızlık, bağımlılık

Merhaba hanimlar.

Hemen gireyim konuya.

Ne yapmam gerek?
Bence onunla güzelce konuşun.
tek buysa sorun düzelebilir bence.
ekonomik olmayı öğrenmeli

Bu anlattıklarınız... sanki eniştemi anlatıyorsunuz.
Şu ekonomik krizde bile gül gibi geçinebilecek durumdayken her ay, ay sonunu zor getiriyorlar.
Borca sok diyenler olmuş. Eşiniz de işe yararmı bilmiyorum ama eniştemde işe yaramadı.
Başkaları için girdiği kredi borcu kendi aldığı arabanın kredi borcu bunların hiç biri onu durdurmadı. Her şey daha da kötü oldu. O gene markette saçma sapan alışverişler yapıyor. Her gün kargolar geliyor. Her ay geçinmeleri daha zorlaşıyor. Ablamda maaşını bana ver idareyi ben yapıyım diyor ama onada yanaşmıyor. Bir ara maaş almasına 1 hafta kala ablam 200-300 param var bişey almaya korkuyorum acil bişey olsa x kişisinde 100 tl parası kalmış ortada kalırız dedi.
Malasef bu tipler iflah olmaz napsanız da boş.

Merhaba hanimlar.

Hemen gireyim konuya.

Ne yapmam gerek?
Benim bir tanıdığımda bu şekilde elinde ne var ne yok savururdu, kira ödemeye para kalmazdı.. Sonra evin kadını kocasının aylığı gelir gelmez kendi hesabına aktarmaya başladı.. Size tavsiyem eşinizin maaşını direk kendi üstünüze almanız..

Borca sokmayı çözüm gören arkadaşlar, bu tip insanlar ufacık da borcu olsa, bunu sorun ederler, alışveriş yapamayınca her şeylerini kaybettim sanar ve o borcun altında ezilir, o psikolojiyi kaldıramayabilirler. Allah korusun sonu intihara bile gider. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen!

Cevap vereyim. Kaynanam henüz niṣanlı iken kocasının elinin aṣırı bol olmasından yakınmıṣtı.
Bubarada niṣanlı iken tabiki fark etmiṣtim böyle savurgan olduğunu ama maaṣının çok yüksek olduğu için kendi kendime demiṣtim ki parası çok var ki harcıyor.
Ben ṣimdi güvenip nasıl çocuk yapayım (ilerde).
Kendimi çok üzgün hisediyorum. Bizim bu kadar çalıṣmasına rağmen hiç mi birṣeyimiz olmicak...
Az maaṣlı bir iṣe girdim ṣimdiden düṣünüyorum kara kara.
Varlık içinde yokluk.
En son kuṣumuza bir kap almıṣtık birlikte. Bundan 2 gün sonra eve yeni kap geldi. Buna sinirlenmeden mesaj attım. Normal mi yaptığın diye. Kuṣa daha yeni birlikte kap aldık niye 2 gün sonra bir tane daha alıyorsun diye. Bana hakklısın dedi ama bu daha güzeldi dedi.

Gerçekten borca girmek iṣe yarar mı sizce? Yoksa harcamak için daha büyük borca girer mi...

Merhaba hanimlar.

Hemen gireyim konuya.

Ne yapmam gerek?
Ahahah aynı benim koca amazon kolilerine kadar 😂 ama işe yaramaz şeyler alıyor diyemem hakkını yemeyeyim. Abartısız her gün bir koliyle geliyor eve. Geçen evde 6 tane hoparlör olmasına rağmen 2 tane daha almış. Diskoya çevirecez evi heralde 😂😂😂

Ben bin yıldır değiştiremedim, kabullendim. Artık kapıyı bana bugün ne aldın diye açıyorum 😂😂

Son düzenleme:
Bir tanidigım vardi böyle eşi borca soktu borc öderken duruldu simdi o alısveris cılgınlığı stok yapmak olarak devam ediyor.Yemin ederim abartmıyorum evde rahat 10 bidon pril 15 torba omo tuvalet kagıtlari sıvı sabunlar hak getire Israil o kişiden kazanıyor boykot yapsa Israil batar 😄 gıda olarak pirinci unu makarnasi o bicim savas cıksa tekalifi milliye kanunu gelse devlet direkt bunlardan keser vergiyi psikiyatriye git diyorlar gitmiyor.Bu tamamıyla hastalik bence.Evet ben de severim alisveris yapmayi ama gerek yokken yapilan alısveris ne yazık ki bütceye zarar

Cevap vereyim. Kaynanam henüz niṣanlı iken kocasının elinin aṣırı bol olmasından yakınmıṣtı.
Bubarada niṣanlı iken tabiki fark etmiṣtim böyle savurgan olduğunu ama maaṣının çok yüksek olduğu için kendi kendime demiṣtim ki parası çok var ki harcıyor.
Ben ṣimdi güvenip nasıl çocuk yapayım (ilerde).
Kendimi çok üzgün hisediyorum. Bizim bu kadar çalıṣmasına rağmen hiç mi birṣeyimiz olmicak...
Az maaṣlı bir iṣe girdim ṣimdiden düṣünüyorum kara kara.
Varlık içinde yokluk.
En son kuṣumuza bir kap almıṣtık birlikte. Bundan 2 gün sonra eve yeni kap geldi. Buna sinirlenmeden mesaj attım. Normal mi yaptığın diye. Kuṣa daha yeni birlikte kap aldık niye 2 gün sonra bir tane daha alıyorsun diye. Bana hakklısın dedi ama bu daha güzeldi dedi.

Gerçekten borca girmek iṣe yarar mı sizce? Yoksa harcamak için daha büyük borca girer mi...
Bence borca girmek ise yaramaz. Iyice borca batarsiniz. Adamda para kontrolu olsaydi zaten boyle olmazdiniz.

Adami ikna edip para yonetimini sizin devralmaniz lazim.

Acikcasi bile bile lades demissiniz. Bilerek evlenmissiniz 4 ayda bu konuda kavga cikaracaksiniz. Kocaniz yerinde olsam sinirlenebilirdim.

Ya bu tip insan cimri insandan daha çok sinirimi bozuyor 😆 skalanin normal ile eli sıkı çizgisi arasindayim, bütçemin ortak olduğu insan gereksiz para harcasa canım acıyor resmen. Ben olsam bütün bütçe işini elime alır, alışveriş hesaplarını da kapatırım. Ha tabi aslında başta evlenmem böyle biriyle, çok hassas noktam 😅 ama oldu da evlendim asla bütçeyi bırakmam ona.

Borca sokmayı çözüm gören arkadaşlar, bu tip insanlar ufacık da borcu olsa, bunu sorun ederler, alışveriş yapamayınca her şeylerini kaybettim sanar ve o borcun altında ezilir, o psikolojiyi kaldıramayabilirler. Allah korusun sonu intihara bile gider. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen!

Bilip bilmeden demeyelim, yasam tecrubesi diyelim biz ona.

Bahsettiginiz kisi veya kisiler bagimlilik boyutuna gelmisler, o tedavilik bir durum, baska bir boyut o.

Back
X