Eşim... evliliğim...Bunları Yaşamak İçin mi Evlendim Ben :((

Bulundugunuz sehir is imkanlarinin az oldugu bir yer mi?
Ayrica bu konuyu neden ikinci uyelikle acma geregi duydunuz? Bu bende mukemmeliyetci oldugunuz izlemini yaratti.

Aslında büyük şehir. ama yok yok
Mukemmeliyetcilik değil.. o üye ismimi bilen çevremden bir iki kişi var. Bu hakta verilmişken kullanmak istedim. tşkler

eşinizin çalıştığı maaşından başka bir birikimi yok muydu evlendiğinizde?

yani işsizlik, maddi sıkıntı evlilikte çok zor ama eşinizin çalışmak için çabası var anladığım kadarıyla.
elinden geleni yapıyor ama şanssızlıklar üstüste gelmiş gibi?
yan gelip yatayım tarzı bir adam olsaydı düşünmeden "bırakın yoluna gitsin" derdim.

bulunduğunuz şehirde iş imkanları kısıtlıysa, başka şehre, eşinizin eski işe dönme imkanı varsa o şehre gitme durumunuz olmaz mı?

Ben sizi hatırlıyorum. Bu konuda açtığınız konuyu da hatırlıyorum. Aynı şeyleri yazmak için neden ikinci üyelik aldınız ki? Diğer üyeliğinizde de aynı şeylerden bahsetmiştiniz zaten.

Konuya gelirsek, erkeğin çalışmaması onun açısından da çok zor. Eğer bir mesleği varsa mesleği dışında bir işte çalışmak doğal olarak zor gelir ona. Heleki belli bir yaşı geçmiş bir insandan bunu istemek ya da kolayca iş bulabilmesini beklemek biraz bencilce. Bu sıkıntıların yaşanma ihtimalinin çok yüksek olduğu en baştan belliymiş zaten.

Geçenlerde iş arama sürecimle ilgili eşimin bir arkadaşıyla muhabbet ediyorduk. Eşinizin yaşlarında bir adam. Üst düzey yöneticiyken işten çıkarıldı. Uzun süre işsiz kaldı. Bana "işsiz kalmak beni iş sahibi yaptı, bu yolu da bir dene" dedi. Ben de size aynı tavsiyeyi vereceğim. Belli bir yaştan sonra iş bulmak çok zor, iş kurma yolunu da bir deneyin derim.

eşinizin çalıştığı maaşından başka bir birikimi yok muydu evlendiğinizde?

yani işsizlik, maddi sıkıntı evlilikte çok zor ama eşinizin çalışmak için çabası var anladığım kadarıyla.
elinden geleni yapıyor ama şanssızlıklar üstüste gelmiş gibi?
yan gelip yatayım tarzı bir adam olsaydı düşünmeden "bırakın yoluna gitsin" derdim.

bulunduğunuz şehirde iş imkanları kısıtlıysa, başka şehre, eşinizin eski işe dönme imkanı varsa o şehre gitme durumunuz olmaz mı?

Çabası var ama ben bildiğim gidiyor geliyor.. Doğru dürüst görüşemiyormu napıyor ben bilemedim.
Onun eski çalıştığı şehre gidemeyiz. Orası kapanmış. Hem o iş sağlam sabit değildi. En iyisi burasıydı

Hayat musterek degilmiydi iyi gunde kotu gundeye ne oldu bunlari yasayacaginizi az cok tahmin etmişsinizdir is bulma sureci yasadiginiz sehire uyum saglama ve en onemlisi evlilik ve cocugunuz bu kadar gitmeyin esinizin ustune utanilacak birsey yapmamis hirsiz degil arsiz degil. Esiniz calisip siz calismasaydiniz o size boyle tepki verseydi empati yapin biraz

Çabası var ama ben bildiğim gidiyor geliyor.. Doğru dürüst görüşemiyormu napıyor ben bilemedim.
Onun eski çalıştığı şehre gidemeyiz. Orası kapanmış. Hem o iş sağlam sabit değildi. En iyisi burasıydı

yani o kısmını en iyi siz bilirsiniz.
eski işinde kaç senedir çalışıyordu?

genel olarak iş yerlerinde istikrarsızlık mı yaşıyor onu bilmek lazım.
yani işlere girip çıkmak alışkanlık haline gelmişse, o zaman bile bile lades demiş olacaksınız biraz maalesef :KK43:

ama sadece şanssızlıklar üst üste gelmişse sabır.. elbet bir yerden kısmetiniz açılacak.

sırf bundan dolayı 1 senede boşanılmaz diye düşünüyorum. biraz sabırlı olmak gerekir.

İş arayıp da bulamamak çok zor. Çalışmak istemiyor gibi gelmedi, işe giriyor ama küçülme nedeniyle çıkarılıyor, fabrikaya giriyor ama çalışma şartları çok kötü olduğundan kendi çıkıyor demişsiniz. Biraz daha sabredin, çabalama görüyorum ben eşinizde şu yazdıklarınızdan dolayı.
Belli bir yaşa kadar mesleğinde çalışmış, şimdi başka işlerle insan dışı muamele görmek zoruna gidiyor olabilir, bunu herkes kaldıramayabilir.
Benim eşimin de işinde sıkıntılar baş gösterdi ve çıkabilir işten. Artık yeni iş bulana kadar ben sırtlayacağım her şeyi ya da ona bir iş kuracağız. Yaşam şartları zor, çoğumuz benzer yollardan geçiyoruz içinizi bu kadar daraltmayın.

Merhabalar, bu 2. üyeliğim bu konuyu açmak için aldım. Yöneticilerin haberi var. Tırstığımdan okypte, mune, kazen e hepiciğine haber verdim... :KK45:

Ben 32 yaşındayım 2. evliliğimi yaptım. ilk evliliğimden 12 yaşında oğlum var.
13 aylık evliyim. 13 yıl gibi yıprandım belkide..
Eşim insan olarak çok iyi şevkatli, sevdiğini heran gösteren iyi bir insan.
O işini bırakıp benim bulunduğum şehre geldi. Benim işim daha sabit ve burada bir düzenim vardı
Ev eşya hepsi kuruluydu. Çocuğumunda okulu alıştığı bir ortamı vardı. Onuda buradan koparmak istemedim.
Eşimin maaşından başka bir birikimi ve malı mülkü yoktu. Hayat müşterektir diye girdik bir yola
Eşim burada iş bulamadı. 5 ay çalıştı bir yerde.. işi çok ağır olduğu için çıktı. (ben kızdım çıkmamalıydı)
Kendi 41 yaşında şimdi o işinden çıktığından bu yana iş bulamıyor.
Bir ara girdi bir ay çalıştı işyeri taşındı küçülmeye girdi. çıkarıldılar
8 aydır ben çalış didin ordan kıs burdan kıs evi geçindirmeye çalışıyorum.
Hiç bir şey zoruma gitmiyorda oğlum için yapmak istediğim şeyler vardı. Onları yapamıyorum
Dimdik duran ben şimdi telefon çalacak teyzem dayım arayıp soracak diye çekinir oldum
Hayatımı o ne der bu ner diye hiç bir zaman yaşamadım ama bu başka birşey.
En azından 2. evliliğimde biraz rahat etmek isterdim.. herkeste mutlu bilse bizi kötümü olurdu..
İş ilanlarına başvuruyor. Bazıları ile görüşmeye gidiyor.
Gidiyor gidiyor boş.. ne kabul eden var ne arayan..
Yoruldum ilanlara başvurmaktan. Gidiyor olumlu gibi geçiyor.. ama sonra gel çalış diyen yok
Daha önce çalıştığı pozisyonlarda çalışmak istiyor.
Diyorum gir bir fabrikaya çalış. akmasa da damlar..
Girdi ama hep hammalık yaptırmışlar. Bir ay dayanamadı çıktı. Eşşek gibi kullanıyorlarmış
Belim ağrıyo başım ağrıyor diye geldi hep. napıcamı şaşırdım.
Bak ben bittim yüzüm yerde, annem babamdan utanır oldum. mahcubum diyorum.
Ama yok gidiyor görüşüyor boş... kar kış kıyamet ben yetiştiremiyorum.
Bu iş mevzusu beni çok yıprattı arkadaşlar.
Bir ara kumar oynamış. bunalıma girmiş 2 bin lira borçlanmış
Direk çizgi çektim bitti diye.. ama yalvar yakar ona bir şans verdim. (ilk ve son şansı)
Ailesi yok ölmüş, abi abla boş beleş insanlar. Yararları şöyle dursun selam versen para isteyecekler.
Görüşmüyorum onun tarafıyla..
Şimdi ne konuşsak sonu kırıcı sözlere geliyor.
İster istemez ben kırıcı konuşuyorum. Bıktım artık
Aylardır destek oldum üzülme dedim
olur gecer dedim.. ama yok yokk bulamıyor iş.. yüzün gülmüyor diyor bana
nasıl gülsün diyorum. elde kalmadı avucta kalmadı. Ben bunları çekmeyemi evlendim.
elektrik su alışveriş çocuğun masrafları belimi büktü...
Ailem yardım etmek istiyor sakın dedim.... asla istemem...
ama bakınca onada acıyorum. bunalıma girdi ezildi mahcup oldu..
Kafayı yicem kızlar.. her an kafamda boşanma mevzusu dolanıyor.
Ben boşansam şimdi sırf parası yok diyemi boşanmış olacağım. o öyle bakacak olaya konuşurken bunu ima ediyor. Dolaylı yollardan:KK61::KK61:

iş bulamıyor diye şikayet etmişsiniz de eminim eşiniz de ister iş bulmak. ama öyle bulayım demekle bulunmuyor. ben de iş arıyorum eğitimim de mesleğim de iyi olmasına rağmen kaç tane görüşmeye gidiyorum olumlu gibi oluyor olmuyor. işsizlik zor zaten Allah iş arayan herkese yardımcı olsun.

ayrıca evlenmeden ailesinin durumunu da biliyordunuz herhalde şimdi şikayet etmeniz de normal değil. kumar oynaması çok yanlış olmuş orada ne kadar kızsanız haklısınız. biraz daha sabırlı olun iş bulursa bu zor günler geride kalır. tek sorununuz buysa.

bence de esinizi bu konuda uzmeyin. Eminim o da bunun altinda eziliyor ve elinden geleni yapiyordur. Zaten heralde, yan gelip yatan birisi olsa burada yazdiklariniz daha farkli olurdu.
Gir bir fabrikada calis demissiniz, uygun bir ortamsa belki olabilir, ama belli bir yastan sonra eslerden bunu beklemek de cok yanlis degil mi? Belli bir yasam standardina alismis birisi icin cok agir olmaz mi?
Birde, zaten siz oncedende calisip cougunuza bakmiyor muydunuz? Esinizin ailenize katilmasi maddi olarak ne kadar seyi degistirebilir ki?
Bence siz daha cok, toplum baskisindan oturu bu dusuncelere gitmissiniz. Maddi sikinti degil bu.

Ne olursa olsun,erkegin eve para getirmesi,calismasi,zorda olsa calisip karisinin uzerinden bazi yukleri almasi,o erkegin karisi gozundeki sayginligini artirir bu kesin,sizde bir nevi bunu anlatmak istemissiniz...
Yasadiginiz zor bir surec ama bu sürec dedigim gibi,gelip gecici olduguna inanmak.istiyorum.evlilik bu,iyi gun,kotu gun,yeri gelir kadin calisir,yeri gelir erkek..ama soylede birsey var,sen o erkegin is bulmak,bu eziklikten kurtulmak adina gercekten caba harcadigini goruyormusun,eger ugrasiyorsa,bu durumundan kendide ezilip,mahcup oluyorsa karsinda sende bu tür konularda uzerine gidip agir laflar soyleme..zaten bir erkek olarak kadin eline bakmak zor geliyordur,birde gercekleri senden isitmesin.

arkadaşlar.. her yapılan yorum mailime de geliyor. eyvahh işyeri mailim bu ayarı nerden oluyor. Lütfen acil bilen varsa

işin kötüsü evdeki pc de yüklü mailim.. eşim görecek.. ne talihsiz başım var yaaa

Merak ettim, sen ne icin evlendin? "Kocamin parasini yerim, totomun üstüne otururum"? Bu mudur evlilik? Üstelik ikinci evlilik, insanin daha farkli amaclari olmasi lazim. Yasin kac olursa olsun, kimse sana yada ogluna bakmak zorunda degil.

Para istiyorsan, oglun ile ilgili hayallerin varsa, bir zahmet gidip kendin calis. "Ben bu yasta yapamam" diyorsan o adamdanda bekleme calismasini.

Adam bi sefer 41 yasinda, bu yasta is bulmanin kolay olacaginimi saniyordun? Sonucta sen onu isini birakmasina, sehir degistirmesine zorladin. Yapacagin en azi, o adam bu sürecte destek olmaktir.

O adama aciyorum. Hem haril haril is ara, hem evde baski gör esinden. :KK43:

Ve evet simdi bosanirsan sirf para yiyemediginden dolayi bosanirsin. Hayir yani para madem bu kadar önemli, daha zengin adam ile evlenseydin? :KK14:

eşinizin durumu çok zor.
iş aramayıp da yan gelip yatsa tamam diyeceğim bir dakika durmayın boşanın, kendine baktırmak için mi sizinle evlendi ama eşinizin bir uğraşı var.
ben evlilikte kadının da erkeğin de çalışması gerektiğine inanıyorum. siz işsiz kalsanız onun size bakması kendi eli para tutan bir kadın olarak size zor gelmeyecek mi? onun yerine koyun kendinizi kim bilir ne kadar zoruna gidiyordur.
elbette sizi acımasızca yargılamak değil niyetim. yeni yetişen bir oğlunuz var, o yaşta çocuklar çok acımasızdır, onun istekleri bitip tükenmez ve siz oğlunuza da yetemiyorsunuzdur maddi olarak, kendi isteklerinize de evin harcamalarına da ama aile olmak bu demek değil mi zaten.
eşinizle bir yola girmişsiniz, size sadece sabretmenizi tavsiye edebilirim.
ben de işten çıktıktan sonra bir türlü istediğim gibi bir iş bulamadım ve şu anda çalışmıyorum. inanın çok zor, psikolojiniz yerle bir oluyor, kendinize olan güveniniz, hatta yer yer saygınız törpüleniyor. bunu bir de "eve ekmek getirmesi gereken" olarak yetiştirilmiş bir erkek nasıl hissediyor düşünemiyorum.
biraz daha dişinizi sıkın, belki bir ihtimal iş kurmayı deneyebilirsiniz.

arkadaşlar.. her yapılan yorum mailime de geliyor. eyvahh işyeri mailim bu ayarı nerden oluyor. Lütfen acil bilen varsa

işin kötüsü evdeki pc de yüklü mailim.. eşim görecek.. ne talihsiz başım var yaaa
Profilinden abonelik ayarlarini degistir.

İşinden,yaşadığı şehirden ayrılıp başka şehire giden, şanssızlıkar yaşayan taraf siz de olabilirdiniz.Sorumsuz olsa,iş beğenmese tamam haklısınız ama o da bu durumdan memnun değil sanki. Başka sorunlarınız yoksa boşanmayı düşümek hata bence

X