Eşim dişlerini fırçala dememe bozuldu

gayette iyi söylemissin.alinacak ne varki bunda erkek milleti iste :47: kendileri söylese hakli olurlar biz söylesek suc olur bide naz yaparlar :63:

Bence sorun uslüp... yanlış bir biçimde rahatsızlığınızı belli etmişsiniz... "hayatım ben yemediğim için, soğan çok koktu, rica etsem dişini fırçalayabilir misin?" gibi tatlı dille konuşsaydın, eşinde alınmazdı... :34:

aynı canım emziriryorum ve bende de fazla kilolar var maalesf
bende az yesem sütmüt kalmıyor kızım basıyor çığlığı
soğan sarmısak konusunda bende çok hassasım ya
Allah kolaylık versin canım

İnsanlar sabah dışarı çıkarken dişlerini fırçalar, tertemiz giyinir..
Ama evde paspal giyinir, eşinin koynuna yatarken diş fırçalamaz..
Evlisin ya, katlanıcan herşeye..:27:

Ben çok pimpirikliyim o konuda, evde herkes yemek sonrası dişlerini fırçalıyor. Kızım da öyle alıştı.

Eşin de sen de yemek sonrası diş fırçalamayı alışkanlık edinin, kokulu bişey yemeseniz bile..
Tüm gece o bakteriler ağzınızda kalmasın hem..

Soğan vs yediği zaman eşine naneli sakız da ver ayriyeten.
Ama tam öpüşme anında reaksiyon verince hoş olmamış olabilir.
Gerçi karı-koca arasında bunun da lafı olmamalı. "aşkım soğan kokuyo, dişlerini fırçala da gel" falan deseydin işveli cilveli falan, belki daha iyi olurdu.

kötü bir durum gerçekten, ,insan bazen vereceği tepkinin nereye varacağını düşünemeyebiliyor, bende özellikle ağız kokusuna çok hassasım..yatarken ya da özellikle akşam yemeğinde mümkün mertebe soğansız yada sarımsaksız yemekler yapmaya özen göstermek lazım, soğan yemeyen birine o kokuyu çekmek işkence gibi :50:
ama diş fırçalama alışkanlığı herzaman lazım.ardından naneli yada keskin kokulu malzemeler..ağız gargarası..vs.(maydonoz yada nane yemek).çözüm olabilir...ileride fırçalamaya fırçalamaya ağız tam bir çöplük haline dönüşecek..:50: kişisel bakım ve her insan bunu kendi sağlığı için yapmalı ya da yanında olan insana saygıdan..açık açık söylemek en güzeli ama kırmadan, ima etmeden, güzel güzel konuşarak nu durumu anlatmak en güzel çözüm..tavrınız en baştan belli olsun, çünkü günü kurtarmak değil ki amaç ömür boyu karşılaşılacak bir durum..

İnsanın önce kendisine sonra da etrafındakilere saygısı olmalı
Duyarlı olan kişi, insanların kendinden rahatsız olabileceklerini düşünür ve her türlü kişisel temizliğini yapar
Sorunu kendinizde aramayın
Özür de dilemeyin yanlış bir şey yapmamışsınız.

Yanlış yapmamışsın tabiki de..hatta çokda nazik davranmışsın.
Ben olsam,git dişlerini fırçala ağzın kokuyor derim.. oda bana der ne var bunda..
bir olumsuzluk varsa bunu konuşarak halletmeliyiz,insanın ağzıda kokar tenide yeri geldiğinde.
Eşlerse bunu en iyi fark edenlerdir,biz birbirmizi uyarmayacağızda elalemden mi bekleyeceğiz.

Tesadüfe bak akşam bizde soğan yedik ama her ikimizde.Sonrada mışıl mışıl uyuduk..Bizde yersek genelde beraber yeriz kokudan rahatsız olmayalım diye.Çünkü dişini fırçlasanda koku geçmiyor...

her çiftlerde böyle bişey yaşanır. ama tavrınıza alınmış olabilir eşin. arkanı dönüp yatmak yerine direk dişlerini fırçalarmısın hayatım gibi kelimelerle ifade etseydin daha güzel olurdu.

İyi de hem koskoca adam hala özbakım becerisi kazanamamış, o şekilde cumburlop yatağa giriyor; hem de kadın bin tane dil dökerek mi anlatacak bunu.

Eşiniz bayağı alıngan bir tip heralde.
Genelde evliliğin ilk aylarında bu tarz alınganlıklar olabilir ama eşiniz biraz abartmış.
Ya da sizin tarzınızı biraz değiştirmeniz gerekebilir, söylerken nasıl söylüyorsunuz mesela.
Benim eşim dişini fırçaladığı halde ben arada söylüyorum ağzın kokuyor dişini fırçala diye.
Bu tarz şeyler sıkıntı olmamalı aslında, ama her insanın yapısı farklı, eşiniz fazla hassas heralde.
Siz daha güzel sözlerle uyarmayı deneyin bakalım neler değişecek.

haklısınız, bende kendimde bunu gormeye basladım, ufak ufak konular ama beni dolduruyor ve büyüyorlar içimde..

bence sen onun kırılmasından çok korkuyorsun,bu kadar kasma kendini. küserse küssün ..sonunda barışırsınız. herşeyi büyütmesin böyle. erkekler "malum zamanlarda" reddedilmeye dayanamıyor. orda dikkatli olmak lazım.
konuşmak çok önemli,susarak sorunları bitiremezsiniz.

Evet ya küssün boşversene alışsın o da bu zamana kadar öğrenenmiş demekki öğretiyorsunuz fenamıı..

Bende sölerim git ayağını yıkaa, dişini fırçala, git duş al, üstünü değiş, kızarsa buzdolabına girsin..

Kızmazda yapar dediğimi..

Kötülüğünemi söylüyorum temiz olsun diye..

Back
X