Eşim Eltime mi Aşık?

birgaripask35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
568
803
40
Merhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana göre kardeşinin eşine fazla düşünceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü bu düşünce benim içimi kemiriyor, bitiriyor...

Geçtiğimiz anneler gününde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine çiçek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da çiçek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim içimdeki öfkeyi bastırarak. Çünkü ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler günümü kutlamak için herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler günümü kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.

İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şöyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansöre binerken bugün Sevda'nın doğum günüymüş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gününü nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini söyledi. O sana doğum gününde hediye aldı bizim de onun doğum gününü kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugün Sevda'nın doğum günü ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan dönerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı çünkü şu zamana kadar eşim benim doğum günümde hiç bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hiç kutlamadık, yani öyle süpriz bir doğum günü ayarlamadı hiç. Seni nereye götüreyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya götürür...

Üçüncü olayımız da şöyle gelişti. Bebek mevlüdü yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sülalesine uzak oturduğumuz için kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben çalıştığım için evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu açıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonuçta çok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim öfkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevlüdü mü, bizim mevlüdümüz." dedi. Bana da dönerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevlüdüne? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve çalışıyordum. Bunu söylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.

Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim büyüdüğüm, yetiştiğim ortamda öyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi için kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar çaresizim ki... Düşündüğüm şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???

Ekleme 1: Ben eltime özel günler haricinde de hediye alırım, evine her giderken kendi yaptığım pastalar, börekler hariç başka şeyler de alıp öyle giderim. Bebeğine her zaman bir şeyler alırım. Her desteğe ihtiyacı olduğunda da yanında olurum. Doğum yaptı örneğin. Haberini alır almaz Tuzla'da çalışmama rağmen izin isteyip, arabaya atlayıp gittim. Doğum yaptı diye koca bir uçan balon demeti yaptırdım hoş geldin bebek yazılı, ona da çiçek yaptırdım... Düşüncesiz ve yapılanın altında kalan biri değilim.

Ekleme 2: Eşimle bu konuyu konuştum. Sence neden yapıyorum diye sordu. Aşık olduğunu düşündüğümü söylemedim, şöyle dedim;
Sen kardeşine değer verdiğin için eşine de değer veriyorsun, onu artık kendi ailenden görüyorsun o yüzden dedim. Ama bu bile benim için kötü çünkü demek ki bana bu kadar değer vermiyorsan beni hala kendi ailenden görmüyorsun dedim. O da onu kendi ailemden gördüğüm falan yok dedi...

Ekleme 3: Temizlik olayında o anneme "bizim mevlüdümüz o neden temizlesin ki" dediğinde ben de aynı yanıtı verdim anneme. Buna rağmen o olayı uzatıp o cümleleri söyledi bana. Annemin de eltin yardım etsin demesinin nedeni kendi eltisinin mevlüdünde kendisinin 2 tane bebeği olmasına rağmen eltisinin evini annemin temizlemesinden kaynaklı. Anneme böyle şeyler normal gelir ve yapılması gerektiğini düşünür...

Lütfen yorumları bu eklemelere göre yapın...
 
Son düzenleme:
Esiniz sadece ilgili dusunceli karsilik yapiyor.
Bakislarda birebir gorusmelerle derdiniz yok heralde bahsetmemissiniz bu aski dusundurtmez.

Peki aynı ilgiyi ve düşünceyi neden bana göstermiyor? Bana karşı o kadar düşüncesizken onu düşünmesi beni çıldırtıyor...
 
Öyle bişey yoktur. Gelinlerini sevebilir, incelik yapmak isteyebilir. Sahiplenebilir bunlar güzel hareketler. Kavganızın altındada başka nedenler vardır o an eltinin muhabbeti esnasında patlamıştır. Hamilelik loğusalık felan derken hassas bi dönemde olabilirsin.sakın eşinede bunları dile getirme geri dönüşü olmayacak şekilde yaralarsın ilişkinizi.
 
Aşık olmak ile değer vermek çok farklı şeyler
Bence eşin sadece değer veriyor
Üstelik eltinde sana o şekilde davranmış
Yardım ve hediye konularında
Aslında senin söylemen gereken şeyleri eşin söylemiş gibi geldi bana
 
lohusalık bittimi canım lohusalık ta insan çok duygusal oluyor sakinleş biraz ağırdan sat kendini eşine de az resmi dur çocuğunla ve kendinle ilgilen kendi anlasın ahmaklığını (eşin)
 
Aşık olduğunu düşünmüyorum benimde bi yakınım aynı şeyi yaşıyor sizin gibi eşi yenge sini kızdan daha çok düşünüyor.
Birşeyler hissediyor olabilir , kv sürekli onu övüyor olabilir eşinize , esinizin hayalindeki Eş adayı olabilir. Eşimi takip et bence bakışlarını davranışlarını bir araya geldiğinizde temas etmeye çalışıyor mu falan diye
 
:oha:

Yengesi sonuçta... Benim eşimde başkalarına karşı aşırı ince düşüncelidir o zaman benimkide aşık.:skandal: Bu kadar paranoya olup da canınızı sıkmayın bence. Bunun düşüncesi bile kötü :KK43:
Samimi hal tavır davranış bakışma vs. olmadığı sürece aklınıza kurt düşüermeyin..
 
Eşiniz eltiden ne görüyorsa karşılığını veriyor.
Elti doğum gününüzü es geçmemiş, kutlamış. Eşiniz de bunun karşılığı olarak eltinizinki için organizasyon yapmış. Sizinkini başbaşa kutluyormuşsunuz. Aileyi çağırsa ona da kızardınız neden başbaşa olmadık derdiniz muhtemelen. Hayır siz başbaşa kutluyorsunuz diye eltiyi de başbaşa yemeğe mi çıkarsaydı? Ailece program yapmış işte adam.

Diğer konular da hep bu şekilde ilerliyor. Eşiniz karşılık veriyor sadece. Siz biraz kötü niyetlisiniz, normal aile ilişkilerinin altında yanlış şeyler arıyorsunuz.
 
Eşine helal olsun çok adaletli davranmış ama siz kıskanmışsınız. Eltinix ne yaptıysa karşılığını zamanı gelince eşiniz yapmış. En çok aklıma takılan da senin Bebek mevlüdün için eltin neden gidip temizlik yapacakmıs ki Bebek senin mevlüt senin tut bir temizlikçi yaptır.
 
Aşık olduğunu düşünmedim açıkçası nezaket gösteriyor gibi geldi.
Eltiniz sizin doğumgününüze hediye alıyorsa sizin de almanız gerekir bu konuda haklı.
Ha siz hamileyken size hediye almayı düşünmemesi hoş değil burada haklısınız. Ama erkekler düz yaratıklar daha doğurmadı gibi bir düşüncesizlik yapmış olabilir.
 
Benim kaynımda beni çok düşünür hatta gereğinden fazla. Kendisi bekar tek gelin benim, iyi de anlaşırız. ALışverişe giderler eşimle bir şey görür beğenir alır, eşim değil abim alır. işim olduğu zamanlar çocuğu alır bakar. Kısaca bize çok düşkün. birgün evlense eşi böyle düşünce inanın çok üzülürüm, kahrolurum.
Yanlış kelimeler bunlar.
 
X