Eşim depresyonda

Ayikolreiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
547
533
33
31
Merhaba arkadaşlar eşim depresyonda yasimiz genç dertlerimiz çok . Eşim bence uzun süredir depresyonda ama bu sene dipleri yaşıyor. Ölmek istiyorum diyor sürekli ne yapacağımı şaşırdım ailesi ilgisiz ben ikna edemiyorum uzman yardımı alması için. Çaresiz kaldım siz neler tavsiye ediyorsunuz ?
Nedenlerine gelince çok kötü bir çocukluk geçirmiş gecmisi unutamiyor şimdi de ağır bir hastalıgi var ve kabullenemiyor kendini aciz hissediyor manevi olarak da boşlukta ibadetlerini falan da terketti .
Bana karşı da kendini suçlu hissediyor . Oysa ben onsuz rahat bir hayat yaşamaktansa onunla çile çekmeye razıyımm. En güzel günlerim onla geçti şimdi sıra kötü günlerde ise ben varım. Ama nasıl yardımcı olabilirim ki ?

Birde sürekli duyguları değişiyor fikirleri değişiyor bir çok sakin bir çok kızgın bir enerjik bir bitkin vs vs vs işte . Acaba bu da depresyona mi bağlı bir durum ?

Mesela bu aralar yurtdışına yerleşme fikri var ama biliyorum ki kısa süre sonra bu fikri de değişecek ve bu beni çok yoruyor

Arkadaşlar eşim ölümü istiyor ve ben çok caresizim aklıma bir çözüm gelmiyor en azından tecrübelerinizi yazsaniz? Erkek depresyonu kadın gibi değil iyileşmeye tamamen kapalilar

Ilac destegi almasi lazim bu sekilde üstesinden gelemezsiniz. Maddi problemler de var. Yurt disi fikrinden vazgecse daha iyi olur bu psikolojiyle cok daha ciddi sorunlar yasayabilir. Yurt disinda yasamak oyle kolay is degil ruh sagligi iyi insanlar bile adaptasyon sorunu yasiyor. Cok ozel degilse cocukken yasadigi seylerden bahseder misiniz öneriler de bulunmak adina soruyorum.

Geçmiş olsun öncelikle ağır depresyon için herşeyden önce sevgi gerekli ona sık sık sevdiginizi onsuz hayatın anlamı olmadığını hissettirin dillendirin ve guzel sözlerle mantıklı bir şekilde yardım alması gerekrigini anlatin yardım almanın sadece akli dengesi yerinde olmayan insanlar için değil herkes için olduğunu tatlı dille anlatın ama en başta sevgiyle yaklaşın biz kadınlar depresyona girince küçük güzel bi söz yüzümüzu guldurur aslında erkeklerde oyledir

Ilac destegi almasi lazim bu sekilde üstesinden gelemezsiniz. Maddi problemler de var. Yurt disi fikrinden vazgecse daha iyi olur bu psikolojiyle cok daha ciddi sorunlar yasayabilir. Yurt disinda yasamak oyle kolay is degil ruh sagligi iyi insanlar bile adaptasyon sorunu yasiyor. Cok ozel degilse cocukken yasadigi seylerden bahseder misiniz öneriler de bulunmak adina soruyorum.
Zaten kısa süre sonra vazgeçer çünkü sürekli yenifikirleri oluyor.
Babasından zulüm görmüş asagilanma vs annesi de gözlerinin önünde ağır şiddet görmüş bir dönem de maddi sıkıntı yaşamışlar çok küçük yaşlarda kagit falan toplamış sonra basketbol a başlamış çok basariliymis hayatı degisecekken kalp hastası olduğunu öğrenince bırakmak zorunda kalmis

Geçmiş olsun öncelikle ağır depresyon için herşeyden önce sevgi gerekli ona sık sık sevdiginizi onsuz hayatın anlamı olmadığını hissettirin dillendirin ve guzel sözlerle mantıklı bir şekilde yardım alması gerekrigini anlatin yardım almanın sadece akli dengesi yerinde olmayan insanlar için değil herkes için olduğunu tatlı dille anlatın ama en başta sevgiyle yaklaşın biz kadınlar depresyona girince küçük güzel bi söz yüzümüzu guldurur aslında erkeklerde oyledir
Bilmiyorum ki bu depresyon konusunda kadınlar daha mücadeleci sanki . Güzel soz bile söylesem üzerinde yük hissediyor. Zaten bana da mutsuzluk verdiğini zannediyor elinden gelse boşar ve çeker gider

Bende şuan depresyondayım...
Bol sevdiğinizi söyleyip sarılın
Yanında olun
Yalnız hissetmesin

Cok gecmis olsun canim benim :(
Oncelikle zevk aldiginiz seyler yapin ona ne kadar degerli oldgunu hissdin sevgisizlikten oluyor bu is ortami felan nasil iletisim sorunu yasiyormuh

Hasta olmayı kabul edemedi bir türlü ve depresyon tedavisi olduğuna da inancı yok . Ailesinr anlatıyorum insan kendi kendinin psikologudur diorlar sadece bu kadar. Şuan tek korkum kendini öldürmesi. Ben de iyi değilim kendimi netten eşini kaybeden kadınlar hakkında arama yaparken buldum bugün

Psikolog için ikna edin kesinlikle, ileri evre rahatsızlık belirtisi gibi annemden biliyorum ölme istediği oluştuğunda ileri düzey psikolejik rahatsızlığa geciyor diye biliyorum ilaç tedavisi ile atlatabilir.

Cok gecmis olsun canim benim :KK43:
Oncelikle zevk aldiginiz seyler yapin ona ne kadar degerli oldgunu hissdin sevgisizlikten oluyor bu is ortami felan nasil iletisim sorunu yasiyormuh
Ben elimden geldiği kadar birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyorum ona ihtiyacım olduğunu belli eden ufak görevler veriyorum sevdiğimbir yemeği yaptiriyorum veterinere kedi götürtuyorum böyle ufak şeyler sonra da benim elim kolum gibi olduğunu vurguluyorum. Etrafında çok arkadaşı yok malesef çok aktif bir hayatı yok bu da tetikliyor

Back
X