Arkadaslar benim bu aralari kafami karisdiran ve beni bayagi üzen bir durum var.
Esim dogacak cocugumuzu kendi passaportuna kayit yaptirmak istiyor benimkine degil.
Bende diyorum ki "cocuklar herzaman annenin passaportuna kayit yaptirilir, ilk defa babanin üzerine kayit yapildigini duyuyorum "dedimmi kiziyor. Niye annenin üzerine kayit yapilirda babanin kine yapilmaz, diyor. Burada ben hic duymadimki babanin üzerinde olur cocuklar, herkes annenin üzerine yaptiriyor.
Simdi benim endisem, esim süresiz oturmasi yok benim var, ilerde problem cikarda esimi sürerseler benim yavrumda onunla sürülmez mi? Esim bana, benim üzerimde cocuk oldumu beni sürmezler diyor, tam tersi burada kalirim diyor. Nasil ikna edecegim bilemiyorum. Sizin bir bilginiz var mi, fark edermi babanin üzerinde kayit olursa.?
Acaba konsolosluk otomatikmen mi annenin üzerine kayit yaptiriyor?
Bilgileriniz ve cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ederim ....
Zilanur, güzelim kizma ama bazen gercekten sana üzülüyorum ben ya....
Yahu sen almanyada dogmus büyümüs bir kizsin, ordaki kanunlari haklari bilmiyormusun güzelim ya?fisfisfis
Cocugun otomatikman alman vatandasi olarak doguyor bu bir.
Direkt onada pasaport cikartabiliyorsun, Kinderausweis dedikleri sey bu iki
Istedigi kadar passaportuna yazdirsin esin....senin Rizan yani Einverständniserklärung dedikleri belge olmadan cocukla hicbiryere gidemez buda üc.
Ayrica burda problem olan esinin cocugu pasaportuna yazdirmak istemesi degil bana göre, esinden cocugu kacirmak gibi birsey yapabilecegini beklemen.....:1no2:
Sence gercekten esin böyle birsey yapabilirmi? benneyaptımki
konuyla ilgisi yok ama einvärständiserklärung ne oluyo,benim oglumda benim pasaportuma kayitli ayrica alman pasaportuda var ben oglumla yalniz tr ye gittim ama bu bahsettiginiz seyi duymadim hic
Arkadaslar benim bu aralari kafami karisdiran ve beni bayagi üzen bir durum var.
Esim dogacak cocugumuzu kendi passaportuna kayit yaptirmak istiyor benimkine degil.
Bende diyorum ki "cocuklar herzaman annenin passaportuna kayit yaptirilir, ilk defa babanin üzerine kayit yapildigini duyuyorum "dedimmi kiziyor. Niye annenin üzerine kayit yapilirda babanin kine yapilmaz, diyor. Burada ben hic duymadimki babanin üzerinde olur cocuklar, herkes annenin üzerine yaptiriyor.
Simdi benim endisem, esim süresiz oturmasi yok benim var, ilerde problem cikarda esimi sürerseler benim yavrumda onunla sürülmez mi? Esim bana, benim üzerimde cocuk oldumu beni sürmezler diyor, tam tersi burada kalirim diyor. Nasil ikna edecegim bilemiyorum. Sizin bir bilginiz var mi, fark edermi babanin üzerinde kayit olursa.?
Acaba konsolosluk otomatikmen mi annenin üzerine kayit yaptiriyor?
Bilgileriniz ve cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ederim ....
Cocucugn pasaportu olmadigi zaman yani sadece anne veya babasinin pasaportuna kayitli oldugu zaman eslerin birinine Einverständniserklärung vermesi gerekiyor, yani ben esimin cocugumuzla yurtdisina cikmasina izin veriyorum diye imzali bir belge.
Cocuga pasaport cikartigniz zamanda hem senden hem esinden imza istemedilermi?
Ben böyle biliyorum, devlet dairesinde calistim, her zaman böyle bir uygulama yapiliyordu.
gülsümcüm bence esinin uzerine yazdirmasin
gerci ben nrw eyaletindeyim sizin orda nasil bilemem ama bizim burda cocuk kimin pasaportu uzerine yaziliyorsa ,o kisinin izni olmadan anne ya da baba cocugu yurtdisina götüremiyor
zaten baba kendi pasaportuna kayit ettirmek istiyorsa bu ancak annenin onayiyla ve konsolosluga gidip belge imzalamasiyla oluyor
ve ayni sekilde baba icinde gecerli yani kafasina göre cocugu kendi uzerine kayit ettiremez
Canim hic gerek yokki bunlara..
Cocuga Kinderreisepass cikartirlar olur biter...a.s
Ne gerek varki pasaporta yazdirmaya.?
Cocucugn pasaportu olmadigi zaman yani sadece anne veya babasinin pasaportuna kayitli oldugu zaman eslerin birinine Einverständniserklärung vermesi gerekiyor, yani ben esimin cocugumuzla yurtdisina cikmasina izin veriyorum diye imzali bir belge.
Cocuga pasaport cikartigniz zamanda hem senden hem esinden imza istemedilermi?
Ben böyle biliyorum, devlet dairesinde calistim, her zaman böyle bir uygulama yapiliyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?