Eşim çok mutsuz

seda_ufuk

Evli mutlu çocuksuz !
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
1.050
791
73
İyi geceler hepinize ... konu başlığından da anlaşıldığı üzere eşim bu aralar çok mutsuz ... otomatikmen bende mutsuzum tabi .. Eşim henüz 1 yılını yeni bitirmiş bir polis memuru ... Geçen ay â kadar çok mutluydu işini çok seviyordu ekiplerde çalışıyordu .. ama birden bire koruma şube diye birseye verdiler .. 12~12 çalışıyor .. 12 saat boyunca bir kulübenin içinde sadece bekliyor .. Onu anlıyorum .. İşi kolay gibi gözüksede beklemenin çok sıkıcı olduğunu biliyorum ... O çok mutsuz ama özellikle de bu son zamanlarda .. Bugün akşam saat 6 da ise gitti .. Bende saat 8 de ona sürpriz yaptım yanına gittim .. Hiç mutlu olmadı ne işin var falan dedi .. Çok resmi davrandı :( ben sadece o sıkılmasın istemiştim.. 1 yıldır ailesini görmüyor aralıksız tatilsiz çalışıyor onunda etkisinin olduğunun farkındayım .. ama benim hiç bir suçum yok :( ben sadece eskisi gibi olmak istiyorum ..

eşiniz işini sevmiyor olabilir benim eşimde işini değistirdi değiştireli sevmedi ısınamadı o yüzden biraz mutsuz haliyle bende mutsuzum bunlar olağan şeyler ama yanına gittiğinizde size o şekilde devranması pek hoş değil. :110:

Eşiniz size öyle davranmış çünkü psikolojisi çokta iyi değil. Bu yüzden önce psikolojisini düşünmek lazım, sizi nasıl karşıladığı değil. Yerinin değişme ihtimali var mı peki?Bu durumdayken biraz sabredin, bu dönemde fazla üstüne gitmeyin derim. Elinde olmayan sebeplerden mutsuz. Öyle pat diye hiç birşey eskisi gibi olmaz.

Psikolog yardımına ne cevap verir? Beraber psikologa gidin. O durumu nasıl atlatacağını, siz de ona nasıl yardım edeceğinizi profesyonel bir düşünceyle öğrenirsiniz.

Sabırsız olmayın, üstüne gitmeyin, mutsuz olmayın, umutsuz olmayın, yardımcı olun.

Aman takmayin bu kadar.Ekmek parasi icin çalışıyoruz hangimiz cok seviyor işini.siz guzel guzel konusun rahatlatin onu.issiz cok unsan var şükür ki isin var deyin.Dagda teröristle çatışma yapsa sürekli uykusuz yorgun daha mi mutlu olacak.şükür etsin haline.Yinede düzelmez se izin alip memlekete gitmesini söyleyin burlikte tatil de olabilir.hic degisme yoksa sallayin kendi kendine düzelir o .umursamayin

Aman takmayin bu kadar.Ekmek parasi icin çalışıyoruz hangimiz cok seviyor işini.siz guzel guzel konusun rahatlatin onu.issiz cok unsan var şükür ki isin var deyin.Dagda teröristle çatışma yapsa sürekli uykusuz yorgun daha mi mutlu olacak.şükür etsin haline.Yinede düzelmez se izin alip memlekete gitmesini söyleyin burlikte tatil de olabilir.hic degisme yoksa sallayin kendi kendine düzelir o .umursamayin
Yakında beraber memleketine gideceğiz zaten ..Haklisiniz .. insanoğlu işte .. zor û görmeden kıymet bilmez

eşiniz işini sevmiyor olabilir benim eşimde işini değistirdi değiştireli sevmedi ısınamadı o yüzden biraz mutsuz haliyle bende mutsuzum bunlar olağan şeyler ama yanına gittiğinizde size o şekilde devranması pek hoş değil. :110:
Tam aksine işini çok seviyor .. önceden çok mutluydu .. Bende onu anlamıyorum ya zaten .. önceden işi çok zordu bi dakika bile oturmuyordu sürekli olaylar olaylar işte .. şimdi sakın mis gibi yeri var ama çok mutsuz .. kendini polis gibi hissetmiyirmus..

Morali bozuksa normal, görevin geçiçi olduğunu, bu geçici durumun bütün hayatını etkilemesine izin verdiğini söyleyin.

Başlığı okuyunca benim eşim de mutsuz acaba bu arkadaşınki neden mutsuz diye girdim konunuza. Ve problemin aynı olduğunu görünce şaşırmadım. Evet polis olmak böyle.. bir gün bir yere atarlar bir gün laf ederler vs bitmez derdi. Bilmiyorum ne olacak böyle.
Yanına gittiğinizde böyle davranması çok normal çünkü öyle bir ortam orası resmî davranması ve resmen kovmasına ben çok alıştım :) özellikle üstü başı polissel bir kıyafet ise elini bile tutamazsın eşinin sosyal bir meslek çünkü polislik.

Başlığı okuyunca benim eşim de mutsuz acaba bu arkadaşınki neden mutsuz diye girdim konunuza. Ve problemin aynı olduğunu görünce şaşırmadım. Evet polis olmak böyle.. bir gün bir yere atarlar bir gün laf ederler vs bitmez derdi. Bilmiyorum ne olacak böyle.
Yanına gittiğinizde böyle davranması çok normal çünkü öyle bir ortam orası resmî davranması ve resmen kovmasına ben çok alıştım :) özellikle üstü başı polissel bir kıyafet ise elini bile tutamazsın eşinin sosyal bir meslek çünkü polislik.
Sorun bana uzak olması değil su an inanın :( kendini kapattı bana :( benimle herşeyi konuşabilirsin diyorum mesela " bildiğin şeyleri niye tekrar anlatayım diyor " işin kotu su lanet olsun ki elimden hiç birşey gelmiyor:(

Morali bozuksa normal, görevin geçiçi olduğunu, bu geçici durumun bütün hayatını etkilemesine izin verdiğini söyleyin.
Malesef şimdilik geçici değil ...diğer birim le bağları koparttı imza atmış falan .. yani en az bir yıl koruma subede

Malesef şimdilik geçici değil ...diğer birim le bağları koparttı imza atmış falan .. yani en az bir yıl koruma subede

Geçici derken 1 ay demiyorum elbette, ama çalışma hayatı ile kıyaslayınca 2 3 sene bile geçici olarak adlandırılabilir. Başka bir birime geçiş yapılabiliyorsa buradan da değiştirsin?

Sorun bana uzak olması değil su an inanın :KK43: kendini kapattı bana :KK43: benimle herşeyi konuşabilirsin diyorum mesela " bildiğin şeyleri niye tekrar anlatayım diyor " işin kotu su lanet olsun ki elimden hiç birşey gelmiyor:KK43:
Öyle oluyor canım ki işini seven insanlara zor gerçekten böyle değişiklikler.acaba birlikte aktivite yapsanız iş dışında kafası dağılır sonuçta haklı işi ne kadar konuşsanız da değişecek bir şey yok maalesef

En azından sıkılacağı bir işi var. Devlet kapısı.

Benim eşim askerdi. Doğunun en doğusuna tayin çıkınca işi bıraktı 7 aydır iş bulamıyor.

Sizinkinden daha mutsuz bir eşim var. Geçim zor. İdare etmeli.

En azından sıkılacağı bir işi var. Devlet kapısı.

Benim eşim askerdi. Doğunun en doğusuna tayin çıkınca işi bıraktı 7 aydır iş bulamıyor.

Sizinkinden daha mutsuz bir eşim var. Geçim zor. İdare etmeli.
allah sizn de yardımcınız olsun çok zor bir karar vermiş eşiniz tebrik ederim ben de öyle bir tayin durumu olursa işi bırakırsın diyorum eşime ama yapabileni görmemiştim..

allah sizn de yardımcınız olsun çok zor bir karar vermiş eşiniz tebrik ederim ben de öyle bir tayin durumu olursa işi bırakırsın diyorum eşime ama yapabileni görmemiştim..
Sağol. Bilmiyorum bırakmak iyi mi. Doğu, askeri açıdan tehlikeli diye bıraktı.
Sonuçta çocuklar için gitmedik oraya.

polis olmak zor tabi, ama emniyette her an her şey olabilir bir anda yer değişiklikleri mümkün. henüz bir yıllık diyorsunuz daha sicilli memurlar varken onun nöbet tutması çok normal ama böyle kalmayacak. bu her alanda böyledir. durumu kabullenmesini sağlayın, şu an şartlar bu ama değişecek bunu unutmamasını sağlayın. polis olmayı seviyorsa her şartta sevmeli, bugün böyle ama yarın çok farklı yerlerde olabilir. alternatifler üretin, istediği bir şube varsa bildiğim kadarıyla form alıyorlar. görevini yerine getirirken sabırla beklerse eminim gönlünde ne varsa karşısına çıkacaktır.

Eşim mühendis. Saha insanı. Masa başı ise verdiler onu son işinde. Böyle ruh gibi dolaşıyordu. Önceki serbest çalışmasına can dayanmazdi oysa.. Öyle bi stres, koşuşturma. Oh sakın olacak şimdi, rahat çalışacak diyordum. Ama adam önce suskunlasti, sonra şikayet moduna geçti. Burada curuyorum. Zamanım boşa gidiyor, bildiklerimi unutucam, yeteneklerimi kaybedicem en verimli yıllarım boşa gidiyor diyordu. Hicbir işe yaramiyorum. Bana boşuna maaş veriyorlar diyordu. İşten çıkmak istiyordu. Çıktı da ama sonra istediği gibi bi iş de bulamadı. Şuan boşta ve o halinden daha kötü durumu.

Kimi insan zoru seviyor, koşturmayi, dolu dolu iş yapmayı ve hatta stresi. Aksi onları tatmin etmiyor. Ve ben ne dediysem, yani destek oldum olmadı. Umursamadim söylediklerini olmadı. Kendiyle alakalı bir durum bu. Yalnız diyeceğim benim eşim 4 sene öyle çalıştığı halde alışmadi ona. Hala sahaya ineyim, aktif çalışayım modunda.. Ne diyeyim Allah gönlüne göre versin. Siz de sabredeceksiniz..

İş konusunda bir sorun olunca insan çok mutsuz oluyor kendimden biliyorum. O psikoloji çok zor. Bence üzerine gitmeyin ve alışmasını bekleyin.

bunu söylemekten nefret ediyorum ama bir işi varsa şükretsin bence,
uzun süre nefret ettiğim bir işte çalıştım, inanılmaz mutsuzdum artık hayatı sorgulamaya, ben neden yaşıyorum aşamasına gelmiştim, sonra 6 ay kadar iş aradım, insan nasıl o mutsuzluğu mumla arar gördüm...
can sağlığı yerindeyse, görev yeri risksizse zamanla alışır, siz de elinizden geldiğince destek olmaya devam edin, insan tuhaf bir yaratık her şeye alışıyor, sonra bugünleri bile özler...

Back
X