• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim degismiyor

Arkadaşlar ben 12 senelik evliyim eşim evliliğimiz başından beri evin ihtiyaclari konusunda hep cimriydi bu arada bn evliliğimiz ilk yıllarında çalıştım beraber borçlarımızı kapattık çocuk olduktan sonra calisamadim maalesef bu arada sürekli maddi sıkıntılar yaşadık ve hala devam ediyor eşimin borçları evin ihtiyaclari çocukların masrafları derken ay sonu ucu ucuna yetiyor onada hak veriyorum ama tek kişi bu devirde çalışıp geçinmek çok zor ama benim durumumda belli 😞benim halimi bildiği halde sinirledndiginde sende çalış tek kişi bu kadar oluyo diyo mesela mutfa ihtiyaclarini söylediğimde soylene söylene aliyo desem bı turlu demesem evde bitmiş niye söylemiyorsun diyo söylesem şikayet ediyo gibi tavırlar yıllardır böyle soğudum konuşuyorum tavır yapıyorum düzelir gibi oluyo 2 güne aynı değismiyor sizin eslerinizde böylemi
Hiç gurur yapmıyor musunuz mesela

Kazandığı parayı size vermek istemeyen ve çalışmanızı talep eden biri var karşınızda

Ben de çocuk bakıyorum diyebilirsin ama inan aynı şey değil, eşin de bu duruma razı değil belli ki

yok değişmez kuzum yanı onu o şekilde kabul edeceksiniz yada boşanacaksınız

Arkadaşlar ben 12 senelik evliyim eşim evliliğimiz başından beri evin ihtiyaclari konusunda hep cimriydi bu arada bn evliliğimiz ilk yıllarında çalıştım beraber borçlarımızı kapattık çocuk olduktan sonra calisamadim maalesef bu arada sürekli maddi sıkıntılar yaşadık ve hala devam ediyor eşimin borçları evin ihtiyaclari çocukların masrafları derken ay sonu ucu ucuna yetiyor onada hak veriyorum ama tek kişi bu devirde çalışıp geçinmek çok zor ama benim durumumda belli 😞benim halimi bildiği halde sinirledndiginde sende çalış tek kişi bu kadar oluyo diyo mesela mutfa ihtiyaclarini söylediğimde soylene söylene aliyo desem bı turlu demesem evde bitmiş niye söylemiyorsun diyo söylesem şikayet ediyo gibi tavırlar yıllardır böyle soğudum konuşuyorum tavır yapıyorum düzelir gibi oluyo 2 güne aynı değismiyor sizin eslerinizde böylemi
Kaç çocuk var, yaşları kaç? Tek maaşla çok zor olur malesef.

Senenin 6 ayı kaynana kayınpeder bakıyorsun zaten, onlara bakacağına çalışsan daha mutlu olurdun, onların gelmesine de laf hakkın olurdu belki.

Sen hiçbir şey yapamazsın maalesef, evde demirbaş iki insan varken 3 çocuk yapabilmişsin. Bu saatten sonra boşanamazsın da.

Hayır bir de kocana desene baban ve annen yılın yarısında burada yiyip içiyorlar, beş kuruş katkı yok diye. Ya da ne bileyim kocan dahil kimseye yemek vs yapma iş yapma diyeceğim de, evliliğinin ilk senesinden itibaren her yıl 6 ay kayınvalide kayınpeder ile yaşayan birisin. Yapamazsın muhtemelen

Merhaba,
Cimrilikten kastınız tam olarak nedir? Varken size almaması evine harcamaması mı orayı tam anlayamadım.
Birde sabit maaşlı biriyle evlendiyseniz adamın alım gücünün düşmesi yetememesi normal. Ek iş yapmasını mı bekliyorsunuz gerekirse de yapmalı tabi. Eskiden limon satarım yine evimi geçindiririm diyen yiğitler vardı artık sende kazan evde oturma diyen uslupsuz tiplerde var....

Kişisel görüşüm ise yaşadığınız şehir mi ilçe mi bilemiyorum ama zaman artık omuz omuza verip çarkı çevirme zamanı. Eskiden bir memur evini geçindirir cocuklarını okutur evini arabasını alırdı. Ne yazıkkı şuan bir memur evin temel ihtiyaçlarını karşılamakta çok çok zorlanıyor. Asgari ücretle geçinenleri hiç saymıyorum.

Size karşı uslubunu doğru bulmadım. Fakat sizinde konu karşısında tavrınızı sağlıklı bulmadım. Eldeki imkanlar belliyken nasıl değişmeli adam?

Başlık ve konu keşke eşimin maaşı yetmiyor. Gelirimizi artırmak için ne yapmalıyız olmalıydı sankiiii :)

Yinede hakkınızda hayırlısı olsun. 3 cocuk 6 ay boyunca size kalan kayın tarafı zor yani Allah ikinizede sabır versin.

Not : başlık açıp kaybolmak neyin nesi ?

Üc cocuk… olmayan sartlarda ben bu ülkenin dogurganligi bu kadar sevmesini anlayamiycam asla.

insanlar değişmez
olduğu gibi kabul edeceksiniz
evin tüm ihtiyaçlarını siz karşılamayın

konu açıyor neden cevap vermiyorsunuz @yaseminsy
herkes sormuş siz neden çalışmıyorsunuz?
eşiniz cimri değil bu anlattıklarınıza göre.. yetiremiyor

Neden çalışmıyor, çünkü 3 çocuğa bakacak (hadi 2'si büyük olsun) bakıcı parası ya da kreş parasını anca çıkaracak çalışırsa. Muhtemelen asgari ücret kazanacak.
Aile planlaması nedir öğrenmeliydiniz. Siz de öyle eşiniz de.. Borç harç varken, kendinize zor yetiyorken 3 çocuk yapmak hiç akıllı insan işi değil. Durumu iyi olan, eve çift maaş giren evlerde bile insanlar 3 çocuk yapmaya korkuyor. 2.yi bile düşünmüyorum. Eşiniz boğazınızdan kısarken "çocuk yapmadan önce düşünseydin, ben düşünemedim sen akıl etseydin" diyin madem.
Adam da bir yerde haklı tavır ve uslubu yanlış olsada. Tek maaşla 5 kişilik ev geçindirmek çok zor ve stresli olmalı.
Yapacak bir şey yok. Çocuklara bakacak birini bulup çalışacaksınız, koca eline bakmayacaksınız.

Neden çalışmıyor, çünkü 3 çocuğa bakacak (hadi 2'si büyük olsun) bakıcı parası ya da kreş parasını anca çıkaracak çalışırsa. Muhtemelen asgari ücret kazanacak.
Aile planlaması nedir öğrenmeliydiniz. Siz de öyle eşiniz de.. Borç harç varken, kendinize zor yetiyorken 3 çocuk yapmak hiç akıllı insan işi değil. Durumu iyi olan, eve çift maaş giren evlerde bile insanlar 3 çocuk yapmaya korkuyor. 2.yi bile düşünmüyorum. Eşiniz boğazınızdan kısarken "çocuk yapmadan önce düşünseydin, ben düşünemedim sen akıl etseydin" diyin madem.
Adam da bir yerde haklı tavır ve uslubu yanlış olsada. Tek maaşla 5 kişilik ev geçindirmek çok zor ve stresli olmalı.
Yapacak bir şey yok. Çocuklara bakacak birini bulup çalışacaksınız, koca eline bakmayacaksınız.

7 kişiler kayınvalide ve kayınpeder de var

Maddi durumu iyi olmadığı halde 3 çocuk büyük cesaret gerçekten. Ki daha 12 yıllık evlilik yani çocuklar hala çok küçük. Erkekler cocugu yaparken yapıyor bakmak söz konusu olunca yüzde doksanı orta da yok o yüzden aile planlamasıni kadının kendine göre yapması taraftarıyım. Bu devirde gerçekten geçinmek zor kari koca iki kişi çalıştığı halde yetişmeyen durumlar oluyor gerçekten. Bu saatten sonra da eşiniz değişmez sizin de bu saatten sonra çalışabileceginizi hiç sanmıyorum. Zaten 37 yaşındasınız çocukların kendini bakacak duruma gelmesini bekleyip işi girecek duruma geldiğiniz de 45 yaşında olacaksınız o saatten sonra da ne siz çalışmak istersiniz ne de yıllardır calismayan o yaşta birini bir iş veren ister. Bu kervan böyle yürür gider Allah kolaylık versin

Adam haklı falan değil valla o da 3 çocuk yaparken düşünecekti sadece kadınlar mı düşünecek madem gücü yetmeyecekti tek başına ev geçindirmeye 1 çocuk yeter az büyür çalışırsın tek başıma yetemem diyecekti. eminim bu kadın 3 çocukla çalışsa kocası elini bir şeye sürmeyecek yaptığını da ite kaka zorla yapacak. Hayat müşterek kafasında biri olduğunu hiç sanmıyorum yılın 6 ayı anasına babasına baktırıyor bu adam öyle eşitlik falan bilmez. madem karısının çalışmasını istiyor annesini babasını her sene niye kadının başına dikiyor.

1.İnsanlar asla değişmez başlığa istinaden. Bunu ne kadar erken idrak etseydiniz o kadar iyiydi.
2-Geçim sıkıntısı çekiniyorsanız ve arzularınız varsa çocuk yapmak yerine çalışabilirdiniz.
3-Geçim sıkıntısı çekiyorsunuz niye 3 çocuk yaptınız?

Adam haklı falan değil valla o da 3 çocuk yaparken düşünecekti sadece kadınlar mı düşünecek madem gücü yetmeyecekti tek başına ev geçindirmeye 1 çocuk yeter az büyür çalışırsın tek başıma yetemem diyecekti. eminim bu kadın 3 çocukla çalışsa kocası elini bir şeye sürmeyecek yaptığını da ite kaka zorla yapacak. Hayat müşterek kafasında biri olduğunu hiç sanmıyorum yılın 6 ayı anasına babasına baktırıyor bu adam öyle eşitlik falan bilmez. madem karısının çalışmasını istiyor annesini babasını her sene niye kadının başına dikiyor.
adama kim haklı dedi bilmiyorum, öyle bir şey mi dendi?
adama haklı değil de muhtemelen cimri de değil bu fakirlik, dendi daha çok diye hatırlıyorum konuyu

kadın da açmış konuyu gitmiş zaten ama hani mesele haklı olmak değil ki, haklı olana madalya vermiyorlar.
adam haksız olsa ne olacak burada karım şöyle böyle diye dert yanan adam değil
adama kalırsa işte karısı anası babası çol çocuk yuvarlanıp gidiyorlar, böyle bir kafa bile yaşıyor olabilir . ya da "ne b.k yemeye yaptıysam 3 çocuk, 1 çay içemiyorum kafama göre" kafası da yaşıyor olabilir. bilmiyoruz. çok da önemli mi?

erkeklerin derdini de erkekler düşünsün yahu. erkekler genel olarak da rahat zaten.

derdi kadınlara kalıyor bu durumların. can yakan kısım orası.

"annesini babasını her sene niye kadının başına dikiyor." çünkü dikebiliyor.
bitti.
o erkek. buna göre dikkatle hareket etmesi gereken kadın. erkek zaten nasılsa ne yapsam kabul edecek diye diye geziyor.

bu kadın belli ki geçinemiyor. boşanamaz da boşansa ne yapcak 3 çocukla? senelerce kocam yapmıyor diyip duracak muhtemelen. bu konuda kendini rahatlatma mekanizması bu bence.
kendini, çocuklarını nasıl bir şeyin içine soktuğunu sorgulamayacak ama
kadınlar kendini bu hallere koyarken dikkatli olmalı. erkekler en olmadı, alıyor ceketini gidiyor...

erkekler de bakacağı kadar çocuk yapsın, ana-baba baktırmak için evlenmesin, elbette ve keşke. ama erkeklerden fazla bedel ödeyen kadınlarsa, en önemlisi çocuklarsa daha da dikkatli olması gereken de kadınlar gibi geliyor bana...

Biz bilmiyor muyduk çocuk doğurdum diyip evde yatmayı.

Hemen gelir şimdi " ivdidi işlir bitmiyir, iv hinimliği di zitin ivdi çilişmik" diyenler.

Bizim evimizde yemek pismiyor, temizlik yapılmıyor, çocuk gece ateslenince başında sabahlanmiyor sanıyorsunuz herhalde.

Hem durumu olmayıp hem çalışmamak çok büyük bir saçmalık.

adama kim haklı dedi bilmiyorum, öyle bir şey mi dendi?
adama haklı değil de muhtemelen cimri de değil bu fakirlik, dendi daha çok diye hatırlıyorum konuyu

kadın da açmış konuyu gitmiş zaten ama hani mesele haklı olmak değil ki, haklı olana madalya vermiyorlar.
adam haksız olsa ne olacak burada karım şöyle böyle diye dert yanan adam değil
adama kalırsa işte karısı anası babası çol çocuk yuvarlanıp gidiyorlar, böyle bir kafa bile yaşıyor olabilir . ya da "ne b.k yemeye yaptıysam 3 çocuk, 1 çay içemiyorum kafama göre" kafası da yaşıyor olabilir. bilmiyoruz. çok da önemli mi?

erkeklerin derdini de erkekler düşünsün yahu. erkekler genel olarak da rahat zaten.

derdi kadınlara kalıyor bu durumların. can yakan kısım orası.

"annesini babasını her sene niye kadının başına dikiyor." çünkü dikebiliyor.
bitti.
o erkek. buna göre dikkatle hareket etmesi gereken kadın. erkek zaten nasılsa ne yapsam kabul edecek diye diye geziyor.

bu kadın belli ki geçinemiyor. boşanamaz da boşansa ne yapcak 3 çocukla? senelerce kocam yapmıyor diyip duracak muhtemelen. bu konuda kendini rahatlatma mekanizması bu bence.
kendini, çocuklarını nasıl bir şeyin içine soktuğunu sorgulamayacak ama
kadınlar kendini bu hallere koyarken dikkatli olmalı. erkekler en olmadı, alıyor ceketini gidiyor...

erkekler de bakacağı kadar çocuk yapsın, ana-baba baktırmak için evlenmesin, elbette ve keşke. ama erkeklerden fazla bedel ödeyen kadınlarsa, en önemlisi çocuklarsa daha da dikkatli olması gereken de kadınlar gibi geliyor bana...
bi kaç yorum gördüm adam haklı bu zamanda tek maaş geçinmek de zor minvalinde. Kim yazdı dikkat etmedim. değil diyorum çünkü bu konuda yetmiyor diye şikayet eden adam. evet kadın da adam da düşünmeli biz bu 3 çocuğa bakabilecek miyiz diye. bizim muhattabımız konu sahibi olduğu için ona söylüyoruz niye 3 çocuk yaptın diye ama adam da düşünmemiş o düşünseydi şikayet edecekse diyorum.

Back
X