• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok pimpirikli

Evet coook sohbet ortamında çok konuşmaz dinler sadece derdini çok anlatmaz ben zar zor söyletirim iletişim yok bi konumuz varsa lafı değiştrir durum degerlendirmesi yapmaz kendi kalıplaşmış dülünceleri dışında bi konu hakkında atıyorum ev taşıma cocuk planlaması gibi planlar yapmaz
Bence tüm sorun bundan kaynaklı işe geç kalmak istemiyor çünkü patronuyla takışırsa kendini savunabileceğini düşünmüyor bu yüzden de bu olasılı ortadan kaldırmak için haddinden fazla efor harcıyor, gittiği yerde yanlış bir yere park edip birileriyle karşı karşıya kalmaktan kaçınıyor, komşularla da nitekim aynı şekilde bu karakteri de olabilir dediğiniz gibi ailenin aşırı korumacı davranmasından da olabilir ama bence yardım alsa süper olur sonuçta bu kendisi için de çok zor olmalı

Ben de eşiniz gibiyim, çok benzettim kendime. Bir yere gideceksem, bir şeyi alacaksam önceden her şeyi çok detaylı şekilde araştırırım.

Aynı şekilde tembellik edip okula gitmediğim çok olmuştur ama bir kere bile geç kalmadım. Arkadaş buluşmalarımda da öyleyim. Her zaman buluşma saatinden önce orada olup beklerim insanları.

Yaşım küçük ama yine de bu huylarımın değişeceğini düşünmüyorum. Babamdan geçti bana sanırım, o da hep bir telaş halindedir her zaman. Ablam ve annem de çok rahatlar bizim aksimize ve bu konuda anlaşmazlık yaşarız hep.

Ne desem bilemedim ama bence değişecek huylar değil bunlar. O da ailesinde birinde görmüştür ve küçüklüğünden beri öyledir muhtemelen.

Bu yüzden buraya yazdım farklı bakış açıları farklı yabancı birilerinden alabileceğim fikirler tüyolar eleştiriler vs yol yakınken dönmek kolaya kaçmak gibi geliyor evlilik zor tabi kafaşarımız çok farklı gerçekten ortayolu bulmayada çalışıyorum ama nerer kadar dayanıcamı bilmiyorum hastayım dediğinde bazen üstüne titrer gibi yapıyorum bazen çok abarttıgını düşünüp sinir oluyorum dengem şaştı bilmiyorum acıkcası
Vallahı kolaya kacmak degıl bu
Bu ısın sonunda belkı 15 belkı 20 sene sonunda sınır hastası olmakta var
Sureklı kendınden odun vermek psıkolojık rahatsızlıklar yaratabılır
Esın odun vermıycekse alıskanlıklarından sadece sen odun veremezssın herhalde
Orta yol bulunamıyorsa en ıyı cozum ayrılmak..
Kolaya kacmak su sekılde olabılır
Severek evlendınız esınızın guzel bır ısı vardı
Bırgun ısten cıkarıldı uzun suredır ıssız gayretlerıne ragmen
Orada esınızı bırakırsanız bu kolaya kacmak olur
Yada esı hastalanınca bırakmak gıbı seyler

38 yasindaki birini degistirmeniz cok zor. Zaten insanlar degismiyor. Kabul edip biraz esnek olmaniz lazim. Siz dayatirsaniz o dayatirsa catisma normal

Zaten o yüzden buiraz geç evlenmiştir artık sizi nasıl araştırdıysa garantili ya😂😂
Takıntıları ve korkuları var bireysel terapi alması lazım ama siz önce aile terapistine gitmeye ikna edin doğrudan bireysele gideceğini zannetmiyorum
Hatta ikna için terapist çocuk için hazır olup olmadığımiza dair test yapsın ondan sonra yapalım dersiniz garantili ya kendisi
Böyle giderse çok yorulursun hele olursa çocuğunuz

Ben eşiniz gibiyim, bir an kendimi kötü hissettim ama geçti.

Seks konusunda hafta içi haftasonu ayrımı yapmasam da kocama "Türkiye saati 2.51 farkında mısın, hangi ülkenin saatine göre yaşıyorsun?" diye sorduğum en az 6 7 sefer olmuştur. Kaliteli bir uyku uyumazsam ve kaliteli bir yemek yemezsem kafama bomba düşmüş gibi hissederim.

Bir yola çıkılacaksa nereden gidilecek, nerede mola verilecek, kaçta çıkılacak, kaçta varılacak, güzergahta yenecek ne meşhur, yolda nereler görülecek, araba nereye bırakılacak, otoyolda çalışma var mı, otoyol ücreti ne kadar olacak, hgsde yeterli bakiye var mı hepsini düşünürüm. Yol boyunca da hep navigasyonum açıktır. Kocam İzmir otobanda kapattırmıştı dalga geçip, bak bu yol düz, en az 200 km böyle düz gideceğiz bırak şu telefonu diye. :D

Şarjım olmadan gezmem. Hayatım boyunca hiç telefonumun şarjı bitti diye bana ulaşılamadığı olmamıştır.

Bir tane çocuğum var, ikinci çocuğu şu an düşünmüyorum ama hayat uzun keskin değilim bilinmez. Yetebilir miyim bilmiyorum.

Kendim tek çocuğum, ailem her konuda destek olur.

Mesela pandemi, kapanma vs derken benim işler iyi ama kocam boş şu an. İşsiz değil ama gelir düşük, yeni iş yeri açtık derken borç var, arabayı değiştirmek istiyoruz. Ama diyorum bekleyelim, elimizdeki parayı arabaya gömmek makul gelmiyor. Dünya hali.

Ev taşıyacağız çünkü ben evden çalışıyorum, kendi işim. Evi kocamın iş yerinden 30 35 km öteye taşıyacağız. Çünkü yolu çekecek olan ben değilim, benim kabul edeceğim bir yol değil. Aslında konu, çocuk büyütmek için doğru çevre arayışında olmak. Okul önemli. Buraya nereden geldim? Kızım 2 yaşındayken okul arayışına girdim, beğendiğim okul 3 yaş sınıfı için bile yıllık 48 50 bin istiyordu. 3 yaşında başlasa, lise sonda ayrılsa 1 milyonu geçen bir masraf vardı ve buna sahip değildim, some sabit geliri olmayan esnaf problems. Yani 16 senenin muhasebesini yaptım. Pandemi çıktı da okula gidemediler neyse ki, rabbim kocamın yüzüne baktı belki de :D

Kocamın bu konuda ne düşündüğünü sordum az önce, konuyu görünce şikayetçi mi diye merak ettim. Hayatı kolaylaştırıyormuşum, her şeyi onun da düşünmesi gerekmiyormuş, ama bir yola da bavulumuzu alıp kafamıza göre çıksak fena olmazmış. Bir sonraki planımı gizli yapayım bari :D

Evet oğlak burcuyum. Tam bir oğlak hem de. Hayattaki en şanslı olduğum konulardan biri de oğlak burcu olmak. Çok istedim kızım da oğlak olsun diye, oldu. İkizler burcu kocam gizlice ağlayabilir :D

Mumkun değil 🤣
Ben direkt basak diye düşündüm hatta basak oglak özellikleri kombosu dedim icimden :) aslanlar bazen dedigim.dedik olur ama bu kadar değil i ih

Severek evlendik demissiniz, sevgililik döneminizde de bazı şeyleri farketmiş olmanız lazım.
Cinsellik buna dahil değil diyelim. O zamanda sizinle konuşmak için geç saatlere kadar beklemiyordur, birçok konuda kontrollüdür. Yol bakması, kredi kartı araştırması yapması bunlar normal zaten.

Eşinizde rahatsız olduklarınız değiştirilebilecek şeyler değil genel olarak. Çocuk konusu ise evlenmeden bir ev nasıl geçindirilir, ne kadar masraf olur bilmiyordur şimdi daha zor geliyor olabilir, yeni evliyiz demissiniz zaten çok aceleye gerek var mı?

Kafanızda bir erkek figürü var eşinizde ona uymayan ne varsa rahatsız olmuşsunuz. Tüm erkekler aynı olmak zorunda değil. Bu fikirden kurtulun ilk önce. Eşiniz babanız değil başka bir insan. Bir kalıba sokmaya çalışmaktan vazgeçin. Terliyken üst değiştirmesi bile rahatsız etmiş sizi o kadarına da karışmayın.

Size hak verdiğim nokta cinselliği çok fazla plana programa göre yaşıyor olmanız, onun haricindekiler size doğru ya da yanlış da gelse eşinizin kişisel özellikleri, eş de olsa müdahale edilemeyecek şeyler.

Bunlar terapi ile düzelen şeyler. Kendizi üzüp yıpratıp eviliğiniizi kavgalarla mahvetmeyin. Hemen çözüm üretin çok faydasını göreceksiniz sakın etlemeyin zorla da olsa götürün

Bana normal geldi tüm saydiklariniz ilk konunuzu açtığınizda yazdiklariniz. İşi yorucudur dikkat gerrken iştir normal yani

Bagırarak derken diğer odadan öteki odaya sesimi duyurmak için çünkü benim büyüdüğüm evde böyle kurallar yoktu gayriihtiyari sesimi duyurmak için konuşabiliyorum normal bir şey farklı büyütülmüş fazla hassas evet ertesi günü bi yolculuğa giderken 6 da kalkılıcaksa 9 yatıyor ben şahsen 6 da kalksam bile 12 de yatıyorum alt tarafı araba kullanacagı yolculuk yapacak hoş 6 saatlil bi mesafe değil 2 saatlik yol yani demek istediğim ben hayatımı planlı programlı yaşamaya alışık olmasıgım için yıllardır bende iş hayatında bulundum 1 yatıp 6 da kalktıgım da oldu demek istediğim bir erkek olarak uykusuz kalsa bile bunun üstesinden gelebilme düşüncesini kendisine empoze edemememiş erken kalkmak bir örnek aslında bilmiyorum ama fazlasıyla fikir uyuşmazlığımız var hoş biz yeni evliyiz erken kalkıyorum diye 1 de uyuyabilir eşimle vakit gecireyim yeni evliyiz bugünler bidaha geri gelmez düşüncesinin kafasında bulundurmasını isterdim

Iste sizin evinizde kural yokmus ama onunkinde varmis ki apartman dairesinde yasiyorsak normali o. Mustakil ev, ciftlik gibi bi yerde buyutulduyseniz keyfinize göre bagirarak konusmaniz da normal. 38 yasinda adam, sizin icin degismez üzgünüm.

Siz kendinizden uykunuzdan fedakarlik yapiyorsunuz ama adam yapmiyor, ne denebilir ki, zorla olmaz böyle seyler.

Dun de benzer bir konu vardi. Uyum sart. Uyumsuz insanlar evleniyor sonra adamin otoparki check etmesi bile sorun oluyor.

Neyse degismez bu adam.
Kimse degismez, degisim mümkün olsa siz degisin esinize uyun. Ama olmaz. Kabullenmek, guzel yönleri görmek veya yollari ayirmak gibi secenekler var.

rahatına fazla düşkün ayrıca tv sesini gece asla acmaz yani anlamıyorum diyorum yok insanlar rahatsz olurmuş yüksek sesle konuşmaz ben bagırırak konuşurum bazen mutfakta gece gec saatlerde tabak canak sesi yapmamı istemez rahatsz olurlarmış onlar yapıyor ama diyorum

Adamda biraz duzenli olma takintisi var tamam da sizin yaptiginiz seyler de normal değil. Toplu yaşam kurallari bunlar zaten, NORMAL yani. Bunlari da adamin takintisi diye yazmazsin. 😁
Asiri sorumsuzluk ve rahatlik sizde var bence o yuzden adamin problemi 1se siz 10 yapiyorsunuz.

Ailesinden destek görüyor maddi manevi sağolunlar biz istemesekte ayrıca kenarda çocuga ayırmış birikimimiz var ben etrafımda hem ev kredisi ödeyip hem tek maaşla hemde tek cocuğun okul masraflarını karşılayabilen kişiler görüyorum ben zaten herseyiyle yetebileceğimizi düşündüğüm için cocuk yapma isteginde bulundum zar zor geçinebilsem neden isteyim ki ailesi de bu konuda ısrarcı kendi helmiş belli bir yaşa aile kurmaktan korkacaktı evlenmeyecekti o zaman

Şu konuya gelirsek "tek maaş" bir miktar degildir. Tek maaşla bir başkasi ev, araba alabilir. Bu sizin de alacaginiz anlamina gelmez. Sabit bir tek maaş miktari yok.

Başka bi yorumda asgari ucretle 3 cocuk demişsiniz. Bu sorumsuzlugun kacinci seviyesi artik ve bunu ornek veriyorsunuz. 😧😧
Cocugun herseyine yetebilecek olsaniz aile yardimi almazdiniz.
Benim de bir akrabam var devamli kayinpeder destegiyle birikim yapiyor geciniyor, kendisinin gecinebildigini zannediyor. 🙄

Eşiniz konu acsa daha yerinde olurmuş.

Elbette her insan işyeri evine yakın olsun ıster bu cok nornal.

Ama gideceği yerin otoparkı var mı diye bakmak çok saçma geldi bana

Elbette her insan işyeri evine yakın olsun ıster bu cok nornal.

Ama gideceği yerin otoparkı var mı diye bakmak çok saçma geldi bana

Hangi sehirde yasiyorsunuz?

Haftasonu yer bulmanin imkansiz oldugu semtler var istanbulda, katlı otoparklar bile agzina kadar dolup tasiyor. Hafta ici de kolay bulunmuyor ayni semtlerde.
Kenardaki 3 5 araclik ispark icin tekme tokat kavga cikan semtler falan :)

Ben kuzguncuk ve bebekte otopark görevlisini arayip yer bile ayirtiyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ama kucuk sehirde veya az popüler ilcelerde tabi böyle seylere gerek yoktur.

Hangi sehirde yasiyorsunuz?

Haftasonu yer bulmanin imkansiz oldugu semtler var istanbulda, katlı otoparklar bile agzina kadar dolup tasiyor. Hafta ici de kolay bulunmuyor ayni semtlerde.
Kenardaki 3 5 araclik ispark icin tekme tokat kavga cikan semtler falan :)

Ben kuzguncuk ve bebekte otopark görevlisini arayip yer bile ayirtiyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ama kucuk sehirde veya az popüler ilcelerde tabi böyle seylere gerek yoktur.
İstanbul

Bir şekilde otopark yeri bulunuyor
Bulunmuyorsa ücretli otoparklar var sonuçta.
Bu da dert olmasın yani 😀

Ben konuştum onunla aramızdaki soğukluğu Karı koca gibi değilsiniz der aslında bizim asıl problemimiz hep cinsellikti benn annesiyle başbaşa kalınca konuştum hafta içi haftasonu anlayışı var dedim kızdı baya erkek kısmı ister dedi planı olmaz bu işin dedi sonra konuşmuş oğluyla eşim düzelir gibi oldu ama yine aynı
Ben annesiyle o kadar ince konuları konustunuz mu diye sormamistim aslinda :) sadece mesela erken yatar erken kalkar, şu yemeği yemez, şu davranisi sevmez gibi sabit, ailesinin de bildigi huylari var mi diye sordunuz mu anlaminda demistim. Bence esinizin cinsel sorunlari var, diger her sey bahane. Bir de o size gelince ve reddetseniz ne olur mesela, sorun mu cikar, size bagirir mi yoksa tamam nasil.istersen diyip arkasini dönüp uyur mu? Eger ikincisini yapiyorsa sorun olma olasiligi daha yuksek geldi.
Benim de ailem öyledir saygılı ve sevgili annem telaşlıdır babamın kafa rahattır sanırım kızlar birazda baba figürünü ötnek alıyor eşine
Simdi benim babam da benim gibiydi daha doğrusu ben onu rol.model aldim annem daha rahat ve akisinda yasar. Ben babam gibi daha planli programliyimdir. Erkeklerde de babami aramiyorum, belki beni daha da esnetecek biri olsa guzel.olur diyorum ama aman bosverci tipler degil. Yani direkt anne baba figürü uzerinden gitmemek lazim. Esiniz babaniz degil, ayri bir birey. Siz de anneniz degilsiniz o yuzden anne babanizin iliskisinin aynisi olamazsiniz. Benim de en güzel örneğim onlar ama ben de annem gibi degilimdir :) asgari musterekte anlasabilmek onemli sevgi, saygi, güven gibi.
Ben eşiniz gibiyim, bir an kendimi kötü hissettim ama geçti.

Seks konusunda hafta içi haftasonu ayrımı yapmasam da kocama "Türkiye saati 2.51 farkında mısın, hangi ülkenin saatine göre yaşıyorsun?" diye sorduğum en az 6 7 sefer olmuştur. Kaliteli bir uyku uyumazsam ve kaliteli bir yemek yemezsem kafama bomba düşmüş gibi hissederim.

Bir yola çıkılacaksa nereden gidilecek, nerede mola verilecek, kaçta çıkılacak, kaçta varılacak, güzergahta yenecek ne meşhur, yolda nereler görülecek, araba nereye bırakılacak, otoyolda çalışma var mı, otoyol ücreti ne kadar olacak, hgsde yeterli bakiye var mı hepsini düşünürüm. Yol boyunca da hep navigasyonum açıktır. Kocam İzmir otobanda kapattırmıştı dalga geçip, bak bu yol düz, en az 200 km böyle düz gideceğiz bırak şu telefonu diye. :KK70:

Şarjım olmadan gezmem. Hayatım boyunca hiç telefonumun şarjı bitti diye bana ulaşılamadığı olmamıştır.

Bir tane çocuğum var, ikinci çocuğu şu an düşünmüyorum ama hayat uzun keskin değilim bilinmez. Yetebilir miyim bilmiyorum.

Kendim tek çocuğum, ailem her konuda destek olur.

Mesela pandemi, kapanma vs derken benim işler iyi ama kocam boş şu an. İşsiz değil ama gelir düşük, yeni iş yeri açtık derken borç var, arabayı değiştirmek istiyoruz. Ama diyorum bekleyelim, elimizdeki parayı arabaya gömmek makul gelmiyor. Dünya hali.

Ev taşıyacağız çünkü ben evden çalışıyorum, kendi işim. Evi kocamın iş yerinden 30 35 km öteye taşıyacağız. Çünkü yolu çekecek olan ben değilim, benim kabul edeceğim bir yol değil. Aslında konu, çocuk büyütmek için doğru çevre arayışında olmak. Okul önemli. Buraya nereden geldim? Kızım 2 yaşındayken okul arayışına girdim, beğendiğim okul 3 yaş sınıfı için bile yıllık 48 50 bin istiyordu. 3 yaşında başlasa, lise sonda ayrılsa 1 milyonu geçen bir masraf vardı ve buna sahip değildim, some sabit geliri olmayan esnaf problems. Yani 16 senenin muhasebesini yaptım. Pandemi çıktı da okula gidemediler neyse ki, rabbim kocamın yüzüne baktı belki de :KK70:

Kocamın bu konuda ne düşündüğünü sordum az önce, konuyu görünce şikayetçi mi diye merak ettim. Hayatı kolaylaştırıyormuşum, her şeyi onun da düşünmesi gerekmiyormuş, ama bir yola da bavulumuzu alıp kafamıza göre çıksak fena olmazmış. Bir sonraki planımı gizli yapayım bari :KK70:

Evet oğlak burcuyum. Tam bir oğlak hem de. Hayattaki en şanslı olduğum konulardan biri de oğlak burcu olmak. Çok istedim kızım da oğlak olsun diye, oldu. İkizler burcu kocam gizlice ağlayabilir :KK70:
Simdi bu tur özellikler bir kadinda olduğunda erkegin konfor alani genişler ama bir erkekte oldugunda bazi kadinlar kendini kisitlanmis hissedebilir mesela ben hissederim. Benim de yükselen oglak :) garanticiyimdir bir cok konuda ama kendimde sabit gördüğüm bazi özellikleri esnetmeye çalışıyorum çünkü en basitinden bu planli organize halim is yerinde haddinden fazla iş yüküne sebep oluyor hayir istemiyorum desem de is üstüne is kitleniyor ve bu benim sagligimi bozmaya başladı. Yani kendi adima hayatimi esnetmeye cabaliyorum, benim gorustugum erkekler de inadina cok asiri rahat spontane tiplerdi ki hic anlasamadim çünkü az da olsa plan program olmali derim :) yani herkesin bakis acisi farkli elbette ama kendi adima hayatin her alaninin kontrol edilemeyecegi farkindaligina ulastigimi ve o yuzden de bazi konularda esneme payi verilmesi gerektigini düşünüyorum.
Siz esiniz ikizler diye rahatsiniz :) çünkü cok esnek ve her ortama ayak uyduran, akisinda yasamayi seven bir burctur :) baska bir konuda daha yazmıştiniz cok farkliliklara sahip olduğunuz halde güzel bir cift olabildiginizi ki orada da size istisna denmisti :)

İstanbul

Yok malesef bazi semtler hic öyle degil ya. Zaten ucretsiz otopark yok ki. Ben evimin önüne parketsem ispark fis kesiyor 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ama semtten semte degisiyor olabilir.
Normal herhangi bir ara mahalleye amcaogluna oturmaya giderken de otopark var mi diye dusunmezsin. Konu sahibinin esi bu gruptaysa hak veririm.
Ama modaya giderken dusunursun.

Yok malesef bazi semtler hic öyle degil ya. Zaten ucretsiz otopark yok ki. Ben evimin önüne parketsem ispark fis kesiyor 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ama semtten semte degisiyor olabilir.
Normal herhangi bir ara mahalleye amcaogluna oturmaya giderken de otopark var mi diye dusunmezsin. Konu sahibinin esi bu gruptaysa hak veririm.
Ama modaya giderken dusunursun.
İstanbulda yaşanıyorsa
Bir-çok semte de gıdılıyordur zaten

İstanbul

Ücretli otoparka isparkın parkları var oraya girelim saati şu kadardır diyorum mesela mırın kırın ediyor hoş bi yerde kaldığımız vakitte taş çatlasın 2 saat bi kere camlıca tepesine gitmiştik Otoparka parkettik ücretli bomboştu ben orada yemek yemek istemiştim çamlıca tepesindr ama o hiç oralı olmadan eve getirdi dışardan sipariş etti belli yerlerde yemek yemeyi sever bende ona ayak uydururum genelde .çocuk konusuna gelicek olursak arkadaşlar çocuk yapma meraklısı gibi görmüş ama ben çocugun bakımından tutun bezine mamasına maddi manevi her bakımını düşünüyorum çocuk bakmak gercrkten kolay değil ha ben de neden rahatımı bozayım ki sonuçta çalışmak ev işi yapmaktan ve çocuk bakmaktan gerçekten daha kolay bana göre yani çok yanlış yerlere ceken olmuş hoş genç 31 yaşıma gelmiş bir kadık olarakta annelik duygusunu da tatmak isterim ayrıca öocuk bakma konusunda bama göre en çok annelere iş düşüyot çalışsada çalışmasada babalar sadece maddi olarak bakım sağlıyor genelde tamam bi birey yetiştiriyorsunuz kolay değil her iki çiftinde yetiştirmesi emek vermesi gerekiyor yani hal böyleyken çocuk yapmak yetiştirmek topluma hayırlı bir evlat kazandırmak dünyanın en zor işi bence işin kolayı varken neden bu sorumluluğun altına girmrk isteyim

Back
X